čtvrtek 25. června 2020

LMW - kapitola 188


Kapitola 188 – Zhou Pengův incident


V době, kdy chtěl You XiaoMo užuž vylézt na okřídleného ptáka, už Xiao Long dávno odletěl. Fang ChenYue, co byl vedle něj, ho poplácal po rameni. Dával mu tak najevo, aby si sedl, protože okřídlený pták měl co nevidět vzlétnout.

Ačkoli bylo nemožné od ostatních lidí vyzjistit informace, člověk, co je přišel na hoře vyzvednout, byla You XiaoMova čtvrtá seniorka Nan GongYing. Když se na to zeptali, Nan GongYing sice váhala, ale stejně jim to řekla.

V sektě TianXin se stalo něco velkého.

Před měsícem byly všechny hlavní síly a démoni ve stavu neustálého rozporu. Na obou stranách bylo mnoho obětí. Jejich špatné vztahy se dál zhoršovaly, ale pak ne tak dávno, zhruba jen půl měsíce poté, co vstoupili do Rajské říše...

Sekta TianXin vyslala proti démonickému útoku několik armád, ale démoni na ně překvapivě zaútočili a vyhladili je. Mezi těmi lidmi byl Xiao Longův nejlepší učedník Wang YuFei. To byl ten, co se v knihovně vysmíval You XiaoMovi kvůli tomu incidentu s Lei Juem.

Útok démonů na sektu TianXin se dal očekávat. Ale problém byl v tom, že armáda sekty TianXin bylo jen dočasně vytvořené seskupení kvůli momentálnímu stavu. Ještě neupřesnili žádné plány, ani změny a měnilo se to téměř každý den.

Tak nějak to vypadalo, že démoni věděli, kdy a kde se směny měnily. Nejenom že se jim podařilo proplížit na území sekty TianXin, ale také se jim podařilo zabít dvě hlídky. Když na to velmistr přišel, rozzuřilo ho to a rozkázal, aby se celá ta záležitost důkladně prošetřila.

Aby jasně znali přesný čas a místo, existovaly jenom dvě možnosti: jednou bylo, že se v sektě TianXin skrýval špeh démonů. Druhou možností bylo, že někdo s démony spolupracoval, a tak došlo k úniku informací.

A tak Tang Fan shromáždil všechny lidi, co tyto informace znali, a jednoho po druhém je prověřil. Nakonec našli svého podezřelého. A ten člověk byl Zhou Peng, Lin Xiaoův nejbližší junior.

Neexistoval žádný jasný důkaz, že by se Zhou Peng spolčil s démony. Nemohl jim říct, kde se toho dne nacházel, a nikdo mu nemohl potvrdit alibi, a tak se stal podezřelým. A sekta TianXin ho vsadila do vězení pro zločince poslané na smrt.

Co se týkalo toho, proč odvedli Ling Xiaa. To bylo proto, že Zhou Peng a Ling Xiao k sobě měli blízko jako bratři a Zhou Peng obvykle poslouchal Ling Xiaa na slovo. Navíc Ling Xiaovo chování za poslední rok bylo velmi nezvyklé. A tak měl velmistr podezření, že s ním nebylo něco v pořádku. A požádal Xiao Longa, aby ho s sebou přivedl do sekty TianXin.

You XiaoMo neměl slov. „Lidé se můžou zatknout bez důkazů?”

Tang Fan chtěl Ling Xiaa jasně ovládat, a tak využil této příležitosti a uvrhl ho do bezmoci.

Nan GongYing byla také vážně zmatená; Lin Xiao byl velmistrův nejlepší učedník. Byl mocný, k lidem laskavý a všichni učedníci – ať už to byl junior nebo senior – mu věřili. Dalo se dokonce říct, že tu byla možnost, že by se stal následníkem velmistra. Obvykle by měl velmistr provést řádné vyšetřování, než lidem rozkáže, aby Lin Xiaa přivedli. Takhle se k budoucímu dědici nechovalo.

Ale na druhou stranu, nikdy nikdo nedokázal odhadnout, co se velmistrovi honilo hlavou. Takže i když je jeho počínání mátlo, nanejvýš to mohli z ústraní sledovat.

„Každopádně věřím, že Lin Xiao by měl být v pohodě. Jen na něj musíme počkat, velmistr ho možná za dva dny propustí,” řekl Fang ChenYue, zatímco se díval na You XiaoMoa.

Evidentně to řekl, aby tím ulevil You XiaoMovi, protože předpokládal, že You XiaoMo se bude o Ling Xiaa velmi bát. Ale You XiaoMo se o něj vlastně nikdy nebál. Naopak doufal, že z této záležitosti nevznikne něco vážného. Nebo bude konec. Zvlášť pokud nakonec Ling Xiaa vyprovokují.

Třetího dne, když začalo vycházet slunce, konečně dorazili na vrchol hory. Kvůli tomu útoků démonů byla atmosféra na vrcholu mnohem tísnivější než před měsícem.

Když se těch pět lidí dostalo na vrchol, všichni učedníci jim věnovali spoustu pozornosti. Ačkoli s nimi měl být ještě jeden učedník, a to Zhao Zhangův synovec.

Bohužel neměl takové štěstí a v Rajské říši zemřel.

Fang ChenYue vedl své juniory a přišel ke Kong Wenovi. „Mistře, tvoji učedníci se vrátili.”

Kong Wen jim věnoval povzbudivý úsměv, pohled mu padl na Záplavového draka, co měl Fang ChenYue na rameni. „Co jiného čekat od mého učedníka. Záplavový drak s jedovatým ocasem není normální démonické zvíře středního řádu. Celkem dobře, celkem dobře. Za celá ta léta jsem tě nevychovával jako svého učedníka jen tak pro nic za nic. A ZiLine, i když ses provázal jen s démonickým zvířetem 6. řádu, je to lepší než nic. Pokračujte s pílí.” Mluvil, zatímco se díval na Fu ZiLina. Ačkoli Kong Wen neměl moc rád chladné chování tohoto svého druhého učedníka, Fu ZiLin měl schopnosti, co se daly najít jen jednou ze sta. Kvůli tomu byl hrdý.

To démonické zvíře, o kterém mluvil, bylo Zvíře mrtvé duše, co Fu ZiLinovi sedělo na rameni. Zvíře mrtvé duše bylo pradávné démonické zvíře vysokého řádu a ve svitcích v knihovně o něm nebyly žádné záznamy; kromě toho se naschvál skryl, takže ho ani Kong Wen nedokázal poznat.

Poté si Kong Wen zavolal ty další dva starší učedníky. Neměli takové štěstí jako Fang ChenYue a Fu ZiLin a získali akorát démonické zvíře 4. a 5. řádu. Kromě magických zvířat někteří lidé v Rajské říši získali spoustu magických bylin, obzvláště Fang ChenYue. Provázal se s démonickým zvířetem celkem brzy. Záplavový drak byl zvíře, co strážilo mnoho magických bylin. Jelikož se tyto věci prováděli individuálně, nemusel se nikoho ptát na svolení.

Bylo tam pět lidí, ale on zavolal a chválil jenom čtyři lidi. Kong Wen na You XiaoMoa zapomněl, ať už naschvál nebo nevědomě.

Zdálo se, že si to Fang ChenYue neuvědomil, a použil veškerou svou sílu, aby You XiaoMoa, co se skrýval v davu, přitáhl dopředu. Vesele řekl: „Mistře, ještě je tu You XiaoMo. Je na tom stejně jako Fu ZiLin, v Rajské říši se provázal s Aristokratickým vlkem 6. řádu.”

