pondělí 17. prosince 2018

LMW - kapitola 1

Kapitola 1 – Duše mága


You XiaoMo stál před zrcadlem a civěl na cizince, co se v něm odrážel. Když vyčerpal velké množství mozkových buněk, byl konečně ochotný uvěřit tomu, že jeho duše teď momentálně přilnula k cizímu tělu.

Mladík v zrcadle vypadal zhruba na sedmnáct až osmnáct let. Zhruba jeho vlastní věk. Měl na sobě dlouhou modrou tradiční čínskou róbu a na vršku černých vlasů běžnou modrozelenou jehlici. Ta kombinace mu dávala nadpozemský vzhled. Ale zdál se tak nějak bledý, zvláště jeho rty. Naprosto jim scházela barva, jako kdyby mu zrovna někdo uštědřil těžký úder, oči měl velmi rudé a opuchlé jako vlašské ořechy. You XiaoMo se najednou cítil ztrhaně, nebyl zvyklý na tu náhlou změnu vzezření.

Po chvilce sentimentálnosti You XiaoMo konečně obhlédl místnost, ve které se nacházel. Byla nesmírně skromná. Dřevěná postel, dřevěný stůl, dřevěná židle a dřevěná polička, na které bylo zrcadlo. Ani stopa po ničem zbytečném. Ačkoli to bylo prosté, mělo to v sobě venkovský nádech, prostý styl dávných časů.

Když si spojil tohle s oděvem na sobě a jeho nadpozemským vzezřením, You XiaoMo učinil smutný objev, že ho to přesunulo do dávných dob. Ale on byl moderní muž! Jasně si vybavoval, že únik plynu u sousedů způsobil výbuch, a on, nevinný soused, se do toho zapletl, takže ho to explodovalo do tohoto cizího těla. Ačkoli to znělo přehnaně, byla to vskutku realita.

Po vnitřním zápolení se You XiaoMo rozhodl jít s proudem.

Když si nazul boty a zrovna když chtěl otevřít dveře a jít prozkoumat situaci, dveře se najednou zvenčí otevřely, takže z šoku nadskočil. Když se téměř srazili, druhá strana se mu rychle vyhnula a překvapeně zalapala po dechu.

„You XiaoMo, konečně jsi ochotný vylézt z postele?”

You XiaoMo si byl jistý, že jenom on sám znal své jméno, takže tento člověk musel oslovovat původního majitele tohoto těla. Vypadalo to, že se k němu nebesa stále chovala pěkně, dala mu tělo člověka se stejným jménem.

You XiaoMo si příchozího prohlédl. Byl to pohledný mladík zhruba v jeho věku s velmi veselým úsměvem. Ale co myslel tím, že byl konečně ochotný vylézt z postele, neříkejte mi, že měl zlozvyk zahálet? Aniž by mladík čekal, až se zeptá, začal mluvit.

„You XiaoMo, neměl bys ztrácet naději. I když má tvoje duše zelenou auru, alespoň se pořád můžeš stát mágem středního řádu. Musíš vědět, že mágové středního řádu jsou pořád velmi vzácní. Někteří lidé zůstanou celý život mágové nízkého řádu. A proto bys neměl smutnit. Zítra ráno musíš jít do Síně mágů. Musíš se vzchopit.”

You XiaoMo cítil, jak se mu motá hlava a jak se mu nadouvá mozek. Jaká zelená aura? Jaký mág středního řádu? Proč tomu nerozuměl?

Ale celkově to začínal trochu chápat, možná to bylo tím, že toto tělo mělo duši zelené aury, a tak měl skutečný majitel tohoto těla pocit, jako kdyby měl na sobě zelený klobouk (Pozn.: Zelený klobouk = český ekvivalent by byl „mít parohy”)? Takže se skryl ve svém pokoji zničený žalem a potají brečel a nakonec umřel od přílišného smutku? You XiaoMo si zakryl tvář, taková smrt, jaká hanba!

„A co ty?” zeptal se You XiaoMo obezřetně.

