pondělí 17. prosince 2018

LMW - kapitola 2


Kapitola 2 – Obchodní divize


Když You XiaoMo odešel z místnosti, konečně zjistil jméno toho mladíka s modrou aurou. Jmenoval se Jiang Liu. Vlastně bydlel v pokoji vedle. Na začátku byl nenápadný, ale po zhodnocení díky své modré auře prospíval. Modrá aura dokazovala, že měl potenciál být mágem vysokého řádu.

Navíc na kontinentu Long Xiang bylo jen málo mágů vysokého řádu. Mnoho mágů mohlo akorát migrovat mezi nízkým a středním řádem. Ale pokud se člověk dokázal vypracovat na mága vysokého řádu, jeho budoucnost byla neomezená. Čím víc byl člověk schopen kultivovat magické pilulky vysokého řádu, tím větší úcty se mu dostávalo od lidí. A proto byli mágové vysokého řádu vždycky cílem slavných sekt.

Před třemi dny všechny lidi, které do sekty TianXin přivedli s You XiaoMoem, přijali jako zkušební učedníky. Ale když se během zhodnocení ukázalo, že Jiang Liu měl modrou auru, povýšili ho na oficiálního učedníka. Jelikož byl teď Jiang Liu oficiální učedník, nebude muset za půl roku čelit té vstupní zkoušce. Navíc během včerejšího zhodnocení Jiang Liu padl do oka někomu s postavením Velkého staršího. Dneska ho pozvali, aby se přestěhoval do vnitřního dvora. A proto se s nimi přišel rozloučit. Všichni kromě You XiaoMoa mu záviděli.

„Jak pěkné, kdy se ze mě stane oficiální učedník jako z Jiang Liua?”

„Pilně pracuj a možná si pak ten sen za půl roku splníš.”

„Kdyby to jen bylo tak snadné.”

You XiaoMo si nakonec nemohl pomoct a vyhrkl: „Vážně to je tak těžké?”

Nechtěl, aby ho vyhnali ze sekty TianXin. V této podivné dimenzi bylo pravděpodobně nejbezpečnější, když zůstane v sektě.

Člověk, co zrovna mluvil, se po něm podíval a zrovna když se You XiaoMo začal cítit nervózně, lhostejně odvrátil zrak a s protáhlou tváří řekl: „Sekta TianXin má na své mágy učedníky velmi striktní požadavky. Co já vím, pokud si přeješ vstoupit do vnitřního dvora, musíš vyrobit magickou pilulku třetího řádu. Navíc to musí být do šesti měsíců.”

Hned bylo slyšet ostré nádechy doprovázené nevěřícími tvářemi se spadlými bradami. Mágové nízkého řádu byli také schopní vyrobit magickou pilulku třetího řádu, ale na to bylo třeba alespoň dva až tři roky vytrvalosti a dokonce ani pak nebyl úspěch zaručen. Nebylo zaručeno, že jakýkoli mág včetně mágů nízkého řádu bude schopen vyrobit magickou pilulku plného třetího řádu. Magická pilulka druhého řádu se zdála pravděpodobnější.

Když si to všichni vyslechli, posmutněli.

Ačkoli You XiaoMo nevěděl, co bylo třeba, aby se stal mágem, když koukal na výrazy ostatních, zdálo se, že to byla obtížná cesta. Takhle začal mít pocit, že jeho budoucnost začínala být černější a černější.

„Ale není to tak, že bychom neměli absolutně žádnou naději.” Když se ten člověk díval na deprimované výrazy všech okolo, najednou je povzbudil.

„Jakou naději? Vysyp to.” Všichni mu viseli na rtech.

Ten člověk tajnůstkářsky promluvil: „Sekta TianXin je velmi velká sekta. Mají tisíce a deseti tisíce učedníků. I když pominu Válečnickou divizi, roční výdaje na Magickou divizi jsou obrovské. Všichni víte, že i když mágové dokáží vydělat peníze, v raných etapách jsou náklady vysoké. A tak má sekta TianXin i Obchodní divizi, co se specializuje na vydělávání peněz pro sektu.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, nastražil uši.

„Pokud ve správnou chvíli padnete do oka nějakému staršímu z Obchodní divize, stejně vás nebudou nutit odejít ze sekty TianXin, ani když nezaujmete nikoho z vnitřních kruhů. Akorát že od té chvíle skončí jakýkoli váš osud s alchymií.”

Po těhle slovech se zdálo, že byli všichni ztraceni v myšlenkách. Když si tohle You XiaoMo vyslechl, pochopil, že Obchodní divize je podnikání. Ale to znamenalo, že člověk musel mít nadání na podnikání. Navíc podle toho, co ten mladík řekl, to nebylo celé. You XiaoMo nevěděl, jaké překážky a úkoly před ním ležely, ale neměl v úmyslu se vzdát. Když se rozloučil s ostatními, rozhodl se zamířit do knihovny a porozhlédnout se tam.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat