středa 26. prosince 2018

LMW - kapitola 9


Kapitola 9 – Legendární duše


Druhého dne You XiaoMo následoval ostatní učedníky do hlavního sálu Síně magických bylin. Síň magických bylin byla nejdůležitější místo na Pozemské hoře, kam museli všichni učedníci každý den docházet. Senior Li je měl za úkol tam dovést, ale protože měl vlastní úkoly, neměl čas je vyučovat. Náhodou měl trochu volna první senior, a tak to příhodně převzal.

„Jelikož je to pro vás pro všechny poprvé, co se s takovými věcmi setkáváte, nebudu zacházet do složitých detailů. Začneme se základy. Před vámi jsou vystavené magické byliny potřebné k výrobě magických pilulek. Prohlédněte si je.”

Při řeči Fang ChenYue přinesl zpoza svých zad bylinky v květináčích a položil je před ně. You XiaoMo jako všichni ostatní se na ty magické byliny v malých květináčích zvědavě díval. Magické byliny byl obecný termín pro očarovaný léčivý materiál. Ale ne veškerý očarovaný léčivý materiál byl v podobě bylin. Například rostlina v druhém malém květináči zleva byla magická bylina prvního řádu Květina pokojné mysli.

Fang ChenYue jim představil řády magických bylin. Stejně jako mágové i magické byliny byly rozdělené do řádů. Od prvního řádu do dvanáctého řádu. Čím vyšší řád magická bylina měla, tím vyšší řád měla výsledná magická pilulka. Toto také záviselo na řádu mága.

Mágové nízkého řádu mohli vyrábět magické pilulky od prvního do třetího řádu. Mágové středního řádu mohli vyrábět magické pilulky od 3. do 6. řádu. Co se týkalo mágů vysokého řádu, ti byli na kontinentu Long Xiang předmětem závisti. Byla to také profese s nejvyšším výdělkem. Ale míra úspěšnosti výroby magických pilulek klesala s navyšujícím se řádem.

Například magické pilulky 9. a 10. řádu. Dokonce ani velmi uznávaní a oslavovaní mágové vysokého řádu nemohli zaručit 10% míru úspěšnosti. A kromě toho magické byliny potřebné pro tyto magické pilulky byly velmi vzácné.

Nad tím byly magické pilulky a magické byliny 11. a 12. řádu. Tyto dva typy byly v podstatě věci z legend. Povídalo se, že jenom legendární mág se sedmibarevnou duší byl schopen vyrobit tyto pilulky. Ale přes deset tisíc let nebyl na kontinentu Long Xiang jediný mág se sedmibarevnou duší. Takže přes deset tisíc let to byly jenom legendy. A i kdyby tu jeden takový mág byl, najít magické byliny 11. a 12. řádu nebylo nic snadného.

You XiaoMo si už všechny tyto informace přečetl v knihách z knihovny. Ačkoli to už znal nazpaměť, stejně bedlivě naslouchal vysvětlení prvního seniora. Další upevňování mu přinese jenom výhody. Zdálo se, že i Fang ChenYue si všiml vážného juniora a souhlasně pokýval hlavou. Tyto informace byl základ a snadno se daly vyčíst z knih. Kvůli tomu když to předával novým učedníkům, jen málokdy mezi nimi byli tací, co by dávali takový pozor. A proto bylo velkou vzácností narazit na takového vážného a trpělivého juniora. Fang ChenYue si ho nevyhnutelně všiml.

„Prozatím si osvojte magické byliny prvního řádu. Za dvě hodiny se vrátím a vysvětlím vám základy mágů.” S tím Fang ChenYue dovolil učedníkům, aby si šli po své práci.

Když You XiaoMo viděl své kolegy učedníky, jak se přihnali k magických bylinkám, aby je prozkoumali, on prostě zavolal a zastavil Fang ChenYuea. Fang ChenYue slyšel, jak se za ním ozval příjemný hlas. Otočil se a viděl, jak se na něj ten vážný junior s očekáváním díval svýma velkýma černýma očima. Nemohl si pomoct a přišlo mu to celkem legrační.

„Juniore XiaoMo, copak?”

You XiaoMo nečekal, že by si pamatoval jeho jméno. Se sklopenýma očima nesměle řekl: „První seniore, rád bych se podíval do bylinkové zahrádky. Můžu?”

Fang ChenYue ztuhl, prohlédl si You XiaoMoa a nakonec kývl a řekl: „Samozřejmě že ano, původně jsem si myslel, že kdybych vám dal dneska příliš mnoho informací, akorát by to pro vás byla přítěž; ale jelikož jsi o to požádal, tak to nevadí. Ale prozatím máš přístup jen do bylinkové zahrady prvního řádu.”

„Děkuju, první seniore.” You XiaoMo mu rychle potěšeně poděkoval.

Fang ChenYue se usmál a řekl mu, že díků není třeba, a pak ho tam zavedl.

Hlavní bylinková zahrada byla to nejdůležitější místo v sektě TianXin. Každá sekta, co si přála se dlouhodobě rozšiřovat, ji nemohla opomenout. A proto byla bylinková zahrada nepřístupná oblast. Pokud člověk neměl přímý rozkaz od Velmistra, vstup dovnitř byl dovolen jenom starším, co měli na starost se o zahrady starat. Ale v hlavní bylinkové zahradě se pěstovaly jenom magické bylinky 6. řádu a výše. Pátý řád a níže byl volně přístupný veřejnosti.

Tři hlavní hory Magické divize měly každá pět bylinkových zahrad. Jedna zahrada pro každý řád magických bylin od 1. do 5. řádu. You XiaoMo byl úplně nový zkušební učedník, takže měl přístup jenom do zahrady 1. řádu.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat