pondělí 4. března 2019

LMW - kapitola 44


Kapitola 44 – Rozdílné cesty


Město He Ping byla stejně živé jako předtím, od posledně se toho moc nezměnilo. Protože teď město znal, You XiaoMo nemusel pátrat jako posledně, než našel, co hledal.

Co se týkalo Tang YunQi a seniora Liho, oba dva měli důvod sejít z hory, ale nebylo to nic velkého. Jen pro velmistra Tanga kupovali čajové lístky. Velmistr Tang byl milovník čaje, ale rád pil jenom typ čaje jménem Mesona. Jelikož výnos čaje Mesona byl velmi omezený, dokonce i největší čajový obchod ve městě He Ping dostával každý měsíc ani ne půl kila čaje. Majitel obchodu věděl, že velmistr sekty TianXin každý měsíc posílal někoho, aby mu trochu koupil, a tak množství prostě odložil a čekal, až si pro to přijdou. A tak mezi těmi čtyřmi vyvstala neshoda. Ten čajový obchod byl na Východní ulici, zatímco You XiaoMo chtěl jít na Severní ulici prodat magické pilulky. Prostě to nebylo na stejné ulici.

You XiaoMo nechtěl, aby věděli, že chtěl prodat magické pilulky, a tak navrhl, aby se rozdělili. Oni půjdou na Východní ulici, zatímco on do Severní.

Tento návrh byl nejprve přesně to, co Tang YunQi chtěla, nemohla se dočkat, až jí You XiaoMo zmizí z očí. Problém tkvěl v Ling Xiaovi, co se rozhodl jít s You XiaoMoem na Severní ulici a nechal Tang YunQi jít s juniorem Lim do Východní ulice. Později se setkají v největší restauraci na Západní ulici. Tang YunQi se zdráhala, ale už zažila, jak se Ling Xiaovi nedalo odporovat. Kdykoli se pro něco rozhodl, nedalo se to změnit a Ling Xiao byl člověk, co udělal, co řekl.

Tang YunQi bezmocně přihlížela, jak You XiaoMo a Ling Xiao kráčeli jeden za druhým, a tak moc se přemáhala, aby je nepronásledovala, že se jí nehty zaryly do masa. Chen GaoYang vedle ní byl sice šťastný, že měl příležitost s ní být o samotě, ale pořád byl trochu nervózní z toho, jak byla naštvaná. A navíc nebyla to šance se juniorce odvděčit? (Pozn.: Junior Li dostal najednou jiné, plné jméno). 

„Juniorko, nebuď naštvaná. I když má ten You XiaoMo k prvnímu seniorovi tak blízko, jeden je z Pozemské hory a druhý z Válečnické divize, takže by spolu normálně nebyli. Možná nebude dlouho trvat, než jejich vztah ochladne.”

Tang YunQi si odfrkla a řekla se zastřenou tváří: „I když nejsou ve stejné divizi, první senior za ním stejně každý den chodí. Jakmile se včera vrátil z mise, okamžitě spěchal na Pozemskou horu. Pořád si myslíš, že jejich vztah ochladne? Nedávno pořád slýchám, jak šel první senior na Pozemskou horu, což je skoro jisté, že šel za You XiaoMoem.”

„Vypadá to, že se první senior na toho You XiaoMoa vážně upnul.” Chen GaoYang vážně neměl ponětí, co bylo na You XiaoMovi tak dobrého, aby si to zasloužilo pozornost prvního seniora.

„Seniore Chene, máš nějaký způsob, jak You XiaoMovi dát lekci?” zeptala se Tang YunQi výsměšně.

„Tohle... obávám se, že to nebude snadné. Slyšel jsem, že ho před čtyřmi dny mistr Kong přijal za svého učedníka.” Chen GaoYang vyhlížel nepříjemně, když Tang YunQi spatřila jeho bezmocný výraz. V duchu mu nadávala do budižkničemů, ale to, co řekl, byla pravda. You XiaoMo byl učedník z Pozemské hory a kromě toho přímý učedník Kong Wena.

Jeho nynější postavení bylo jedinečné. Kdyby byl z Nebeské nebo z Létající hory, měla by mu jak dát lekci. Ale on prostě musel být z Pozemské hory. Učedníci z Pozemské hory nesnášeli Nebeskou horu a bylo to vzájemné.

Jelikož nedokázali najít řešení, rozhodli se odejít a nejprve splnit úkol, co jim dal velmistr, než o tom začnou dál diskutovat. Nikdy nečekali, že tato cesta do Západní ulice je skoro bude stát život.

You XiaoMovi na druhé straně města nezabralo moc času, než našel ten obchod s pilulkami. Nebyl si jistý, jestli se zmýlil, ale měl pocit, že štít obchodu vypadal nověji než předtím. Jako kdyby obchod zrenovovali.

Než vůbec vešel dovnitř, prodavač vedle dveří s radostí zakřičel dovnitř obchodu: „Šéfe, je tu pan You!”

Jakmile byla ta slova venku, vedoucí horempádem vyběhl ven, až se přitom skoro přerazil. Když spatřil You XiaoMoa, okamžitě začal být vzrušený a přiběhl k němu. Řekl: „Pane You, konečně jste tu. Už dlouho jsem na vás čekal.”

You XiaoMoa to šokovalo. Co se to dělo?

Jak to vedoucí obchodu řekl, uvědomil si, že se neovládl. Rychle nasadil úsměv a pozval je dovnitř. Zároveň prodavači řekl, aby jim donesl čaj.

„Pane You, ty magické pilulky, co jste mi minule prodal, vážně přesáhly veškerá má očekávání. Za méně než dva dny byly naprosto vyprodané. Navíc zákazníci se chodí nonstop ptát, kdy budeme mít další várku. Ale nebojte se, o vás jsem jim nic neřekl.” Vedoucí na You XiaoMoa necharakteristicky mrkl. Jak to řekl, všiml si Ling Xiaa, co přišel s ním, a zeptal se: „A tento vážený host je?”

Ling Xiao mu nevěnoval pozornost a srkal čaj, co donesl prodavač.

You XiaoMo se rozpačitě zasmál. „To je můj přítel, co přišel se mnou. Nemusíte se jím trápit.”

Vedoucí okamžitě pochopil a zeptal se: „Pane You, přišel jste tentokrát zase prodat magické pilulky?”

„Ano,” řekl You XiaoMo, zatímco vytáhl sto magických pilulek, co za posledních pár dní vyrobil. Dohromady pět nádob a každá obsahovala dvacet magických pilulek 1. řádu. Všechny vyrobil za tyhle čtyři dny a jejich kvalita byla rozhodně lepší než u obyčejných pilulek.

Vedoucí nádobu opatrně zvedl, otevřel víko a okamžitě se zevnitř linula silná léčivá vůně.
--------------------------------------------

~ Tahle autorka vážně ráda nadhazuje udičku v podobě "a vůbec nečekal/a/i, že jemu/jí/jim půjde o život" apod. ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: