sobota 5. ledna 2019

LMW - kapitola 16


Kapitola 16 – Přesná kontrola


You XiaoMo byl trochu nervózní. Zrovna když váhal, jestli má dál poslouchat, ti dva lidé odešli trochu dál a jejich hlasy byly tišší. Prakticky neslyšel odpověď „prvního seniora” nebo možná neodpověděl. Ať už to bylo jakkoli, neslyšel to. Ačkoli neslyšel hlas „prvního seniora”, You XiaoMo si bezděky vzpomněl na ten pár, co potkal v knihovně. Mohlo to být tak, že ta juniorka, kterou zmínili, byla ta dívka? You XiaoMo se neodvažoval o tom dál uvažovat a rychle na to zapomněl.

You XiaoMo spěchal do knihovny, vrátil čtyři knihy a půjčil si další dvě. Jedna kniha pojednávala o magických bylinách nacházejících se na kontinentu Long Xiang až do 6. řádu. Také v ní byly barevné ilustrace. Zahrnovala v sobě většinu běžných magických bylin. Druhá knížka byla o výrobě základních pilulek. Další den začne vyrábět magické pilulky. Bude dobře, když si předem pročte důležité body, aby věděl, co dělat, kdyby se něco pokazilo.

Když si You XiaoMo půjčil knihy, odešel v dobré náladě. Vůbec si nebyl vědom, že ten starý muž strážící knihovnu najednou otevřel oči a prohlížel si ho. Strážil knihovnu skoro sto let a tohle bylo poprvé, kdy viděl zkušebního učedníka chodit skoro každý druhý den do knihovny. Ačkoli měl podřadný vrozený talent, byl to pilný mladík. Ale to bylo všechno, starý muž brzy oči zase zavřel.

Poté si You XiaoMo přinesl knihy do kantýny na snídani. Jelikož hledání knížek v knihovně mu nějakou dobu zabralo, když dorazil, bylo tam spoustu lidí. Jídlo bylo také skoro pryč. Naštěstí nebyl žádný velký jedlík. Po snídani You XiaoMo následoval několik učedníků, co šli stejným směrem k Síni magických bylin.

Na dnešní přednášce se první senior Fang už nesoustředil na znalosti z knížek. Jelikož už stimulovali sílu své duše, dneska mohli začít s výrobou magických pilulek. První senior Fang je dovedl do kamenné místnosti. Na kamenných podstavcích stálo v řadě pět kotlíků; vedle každého byl obdélníkový dřevěný stůl.

„Ode dneška budete tady vyrábět magické pilulky. Teď si vyberte kotlík a postavte se k němu.”

You XiaoMo stál vzadu, takže když konečně přistoupil, ostatní čtyři učedníci si už vybrali svůj kotlík a nechali mu ten úplně vzadu.

Když první senior Fang viděl, že si vybrali své kotlíky, řekl: „Teď se podívejte na kotlík před sebou. Je to nástroj, v kterém budete vyrábět magické pilulky. V tomto kotlíku se dají vyrobit magické pilulky prvního a druhého řádu.”

Když You XiaoMo slyšel, jak zmínil magické pilulky 1. a 2. řádu, vyhrkl: „První seniore, neříkej mi, že magické pilulky 3. řádu se v tomto kotlíku nedají vyrobit?”

Ostatní čtyři učedníci mu okamžitě věnovali opovržlivý pohled. První senior jasně řekl první a druhý řád. Samozřejmě že třetí řád se v tomhle kotlíku nedal vyrobit – a přesto se zeptal na tak hloupou otázku. You XiaoMo toho strašlivě litoval, jen co z něj ta slova vyletěla.

Fang ChenYue se usmál, ale nepokáral ho. „Magické pilulky 3. řádu jsou pro mága první hranice. Při jejich výrobě je třeba větší síla, kterou by obyčejný kotlík nebyl schopen pojmout. Takže při každé etapě je třeba změnit kotlík, tedy pokud nezačnete s relativně dobrým kotlíkem.”

You XiaoMo svěsil hlavu, zdálo se mu, že to zase byla otázka peněz.

Potom jim Fang ChenYue vysvětlil, jak kotlík použít. Jednoduše řečeno to byl přenos síly duše do kotlíku. Protože obyčejné kotlíky měly na vršku tři malé díry, duševní síla se musela rozdělit na tři prameny, než vstoupila do kotlíku. Toto tudíž záviselo na tom, jak zručný byl mág v zacházení s duševní sílou. Pokud to moc neuměl, vyrobil by i z nejlepších magických bylin a se štěstím pouze magickou pilulku nízké jakosti. Když by měl smůlu, tak by ty magické byliny zničil. A proto byla při výrobě magických pilulek důležitá schopnost přesného ovládání duševní síly.

Fang ChenYue měl vlastní věci na práci, a tak nemohl zůstat s nimi, zatímco trénovali. Takže zavolal relativně mladšího učedníka jménem Wu, aby mu pomohl. Když odešel, You XiaoMo a ostatní začali trénovat.

Každý začátek byl těžký. Tohle rčení bylo pravdivé. Zrovna když You XiaoMo hluboce přemýšlel a snažil se zjistit, jak rozdělit svou duševní sílu, jeden učedník se do toho netrpělivě pustil. Bum. Kotlík se rozletěl explozí. Když se You XiaoMo podíval tím směrem, ten učedník už měl tvář zrudlou a plnou nevíry.

Jelikož senior Wu, kterému je první senior svěřil, už zažil mnohem nečekanější věci, nezdálo se, že by to s ním nějak hnulo. Přešel k tomu učedníkovi a dal mu pár tipů. Ostatní včetně You XiaoMoa rychle nastražili uši. You XiaoMo se zhluboka nadechl. Když jeho soustředění dosáhlo vysokého bodu, spatřil před sebou bílou průsvitnou kouli. To byla podstata duševní síly.

Pod svou kontrolou rozdělil duševní sílu na tři stejné části a pak ji navedl do blízkosti tří otvorů a spustil ji dovnitř. Cítil, jak jeho duševní síla zaplavila ten malý ledově chladný prostor. Dokonce „viděl”, co se dělo uvnitř. Jeho zrak cestoval po temném povrchu. Byl to kov, co byl černý a tvrdý, s občasným zábleskem jiných kovů. Když sklouzl otvory dolů, konečně „spatřil” celý prostor. Byla to prázdná dutina.

You XiaoMo pohnul duševní silou kolem dokola toho prostoru, než ji zase stáhl. Když z toho procitl, měl pocit, že ta kamenná místnost byla podivně tichá. Zvedl hlavu a spatřil, že ostatní na něj prázdně zírali. Včetně seniora Wu, co na něj zíral s údivem.
--------------------------------------------

~ Tolik k YXMově předsevzetí nevyčnívat ^_^ ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: