středa 2. ledna 2019

LMW - kapitola 13


Kapitola 13 – Síla duše


Druhého dne v době, kdy You XiaoMo vyšel ze svého pokoje, jeho sousedé učedníci už dávno odešli do Síně magických bylinek. You XiaoMova interakce nebyla ani vřelá, ani chladná. Když na sebe narazili, obvykle je pozdravil a nic víc. A proto s nimi rozhodně neměl pevný vztah. Museli si být vědomi vlastní nejisté situace. Přece jenom neměli moc vysoký vrozený talent. Navíc byli nejnovější učedníci. Takže museli být svědomitější a museli brzy po ránu jít hledat starší učedníky, aby se jim zalíbili. You XiaoMo dorazil jako poslední.

Dneska je znovu vyučoval první senior Fang ChenYue. Kvůli svému dřívějšímu dobrému dojmu z You XiaoMoa prostě jen kývl, když dorazil, a nijak mu nevyčinil. Co se týkalo těch pár ostatních učedníků, co byli nespokojení, že na něj museli čekat. Když viděli, že ho první senior nepokáral, akorát se tím zvýšila jejich nelibost. You XiaoMo se styděl, že přišel pozdě, a nevěděl, že se u ostatních začal zvyšovat pocit nenávisti vůči jeho osobě. S tím se nedalo nic dělat, pozdě do noci četl, takže se probudil pozdě.

Teprve když se You XiaoMo posadil, začal Fang ChenYue dnešní přednášku. Mág měl za úkol vyrábět magické pilulky, ale to neznamenalo, že je člověk byl schopen vyrobit jen proto, že chtěl. To proto, že k tomu bylo třeba jednoho velmi důležitého faktoru: síla duše. Tuto sílu měly jen duše s barevnou aurou. A proto bylo prvním krokem k tomu, aby se člověk stal mágem, stimulace této síly. Nejdůležitějším bodem Fang ChenYueovy přednášky bylo, jak stimulovat tuto sílu.

„Stimulace této síly má své riziko, ale rozhodně to není obrovské riziko. Pokud se budete držet instrukcí, co vám dám, nedojde k žádným problémům.” Jak to Fang ChenYue řekl, osobně každému dal magickou bylinu. Jakmile všichni jednu měli, pokračoval ve vysvětlování.

„To, co máte v ruce, je magická bylina jménem Duševní bylina. Je to magická bylina 2. řádu. Není úplně jako ostatní magické byliny. Jejím hlavním využitím není výroba magických pilulek, ale stimulace síly duše. Teď si vezměte ten nejšťavnatější lístek uprostřed a snězte ho. Pak pocítíte jeho účinky. Možná ucítíte trochu bolesti, ale prostě to vydržte a ono to přejde.”

Jak to učedníci zaslechli, všichni byli dychtiví tuto magickou bylinu vyzkoušet. You XiaoMo nebyl žádnou výjimkou. Opatrně si vzal ten nejšťavnatější lístek a vložil si ho do úst.

Za patnáct minut You XiaoMo konečně nabyl vědomí. Ale čelo měl orosené potem. Záda měl naprosto propocená, jako kdyby ho zrovna vylovili z vody. Jako první ho napadlo, že ho podvedli. Teď chápal, co to doopravdy znamenalo to trochu bolesti. Nebyla to jenom trocha, ale spíš tak moc, že by mu bylo lépe po smrti. Skoro se zabil tím, že se kousl do jazyka. Naštěstí se mu podařilo vydržet až do konce. Když se podíval na ostatní, ačkoli všichni přežili, někteří působili mnohem tragičtěji než ostatní, jak byli rozplácnutí na podlaze.

„Vypadá to, že všichni to utrpení přežili. Nejdřív vám všem gratuluju, že jste překročili hranici světa výroby magických pilulek.” Fang ChenYue se na ně zářivě usmíval, ani v nejmenším ho nijak neovlivnily ty jejich ukřivděné pohledy.

Ačkoli všichni měli pocit, že první senior byl až příliš vychytralý, nikdo se to neodvažoval říct.

„První seniore, teď můžeme začít s výrobou magických pilulek?” zeptal se You XiaoMo, jak zápolil s tím, aby zachoval klid.

„Samozřejmě, jelikož jste všichni úspěšně stimulovali sílu duše. Ale nejdřív vás musím varovat.” Když Fang ChenYue viděl, že se zotavil jako první, souhlasně kývl. Všichni nastražili uši.

„Tohle jsem už nadnesl během včerejší přednášky. Magické byliny 1. řádu jsou na té nejnižší úrovni. A proto se dají snadno sehnat. Takže všichni máte neomezený přístup k magickým bylinám 1. řádu. Ale u magických bylin 2. řádu vám Pozemská hora na každý měsíc přidělí jen předem určené množství.”

You XiaoMo předpokládal, že to bylo proto, aby se zabránilo mrhání. Ale také to působilo obrovský problém. Než mohl otevřít pusu, někdo ho předběhl.

„První seniore, co se stane, když vyčerpáme svou kvótu?”

„Pokud budete chtít víc, můžete je akorát směnit. Jsou dva způsoby směny. Jedním je použít své fyzické úsilí, abyste nasbírali body zásluh, a ty pak směnit na magické byliny. Tyto body můžete získat úklidem kantýny nebo Síně magických bylin. Můžete ostatním starším pomoct pečovat o magické byliny nebo strážit zahrady a další takové úkoly.” Fang ChenYue se při řeči usmál.

Když si to vyslechli, učedníci si nemohli pomoct, aby se na sebe vyděšeně nepodívali. Bylo to jasně nečekané. Po všem tom zápolení, aby se dostali do sekty TianXin, museli stejně vykonávat takové podřadné úkoly.

You XiaoMo se pak zvědavě zeptal: „První seniore, a co ten druhý způsob?”

Fang ChenYueův úsměv se rozšířil. „Druhý způsob je velmi prostý. Jít z hory dolů a koupit si je na úpatí hory. Tam dole je spoustu obchodů, co prodávají magické byliny. Ale výdaje si musíte pokrýt sami. Sekta TianXin na tohle nemá přísná pravidla. Každému učedníkovi je dovoleno sejít z hory dvakrát za měsíc.”

Jak to učedníci zaslechli, pár z nich si vydechlo úlevou. Naopak You XiaoMo se zachmuřil. Tahle metoda mu byla k ničemu, protože neměl peníze. Zdálo se, že měl další úkol. Vydělat si peníze!
--------------------------------------------

~ Peníze prostě vládnou i ve světě kultivace. ~

1 komentář:

  1. Tak jsem se rozhodla že v mezičase čekání na GDC budu číst toto.. Zatím to vypadá slibně :33 těším se dál.

    OdpovědětVymazat