neděle 23. prosince 2018

LMW - kapitola 7


Kapitola 7 – Modré mateřské znaménko


Na Pozemské hoře bylo mnoho pokojů, byly o něco větší než ten, co You XiaoMo obýval předtím. Ale nábytek byl stejně prostý jako předtím, navíc měly jen jednoduchou přepážku, za kterou byla velmi velká dřevěná káď. Přepážka stála naproti dveřím a bránila ostatním ve výhledu.

You XiaoMo se ještě ten den přestěhoval. Měl velmi málo věcí, jenom dvě sady oblečení a čtyři knížky. Neměl v plánu knížky okamžitě vrátit do knihovny. Včera v noci četl bez pochopení všeho, aby se vyrovnal se situací, a akorát si všechno nacpal do hlavy. Pořád neměl čas to všechno strávit a už si některé části moc jasně nevybavoval. Navíc doba výpůjčky v knihovně byla obvykle půl měsíce.

You XiaoMo si dal oblečení a knihy do skříně, než začal uklízet. V téhle místnosti pravděpodobně nikdo předtím nebydlel a nikdo sem nechodil pravidelně uklízet. Takže na podlaze, stole, židli a posteli byla vrstva prachu.

You XiaoMo se dotkl povrchu prstem, ta vrstva prachu byla celkem tlustá. V místnosti byl dřevěný lavor, a tak ho You XiaoMo použil, aby si zvenku nanosil vodu, a trvalo mu hodinu, než si v pokoji uklidil. Když skončil, slunce už zapadlo za horami.

Zanedlouho poté přišel senior Li, aby ho a ostatní nováčky zavedl na večeři. Pozemská hora měla určenou kantýnu a tři jídla denně. Hodně učedníků sem chodilo na jídlo. Ale také byli tací, co měli své breathariánské období, a na jídlo chodit nepotřebovali (Pozn.: směr, kdy se člověk živí vzduchem).

Jídlo bylo v moderním bufetovém stylu. Každé ze tří jídel kuchař předem uvařil a umístil do velkých hrnců. Učedníci si pak vzali cokoli, na co měli chuť. Ale aby se zabránilo mrhání jídlem, jedním pravidlem kantýny bylo, že si člověk mohl vzít jen tolik jídla, kolik sní. Jakýkoli důkaz mrhání jídlem se setkal s trestem.

You XiaoMo následoval seniora Lia k tácům na jídlo. Neměl moc velký apetit, takže si nabral méně jídla. Zrovna když chtěl začít jíst, došlo u vchodu k menšímu rozruchu. You XiaoMo zvedl hlavu a podíval se tam. Vypadalo to, že přišel První senior Fang ChenYue. Okamžitě jej začalo zdravit spoustu lidí. Bylo jasné, že byl na Pozemské hoře celkem oblíbený, možná jen druhý po mistrovi.

Po večeři se You XiaoMo vrátil do svého pokoje. Vzpomněl si, že se ještě nevykoupal, a tak si ze skříně vytáhl náhradní oblečení a položil ho na stoličku vedle dřevěné kádě. V sektě TianXin byly vlastně horké prameny; ale byly celkem daleko. A proto si většina lidí nosila na pokoj horkou vodu a koupali se tam.

Během dne je senior Li zavedl k místu s horkou vodou, takže You XiaoMo cestu znal. Pětkrát šel tam a zpět a konečně naplnil káď. Otřel si pot z čela, zavřel dveře, svlékl se a vklouzl do vody. Teplota vody byla tak akorát, ovíjela se kolem jeho těla a uspávala ho. You XiaoMo zápolil, aby zůstal vzhůru, ručníkem si omyl ruce a nohy.

Zrovna když nedával pozor, na ponořené hrudi se mu pomalu objevilo něco, co se podobalo mateřskému znaménku. Bylo to jako modrá slzička. Barva začala být jasnější a jasnější. You XiaoMo najednou cítil, že se mu hruď velmi rozpálila.

Když shlédl, nemohl si pomoct a omráčilo jej to. Kdy se mu na hrudi objevilo tohle mateřské znaménko? Navíc bylo modré. Velmi podivné. Jak se díval na tu jasnou kapku, zdálo se, jako kdyby mu měla stéct z hrudi. Nemohl si pomoct a dotkl se jí rukou.

Za dva nádechy You XiaoMo, co se měl koupat, najednou zmizel. Hladinu horké vody zčeřilo pár vlnek a pomalu se vyhladily, jako kdyby tam You XiaoMo nikdy nebyl. Celá místnost se ponořila do ticha.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat