čtvrtek 31. ledna 2019

LMW - kapitola 30


Kapitola 30 – Snědl jsem ji


You XiaoMo cítil, že ho někdo podpíral. Podařilo se mu zachytit jen letmý náznak Ling Xiaa, než přišel o vědomí.

Nadměrné použití duševní síly? Ling Xiaovi stačil jediný pohled a viděl, že s jeho stavem byl nějaký problém. Zamračil se, protože se moc nevyznal v magii a jejích technikách. Ale věděl, že mágové jsou při výrobě magických pilulek obvykle schopní říct, kolik jim zbývalo duševní síly. Takže většina mágů, když cítila, že jim dochází duševní síla, přestali s výrobou magických pilulek a příhodně si odpočinuli, než zase začali s výrobou. Pokud by to neudělali, mohli si přivodit nežádoucí účinky jako vyčerpání své duševní síly a neschopnosti se nějakou dobu zotavit. Nebo nesmírnou únavu a neschopnost se pár dní pohybovat. A takové věci.

A You XiaoMo tady vlastně při výrobě magických pilulek nadměrně použil svou duševní sílu. Ling Xiao to nechápal, a přesto ho zvedl. Nečekané bylo, že tento mladý chlapec byl lehčí, než si představoval. Když ho položil na postel, zrak mu padl na magickou pilulku, co You XiaoMo pevně svíral v ruce. Tohle byla ta magická pilulka?

Ling Xiao mu po jednom rozevřel prsty a vzal si tu magickou pilulku – jen aby našel celkem běžně vyhlížející pilulku 1. řádu. Duševní energie, co obsahovala, se stále nemohla rovnat místu, kde dřív žil.

Ale tato pilulka 1. řádu byla celkem jiná než ty, co snědl předevčírem. Bylo to, jako kdyby ta energie uvnitř byla mnohem čistější, mnohem koncentrovanější. A nejdůležitější bylo, že uvnitř bylo v porovnání s předchozími pilulkami mnohem méně nečistot, což ho udivilo. Vypadalo to, že tento příhodný junior mu vážně dokázal připravit příjemné překvapení!

Ling Xiao přimhouřil oči a příhodně si hodil magickou pilulku do pusy. Po pár přežvýknutích ji spolkl přímo do žaludku. Přesně takhle tu magickou pilulku, kvůli které You XiaoMo riskoval svůj život, přehnaně použil svou duševní sílu, snědl a byla pryč!

Ling Xiao se zhluboka nadechl a měl pocit, že tohle byla ta nejlepší magická pilulka, co kdy snědl. Ačkoli v té pilulce nebylo moc energie, byla obzvláště čistá. Šířila se mu z hrdla do čtyř údů, bylo to už nějakou dobu, co celým svým tělem zakusil tenhle pocit beztíže.

Když Ling Xiao pilulku snědl, přešel k dřevěnému stolu. Na prostém a hrubě opracovaném stole byly tři nádoby a trochu magických bylin. V každé nádobě bylo několik magických pilulek. Po letmém pohledu viděl, že v nich bylo od deseti do padesáti pilulek. Když každou ochutnal, nemohl si pomoct a pozvedl obočí. Všechny chutnaly jinak; navíc žádná nebyla tak dobrá jako ta, co zrovna snědl.

Po tváři mu proletěl mlhavý výraz a pak přesunul pozornost na You XiaoMoa, co byl pořád mimo na posteli.

Útlé a slabé tělo; štíhlý krk. Musel vynaložit jen trochu síly, aby z tohoto světa zmizel. Ale tento mladý chlapec, tak slabý, že skoro nemělo ani cenu jej zmiňovat, vlastně dokázal vyrábět magické pilulky, co mu byly dokonale po chuti. K tomuhle fenoménu ještě nedošlo, dokonce ani s mnoha mágy vysokého řádu. Nemohl popřít, že jeho zájem začínal být silnější a silnější.

„Když vezmu v úvahu tvoje přispění ohledně výroby magických pilulek, pomůžu ti.”

Ling Xiao se sklonil a zezadu to vypadalo, jako kdyby se celé jeho tělo přitisklo na You XiaoMoa. Jednou rukou ho vzal za dolní čelist a vdechl do něj vzduch. Zdálo se, že ten jeden výdech měl magický účinek. You XiaoMovy oči, co byly původně pevně zavřené, se najednou začaly pohybovat. Po deseti nádeších se jeho oči pomalu otevřely. Zorné pole mu zakrývala velmi pohledná, zvětšená tvář, takže vyděšeně vyskočil.

Celým jeho tělem projel zátřes a on se velmi snažil zabořit hlavu pod polštář. „Ty, ty, t... co chceš?”

Když ho Ling Xiao viděl v tak vyděšeném stavu, rty se mu najednou vyklenuly. „Omdlel jsi, a tak jsem ti dal dech.”

„Dal mi dech?” You XiaoMo najednou zvedl hlas, oči měl vytřeštěné v nevíře. Pak si zakryl své vlastní rty jako někdo, koho zrovna využili. Díval se na škodolibého Ling Xiaa.

„Co je tohle za reakci?” zeptal se Ling Xiao.

You XiaoMo sklopil zrak a rozčileně řekl: „Ne... to nic.”

Lháři. Ling Xiao na jeho tváři evidentně četl obvinění: Týráš mě. „Juniore, hodné děti nelžou.”

Já nejsem dítě!

You XiaoMo trucoval a po chvilce zaváhání se zeptal: „Seniore Lingu, ty... jak jsi mi dal, uch, dal dech”

Jak řekl tohle a než Ling Xiao mohl vůbec něco vysvětlit, už se začal červenat. Vážně nechtěl mít pokroucené myšlenky, ale ta slova člověka vážně přiměla přemýšlet takhle.

Ling Xiao zíral na jeho tvář, takže You XiaoMo začínal být rudější a rudější, až se skoro překrvil. Teprve tehdy se mu rty začaly mírně klenout vzhůru a on tiše řekl: „Samozřejmě z úst do úst!”

You XiaoMo byl, jako kdyby ho srazil blesk z čistého nebe, celý omráčený. V hlavě mu bzučela ta čtyři slova „z úst do úst”. Bé, bé, jeho první pusa byla pryč, prostě jen tak! A co víc, bylo to s mužem!

Ling Xiao byl jeho výrazem víc a víc zaujatý. Tohle bylo poprvé, co viděl člověka s tolika výrazy na tváři.

I když mu to přišlo velmi zábavné, Ling Xiao se nezapomněl vyptat na to důležité a znovu začal: „Juniore, copak ti tvůj senior neřekl o nebezpečích nadměrného používání duševní síly?”

„Ach?” You XiaoMo vypadal jak rozčileně, tak popleteně, chyběly mu akorát dvě stružky slz na tváři.

Ling Xiao se narovnal a posadil se vedle něj a vysvětlil: „Zrovna teď jsi omdlel, protože jsi nadměrně použil svou duševní sílu. Neříkej mi, že sis to neuvědomil?”

Jak You XiaoMo zaslechl tato slova, vyskočil a poplašeně vykřikl: „Správně, moje magická pilulka!”

Jak to řekl, slezl z postele a odběhl najít magickou pilulku. Ling Xiao se nedotkl těch pár nádob magických pilulek na stole. Ačkoli si z každé jednu vzal, You XiaoMo si toho nevšiml, protože pilulka, co hledal, nebyla jedna z těch v nádobách. Pátral po té úplně poslední pilulce, co vyrobil. Ale bez ohledu na to, jak moc se snažil, nemohl ji najít.

You XiaoMo o tom popřemýšlel. Vzpomněl si, že než spadl, zdálo se, že ta magická pilulka... že tu magickou pilulku pevně držel v ruce? You XiaoMo se jako by telepaticky otočil a okamžitě se zavrtal do těch usmívajících se očí Ling Xiaa zbarvené darebáctvím a skrytým významem.

Tenhle druh výrazu You XiaoMo nesnášel ze všeho nejvíc. Neboť takhle přesně se Ling Xiao tvářil během té noci ve městě He Ping, když snědl několik nádob magických pilulek.

Když Ling Xiao viděl, že You XiaoMo otočil hlavu, a zvlášť ten podezíravý pohled, zasmál se a šibalsky řekl: „Pokud hledáš tuhle magickou pilulku, je mi líto to říct, snědl jsem ji.” Jak to řekl, olízl si dolní ret, jako kdyby si vychutnával zbytek její chuti!

You XiaoMo sám sebe varoval: Musím to vydržet!
--------------------------------------------

~ A je tu první náznak, ale podle mě to na @ ještě nebylo... ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. souhlasím s velmi slabým náznakem , zatím mám pocit že v létě na balkoně můžu pěstovat bylinky :)

    OdpovědětVymazat