úterý 8. ledna 2019

LMW - kapitola 17


Kapitola 17 – Poprvé ve středu pozornosti


You XiaoMovi bylo trapně, že na něj zírali. Po chvilce váhání se zeptal: „Můžu se zeptat, jestli se něco děje?”

Všichni se okamžitě vzpamatovali. Všichni učedníci kromě seniora Wu nakrčili obočí. Relativně bezvýrazný senior Wu konečně ukázal mírný úsměv a kývl na něj. „Nic se neděje. Vedl sis celkem dobře. Na první pokus jsi úspěšně rozdělil duševní sílu, stejně jako to kdysi udělal první senior.”

Tato slova byla neomylně slova chvály. Ostatní učedníky to okamžitě šokovalo. Senior Wu ho vlastně přirovnal k prvnímu seniorovi. To jasně znamenalo, že jeho schopnost ovládat duševní sílu musela být celkem výjimečná. Když pak pomysleli na to, jak oni po několika pokusech selhali, výraz v tváři se jim proměnil na něco ošklivého. Jejich vrozený talent byl zhruba stejný jako ten You XiaoMoův. Kromě toho nejnižšího učedníka, co měl žlutou auru, ostatní měli zelenou. Ale teď je předčil nejmladší učedník. Navíc to byl učedník, kterého neměli rádi, takže kvůli tomu byli nespokojení.

You XiaoMo o tom moc nepřemýšlel. Když ho senior Wu pochválil, trochu se rozpačitě zasmál. You XiaoMo vážně nechtěl vyčnívat. Jak mohl vědět, že se mu to podaří na poprvé? Kdyby věděl, že to takhle dopadne, prostě by to několikrát zvoral, aby se tomuhle vyhnul. Vlastně si byl vědom, že ho ti čtyři učedníci nemají rádi. Ale on prostě nechtěl přivolávat potíže, takže vždycky předstíral, že o tom neví. Když je teď zastínil, vypadalo to, že to přidá jen další polínko!

Senior Wu ho nenechal trénovat něco jiného jen proto, že se mu to povedlo. Po slovech chvály je nechal pokračovat v tréninku. You XiaoMo také nechtěl až příliš vyčnívat, a tak pokračoval v tréninku rozdělování své duševní síly. Ale vážně bylo nezáživné pořád dokola opakovat jedno a to samé, a tak se mu v mysli začala tvořit otázka. Dala by se duševní síla rozdělit na čtyři?

Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, potají se podíval na ostatní učedníky. Všichni byli pohroužení do svého úkolu. Ani senior Wu se jeho směrem nedíval. Ale pořád si musel dávat pozor. Neodvažoval se to udělat otevřeně. Ale pokud to udělá v kotlíku, mělo by to být v pořádku. You XiaoMo chvíli pozoroval situaci a začal teprve tehdy, když si byl jistý, že na to nikdo nepřijde.

Nejdřív rozdělil svou duševní moc na tři. Pak ji spustil do kotlíku. Jakmile se dostala na dno, v tichosti ji dál rozdělil na další tři a nechal ji kolovat kolem kotlíku. Tady tímhle otvorem a pak tímhle tím otvorem, až ji uvázal do uzlů. Jako výzvu se You XiaoMo rozhodl uvázat mašličku.

Zrovna když si hrál, co srdce ráčilo, ostatní učedníci konečně uspěli. Když se na ně You XiaoMo podíval, všichni vypadali znaveně a velmi se potili. Byli na pokraji zhroucení, vyhlíželi apaticky, jako kdyby použili příliš mnoho energie. Senior Wu jim nedovolil se dál přepínat a rozkázal jim, aby přestali a odpočinuli si.

You XiaoMo v tichosti odvrátil zrak. Jak se díval na tu mašličku z duchovní síly ve svém kotlíku, najednou měl pocit, že provedl něco, co neměl. Vážně nechtěl být tak výjimečný. Nechápal, proč byli ostatní čtyři učedníci tak k smrti unavení jen z toho, že rozdělovali svou duševní sílu. On sám byl plný energie.

Aby nevypadal tak houževnatě, odvolal svou duševní sílu a pak se posadil na podlahu jako zbytek. Učedník Li vedle něj si nečekaně opovržlivě odfrkl. You XiaoMo překvapeně vzhlédl a spatřil v očích učedníka Chena zuřící plameny. Ačkoli to nebylo tak strašně nápadné, rozhodně to neprošlo bez povšimnutí. Kvůli čemu byli tak naštvaní?

Jak mohl vědět, že i když si nepřál vyčnívat, každý, kdo měl oči, viděl, že nebyl ani v nejmenším unavený. Ale stejně si s nimi sedl, aby si odpočinul, jako kdyby si z nich dělal legraci. Jak ti čtyři učedníci mohli nezuřit! You XiaoMo byl v duchu v slzách. Vážně nevěděl, co udělal, že je tak urazil.

V této chvíli se vrátil senior Wu, co si na chvilku odběhl. Zamířil přímo k You XiaoMovi s něčím v ruce.

„Tohle jsou magické byliny prvního řádu. Všichni můžete začít trénovat jejich rozpouštění.”

Jak to řekl, položil magické byliny na dřevěné stoly. Dohromady šest druhů a od každého druhu dvacet rostlinek. Kromě You XiaoMoa dostali svůj díl i ostatní učedníci, ale ti dostali jenom tři druhy. Mohl si velmi dobře představit, že to těm čtyřem učedníkům přidalo další polínko.

You XiaoMo otočil hlavou a v tichosti slzel. Seniore Wu, to se snažíš, aby mě nenáviděli ještě víc?
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Ajeje už se to začíná rozjíždět :D :D paráda! Snad za chvíli narazí na anděla strážného. :3 děkuju za překlad

    OdpovědětVymazat