středa 26. prosince 2018

LMW - kapitola 10


Kapitola 10 – Objev v bylinkové zahradě


Fang ChenYue ho dovedl do bylinkové zahrádky a než odešel, informoval učedníka na stráži. Učedník na stráži věděl, že sem You XiaoMoa přivedl první senior, a tak mu nedělal potíže a prostě mu zmínil několik důležitých bodů, než ho nechal vejít dovnitř.

Zahrada prvního řádu byla velmi velká hlavně proto, že bylo třeba spousty magických bylin prvního řádu, takže bylo nezbytné je předem připravit. Když You XiaoMo vstoupil dovnitř, spatřil před sebou lán magických bylin, co se kývaly ve větru. Nejznámější magická bylina byla Kontuzní bylina, měla zeleně zbarvený stonek a listy a malý fialový kvítek na vršku. Tento druh magické byliny byl velmi efektivní na vnější zranění. Ale většina kultivátorů ji nepoužívala na výrobu magických pilulek na léčení vnějších zranění. Pro kultivátory byla vnější zranění jen maličkost, takže jen zřídka vyráběli magické pilulky na jejich léčbu.

Ale kultivátorky na to měly jiný názor; zachovávání krásy bylo přece neodmyslitelnou součástí bytí ženou. Vedle Kontuzní byliny byla bylinka Rabdosia a Květina pokojné mysli. Tyto dvě magické byliny se často používaly při výrobě magických pilulek prvního řádu, takže jich tu bylo relativně hodně.

You XiaoMo si dřepl před Květinou pokojné mysli. Nebyl si jistý, jestli si to jenom nepředstavoval, ale měl pocit, že květina napravo měla relativně méně vitality, zatímco květina nalevo kvetla velmi nádherně a byla plná vitality. Zdálo se, že stonky a listy květiny nalevo obklopovala tenká vrstva bílého oparu. Nevěděl, co to bylo.

Když se podíval na ostatní Květiny pokojné mysli, nebyla tam žádná, co vypadala tak dobře. A nejdůležitější bylo, že ostatním rostlinám chyběla ta vrstva bílého oparu. You XiaoMo na to upřeně zíral a měl hlavu plnou otázek. Protože si nemohl být jistý, jestli se mu to jenom nezdálo, rozhodl se změnit místo.

Nečekaně našel mezi bylinkami Rabdosia pět rostlin ve stejném stavu. Bez výjimky byly všechny rostliny prosycené bílým oparem plné vitality a života. Byla škoda, že You XiaoMo neměl hlubší porozumění magických bylinek, takže neměl ponětí, co to znamenalo. Ale rozhodně nebyl hloupý, takže tak matně hádal, že těchto pár rostlin muselo být nejvyšší kvality. You XiaoMo to prostě odsunul do pozadí mysli.

Ačkoli je první senior požádal, aby se znovu sešli za dvě hodiny, You XiaoMo byl tak pohroužený do zkoumání magických bylin, že na to zapomněl. Když se konečně vrátil zpět na zem, uvědomil si, že první senior stál za ním a mírně se usmíval.

You XiaoMo se překvapeně podíval na oblohu a uvědomil si, kolik je. Honem se omluvil: „Omlouvám se, první seniore, já... zapomněl jsem na čas.”

Fang ChenYue ho nepokáral a místo toho se na něj usmál a řekl: „Je těžké narazit na tak upřímného juniora, jsem velmi spokojený. Naštěstí je tohle hodina základů, takže se toho moc neprobírá, takže ti to znovu zopakuju. Jen si dávej pozor, aby ses příště neopozdil.”

You XiaoMo se cítil trochu nepříjemně, ale mohl akorát slabě říct: „Děkuju, první seniore.”

Vrátili se do Síně magických bylin a Fang ChenYue pokročil k tomu, aby mu dal soukromou lekci. Předtím je poučil o magických bylinkách a tentokrát vysvětlil základy bytí mágem.

Poměr kultivátorů a mágů vůči obecné populaci byl na kontinentu Long Xiang jedna ku stu. Jelikož populace kontinentu Long Xiang přesahovala trilión, nebyl tu nedostatek mágů. Skutečný nedostatek spočíval v počtu mágů vysokého řádu.

Hranice mezi mágem středního a vysokého řádu byl velmi vysoký schod, který mnoho mágů středního řádu nemělo jak dosáhnout. Toto se vztahovalo ke vrozenému talentu mága. Úroveň duše určovala budoucnost mága. Čím vyšší byla úroveň duše, tím vzácnější byla.

Například You XiaoMo a ostatní učedníci, co přišli spolu s ním. Všichni pocházeli ze stejného regionu, ale jenom Jiang Liu měl modrou auru. Ale nízký vrozený talent neznamenal, že nikdy nepřijde chvíle, kdy člověk bude moct mít hlavu hrdě vztyčenou. Každá profese měla své místo. V každé oblasti byli vždycky lidé se specializovanými schopnostmi. Dokonce i mágové nízkého řádu mohli mít své úspěšné oblasti.

„První seniore, mágové nízkého řádu mohou vyrábět jen magické pilulky nízkého řádu. Ale ty dokáže vyrábět spoustu jiných mágů. Jelikož se jenom vzácné věci považují za hodnotné, jaký v tom může být úspěch?” You XiaoMo vážně nechápal, co tím myslel.

Jako kdyby ta otázka vůbec nebyla nečekaná, Feng ChenYue řekl s úsměvem v očích: „Juniore, musíš vědět, že všechno má své dobré a špatné stránky.”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel, než mu to došlo. „Neříkej mi, že to je proto, že i magické pilulky mají potíže s kvalitou?”

„Správně, uhodl jsi to tak rychle. Zdá se, že jsi celkem chytrý, juniore.”

Fang ChenYue spokojeně kývl hlavou. Pochválil ho, protože když se na to zeptal ostatních učedníků, nebyli tak rychlí jako on. You XiaoMo sklonil hlavu, uši měl trochu načervenalé a ani nepřitakal a ani to neodmítl. Přece jenom se neodvažoval říct, že pocházel z moderní éry, takže byl vůči této problematice citlivější. Jelikož bylo v moderní éře mnoho padělků, všichni mysleli na kvalitu. Dokonce i on sám tohle zkoumal.

„Kvalita magických pilulek závisí na magických bylinách. Pokud použité magické byliny nebyly řádně vypěstované, výsledné magické pilulky budou nedostatečné. A proto se magické pilulky rozdělují do tří jakostí. Nízká, střední a první, první jakost je nejlepší.”

„Takže tak to je.” You XiaoMo cítil, jak mu v mysli něco problesklo, ale zmizelo to dřív, než to mohl zachytit. Jeho intuice mu říkala, že to bylo něco důležitého, ale nepodařilo se mu na to přijít až do konce přednášky. Teprve když se vrátil k sobě do pokoje, najednou vykřikl.

„Nebylo to náhodou to, co jsem dneska ráno viděl?”
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat