pondělí 11. února 2019

LMW - kapitola 34


Kapitola 34 – Písmo nebeské duše


Ling Xiao se se svou elegantní bílou róbou a vysokou postavou blížil dokonalosti. Po skoro celodenním cestování na něm nebyla ani stopa vyčerpanosti, Ling Xiao přišel k You XiaoMovi a hodil na stůl knihu.

You XiaoMo se na tu knihu kradmo podíval. Nebyla to nová kniha, ale byla pečlivě udržovaná. Obálka knihy byla velmi dobře zachovalá, nebyla nijak poškozená nebo pokrčená. A na ní byla jasně napsaná tři slova: Písmo nebeské duše. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že se to vztahovalo k duši, neboť tam bylo slovo duše.

Když You XiaoMo viděl, že Ling Xiao nic neříká, nedokázal to už vydržet a vzal tu knihu do ruky. Když jí prolistoval, celý tvář mu potemněla; překvapivě... nedokázal přečíst jediné slovo!

You XiaoMo zaváhal, podíval se na Ling Xiaa. „Seniore Lingu, vážně je tohle kniha technik na trénink duše?”

Jak to Ling Xiao zaslechl, pozvedl své elegantní obočí. „Proč? Myslíš si, že bych vzal jen nějakou starou knihu, abych tě oklamal?”

„Ne, ne, ne.” You XiaoMo rychle potřásl hlavou. Tohle tím samozřejmě nemyslel. „Tím myslím, ty znaky, vůbec je nepoznávám. Jsou naprosto jiné, než znaky v knihách v knihovně. Jak se to takhle můžu naučit?”

„Kdybys to chápal, ostatní mágové vysokého řádu by žili nadarmo,” odfrkl si Ling Xiao.

„To myslíš, že tahle kniha je napsaná starodávnými znaky?” Pomyslel na znaky napsané na kostěných destičkách na věštění. Ty se velmi lišily od zjednodušených čínských znaků, co se používali v dnešní době, neboť to byly dva naprosto jiné druhy znaků. Ale zjednodušená verze byla stejně výsledkem neustálé evoluce během historie.

„Jak chytré.” Ling Xiao se po něm podíval, jeho tón rozhodně neznačil chválu.

Písmo nebeské duše bylo opravdu zaznamenané starodávnými znaky kontinentu Long Xiang. Ale pokud by se chtěl člověk dostat až do samého jádra celé záležitosti, jen pár lidí by to dokázalo potvrdit. To proto, že to bylo písmo z doby před stovkami miliard let.

Před stovkou miliard let bylo mnohem víc technik na trénink duše než dnes. Ale protože uplynulo tolik času a protože někteří mágové nebyli ochotní ty techniky tréninku duše předat, jejich počet časem klesl. Mnoho z nich dokonce zmizelo. A proto v dnešní době nebylo na celém kontinentu Long Xiang více než deset svazků technik na trénink duše.

Ale You XiaoMo byl velmi zvědavý. Jelikož jich bylo tak málo, jak Ling Xiao našel tuhle knihu? Bez ohledu na to, jak moc byl zvědavý, neodvážil se na tu otázku zeptat.

„Seniore Lingu, nechápu znaky v téhle knize. Jak můžu trénovat?” zeptal se You XiaoMo s knihou v ruce.

Konečně se na Ling Xiaově tváři objevil mlhavý úsměv, ale byl to vychytralý úsměv. Jednoduše řekl: „Jen proto, že to ty nechápeš, neznamená, že já taky ne.”

You XiaoMo nečekal, že by těm znakům vlastně rozuměl. Ale ten okamžik potěšení se při tom jeho mazaném tónu hlasu vypařil. Uvědomil si, že to nebude tak snadné. Samozřejmě že za to bude muset zaplatit. Skoro viděl, jak mu splaskne peněženka.

„Seniore Lingu, prostě mi řekni, jaké máš podmínky.” Snesu to.

Ling Xiao se zatvářil, jako kdyby chtěl říct: takže dokážeš být rozumný. Takhle ho nechat běžet od východu k západu, You XiaoMo byl první, kdo to udělal.

„Můžu ti tu techniku na trénink duše přeložit. Ale jakmile se svou duševní silou dojdeš průlomu, chci deset těch magických pilulek.” Všechno to řekl tónem, s kterým se nedalo smlouvat. You XiaoMo věděl, jaké magické pilulky myslel. A proto byl sklíčený. Desetkrát víc, prostě jen tak.

Ale konečně měl knihu technik na trénink duše. You XiaoMo byl velmi vzrušený. Souhlasil by nejenom za deset pilulek, ale klidně i za dvacet. To by Ling Xiaovi samozřejmě nikdy neřekl.

„Seniore Lingu, takže začneme?” You XiaoMo držel v ruce Písmo nebeské duše a díval se na Ling Xiaa zářícíma očima.

Ling Xiao se zamračil. Zase s tím svým pohledem malého kotěte, při kterém člověka bolelo u srdce.

„Nač ten spěch? I když ti to teď přeložím, stejně nebudeš moct začít trénovat okamžitě.”

„Proč?” vyhrkl You XiaoMo po chvilce ohromení.

„Když ti to nikdo neukáže, myslíš si, že se ti to s tvým IQ podaří?” Ling Xiao nadzvedl koutky úst. Zase s tím uspokojeným a nesnesitelně arogantním vzezřením. Ať se na to člověk díval, jak chtěl, bylo to jasně jiné než elegantní učený vzhled. Jak to, že to ostatní neviděli?

Tohle byla jasně urážka. Kde se psalo, že měl velmi nízké IQ? You XiaoMo zuřil.

Ling Xiao vstal, přišel k němu, potáhl You XiaoMoa za paži a vedl ho ven. „Doprovoď mě na večeři. Zítra si najdu chvilku času a přijdu.”

You XiaoMo opakovaně mrkal. „Seniore Lingu, kde budeme jíst?”

Ling Xiao se na něj podíval koutkem oka a řekl s dvojznačným úsměvem. „Samozřejmě jdeme do kantýny na Pozemské hoře!”

Chvíli trvalo, než ze sebe You XiaoMo vydal ubohý skřek.

Zároveň na místě, o kterém You XiaoMo nevěděl, se na kontinentu Long Xiang šířilo něco šokujícího. Zdálo se, že proslulý mág nejvyššího řádu Qui Ran ztratil něco velmi důležitého. Kvůli tomu nabídl nesmírně vysokou odměnu. Nabízel deset magických pilulek 9. řádu a tři magické pilulky 10. řádu výměnou za zloděje.

You XiaoMo, co neměl přístup ke zprávám z vnějšího světa, se o tomto ještě velmi, velmi dlouho nedozví. V té době už bude Písmo nebeské duše považovat za oprávněně jeho.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Qui Ran by zíral, to by ho asi nenapadlo kde se jeho poklad nachází, děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Hahá, "Koťátko" nám zasekává pěkně drápky do cizího srdce 😁

    OdpovědětVymazat