sobota 5. ledna 2019

LMW - kapitola 15


Kapitola 15 – Objevování dimenze


Když si donesl čisté oblečení, You XiaoMo se dotkl kapičky. Když otevřel oči, už byl v jiné dimenzi. Tentokrát nespadl do vody, ale objevil se u jezera. To byl výsledek jeho experimentování včera v noci. Stačilo, jen aby si to v duchu přál. Po uvolňující koupeli v jezeře si You XiaoMo vypral oblečení. Protože měl v plánu se tady koupat často, už ráno si přinesl bambusový stojan. Prostě to vyprané oblečení rozvěsil na něj. Takhle si příště nebude muset nosit oblečení.

Jelikož měl spoustu času, když se postaral o své povinnosti, rozhodl se konečně prozkoumat tuto dimenzi. Až do teď přišel jen na jedno využití této dimenze, a to koupání. To proto, že toto místo bylo vážně celkem prosté. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že to bylo jenom jezero a tráva, nic víc. Původně si myslel, že to je možná magické místo, ale když to tu prošel, nic nenašel.

Jedno jezero a jeho okolí, co se s tím dalo dělat? You XiaoMo vzhlédl na jasnou čistou oblohu a pak dolů na prosperující plevel pod svýma nohama. Najednou vykřikl: „Ach, to je ono, to je ono. Vypadá to, že tohle místo můžu využít ještě jinak! Proč mě to dřív nenapadlo?”

You XiaoMo vzrušeně přecházel sem a tam. Vesele se ťukal do hlavy, zatímco přemýšlel, že zdánlivě zapomněl na něco důležitého. Soustředil se na trávu pod svýma nohama. Konečně si vzpomněl, že to zmínil senior Zhao během oběda.

Pravidla Magické divize určovala, že každý mág 4. řádu dostal kousek půdy. Ta se dala použít na pěstování magických bylin. Ačkoli to nebyl obrovský lán, bylo to snem každého učedníka. Přece jenom s kouskem půdy nebylo třeba dělat domácí práce nebo chodit dolů z hory kupovat magické byliny. Mělo by se říct, že i když magické byliny 2. řádu nebyly drahé, pokud je člověk potřeboval denně, dokonce ani bohatší lidé nedokáží ty výdaje pokrýt. O magických bylinách 3. řádu ani nemluvě. A proto bylo nejlepším řešením mít vlastní pozemek.

You XiaoMo se podíval na zem pokrytou plevelem. Nebyl tohle příhodný pozemek? Když si pomyslel, že během posledních dvou dní tak úporně přemýšlel, jak si najít práci, aby si vydělal body zásluh. V této chvíli si už byl jistý, že tato dimenze patřila k modré kapičce na jeho hrudi. Nevěděl, proč je v modré kapce dimenze, ale jelikož byla na jeho těle, neměla by ta dimenze zmizet, pokud se s kapičkou nic nestane. Takže pokud tady zasadí magické byliny, nikdo by na to neměl přijít.

Okamžitě své myšlenky proměnil v činy. You XiaoMo si vyhrnul rukávy a připravil se začít s plením. Ačkoli bylo plení velmi únavné, když si pomyslel, že bude mít brzy velký použitelný pozemek, byl celý natěšený. Tenhle pocit vzrušení se proměnil na motivaci. Když konečně vyplel záhonek o výměře deseti metrů čtverečních, byl tak unavený, že už nedokázal pohnout ani prstem.

Bez práce nejsou koláče! Takhle přesně to bylo!

You XiaoMo hodil plevel na jednu hromadu. Sundal si své špinavé oblečení a než se vrátil do vnějšího světa, ještě jednou se vykoupal. Jak You XiaoMo ležel na posteli, měl pocit, že celé jeho tělo je úžasně svěží. Z toho pocitu naprosté únavy po plení nic nezůstalo. Znovu si povzdechl úžasem nad magickými vlastnostmi vody v jezeře. Po pár koupáních v jezeře na něco přišel. Voda v jezeře měla schopnost zotavit tělo a mysl. Jako teď byl očividně k smrti unavený, ale po koupeli cítil nebývalý pocit svěžesti, jako kdyby měl neomezenou zásobu energie. Jak o tom You XiaoMo přemýšlel, nemohl si pomoct a potěšeně se zahihňal a pevně si přitiskl polštář k hrudi. Měl pocit, jako kdyby našel poklad, a čím víc o tom přemýšlel, tím víc byl šťastnější, až nakonec usnul.

Druhého dne byl vzhůru ještě před úsvitem. Využil toho, že ještě nebyl čas na ranní vyučování, a ještě jednou prolistoval knihami, co si půjčil z knihovny. Potvrdil si, že obsahu dokonale rozumí, a pak knížky vzal a zamířil do knihovny. Jeho prvním cílem bylo vrátit čtyři knížky, co si dřív půjčil. Druhým cílem bylo půjčit si další. Bál se, že by starý muž, co knihovnu hlídal, namítal, kdyby si půjčil příliš mnoho knížek, a tak se rozhodl vrátit ty, co už měl.

Radost dávala člověku křídla a You XiaoMo nebyl žádnou výjimkou. Ale přílišná chůze po obláčkách může na prvním rohu způsobit tragédii. Takže když na druhé straně zdi zaslechl, jak se spolu baví dva lidé, najednou si chtěl zacpat obě uši. Vždycky si myslel, že to plánování a intriky v televizi byly velmi vzdálené od reality. Tak moc, že se s nimi nikdy nesetká. Poprvé zjistil, že mu byly celkem nablízku.

„První seniore, když tě má juniorka ráda, proč si od ní pořád držíš odstup?”
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat