neděle 23. prosince 2018

LMW - kapitola 8


Kapitola 8 – Procento


Šplouch!

Z nebe spadla lidská postava a spadla přímo do nefritově zelených vln. V okamžiku se mu ta ledově chladná voda zavřela nad hlavou. You XiaoMoa to vyděsilo. Máchal sebou a myslel si, že spadl do moře.

Problém byl v tom, že neuměl plavat!!

You XiaoMo si zoufale pomyslel: neříkejte mi, že se tady zrovna teď utopím, jen co jsem sem dorazil?

Nemohl si pomoct a litoval svého osudu brzké smrti. S touhle myšlenkou to You XiaoMo vzdal a přestal bojovat. Jelikož měl dříve nebo později zemřít, mohl stejně dobře prostě umřít. Jen doufal, že v příštím životě nezemře brzy. Uvolnil celé své tělo a pomalu čekal na chvíli, kdy se ponoří ke smrti pod vodou.

Možná to bylo tím, že se naprosto uvolnil, ale začal mít pocit, že na tom něco nebylo v pořádku. Otevřel oči a naprosto ho ohromilo, když zjistil, že mu voda sahala jenom do pasu. -_-||

Teprve tehdy si You XiaoMo uvědomil, že už nebyl ve svém pokoji. Nacházel se na neznámém místě, jak stál v jezeře. Jezero zabíralo pětinu oblasti. Byl to podivný prostor. S mraky a modrou oblohou nahoře, jasný den, ale bez slunce v dohledu. Když si to opatrně prohlédl, zjistil, že všechno bylo stojaté. Bílá oblaka nejevila jediné známky pohybu. Ve vzduchu nebyl žádný zvuk větru. Svěže zelená tráva se klonila k zemi, ale zůstala bez hnutí.

Dokonce ani na jezeře kolem něj nebylo jediného zčeření.

You XiaoMo shlédl na tu modrou kapičku na své hrudi. Mohlo to být tak, že tu byl proto, že se toho náhodou dotkl? Po téhle myšlence si nemohl pomoct, natáhl ruku a znovu se jí dotkl. Všechno před očima mu nečekaně zčernalo.

Šplouch!

Našel se zpět v kádi s horkou vodou. Jeho tělo, co bylo naprosto ponořené v ledově studeném jezeře, se začalo pomalu zahřívat.

You XiaoMo zíral na modrou kapičku na své hrudi. Po chvilce váhání se nakonec rozhodl nechat to být. Spěšně se dokoupal a vylezl z kádě a oblékl se. Mohl si to jenom představovat, ale cítil se silnější než předtím.

You XiaoMo musel jít zase několikrát tam a zpět, aby vodu vylil. V té chvíli se začalo stmívat. Nezdálo se, že by byl někdo vzhůru a venku, až na občasného učedníka na hlídce. Protože to byl jeho první den tady a neznal to tu, You XiaoMo se neodvažoval jen tak pobíhat kolem. Když odnosil všechnu vodu z koupele, vrátil se do pokoje. Zapálil svíčku a osvětlil tak pokoj, pak se chopil knížky na stole a pokračoval ve čtení.

Když se jednalo o mágy, i když byly v sektě TianXin tři velké hory, ve skutečnosti se jen velmi málo lidí mohlo stát mágy. Nebyla to otázka nedostatku úsilí, ale spíš nedostatek přirozeného talentu.

Nejpřímější metodou, při které se rozhodovalo, jestli se někdo může stát mágem, bylo podívat se mu do duše. Jenom duše s barevnou aurou se mohly stát mágy. Naopak kultivátoři měli bezbarvé, průhledné duše. Na kontinentu Long Xiang bylo tisíce a deseti tisíce lidí; ale barevné aury se objevovaly jen v jednom procentu lidí. Takhle řečeno jenom stovka se mohla stát mágem.

Navíc nebylo nezbytně nutné, že se z nich stanou mágové vysokého řádu, s největší pravděpodobností skončí jako mágové nízkého řádu. Jelikož shlédnutí duše teď bylo široce užívanou metodou identifikace potencionálních mágů, většina větších sekt měla krystal na detekci duše, který byl velký asi jako malá miska. Jenom kvůli tomu se You XiaoMo dokázal vyhnout pohromě.

Když se úspěšně dostal do sekty TianXin jako zkušební učedník, už si nemusel nechat svou duši zhodnotit. Ale kam se dostane poté, záviselo na jeho vlastním úsilí.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat