sobota 29. prosince 2018

LMW - kapitola 12


Kapitola 12 – Nebezpečí magických pilulek


You XiaoMo se vrátil do svého pokoje a jeho mysl se pomalu projasnila. Slova té dívky v růžovém toho celkem hodně odhalila. Ten první senior byl pravděpodobně nejlepší učedník Válečnické divize, zatímco ta dívka v růžovém by měla být mág. Ačkoli You XiaoMo nebyl moc společenský, věděl, že nemohla být z Pozemské hory. Ta dívka v růžovém by měla být učednice z Nebeské nebo Létající hory. Když vytěsnil ten podrážděný hlas dívky v růžovém z hlavy, You XiaoMo se ve vší vážnosti začetl do knihy.

Co se týkalo kvality magických bylin, v té knize se o tom opravdu zmiňovalo. Magické byliny rostou jinak v závislosti na metodě pěstování, a to vedlo k dobrým a špatným magickým bylinám. Ale bez ohledu na metodu pěstování kvalita magických bylin bez výjimek nikdy nepřesáhla 95% dokonalosti. Toto samozřejmě přímo ovlivňovalo kvalitu magických pilulek. V knize se psalo, že před několika tisíci lety vyvstaly problémy v metodě pěstování magických bylin. Od té doby nikdo nebyl schopen vypěstovat prvotřídní magické byliny, a to ovlivnilo poměr použitelnosti bylin. A proto se magické pilulky rozdělovaly do tří jakostí: prvotřídní, střední a nízká.

You XiaoMo dál listoval a studoval, jak posoudit kvalitu magických bylin. Jednoduše řečeno se to vztahovalo k duchovní energii, co mágové pohlcovali. Magické byliny se takto nazývaly proto, že ze světa pohlcovaly duchovní energii. Ta pak proudila meridiány magické byliny, den za dnem vsakovaly energii, až dozrály. A proto se kvalita magických bylin dala posoudit množstvím duchovní energie uvnitř.

Teprve teď You XiaoMo pochopil, že ten bílý opar, co předtím viděl kolem stonku a listů Květiny pokojné mysli v bylinkové zahradě, představoval magickou bylinu nejvyšší kvality. Ale nestávalo se to často. Dokonce i v magické zahradě prvního řádu bylo jen občasných pár rostlin v takovém stavu. A u magických bylin vysokého řádu? Pravděpodobnost, že by k tomu došlo, byla prakticky nulová.

Navíc kvůli různým jakostem magických pilulek, kultivátoři z Válečnické divize při konzumaci dané pilulky podstupovali předem určené riziko. Čím nižší jakost, tím vyšší riziko. Například u magických pilulek nízké jakosti byla kvalita magických bylin mezi 60 a 70%, a tak riziko při konzumaci magické pilulky nízké jakosti dosáhlo 35%. Nebylo to ani vysoké, ani nízké.

Výsledek u magických pilulek střední jakosti byl o něco lepší. Jelikož byla kvalita magických bylin od 70 do 85%, riziko bylo jenom 20%. Nejmenší riziko bylo samozřejmě u magických pilulek nejvyšší jakosti. Kvalita nejlepších magických bylin byla 90%, takže riziko u magických pilulek nejvyšší jakosti bylo jenom 8%. Toto byl důvod, proč mágové a kultivátoři vždycky usilovali o magické pilulky nejvyšší jakosti. Mágové vysokého řádu na kontinentu Long Xiang se kromě výroby magických pilulek zabývali i výzkumem metod pěstování magických bylin.

Ale existovalo pár výjimek.

Před pět seti lety jeden mág vysokého řádu objevil další způsob, jak snížit riziko u magických pilulek. A tím bylo vyšlechtit proces extrakce, odstraňování nečistot. Čím víc nečistot se odstranilo, tím byla kvalita magické byliny vyšší, což vedlo ke snížení výsledného rizika u magické pilulky. Když tento objev později předal, způsobilo to mezi mágy obrovský poprask.

Od té doby čím dál tím víc mágů přijalo tuto metodu v naději, že vyšší destilace magických bylin povede ke snížení rizika u magických pilulek. Ale tato metoda mohla akorát snížit riziko magické pilulky a ne zvýšit její jakost. To proto, že jakost magické pilulky závisela na úrovni duchovní energie obsažené v magických bylinách.

Odstranění více nečistot neovlivňovalo původní úroveň duchovní energie obsažené v magických bylinách. Nicméně tato metoda objevená mágem vysokého řádu byla stejně velmi užitečná. Když se provedl tento proces destilace, riziko u magických pilulek nízké jakosti se snížilo na 15%, u střední jakosti na 10% a u nejvyšší jakosti na 5%.

Kvůli všem těmto informacím byl You XiaoMo zmatený a popletený. Vážně to bylo celkem komplikované. Teď chápal, proč ti učedníci předtím řekli, že výroba pilulek není snadná. Vypadalo to, že na výrobu jedné magické pilulky bylo třeba tolik různých počinů. Vyrobit během šesti měsíců magickou pilulku 2. řádu se mu nezdálo možné, ať se na to díval, jak chtěl. You XiaoMoa začínala bolet hlava. Vypadalo to, že musel vynaložit o 200% víc úsilí, než plánoval, aby zůstal v sektě TianXin.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat