pátek 21. prosince 2018

LMW - kapitola 6


Kapitola 6 – Kong Wen


Tohle zahřmění utišilo celou Síň mágů. You XiaoMo se pozorně podíval a zjistil, že ten pronikavý hlas patřil mladíkovi, co je sem dovedl. Nečekal, že někdo tak bezvýrazný by měl tak silný hlas a také tak obsažný, ale brzy na to přišel.

Po jeho slově dovnitř nakráčela skupina lidí. Vůdcové vypadali jako lidé pokročilého věku nejmladší ve věku po třicítce. To bylo samozřejmě zhodnocení jejich vnějšího vzezření, ve skutečnosti někteří pravděpodobně byli výjimečně staré bytosti.

Po přečtení knih se You XiaoMo dozvěděl, že se zdálo, že lidé z této dimenze a obzvláště kultivátoři měli obzvláště dlouhý život. Zrovna když popustil uzdu své představivosti, skupina lidí už došla dopředu.

Brzy začal proces výběru, ti tři starší si odvedli dobré učedníky, jako kdyby si vybírali jídlo v bufetu. Zbytek byly samé pokroucené melouny a prasklé jujuby. A největším neštěstím bylo, že You XiaoMo byl jeden z těch zbylých chodů. Ale dal se považovat za jednoho z těch šťastnějších, protože nejvyšší zbývající úroveň byla zelená aura a nejhorší růžová a žlutá aura. V podstatě to byli lidé, co byli po celý život omezení zůstat mágy nízkého řádu.

„Ty, dalšího roku mě následuj,” řekl hlas najednou nad You XiaoMovou hlavou.

You XiaoMo zvedl hlavu a spatřil, jak na něj koukal muž ve středním věku s mírně zdviženým obočím, ačkoli vyhlížel trochu nespokojeně. You XiaoMo okamžitě pokorně odpověděl. Muž ve středním věku neodpověděl a vybral si pár dalších průměrných učedníků. Vlastně to všechno byli zbylí lidé. A pak je vyvedl ze Síně mágů.

Ačkoli řekl, aby jej následoval, muž ve středním věku jasně neměl v úmyslu je přijmout za učedníky. Příhodně ho a jeho průměrné kolegy hodil na nejstaršího učedníka Feng ChenYuea, aby je odvedl, a pak spěšně odešel kultivovat v soukromí. A tak You XiaoMo zůstal dočasným učedníkem.

Ale You XiaoMovi se stejně podařilo od svého seniora vyzjistit situaci. Ten muž ve středním věku byl Kong Wen, menší celebrita sekty TianXin, a dal se považovat za jeho takzvaného mistra. Říkalo se, že byl mág vysokého řádu s modrou aurou. Navzdory tomu, že mu do fialové aury něco chybělo, říkalo se, že byl schopen vyrábět magické pilulky devátého řádu, ačkoli jeho míra úspěšnosti byla velmi nízká. Ale to stejně nijak neovlivnilo Kong Wenovo postavení v sektě TianXin.

Sekta TianXin byla rozdělená na tři hory: Nebeská hora, Létající hora a Pozemská hora. Kong Wen byl vůdcem Pozemské hory. Každý rok bylo třeba získat novou krev. A tak každý rok touto dobou tři vůdcové osobně zašli do Síně mágů, aby si vybrali nováčky. Ale jelikož byla Pozemská hora nejslabší z těch tří hor, každý rok si vybírali jako poslední.

Dobré talenty jim už evidentně vzala Nebeská hora a Létající hora. Jako Jiang Liu, kterého si vzala Nebeská hora. A tak byl Kong Wen v tomto období vždycky v nejhorší možné náladě, a proto okamžitě odešel kultivovat do soukromí, jen co se vrátil z výběru.

„Vypadá to, že není snadné být mistrem,” naříkal You XiaoMo tiše.

Opravdu nečekal, že Fang ChenYue bude mít tak bystrý sluch a zaslechne, co řekl. Nedokázal si pomoct, aby You XiaoMoa nepoškádlil, a řekl: „No ano, není snadné být mistrem, a proto je teď na vás všech, abyste mistrovi získali trochu té chvály.”

„První seniore, určitě víš, že náš talent je ten nejhorší.” Mladík vedle něj žalostně potřásl hlavou; jasně to pochopil z toho, co zažil v Síni mágů.

Feng ChenYue ho poplácal po rameni a nabádal ho: „Nesmíte ztrácet naději, podřadný talent se vztahuje jenom k potenciálu. Jen musíte být ochotní vynaložit nějaké to úsilí a pořád tu bude naděje. Pokud se vzdáte hned na začátku, pak evidentně nemáte žádnou naději.”

„První seniore, máš pravdu,” souhlasil You XiaoMo šeptem.

You XiaoMo měl ve svém minulém životě podobnou zkušenost, takže tento princip plně chápal. A proto se na rozdíl od ostatních necítil od samého začátku beznadějně. Fang ChenYue mu souhlasně kývl.

„Dobrá, od teď jste všichni učedníci Pozemské hory. Na Pozemské hoře není moc pravidel, musíte být jen pilní a svědomití. Ve chvílích nouze si navzájem pomáhejte a pracujte celým srdcem jako jeden. Dneska je váš první den na Pozemské hoře. Jelikož to tu ještě neznáte, dneska vás učit nebudu. Nechám vás aklimatizovat a zítra na pravidelném shromáždění vám řeknu víc.”

Brzy k nim přišli kolegové učedníci, aby jim pomohli se seznámit se zázemím. Atmosféra na Pozemské hoře byla mnohem lepší než tam, kde byli předtím. Ovinutá v mracích a mlze, v horském lese zpívali ptáčkové a obzvláště vzduch byl chladný a svěží. You XiaoMo se po krátké procházce vůbec necítil ospale.

Po hodinové procházce je senior Li zavedl na jejich ubikace.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Tak jsem se nekonec dostala i k této novele a musím říct, že to i přes pomalý rozjezd vypadá na super dílo .

    Děkuji za skvělé překlady a přeji krásné svátky!
    PS: včera vyšla nová kapitola TS ��

    OdpovědětVymazat