sobota 12. ledna 2019

GDC - kapitola 1


Kapitola 1 – Prolog


„Skvělé zprávy! Wei WuXian zemřel!”

Od obléhání kopce LuanZang neuběhl ani den a ta zpráva se šířila světem kultivace, jako kdyby měla křídla, překonala dokonce i rychlost válek.

Nějakou dobu všichni od nejvýznačnějších klanů po samotářské kultivátory diskutovali o obléhání, kterému velely Čtyři velké klany následované stovkami menších klanů.

„Patriarcha YiLingu zemřel? Kdo ho mohl zabít?”

„Kdo jiný než jeho bratr učedník Jiang Cheng, skoncoval se svým vlastním příbuzným pro větší dobro. Jiang Cheng vedl Čtyři klany Jiang z Yunmengu, Jin z Lanlingu, Lan z Gusu a Nie z Qinghe, aby zničil jeho doupě – kopec LuanZang.”

„Musím říct, s pánembohem!”

„Opravdu s pánembohem! Konečně jsme vyhladili tuhle pohromu.”

„Kdyby ho klan Jiang z Yunmengu neadoptoval a neučil, byl by z něj bezdomovec žijící na ulicích, ani nemluvě o tom smělém chaosu nedávno. Hlava klanu Jiang ho vychovával jako vlastní dítě, a přesto zběhl a stal se nepřítelem světa kultivace a přivolal na klan Jiang hanbu, dokonce je zavedl téměř k zániku. Tohle je jasný příklad psa, co se zakousl do ruky, co ho krmí!”

„Jiang Cheng dovolil tomu chlápkovi žít až moc dlouho. Kdybych byl na jeho místě, prostě bych ho bodl hned, jak zběhl! Vlastně bych znovu pořádně prověřil učedníky klanu, aby neudělal ty bláznivé věci, co dělal později. Koho zajímají ty takzvané 'ohledy' vůči svému dávnému příteli z dětství.”

„To se jenom povídá. Ačkoli byl Jiang Cheng jednou z hlavních sil, nezasadil Wei WuXianovi poslední úder. Protože kultivoval Démonickou cestu, jeho moc se obrátila proti němu a roztrhala ho na kousky.”

„Hahahaha... To je karma! Ti zádušní vojáci, co vytvořil, jsou jako vypuštění psi. Zakousnou se do všeho, co jim přijde do cesty. Zaslouží si, že ho sežvýkají k smrti!”

„Ale kdyby nebylo Jiang Chengova plánu, co se zaměřil na Wei WuXianovy slabosti, obléhání by možná neuspělo. Mám vám připomenout, co za věc měl Wei WuXian v držení? Zapomněli jste na ten den, kdy naprosto vyhladil tři tisíce kultivátorů?”

„Slyšel jsem, že to bylo víc než tři tisíce, možná pět tisíc.”

„Rozhodně se zbláznil.”

„Je dobře, že tu zhoubnou zbraň zničil, než zemřel. Kdyby jinak zůstala na tomto světě, aby lidstvu ubližovala, jeho hříchy by byly ještě těžší.”

„No jo... Víš, tehdy byl Wei WuXian jeden z nejslibnějších kultivátorů, pocházel z vysoce váženého klanu a v mladém věku dosáhl úspěchu. Jak kruci skončil tam, kde je teď?”

„Tohle dokazuje, že člověk může kultivovat jen po správné cestě. Používání těchto nečestných praktik se může zdát výhodné jen na první pohled. Hele, co se nakonec stalo? Nezůstalo po něm ani celé tělo.”

„Ne všechno bylo kvůli jeho kultivační cestě. Wei WuXian měl celkem nemorální povahu. Člověk tak jako tak sklízí, co si zasel; jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.”





Po Wei WuXianově smrti toto téma umlklo. Lidé diskutovali většinou o tom samém a pár nekonvenčních názorů hned zamítli.

Ale slon v místnosti zůstával všem vzadu na mysli.

Nikdo nedokázal povolat Wei WuXianovu duši, což znamenalo, že jeho duše zmizela.

Možná ji roztrhaly na kousky ty miliony duchů, co ho pohltili.

Nebo možná unikla.

Pokud to bylo to první, pak bylo všechno v pořádku. Ale na druhou stranu nikdo nepochyboval o tom, že Patriarcha YiLingu měl moc pohnout horami a vyprázdnit moře. Pokud to bylo to druhé, jeho duše by se nakonec vrátila a oživila jeho tělo. Až ten den přijde, svět kultivace nebo dokonce i celý smrtelný svět by čelil tomu nejvyšinutějšímu zatracení a pomstě. A zachvátil by ho chaos a zoufalství.

Různé klany na vršku kopce LuanZang postavily sto a dvacet kamenných zvířat a pravidelně prováděli povolávací rituály. Poté následovala zvýšená obezřetnost a pátrání po podivných událostech po celém světě.

První rok se nic nestalo.

Druhý rok se nic nestalo.

Třetí rok se nic nestalo.





Ani třináctý rok se nic nestalo.

Víc a víc lidí začínalo věřit, že Patriarcha YiLingu možná vlastně zahynul.

I když byl schopen převrátit svět vzhůru nohama, konečně bylo na něm, aby ho svrhli.

Nikdo nezůstane na vrcholu celou věčnost— legendy jsou jenom legendy.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Hlavní stránka>...<Následující>

9 komentářů:

  1. Je to úžasný jen je škoda že jsi to nedal/a na třeba Wattpad nebo jinou aplikaci .....

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ráda, že tu ten překlad je a konečně kvalitní... Neuvažuješ o překladu Guardiana? Tam kde je, je mizerný překladač a prakticky se to nedá číst...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Guardian chce překládat Verů (viz komentáře u GDC kapitoly 73).

      Vymazat
    2. Oh, Bůh ti žehnej, děkuju za informaci! Konečně pochopím věci, který v seriálu nejsou. A ještě jednou moc děkuju za úžasný překlad téhle novely. Postavy jsem si zamilovala a konečně je to krásně čitelné.

      Vymazat
  3. Máš mé tisíceré díky za tento úžasný překlad a za tvou tvrdou práci! Jsem strašně šťastná, že jsem tuhle stránku našla a můžu si tak konečně vychutnat i celou novelu. 💗


    (Mimochodem, není tu někdo, kdo by věděl, kde se dá sehnat i komiksová verze? Už jsem měla tu čest vidět anime i hranou verzi, ale komiks ne a ne sehnat... Musím podotknout, že nejsem zrovna dobrá v hledání. ><)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé. Děkuji za překlad. 🥰 Je dobře, že to někdo přeložil do češtiny.

    OdpovědětVymazat
  5. Teď jsem dokoukala animovanou verzi. Krásné. Zamilovala jsem si to.
    Neplánujes dát soubory do pdf? O tohle se nemůže přijít. I když je mi jasné, že si to můžu zrobit sama xD
    Díky za překlad jsem vděčná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soubory jsou dostupné ve formátu epub. PDF neplánuji.

      Vymazat
  6. Jsem si představila jak by to vypadalo, kdyby se Jiang Cheng skutečně zaměřil na Wei WuXianovi slabosti...😂😂😂
    Stačilo by vypustit smečku čivav a už by vřískal na nějakém stromě...

    OdpovědětVymazat