pátek 18. ledna 2019

LMW - kapitola 21


Kapitola 21 – Životní příběh a okřídlený pták


Tentokrát nešel dolů z hory jenom on. Nebylo jasné, kolik učedníků sekty TianXin chodilo z hory za měsíc. You XiaoMo nevěděl, kolik učedníků bude z ostatních hor, ale spolu s ním šli z Pozemské hory další čtyři. Dva z nich plnili rozkazy svých mistrů, aby nakoupili zásoby, a ti zbylí dva šli domů, aby po roce navštívili svou rodinu.

Co se týkalo You XiaoMovy rodiny, zeptal se na to ostatní učedníků, co vstoupili do sekty spolu s ním. Zjistil, že ho vychovávali v neúplné domácnosti. Jeho matka, co ho vychovávala, zemřela na přepracování, když mu bylo sedm. Poté ho svěřili rodině matčiny sestry. Rodina jeho tety žila ve vesnici Broskvový květ. Byla to malá vesnice, ale velmi proslavená svými rozkvetlými broskvoněmi. Když dosáhl sedmnácti let, rodina jeho tety hledala důvod, proč ho vyhnat z domu. Náhodou v té době hledali starší ze sekty TianXin nové učedníky. Prostý životní příběh. You XiaoMo mohl skoro hádat, jak ho celá rodina jeho tety nemá ráda.

Ulevilo se mu, když věděl, že původní You XiaoMo neměl s rodinou své tety moc blízký vztah. Špatný vztah znamenal, že by rodina jeho tety neuvítala jeho návrat. Že se nemusel vracet, znamenalo, že nebude muset čelit nebezpečí, že někdo odhalí, že jeho duše už není stejná jako dřív. A navíc nevěděl, jak by se vypořádal s rodinou své tety. Ale nejdůležitější bylo, že nevěděl, kde je tahle vesnice Broskvový květ. Taky nevěděl, jak lidé z rodiny jeho tety vypadali. Kdyby se vrátil a potkal rodinu jeho tety, aniž by je poznal, bylo by to nesmírně nebezpečné!

Jelikož z Pozemské hory šlo dolů jenom pět učedníků, mistr Kong se obával, že by se ocitli v nebezpečí. A tak požádal mistra Mo Gu z Nebeské hory, aby mu na ně dohlédl.

Mistr Mo Gu vedl pár učedníků, aby nakoupili nějaké nezbytnosti. Na tomto výletě byl nejvýše postaveným učedníkem, takže bylo jenom přirozené svěřit ostatní učedníky jemu. Přece jenom to byli učedníci sekty TianXin.

You XiaoMo slyšel, že kromě učedníků z Magické divize je tentokrát budou doprovázet i učedníci z Válečnické divize. Ačkoli učedníci z Magické divize byli zruční ve výrobě pilulek, jejich bojové schopnosti nebyly obecně nijak silné. A proto skupinu doprovázeli učedníci z Válečnické divize pokaždé, když šel z hory mág vysokého řádu. Obzvláště když tím mágem vysokého řádu byl tentokrát mistr Mo Gu.

You XiaoMo následoval ostatní učedníky a celou hodinu čekal na úpatí Pozemské hory, než se mistr Mo Gu a ostatní učedníci ukázali. Všichni z dálky slyšeli jejich neurvalé hlasy, ale nikdo se neodvážil si nijak stěžovat. V porovnání s těmi pěti rozladěnými učedníky se tato skupina lidí dala popsat jako ochraptělá. Všichni si povídali a smáli se, jako kdyby šli na nějaký příjemný výlet. Ale nejvíce pozornosti neupoutával mistr Mo Gu. Ale dívka, co byla v obklopení a které lichotilo několik mladých učedníků. You XiaoMo stačil jediný pohled a nemohl si pomoct a povzdechl si nad touto rukou osudu.

Ta dívka byla ta juniorka, co už dvakrát viděl v knihovně. Tehdy hádal, že je učedníkem Nebeské hory. Zdálo se, že to byla pravda. Ale ten první senior nebyl nikde v dohledu. Když mistr Mo Gu dorazil, nic neřekl a ani se nezmínil, že se opozdili. Přesně takhle velkolepě vyrazili na cestu dolů z hory.

Sekta TianXin se nacházela uprostřed svěže zelených horských vrcholků. Říkalo se, že toto místo založil zakladatel sekty TianXin, aby sloužilo jako svatyně. Později když se sekta TianXin stala největší sektou na kontinentu Long Xiang, se svatyně také velmi rozšířila. Doména sekty TianXin s těmi svěže zelenými horskými vrcholky ve svém středu pokrývala všechno do sto mil kolem.

Jejich dnešním cílem bylo město na hranici tohoto stomílového okruhu. Také to bylo městečko nejblíže sektě TianXin, kde si každý měsíc nakupovali zásoby. Jelikož to bylo celkem daleko, vylezli na okřídlené ptáky, aby se tam dostali.

Sekta TianXin měla zhruba stovku těchto okřídlených ptáků, co se chovali obzvláště pro transport. Byli pět až deset metrů vysocí. Používala je hlavně Magická divize, protože kultivátoři z Válečnické divize byli sami schopní létat, když se dostali na určitý řád. Někteří okřídlení ptáci mohli nést až pět lidí, takže You XiaoMo a jeho kolegové učedníci na jednoho takového nasedli. Jejich tichá a těžkomyslná nálada ostře kontrastovala s lidmi před nimi.

Okřídlení ptáci byli velmi rychlí. Vzdálenost sto mil uletěli za dobu, za kterou se uvařila půlka šálku čaje. Když tři okřídlení ptáci přistáli na palouku, You XiaoMo se rozhlédl. Bylo to jako veřejné náměstí obklopené několika nízkými budovami. Také tu bylo pár kotců s doškovou střechou s dalšími okřídlenými ptáky. Netřeba říkat, že tohle místo postavili jako základnu sekty TianXin.

You XiaoMo seskočil z hřbetu okřídleného ptáka a zrovna když chtěl následovat skupinu, přišla k nim známá tvář. Byl to člověk, na kterého se podíval a cítil se provinile. Nebyl to nikdo jiný, než ten, jehož soukromou konverzaci před dvěma dny vyslechl. První senior učedník Xiao. Později zjistil, že to nebylo znak xiao pro yunxiao (nebesa). Ale spíš znak xiao z xiaoxiang (portrét). Jeho plné jméno bylo Lin Xiao, nejnadanější učedník Válečnické divize. Také byl nejstarším učedníkem velmistra.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Vždycky mě dostane, že ti ptáci mají přívlastek "okřídlení" jako kdyby normálně práci křídla neměli xD

    OdpovědětVymazat