pondělí 25. února 2019

LMW - kapitola 40


Kapitola 40 – Čtyři dny


You XiaoMo nevěděl, kdo to byl, a tak akorát kývl hlavou.

Ten člověk také nechodil kolem horké kaše. „Lin Xiao mě požádal, abych ti předal zprávu. Vyráží na misi. Vyhledá tě, až se vrátí, tak se nemusíš bát!”

You XiaoMo zčervenal. Pochopil tu první část, ale co měla znamenat ta druhá část? Kvůli čemu se neměl bát? Kdy se o toho chlápka bál? Prostě si takhle něco vycucal z prstu.

Ten člověk nečekal, až něco řekne, a pokračoval: „A také chce, abys připravil množství na těchto pět dní. Až přijde čas, přijde si pro ně. Takže bys neměl zahálet.”

Takže tohle bylo to důležité, ba! You XiaoMo si nemohl pomoct a protočil očima. Tohle mu nemusel nikdo říkat, zvlášť když nikdy nebyl lenivý. Navíc byl teď Kong Wenovým učedníkem. Kdyby kvůli němu mistr přišel o tvář, nebylo by to pro něj moc dobré.

„Rozumím. Děkuju za vyřízení.” I když You XiaoMo v duchu pořád dokola klel, stejně zdvořile poděkoval.

Ten člověk s pohlednou tváří mu věnoval pohled chladný jako led a monotónně řekl: „Nemusíš mi děkovat. První senior mě požádal, abych přišel. Nepřišel jsem sem hlavně pro tebe. Navíc i když nevím, co máš s prvním seniorem za dohodu, doufám, že se od něj budeš držet hodně daleko. Být s ním ti nic dobrého nepřinese.”

Moje spřízněná duše! You XiaoMo k němu skoro přiběhl, aby ho popadl za ruku. Ling Xiao, ten neřád; nejenom že mu nic dobrého nepřinesl, ale dokonce mu rozkazoval. Neměl ani trochu osobní svobody.

Byla strašná škoda, že tomuto mladému muži nemohl říct, že Ling Xiao už nebyl ten první senior, kterého znal. Byl jenom napodobenina a nic víc. Takže mezi lidi, kterým Ling Xiao nic dobrého nepřinese, se řadil i on. Ale tohle bylo poprvé, co ho někdo tak laskavě varoval, aby se k Ling Xiaovi nepřibližoval. Také to bylo poprvé, kdy se na něj někdo díval bez souzení. You XiaoMo mohl říct, že tento člověk ho prostě varoval. Nebyl v tom ani náznak opovržení nebo pohrdání jako u druhých.

Jak si You XiaoMo tohle pomyslel, usmál se na něj a upřímně řekl: „Děkuju za tvou upřímnou radu!”

Ten člověk jasně nečekal, že mu tak upřímně poděkuje, takže ho to na chvilku omráčilo. Copak by se člověk normálně nenaštval? Ale neměl v plánu se ho na to ptát, jen se na něj chvíli obezřetně díval a pak odešel. Zdálo se, že tento člověk byl jiný než ti, co za ním nebo prvním seniorem přišli předtím!

Když You XiaoMo zavřel dveře, vzrušeně nadskočil. Když pomyslel, jak Ling Xiaa nějakou dobu neuvidí, cítil se obzvláště dobře. Navíc byl celý nadšený, jak hodinu poslouchal mistra Kong Wena, takže měl spoustu energie. Vytáhl kotlík a ze zbývajících magických bylin ze včerejška začal s radostí vyrábět magické pilulky.

Jelikož nevěděl, jak dlouho bude Ling Xiao pryč, rozhodl se udělat si dvoudenní zásobu. Tohle mu ušetří potíže, kdyby se Ling Xiao najednou vrátil.

Možná to bylo tím, že byl v dobré náladě nebo že se mu přihodilo tolik dobrých věcí za sebou, vyráběl magické pilulky rychleji než včera. Předtím mohl za hodinu vyrobit jen deset relativně kvalitních magických pilulek 1. řádu. Teď jich dokázal vyrobit patnáct.

Navíc You XiaoMo zjistil, že jeho duševní síla je silnější než včera. Ačkoli to nebylo moc očividné, pořád se toho dalo všimnout. Vypadalo to, že tohle byl rozdíl mezi praktikováním technik na trénink duše a jejich nepraktikováním.

Předtím vyráběl magické pilulky nonstop, minimálně sto pilulek každý den, a přesto se zdálo, že se síla jeho duševní síly nijak nezměnila. Nebo možná že ten rozdíl byl příliš zanedbatelný. Ale teď akorát jeden den praktikoval techniku na trénink duše a v jeho duševní síle došlo k významnému pokroku. Nebylo divu, že sekta TianXin udržovala svou techniku tréninku duše v tajnosti. Ukázalo se, že technika tréninku duše měla takovouhle moc.

Ovšem You XiaoMo nevěděl, že kdyby Písmo nebeské duše byla jen běžná technika tréninku duše, jeho pokrok by nebyl tak očividný. Vezměte například ten manuál na trénink duše, co měla sekta TianXin. I když jej tak bedlivě střežili, byl to jen manuál nízkého řádu. Prostě nebyl na stejné úrovni jako Písmo nebeské duše. Kdyby je You XiaoMo mohl porovnat, věděl by, jak neuvěřitelný byl jeho pokrok.

Ale jeho pokrok byl i po jediném dni tak očividný prostě proto, že každá technika tréninku duše nebyla na začátku moc složitá. Ale jak člověk pokračoval, začalo to být obtížnější, takže následující pokrok možná nebude tak zřetelný.

Kvůli nárůstu jeho duševní síly se zvýšila i jeho rychlost, a tak You XiaoMo rychle zpracoval zbývající magické byliny. Všechno to bylo pro Ling Xiaův díl. Pak zašel do Síně magických bylin, aby si vzal tisíc a dvě stě magických bylin.

V téhle chvíli se už po Nebeské hoře rozneslo, že ho Kong Wen přijal za svého sedmého učedníka. A vlastně po celé Magické divizi.

You XiaoMo se mohl mýlit, ale přišlo mu, že se na něj mistr Zhao díval s přátelštějším úsměvem, jako kdyby se z něj přes noc stala součást rodiny. Navíc vůbec neváhal, když si řekl o tisíc a dvě stě magických bylin.

V podstatě dokázal odhadnout důvod jeho chování, tedy že jeho syn Zhao DaZhou a on teď byli učedníky stejného mistra, tedy více méně na stejné lodi. Takže se dalo jen čekat, že k němu změní přístup, ale tato změna v přístupu nenastala jen u mistra Zhaa. Po cestě do Síně potkal i jiné učedníky. Těch pár lidí se na něj usmálo a pozdravilo, jako kdyby to jejich vyhýbání předtím byla jen iluze.

Postavení bylo samozřejmě jako příliv a odliv pro loď, takže se k němu lidé začali chovat lépe. Taková byla krutá realita lidstva! You XiaoMo naštěstí nebyl ten typ, co by se o něco takového staral; kdyby ano, vážně by byl v depresi. Všichni byli jasně učedníci stejné sekty. Už tak bylo špatné, že se neoddávali výrobě magických pilulek, aby překonali Nebeskou a Létající horu. Ještě k tomu intrikovali a kuli pikle proti sobě navzájem.

Po cestě zpět s ním pár učedníků chtělo mluvit, ale You XiaoMo předstíral, že si jich nevšiml. Držel v náručí velký balík magických bylin a spěchal zpět do svého pokoje. A pak začal se suchopárným a nudným procesem výroby magických pilulek. Během té doby ho nikdo nepřišel rušit, dokonce ani Fang ChenYue, co měl původně v plánu za ním přijít. Od mistra Zhaa zjistil, že You XiaoMo požádal o tak velké množství magických bylin, a tak se toho nápadu se smíchem zřekl. Tak pilný junior; vypadalo to, že mistr měl dobrý úsudek.

Za čtyři dny You XiaoMo konečně vyšel ze svého pokoje s velkými černými kruhy pod očima. To slunce, co tak dlouho neviděl, bylo příliš oslnivé. Jeho vzdouvající se duch před čtyřmi dny vedl k tomu, že ze svého pokoje nevyšel ani na krok.

Stálo to za to, protože vyrobil hromadu magických pilulek – obzvláště jeden nový druh nazývaný Breathariánská magická pilulka. Jak její název napovídal, s touhle pilulkou se člověk nemusel trápit hladem nebo žízní, ale jenom na krátko. Například jeho Breathariánská magická pilulka byla efektivní jen na deset dní nebo méně.

Breathariánská magická pilulka byla magická pilulka 1. řádu, takže její účinek nebyl příliš velký. Její pozření nepřinášelo žádné riziko, ale čím lepší jakost, tím trval účinek déle. Takže You XiaoMo neustále vylepšoval destilaci magických pilulek a konečně vyrobil vysoce efektivní Breathariánskou magickou pilulku. Tahle trvala půl měsíce a dala se považovat za nejlepší mezi Breathariánskými pilulkami nízké jakosti. Muselo se poznamenat, že normální Breathariánské pilulky nízké jakosti trvaly jenom pět dní. Na delší období si člověk musel najít magickou pilulku střední nebo vysoké jakosti. Povídalo se, že nejlepší magická pilulka středního řádu trvala půl roku a nejlepší vysokého řádu deset let, ačkoli nebylo jasné, jestli to byla pravda.

Ale ať to bylo jakkoli, You XiaoMo vyrobil jenom dvacet Breathariánských magických pilulek. Zaprvé byl pozemšťan navyklý jíst tři jídla denně. Kdyby nejedl, cítil by se trochu divně. Zadruhé nebyl s Breathariánskou pilulkou obeznámený. Kromě toho se nepotřeboval tak často stahovat do ústraní ke kultivaci. Takže když to promyslel, rozhodl se vyrobit jenom dvacet.

Kromě toho vyrobil obrovskou hromadu jiných magických pilulek. Kromě pilulek pro Ling Xiaa a Síň magických bylin vyrobil jedno sto pilulek pro sebe. Takže se rozhodl, že znovu sejde z hory. Tentokrát znovu aby směnil pilulky za peníze. Chtěl si koupit víc magických semínek, obzvláště těch 1. řádu. Pokud se nestane nic nečekaného, bude v budoucnu potřebovat mnohem víc semen magických bylin.

Zrovna když chtěl You XiaoMo v Síni magických bylin vytáhnout z magické brašny magické pilulky a předat je mistru Zhaovi, zaslechl za sebou tak nějak žertovně vlídný hlas. „Juniore, konečně po čtyřech dnech jsi ochotný vyjít ze své kultivace v ústraní?”

You XiaoMo se otočil a viděl, že to byl první senior Fang ChenYue. Také zrovna vyšel ze síně, náhodou ho zahlédl a přišel k němu. Jelikož teď měli stejného mistra, mluvili spolu mnohem přátelštěji. You XiaoMo měl z tohoto prvního seniora vždycky dobrý dojem. Když nepočítal Ling Xiaa, cítil se mnohem příjemněji s Fang ChenYuem než s Kong Wenem.

„První seniore.” You XiaoMo předal mistru Zhaovi magické pilulky a pak přišel k němu.

„Kultivovat v ústraní čtyři dny a tvůj stav se zdá lepší než kdy dřív.” Fang ChenYue viděl, že měl spoustu energie a růžovou pleť, takže si nemohl pomoct a trochu ho to překvapilo. Vůbec nevypadal jako člověk, co byl čtyři dny v izolaci. Jak mohl vědět, že během těch čtyř dnů You XiaoMo vypil celkem dost jezerní vody.

You XiaoMo mu to také nemohl říct, a tak se jenom poškrábal ve vlasech a hloupě se zasmál.

Zrovna v té chvíli se za ním ozval tak nějak chladný hlas: „Juniore, vypadá to, že se bavíš, i když tu nejsem.”
--------------------------------------------

~ Že by problémy...? (Už zase?!). Přijde mi, že bych tuhle větu mohla nacpat na konec každé kapitoly a nespletla bych se ^_^ ~
~ Jestli čtete čínské novely, pak určitě znáte idiom "jíst/pít ocet" znamenající, že dotyčný žárlí. A ta poslední věta octem přímo přetékala! ~ 

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Tady nám někdo pekelně žárlí. Jaký asi bude trest? Děkuji za další skvělý překlad. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Je vtipný, jak si chudáček You XiaoMo myslel, že když ho neznámý chlapík varoval, tak měl na mysli jeho dobro... Spíš mi to zní jako zastrašování aka "odpad by si měl hledět svého".

    OdpovědětVymazat