pondělí 4. února 2019

LMW - kapitola 32


Kapitola 32 – Učedník Pozemské hory


Ling Xiao samozřejmě nemohl jít ukrást manuál na trénink duše, co měla sekta TianXin. Ten svazek techniky na trénování duše se uchovával na nejvyšším podlaží Východního pavilonu a strážili ho starší sekty TianXin, co se stáhli do ústraní. Každý z těchto excentriků měl velkou sílu. Ale to neznamenalo, že ten svazek techniky na trénování duše nemohl získat. Akorát že kdyby ten manuál ukradl, rozhodně by v sektě TianXin došlo k poprasku.

Ten svazek techniky na trénink duše se v sektě TianXin považoval za velmi důležitý poklad, takže se často kontroloval. Jakmile by se na tu loupež přišlo, sekta TianXin by určitě měla podezření, že má mezi sebou zrádce. A pak by se ta skupina starých chlápků určitě objevila ze zákulisí, aby prověřili každého jednotlivého učedníka. Tohle by pro něj bylo velmi otravné. Navíc se zdálo, že You XiaoMo měl celkem dost tajemství. Takže krádež manuálu na trénink duše byl velmi špatný tah. Tuto metodu by si nezvolil, jedině kdyby to byla poslední možnost.

Ale už You XiaoMovi řekl, že mu donese svazek techniky na trénink duše. Jako důvěryhodný muž musel udělat, co řekl, že udělá. A proto se You XiaoMo druhého dne dozvěděl od druhých, že Ling Xiao šel z hory dolů.

Když včera skončili se svou diskuzí, Ling Xiao chvilku zůstal a pak odešel s 20 magickými pilulkami. Takže You XiaoMovi zůstalo třicet magických pilulek. Měl pocit, že až příště půjde z hory, bude je moct prodat. I když jich nebylo moc, alespoň to zabrání jeho peněžence splasknout.

Co se týkalo toho, proč šel Ling Xiao z hory, You XiaoMo si bezděky myslel, že mohl jít proto, aby hledal techniky na trénink duše. V duchu se cítil trochu provinile, neboť Ling Xiao mu pomáhal je hledat, i když to s ním evidentně nemělo co do činění. Ale když uvážil, že poté, co získá techniku na trénink duše, bude moct vyrábět ještě víc magických pilulek, ten pocit provinilosti pomalu vyprchal.

You XiaoMo vzal 50 magických pilulek, co včera vyrobil, a připravil se jít do Síně magických bylin, aby je odevzdal a zároveň si vyzvedl nějaké magické byliny. Síň magických bylin si vyhrazovala, že učedník musí odevzdat polovinu magických pilulek z předchozí várky magických bylin. Pokud je neodevzdá nebude si moct vzít další magické byliny.

Bylo jenom 120 druhů magických bylin 1. řádu, z kterých se dalo vyrobit 40 druhů magických pilulek. Až do teď You XiaoMo vyrobil 3 druhy magických pilulek. Ačkoli měl do 40 ještě daleko a i když nebylo nutné, aby si vyzkoušel všechny druhy, You XiaoMo se rozhodl, že každý druh zkusí jednou vyrobit. Ling Xiao přece jenom řekl, že k navýšení duševní síly bylo třeba nepřerušeného procvičování.

Člověk, co měl na starosti Síň magických bylin, byl jako předtím mistr Zhao. Když ho mistr Zhao viděl přicházet, už ho to nepřekvapilo. Nádoba obsahovala obvyklých 50 magických pilulek, ani o jednu míň nebo víc. Mistr Zhao se neobtěžoval s počítáním, nebál se, že by tam mohlo být jenom čtyřicet něco pilulek.

„Kolik magických bylin chceš tentokrát?” zeptal se mistr Zhao, aniž by zvedl oči.

„Šest set.” You XiaoMo chvíli váhal, než odpověděl.

Tohle nebylo malé množství; ačkoli z toho člověk mohl vyrobit 200 magických pilulek 1. řádu, velmi málo učedníků si vzalo více než pět set bylin najednou. Ale Zhao Zhen věděl o rychlosti tohoto mladého muže. Dokázal za den vyrobit více než jedno sto magických pilulek. Takže 600 magických bylin zabere jenom dva dny.

Zrovna když chtěl zaznamenat množství, You XiaoMo znovu promluvil: „Mistře Zhao, mám jednu žádost. Rád bych dostal materiál pro deset druhů magických pilulek, mohl bych?”

You XiaoMo se po něm podíval a rychle sklonil hlavu, když mu Zhao Zhen pohled oplatil. Věděl, že byl trochu absurdní. Zhao Zhen se na něj konečně pořádně podíval, byl trochu překvapený, ale ne extrémně. „Můžeš.”

Jak to řekl, začal mu sbírat šest set magických bylin. Na deset druhů magických pilulek bylo třeba 30 různých druhů magických bylin. Neměl jich tolik, jenom polovinu, a tak mistr Zhao dovolil You XiaoMovi, aby si je šel vzít z bylinkové zahrady. Tam ho zavedl učedník ze Síně magických bylin, byl to učedník, co do sekty vstoupil před ním.

„Ty jsi You XiaoMo?”

Jak kráčeli za sebou, You XiaoMo najednou zaslechl hlas svého seniora. Nebyl si jistý, jestli si to jenom představoval, ale seniorův tón byl celkem nevlídný. Trochu to bylo cítit jako pohrdání, jako kdyby mluvil s někým, kdo toho nebyl hoden.

You XiaoMo to nechápal. Nezdálo se, že by udělal něco, co by tohoto seniora urazilo. Navíc se vždycky choval nenápadně, takže neměl důvod, aby někoho urážel. Důležitější bylo, že si na tohoto seniora nevzpomínal. A kromě toho kdy se tak proslavil, že ten senior, kterého nepoznával, dokázal říct, jak se jmenuje?

Senior se zastavil před vchodem do bylinkové zahrady. Otočil se na něj a když viděl ten zmatený pohled na jeho tváři, řekl: „Vypadá to, že ty sám si toho nejsi vědom. Teď o tobě všichni v Magické divizi ví. A také ví, že senior Lin Xiao z Válečnické divize kvůli tobě ztrapnil juniorku YunQi. Také jsem slyšel, že se po tobě senior Lin Xiao odpoledne ptal. Co je na tobě tak skvělého? Proč by se senior Lin Xiao o tebe najednou zajímal?”

You XiaoMoa to omráčilo. Neuplynul ani den a už se to až takhle rozšířilo. Byla taková škoda, že nemohl nic říct. Kdyby to byl předchozí Lin Xiao, rozhodně by s ním neměl co do činění. Ale ve skořápce „Lin Xiaa” už byl jiný člověk. Tento člověk byl navíc velmi hrozný a vždycky ho těšilo ho týrat.

Ale v očích lidí ze sekty TianXin se o něj Lin Xiao vážně začal najednou zajímat. Takže bylo nemožné, aby za tím nic nebylo.

Po chvilce rozmýšlení se You XiaoMo zeptal: „Seniore, ty jsi učedník z Pozemské hory?”

Seniorův výraz se najednou změnil. Věnoval You XiaoMovi jeden pohled, otočil se a odešel. Přece jenom se už dostali k bylinkové zahradě.

You XiaoMo si přetřel nos. Ta slova byla trochu provokativní, ale neměl na výběr. Kdo se ho prosil, aby byl tak agresivní? Špatný vztah mezi Pozemskou horou a Nebeskou horou bylo veřejné tajemství. Tohle bylo jasné z toho, co před nějakou dobou zažil v Síni mágů během vybírání učedníků. Poté se You XiaoMo trochu vyptával. Ačkoli vztah mezi těmi dvěma horami nebyl tak strašný, jak si představoval, vždycky spolu potají soupeřili.

Ale Pozemská hora vždycky strašlivě prohrála. To proto, že Nebeská hora jim vždycky předem vzala dobré zdroje a dobré talenty. Tohle byl také důvod, proč mistr Kong Wen vždycky prováděl kultivaci v ústraní a odmítal se ukázat. Co se týkalo Létající hory, ti byli vždycky zaseknutí uprostřed. Dopadli bez větší vytříbenosti, ale také bylo nepravděpodobné, že by skončili na dně. Takže se z nich stali pasivní přihlížející.

Na bylinkovou zahradu dohlíželi zvláštní stráže. Každý den bylo na stráži pár učedníků. Když You XiaoMo vstoupil, předal jednomu z nich věc, co mu mistr Zhao dal. Když se strážný na to podíval, jednoduše mu nasbíral zbytek magických bylin.

Jakmile You XiaoMo odešel z bylinkové zahrady, zamířil přímo zpět do svého pokoje.

Jakmile přišel do svého pokoje, nezačal hned s výrobou magických pilulek. Místo toho si z magické brašny vytáhl dvacet bílých nádob. Těchto dvacet nádob dostal od mistra Zhaa, než odešel ze Síně magických bylin. Kromě uchovávání magických pilulek měl v plánu použít pět lahví na uchovávání vody z jezera ze své dimenze.

Jelikož tato jezerní voda dokázala obnovit jeho duševní sílu a fyzickou sílu, rozhodl si, že si připraví trochu do své magické brašny, aby ji mohl kdykoli použít. Takhle ji nebude muset pokaždé nosit z dimenze.

S tímhle úmyslem na mysli se brzy objevil ve své dimenzi. Tohle byl výsledek jeho výzkumu po celodenním tápání. Pokud si to v duchu silně přál, nepotřeboval se dotknout kapky na své hrudi, aby se tam dostal.

Akorát že než mohl vyrazit k jezeru, šokoval ho pohled na obrovskou pláň bujné zeleně, co měl před očima. Ani si neuvědomil, že mu nádoby v ruce spadly na zem.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: