pátek 21. prosince 2018

LMW - kapitola 5


Kapitola 5 – Přijímání mistra v Síni mágů


Když se dostal do svého pokoje, slunce zrovna mělo zajít za horami. You XiaoMo se podíval na vedlejší dveře, údajně to byl pokoj toho mladíka, co za ním dřív přišel, Jianga Liu. Ale místnost byla ztichlá, vypadalo to, že už se vystěhoval. Samozřejmě že mu You XiaoMo záviděl takové štěstí. Přece jenom o nadání původního You XiaoMoa už bylo rozhodnuto, byla to zaručená duše se zelenou aurou.

Ale to bylo předtím, než ho to sem transportovalo. Po výměně duší se to muselo změnit. You XiaoMo neměl v úmyslu se nechat znovu zhodnotit. Kdyby se ukázalo, že se výsledek liší, pravděpodobně by se stal terčem podezření. Přece jenom by nechtěl zemřít jen po pár dnech tady. A proto neměl zájem o opětovné zhodnocení, i když vážně chtěl znát svůj talent.

Když byl zpět v místnosti, položil ty čtyři knížky na stůl. Musel říct, že ty věci, které si ve Východním pavilonu zběžně vyhledal, byly velmi hluboké. Možná že ostatní by to dokázali pochopit, ale pro cizince jako on bez žádného pochopení mágů to bylo vážně celkem obtížné. Ale navzdory obtížnosti musel ty čtyři knihy strávit do druhého dne, protože zítra musel jít do Síně mágů, kde se rozhodne, jestli si najde dobrého mistra, od kterého se bude učit.

Aby se stal mágem, kromě vlastního úsilí bylo kriticky třeba, aby měl výjimečného mistra.

You XiaoMo nevěděl, jestli si ho někdo vybere, ale stejně si nemohl dovolit tam jít bez znalostí. Kdo mohl vědět, jestli ten proces výběru v sobě bude zahrnovat nějaké posouzení. Kdyby na žádnou otázku neznal odpověď, dokázal si realisticky představit, že ho nikdo nebude ochotný přijmout. A proto si You XiaoMo chtěl doplnit znalosti, ale čtyři knihy během noci nebylo nic snadného. Když se You XiaoMo zhluboka nadechl, odhodlaně začal pálit půlnoční olej (Pozn.: pálit půlnoční olej = ponocovat).

V důsledku čehož měl You XiaoMo druhého dne další pár váčků pod očima. V žádném případě se nestrachoval zbytečně. Brzy druhého dne přišel člověk ze Síně mágů a odvedl je na místo. Ten člověk, kterého poslali, byl mladý muž po dvacítce se lhostejným výrazem.

Dal jim patnáct minut, aby se připravili, a za celou dobu nic jiného neřekl, jako kdyby se vážně nechtěl obtěžovat. You XiaoMo viděl, že se ostatní hořce usmáli, protože je všechny považovali za „zbytky”. Byla pravda, že lidi s velkým potenciálem jako lidé s modrou nebo fialovou aurou už byli dávno vybráni, takže zůstali jenom lidé s podřadným talentem jako You XiaoMo. Mezi těmi pěti byl nejhorší, neboť ostatní měli zelenomodré aury. Ale You XiaoMo se necítil neschopně, Edison přece jenom jednou řekl, že génius je 99% potu a 1% inspirace.

Za patnáct minut dorazili do Síně mágů. Majestátnost Síně mágů si nijak nezadala s knihovnou. Nebylo jasné, jestli dorazili poslední, neboť uvnitř už byl shromážděný dav jiných lidí. Ale ti ostatní vypadali více méně jako oni, odění v jednoduchých zelených róbách s obyčejnými jehlicemi ve vlasech. Všichni do sekty TianXin pravděpodobně vstoupili ve stejnou dobu. You XiaoMo si myslel, že to byli jenom jich pár, nikdy nečekal, že jich bude tolik. Nebylo divu, že se sekta TianXin mohla rozvinout na nejlepší sektu na kontinentu Long Xiang, když kvalitě svých učedníků přikládali takovou důležitost.

Jelikož starší ještě nedorazili, nervózní dav si začal povídat. Akorát že témata byla pořád stejná: Jakou barvu má tvoje aura? Kdo si mě asi vybere? Bylo by skvělé, kdyby si mě všiml tenhle a tenhle starší. Bylo to všechno takovéhle zbytečné řeči. You XiaoMo si obrovsky zívl. Jelikož zůstal celou noc vzhůru, přišlo mu trochu těžké se udržet vzhůru. Zrovna když si chtěl najít nějaký koutek, kde by si zdříml, nadskočil kvůli pronikavému hlasu.

„Ticho.”
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat