čtvrtek 21. března 2019

LMW - kapitola 50


Kapitola 50 – Úmluva


Tenhle zbabělý a slabý You XiaoMo, co se bál dostat se do maléru... Ling Xiao nikdy neměl rád takový typ lidí. Ale nečekané bylo, že nejenom že se mu You XiaoMo neprotivil, ale vlastně mu přišel tak moc roztomilý, že si někdy nemohl pomoct a musel ho škádlit. Způsobovalo mu to nesmírné potěšení.

„Juniore, pokud nechceš zemřít, musíš mě poslušně poslouchat, rozumíš?” řekl Ling Xiao potěšeně a zvedl koutky úst.

You XiaoMo okamžitě zakýval hlavou, jako kdyby drtil česnek. Teď už byl jeho život v jeho rukách. I kdyby nechápal, stejně musel předstírat, že to chápe!

Ling Xiao vstal a ušel pár kroků. Otočil se zpět na You XiaoMoa, co následoval každý jeho krok. „Od teď nikomu kromě mě nedovol spatřit tu modrou kapku na hrudi. Je to velmi důležité. Rozumíš?”

„Rozumím!” You XiaoMo živě přikývl. Ačkoli mu velmi chtěl říct, že to není kapka, ale slzička, když o tom trochu popřemýšlel, rozhodl se, že to prostě spolkne. Přece jenom kapka a slzička byla tvarem velmi podobná.

„A co se týče magických bylin vysázených v této dimenzi. Až přijde čas, můžeš jich pár vytáhnout, ale ne moc, abys neupoutal pozornost pozorných lidí. Navíc to, že jsi byl schopen vyrobit přes sto magických pilulek denně, bylo kvůli účinku vody z jezera. Pokud by tě chtěl pozorný člověk prověřit, dřív nebo později by zjistil, že je na tom něco špatně. Takže od teď to nesmíš přehánět.” Ling Xiao ho slovo od slova instruoval vážným tónem, co ještě nikdy předtím nepoužil.

You XiaoMo také věděl, jak je to důležité, a tak se vším souhlasil. Když si to všechno uložil do paměti, vzpomněl si ještě na jednu věc a honem se zeptal: „Seniore Lingu, můžu pořád pít tu duchovní vodu?”

Ling Xiao o tom krátce popřemýšlel. „Ano, ale nesmíš magické pilulky předat moc brzy. Měl bys aspoň den nebo dva počkat.”

Nebylo třeba podrobného vysvětlení, You XiaoMo věděl, co tím myslel. Posledně si vzal tisíc a dvě stě magických bylin a všechny je zpracoval během čtyř dnů. Tahle rychlost byla vážně příliš a u učedníka s jeho vrozeným talentem to bylo celkem abnormální.

Když Ling Xiao prošel všechny body, podíval se na velké pole magických bylin před sebou. Ty barevné magické byliny rostly celkem dobře, vůbec se to nepodobalo těm, co dřív viděl původní Lin Xiao. Lin Xiao viděl magické byliny na Nebeské hoře. Jelikož byl první učedník velmistra a protože Tang YunQi byla velmistrova dcera, Lin Xiao měl na základě tohoto vztahu celkem blízko k Nebeské hoře. Když předtím přišel na návštěvu na Nebeskou horu, učedníci a seniorové se k němu nechovali obezřetně, i když byl z Válečnické divize. Ale už to tak nebylo.

Poslední dobou byly zkazky, že měl velmi blízko k You XiaoMovi, nespoutané. Kromě toho se You XiaoMo stal přímým učedníkem Kong Wena. Těžko říct, jestli v tom někteří hledali něco víc, ale Ling Xiao už nějakou dobu nezašel na Nebeskou horu. Takže nevěděl, jestli k němu ti lidé změnili přístup nebo ne.

„Prostor v této dimenzi je celkem velký. Máš v plánu tu půdu použít na pěstování magických bylin?” Ling Xiao si dimenzi prohlédl. Celá oblast se vlastně nepovažovala za malou. Jen to malé jezero bylo tak velké jako náměstí na Nebeské hoře.

„Ne, vlastně mám v plánu použít celou oblast na pěstování magických bylin. Ale... ech... je tu až moc plevele, pořád jsem to nevyplel.”

You XiaoMo sklonil hlavu a tváře mu hanbou mírně zčervenaly. Už to bylo deset dní, ale on měl jenom jedny ruce. Dny většinou trávil výrobou magických pilulek a v podstatě kvůli tomu neměl žádnou volnou chvilku na plení. Navíc předtím čtyři dny kultivoval v izolaci, takže ani neměl čas sklidit vyzrálé magické byliny, ani nemluvě o nějakém plení.

„Když uvážím tvoji efektivitu, možná to nedokončíš ani za rok,” řekl Ling Xiao lhostejně a podíval se po něm.

You XiaoMo to nemohl nijak popřít. Tahle dimenze byla tak velká a byla pravda, že možná všechen plevel nevytrhá ani za rok. Když o tom popřemýšlel, obezřetně se zeptal: „Tak máš nějaký nápad?”

Na Ling Xiaově tváři najednou rozkvetl vlídný úsměv jako jarní vánek. „Ne každý může mé skvělé já přimět k pomoci.”

You XiaoMo trucoval. „Kolik magických pilulek chceš?”

„Dvacet. A ty nejlepší,” řekl Ling Xiao bez nejmenší hanby.

You XiaoMo se zašklebil. Věděl, že to nebude malý požadavek. Dvacet magických pilulek a ještě k tomu té nejlepší jakosti. S jeho nynější schopností mu to bude trvat pravděpodobně tak den. Naštěstí byly magické byliny v jeho dimenzi už dozrálé. Takhle nebude muset pořád chodit do Síně magických bylin, aby si vzal magické byliny. Také nebude muset předávat polovinu vyrobeného množství, takže mu to ušetří celkem dost času.

Nakonec You XiaoMo vyměnil dvacet magických pilulek 1. řádu nejvyšší jakosti za Ling Xiaovo úsilí.

Rozprostřela se šokující scéna. Odkud Ling Xiao vyčaroval to tornádo? Zničehonic se objevilo několik malých tornád a naschvál v dimenzi napáchala spoušť. Všude, kam se dostala, vytrhala všechen plevel. You XiaoMo ani nepotřeboval půdu zrýt. Za méně než hodinu se každý centimetr půdy kromě místa, kde stáli, a políčka magických bylin setkala s pohromou a byl z toho naprostý zmatek...
--------------------------------------------

~ Ling Xiao se tváří jako ztělesnění hrůzy, ale nakonec You XiaoMovi stejně vždycky poradí a pomůže. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: