pondělí 14. ledna 2019

LMW - kapitola 20


Kapitola 20 – Pilulka na shromáždění energie


You XiaoMo předal čtyřicet pilulek, co si dal stranou. Mistr Zhao prolistoval záznamy. Devadesát magických pilulek prvního řádu. Překvapivě to byl naprostý úspěch. Znovu další rekord. Ale překvapilo ho to jenom trochu. Přece jenom vysoká míra úspěšnosti u magických pilulek prvního řádu nebylo nic velkého. Během výměny mu mistr Zhao dal magickou brašnu, aby si do ní uložil magické pilulky. Magická brašna měla kapacitu pěti metrů čtverečních. Sekta TianXin měla spoustu těchto brašen s malým objemem. Každý učedník měl právo na jednu. Fang ChenYue jim brašny nedal, protože byl zaneprázdněný.

Kapacita brašny byla celkem malá, ale bylo to lepší než nic. Ale You XiaoMo nebyl jako ostatní učedníci, kterým se tvář rozzářila, jakmile magickou brašnu dostali. To proto, že už vymyslel, jak se s tímhle problémem vypořádat. Ale na mistra Zhaa udělal dojem, že ho jen tak něco nerozhodí.

Potom You XiaoMo požádal mistra Zhaa o sto dávek magických bylin. Mistra Zhaa to nepřekvapilo, rychle rozdělil a spočítal magické byliny a vydal mu je. To proto, že You XiaoMo nebyl první, co si přinesl kotlík zpět do pokoje. Pilní a chytří učedníci z Pozemské hory to tak také dělali. Poté You XiaoMo hladce získal svolení od seniora Wu, aby mohl jít dolů z hory.

Uprostřed noci, když bylo všude ticho, You XiaoMo vytáhl kotlík, co si přinesl z kamenné místnosti. Pak z magické brašny vytáhl těch sto dávek magických bylin a položil je na stůl. Kotlík si vzal s sebou, aby mohl vyrábět magické pilulky v noci. Ale tyhle budou jiné, než co vyrábí ve dne. Tentokrát hodlal zkusit snížit riziko při jejich konzumaci.

Kvalita magických bylin byla omezující faktor, i kdyby měl skvělý talent, neměl jak zlepšit jakost magických pilulek. A tak mohl pracovat jenom na procesu destilace a snížit riziko při konzumaci magických pilulek.

Během dne You XiaoMo pozoroval ostatní učedníky, zatímco vyráběli magické pilulky. Zjistil, že když destilovali magické byliny, dokázali to provést jen jednou nebo dvakrát, víc ne. Takže se riziko při konzumaci magické pilulky snížilo jenom o 15%. Tím vznikly magické pilulky s nízkou jakostí a 20% rizikem. Takže v duchu přemýšlel, jestli by se riziko ještě víc snížilo, kdyby bylinky ještě víc prodestiloval. Během dne se to neodvažoval zkusit, takže to mohl udělat akorát v noci.

Položil kotlík na stůl a vzal tři stonky magických bylin: Kamenný jasmín, Rabdosia a Korejská máta. Z těchto tří magických bylin vznikla magická pilulka na shromáždění energie a byla určena pro kultivátory.

Než kultivátori vstoupili do světa mágů, obvykle byli obyčejnými lidmi. Obyčejní lidé si museli otevřít meridiány v těle, aby se stali kultivátory. Na otevření meridiánů bylo třeba asistence duševní energie světa. A proto pokud neměli pomoc mistra, mohli se spolehnout akorát na magickou pilulku shromáždění energie.

Magická pilulka shromáždění energie byl na krátko schopná soustředit v těle duševní energii. Tato duševní energie mohla pomoci otevřít meridiány. Kvůli tomu, že magická pilulka shromáždění energie byla pilulka 1. řádu, její účinek byl omezený a také měla vysoké riziko. A proto se většina lidí rozhodla si magickou pilulku shromáždění energie nevzít. Tedy pokud to nebyla jejich poslední možnost.

You XiaoMo to samozřejmě věděl. Ale také věděl, že hlavním důvodem, proč lidé nebrali magickou pilulku shromáždění energie, bylo vysoké riziko. Když si člověk nedával pozor, bylo možné, že by to způsobilo, že duševní energie začne v těle běsnit. A to ne všichni byli schopní přežít. Ale pokud se riziko sníží, výsledek bude jiný. Účinek jedné pilulky na shromáždění energie nízké jakosti byl omezený, ale kdyby si člověk vzal několik pilulek a kdyby riziko nebylo vysoké, byla by tato volba mnohem snazší.

Až nastane čas, aby je prodal, měl by za ně získat pěknou sumu. Ale tohle byly jen jeho myšlenky, realita bude záviset na účincích magických pilulek shromáždění energie, co vyrobí.

Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, hodil magické bylinky do kotlíku a začal proces destilace. To zahrnovalo odstranění nečistot a následného spuštění do dutiny kotlíku. S každým opakováním to bylo těžší a spotřebovávalo to více a více duševní síly.

Během dne mu výroba jedné magické pilulky trvala stejně dlouho jako uvařit půlku malého šálku čaje. Ale s dodatečnými dvěma procesy destilace mu každá magická pilulka zabrala dvakrát tak déle. Ačkoli potřebný čas na výrobu se zvýšil, riziko se vlastně snížilo. Nebylo jasné, o kolik se riziko snížilo. Ta světle modrá barva magické pilulky se jevila trochu tmavší. Když si ji člověk bedlivě prohlédl, všiml si rozdílu.

You XiaoMo nevěděl, jak posoudit riziko magických pilulek. Když si vyzkoušel jednu pilulku, pustil se do druhé. Takhle se mu za celou noc podařilo vyrobit jenom 50 pilulek, přičemž půlku z toho destiloval jenom jednou.

Během dne šel do kamenné místnosti jako obvykle. Vyrobil stovku magických pilulek přesně jako den předtím. Večer se vrátil do svého pokoje a pokračoval bez spánku nebo odpočinku ve výrobě pilulek a nakonec dokončil první várku.

Dalšího dne si sbalil všechny věci a připravil se na cestu dolů z hory.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. tak mě napadlo 2 měsíce se nemýt , to ty byliny mohli pěstovat na sobě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lol, to tedy ano. Ale spíš než byliny by tam asi rostly plísně a další nevábné věci!

      Vymazat