Momentálně znal jenom tohoto mladého muže. Mohl se akorát pokusit z něj dostat informace o této dimenzi. Ale bál se, že mladík zjistí, že není skutečný You XiaoMo, a tak se ho nemohl zeptat přímo. Kvůli tomu nevěděl, že se neznali dlouho. Navíc když se dozvěděl, že má podřadný talent, zavřel se ve svém pokoji a odmítal vycházet. Takhle řečeno bylo pochopitelné, že toho moc nevěděl.

Mladík se okamžitě široce zašklebil, nebyl schopen zakrýt svou radost a zatímco se škrábal ve vlasech, řekl ostýchavě: „Moje aura je modrá.”

Stačil jeden pohled a bylo jasné, že modrá aura byla dobrá věc, ale stejně nic nechápal ah!

„Tohle vážně nechápu. Těch posledních pár dní jsem měl zamlženou mysl, zapomněl jsem spoustu věcí. Můžeš mi říct víc?” zeptal se You XiaoMo rozpačitě, bál se se na něj přímo podívat, bál se, že ho začne podezírat.

Zdálo se, že toho mladík nedbal, vůbec ho nepodezíral, vyjevil mu všechno, co věděl, včetně místa, kde se momentálně nacházeli. Řekl všechno, co mohl. Když si to You XiaoMo vyslechl, neměl slov. Tak naprosto ho to šokovalo, že neměl ponětí, kdy mladík odešel z místnosti.

Tento svět byl naprosto jiný než ten, co znal. Vstoupil do největší sekty na kontinentu Long Xiang, do sekty TianXin. Přesněji řečeno byl jenom zkušební učedník. Sekta TianXin byla navíc rozdělená na dvě části.

Válečnická divize sestávala z kultivátorů. Jejich duše neměly barevné aury, ale mohli praktikovat různou kontrolu energie a techniky bojového umění. Druhá byla Magická divize. Všichni mágové měli barevnou auru. Barvy byly rozdělené na různé úrovně od jedné do devíti a pak od světlé po tmavou: růžová, žlutá, zelená, zelenomodrá, modrá a fialová.

Lidé s růžovou a žlutou aurou se mohl stát jenom mágy nízkého řádu. Zelené a zelenomodré aury se mohly stát mágy středního řádu. Modré a fialové aury se mohly stát mágy vysokého řádu. Ale potenciál pro ty poslední byl mnohem větší než u těch prvních. Například potenciál u člověka s fialovou aurou byl mnohem vyšší než u člověka s modrou aurou. A proto měl naději stát se mágem nejvyššího řádu.

Modrá aura znamenala budoucího mága vysokého řádu. Nebylo divu, že byl ten mladík radostí bez sebe. Co se týkalo majitele tohoto těla, byl zkušebním učedníkem v Magické divizi. Starší sekty TianXin ho sem přivedl před třemi dny společně s pár dalšími. Původní majitel byl trochu arogantní, ale během zhodnocení zjistil, že jeho vlohy byly nejhorší ze všech. Nebyl schopen to přijmout a skryl se ve svém pokoji a brečel.

Tohle děcko mělo tak strašnou mentální odolnost!

Navíc se dozvěděl velmi důležitou informaci. Jelikož byl zkušební učedník, za půl roku musel složit zkoušku, jinak ho vyženou ze sekty TianXin.

Sekta TianXin byla největší sekta na kontinentu Long Xian a měla velmi přísné požadavky na své učedníky, obzvláště u mágů. Pokud do půl roku nebyli schopní vyprodukovat požadovaný výrobek, vyrazí s nimi dveře. Jako cizinec v této cizí zemi a s myslí, co stále neměla vštípenou logiku tohoto světa, byla pro You XiaoMoa tato zpráva bezpochyby jako blesk z čistého nebe.
--------------------------------------------

~ Kapitolky jsou krátké, takže na jeden zátah budou minimálně dvě. ~
~ Veškeré postavy a pojmy, rozdělení mágů a podobně najdete na stránce Postavy a pojmy, odkaz níže. ~

Žádné komentáře:

Okomentovat