pondělí 17. prosince 2018

LMW - kapitola 3


Kapitola 3 – Knihovna


Knihovna bylo místo, co zahrnovalo jak Magickou, tak Válečnickou divizi. A proto byla obrovská. Knihovna byla rozdělená na dvě oddělení, na Východní a Západní pavilon. Materiály ve Východním pavilonu byly různá literatura ohledně kultivace magických pilulek a bylinných léčiv včetně vzácných osobních spisů předchozí generace. Západní pavilon měl ve sbírce materiály ohledně historie a geografie kontinentu Long Xiang. Také tam byly materiály o technikách kontroly energie a bojovém umění.

Ale ne jen tak každému bylo dovoleno jít dovnitř a probírat se materiály. Zkušebnímu učedníkovi jako You XiaoMo bylo dovoleno vstoupit na první podlaží Východního a Západního pavilonu. Chybělo mu oprávnění vstoupit na vyšší podlaží, tedy pokud o tu výsadu výhradně nepožádal nebo se nestal oficiálním učedníkem. Ale tyto dvě možnosti byly pro You XiaoMoa nedosažitelné; kromě toho prozatím neměl potřebu jít na horní patra.

You XiaoMo touto návštěvou knihovny sledoval dva cíle. Zaprvé pochopit historii kontinentu Long Xiang. Musel vědět, co bylo tohle za svět. Zadruhé vstupní zkouška za půl roku. Měl pocit, že neměl naději, aby ho vzali do Válečnické nebo Obchodní divize. Ale pořád měl malou naději pro Magickou divizi. Ale neměl ponětí, co to znamenalo být mágem, takže se to musel pokusit zjistit.

You XiaoMo se skoro ztratil, ale pak se mu podařilo vyptat se na cestu do knihovny. Stejně mu trvalo skoro hodinu, než ji našel. Z dálky viděl impozantní, skvostný palác. Nad ním byla pověšená pozlacená obdélníková plaketa. A na ní byly napsané tři znaky pro 'knihovnu'. Zdánlivě to byly prosté a nezdobené znaky, ale zároveň přetékaly významem, takže působily impozantní aurou. You XiaoMo nervózně polkl; knihovna byla až příliš impozantní, dokonce majestátnější než Zakázané město.

Když You XiaoMo vstoupil dovnitř, jako první spatřil staršího muže se stříbrnými vlasy a zavřenýma očima, jak seděl mezi Východním a Západním pavilonem. Jen co se k němu přiblížil, starý muž najednou otevřel oči. Ty jasné a pronikavé oči byly nesrovnatelné s jeho vnějším letitým vzezřením. Bystré oči jako jehličky, zmoudřelé nashromážděnými zkušenostmi, se podívaly přímo na You XiaoMoa a vyděsily ho tak moc, že se bál jít dál. Starý muž se na něj podíval, než mu mrazivě řekl: „Ukaž mi svůj identifikační štítek.”

You XiaoMo ztuhl, ale brzy si uvědomil, že s sebou vážně měl štítek. Spěšně ho vylovil a opatrně mu ho předal. Starý muž si štítek vzal a zdánlivě nic neudělal. You XiaoMo ho akorát viděl, jak si ho vzal a jak ho pak za dvě sekundy vrátil. Pak prohlásil: „You XiaoMo, zkušební učedník, přístup omezený na první podlaží Východního pavilonu.”

Něco k němu letělo a You XiaoMo instinktivně uhnul, ale ne včas. Ozval se náraz, jak mu to narazilo do hlavy a pak spadlo na zem. Když zvedl hlavu, zahlédl na vážné tváři starého muže mírné zacukání.

„S pomocí toho můžeš vejít do knihovny.” Jak to starý muž řekl, jal se ho ignorovat.

You XiaoMo ten předmět zahanbeně zvedl ze země, neodvažoval se na starého muže podívat a utíkal k Východnímu pavilonu. Bylo pravděpodobné, že se v blízké budoucnosti neukáže.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. jejda bum a jsi jinde , a ještě ke všemu žádná ulejvárna , jsem zvědavá co mu osud dále připravil , děkuji

    OdpovědětVymazat