čtvrtek 28. února 2019

LMW - kapitola 42


Kapitola 42 – Útěcha


Když Ling Xiao odešel, You XiaoMo si vzpomněl, že něco neudělal. Když šel do Síně magických bylin, kromě předání magických pilulek mistru Zhaovi se chtěl původně i přihlásit u seniora Wu Yana na cestu z hory.

Každému učedníkovi bylo dovoleno jít z hory dvakrát za měsíc a You XiaoMovi zbývala ten měsíc ještě jedna cesta. Takže ji chtěl využít pozítří, protože za pár dní bude další měsíc. Pokud by šel později, měl by o jednu šanci méně. Jelikož teď byli učedníci stejného mistra, senior Wu Yan mu bez váhání dal svolení k cestě.

Druhého dne to You XiaoMo řekl Ling Xiaovi, co za ním přišel.

Když Ling Xiao slyšel, že chtěl jít z hory, neptal se, co měl v plánu. Akorát se rozzářil a řekl: „Jaká náhoda, také chci jít z hory. Takže zítra prostě půjdeme společně.”

You XiaoMo vážně litoval, že mu o tom řekl. „Copak ses zrovna včera nevrátil? Proč bys chtěl jít zase pryč?”

„To byl úkol pro sektu TianXin. Každý měsíc chodí učedníci z Válečnické divize na trénink. Jako první senior na ně musím trochu dohlížet. Kdybych na ně nedohlížel, po dni nebo dvou by je mohlo něco zabít. Kdybych tím neupoutal podezření sekty TianXin, tak bych nešel. Ale... když tak poslouchám ten tvůj tón, není to náhodou tak, že se mnou nechceš jít?”

Ling Xiao nijak neváhal a řekl You XiaoMovi o svém úkolu. Přece jenom to nebyla tajná záležitost. Ale když se dostal k té poslední části, jeho tón začal být výhružný.

You XiaoMo honem zamával rukou. „Ne, ne, moc o tom přemýšlíš.”

Ling Xiao najednou změnil téma na Magickou divizi. „Když už jsme u toho, učedníci z Magické divize půjdou také brzy na trénink.”

„Ach, och, já jsem se k sektě přidal teprve před měsícem. O trénink venku se pravděpodobně nějakou dobu nemusím zajímat. Místo toho budu mít za pět měsíců zkoušku. To je celkem nepříjemné. Slyšel jsem, že podmínka ke složení je vyrobit magickou pilulku 2. řádu. Když to člověk nezvládne, vykopnou ho ze sekty TianXin.”

Když You XiaoMo slyšel, jak Ling Xiao nadnesl trénink, vzpomněl jsi na vstupní zkoušku. Do teď vyrobil přes dvacet druhů magických pilulek 1. řádu, ale pořád nevyrobil žádnou pilulku 2. řádu, takže byl trochu nejistý. Ale jelikož měl pořád pět měsíců, neměl přílišné obavy. Ale čas od času pomyslel, jak teď byl Kong Wenovým učedníkem. Kdyby u vstupní zkoušky pohořel, nedělali by si kvůli tomu lidé srandu z jeho mistra a seniorů?

Když Ling Xiao zaslechl ta jeho slova, kterým chyběla sebedůvěra, snadno se zasmál a řekl: „Juniore, myslím, že se podceňuješ.”

You XiaoMo to omráčilo, nechápal, co tím myslel. „Co tím myslíš?”

Ling Xiao si překřížil nohy. Jeho počínání bylo celkem elegantní a ani trochu předstírané, jako kdyby ten vznešený nádech byl součást jeho povahy. Bez ohledu, z jakého úhlu se na něj člověk díval, působilo to, že to pro něj bylo přirozené. Pak zvedl konvičku na stole a nalil si šálek zeleného čaje. Jelikož ho zrovna uvařili, pořád byl trochu horký.

V poklidu usrkl a pak promluvil: „Písmo nebeské duše je manuál na trénink duše vysokého řádu. Výhody, co ti dá, se nedají srovnávat s technikami tréninku duše nízkého řádu. Pokud to budeš pilně trénovat, nebudeš potřebovat půl roku, aby ses stal mágem 2. řádu.”

Vlastně bude ještě silnější než mágové stejného řádu. Tohle mu samozřejmě neřekl.

„Vážně?” You XiaoMo se rozzářil, zvlášť ten pár očí jako drahokamy, co měl vsazené v tváři, mu jiskřily jako křišťály.

Ling Xiao se podíval na jeho přešťastný výraz a okamžitě v klidu odvrátil zrak. „V tomhle ti není třeba lhát.”

Ať už se ho Ling Xiao snažil utěšit nebo ne, You XiaoMo uznal, že se mu nálada o hodně zlepšila. Ten nátlak, co v nitru cítil, byl teď mnohem menší.

Dobrá, i když byl Ling Xiao velmi zlý, neustále na něj útočil, dělal si z něj legraci a nevážil si ho, vlastně na něj byl vážně hodný. Jako posledně, věděl, že mu chyběla technika na trénink duše, a tak mu ji druhý den našel. You XiaoMo to neřekl, ale v duchu byl velmi dojatý. Ačkoli to s největší pravděpodobností bylo kvůli magickým pilulkám.

Druhého dne brzy ráno za ním Ling Xiao přišel, jak čekal. Až na to, že za ním byli dva lidé, které You XiaoMo znal, ale u kterých se nemohl dočkat, aby se jich zbavil.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Oči jako drahokamy, hm? Doufám, že to křoví, co jde s nimi, někam zaleze. :D Děkuji za překlad. :D

    OdpovědětVymazat