Kong Wenova usmívající se tvář okamžitě zatuhla, odpověděl suše a poté už nic dalšího neřekl; jako kdyby měl o něco přijít, kdyby ještě něco řekl. I když předtím You XiaoMoa vážně neměl rád, nedával to nijak najevo – ale teď to dal najevo před spoustou lidí.

Fu ZiLin, co obvykle nemluvil, tiše řekl: „Mistře, ty nemáš z juniora You radost?”

Kong Wen mu věnoval jeden pohled a okamžitě mu ta jeho slova zaběhla; rychle se nadechl a pak se zahleděl do tváří těchto svých dvou učedníků a řekl: „Jistě že ano. Jako jeho mistr mám velkou radost.”

Fu ZiLin přikývl. „Tak to je dobře. Také z něj mám radost.”

Kong Wen zíral na You XiaoMoa a suše se smál. Kdo to teď druhého seniora posedl? Kvůli tomu byl nesmírně nespokojený. Kong Wen se na ty své dva učedníky naštval; nic dalšího už neřekl a akorát si našel výmluvu k odchodu.

Poté, co Kong Wen odešel, You XiaoMo okamžitě pocítil, jak se ten nátlak zmírnil. Když si promluvil s ostatními učedníky, odešel.

Jakmile dorazil do svého pokoje, šel do postele a rychle usnul, jen co mu hlava spočinula na polštáři. Během toho měsíce v Rajské říši se mu nedostalo slušného spaní. Spal celý den až do druhého rána a když se probudil, cítil se svěže.

Zrovna když otevřel dveře, narazil na Yang Yiho, co bydlel vedle. Yang Yi byl stejný jako vždycky, ta jeho hovorná ústa stále milovala zkazky; kdyby jednoho dne přestal klevetit, byl by z toho nervózní – a když si člověk pomyslel, že jeho trénink ukazoval i za klevetění stále dobrý pokrok.

Bylo dobře mít seniora, co rád klevetil. Mohl se ho zeptat na všechno, co se stalo a o čem nevěděl.

Za méně než den se ta novina o Tang YunQině smrti v Rajské říši roznesla a způsobila poprask. Ale jelikož za života provedla tolik zlých skutků, mnoho lidí ji vlastně nemělo rádo. Takže tu bylo celkem hodně lidí, co se potají radovali z neštěstí druhých.

Tang Fan požadoval, aby to zevrubně vyšetřili. Ale po dlouhé diskuzi většina lidí věřila, že vrah byl s největší pravděpodobností ze sekty QingCheng. Sekty QingCheng a TianXin se navzájem nenáviděly a kromě toho jediný, kdo se sekty TianXin nebál, byla sekta QingCheng. Ostatní frakce ji možná mohly chtít zabít a vzít jí poklady, ale stejně musely zvážit, kdo Tang YunQi podporoval.

Takže i když řekli, že to chtěli zevrubně prověřit, ve skutečnosti se už rozhodlo, že Tang YunQi zavraždila sekta QingCheng. Podle nejspolehlivějších informací už Tang Fan vydal rozkaz se nedržet nijak zkrátka, až učedníci příště narazí na učedníky ze sekty QingCheng.

Ale You XiaoMoa nic z toho nezajímalo, on se staral jenom o tu záležitost s Ling Xiaoem. Když ho Yang Yi slyšel vyptávat na Ling Xiaa, nepřekvapilo ho to. Ale omluvně se na něj podíval. „O samotném Lin Xiaovi nic nevím. Tahle záležitost je mezi tajnými informacemi sekty TianXin. Ať jsem se ptal, jak chtěl, nic mi neřekli. Ale když jde o tebe, pokud chceš vědět, co se stalo s druhým nejsilnějším člověkem hned po Lin Xiaovi, to ti říct můžu.”

You XiaoMo o tom minutu přemýšlel a pak se zeptal: „Týká se to toho Zhou Penga?”

Yang Yiho to překvapilo, okamžitě se rozhlédl na všechny strany a když si byl jistý, že kolem nikdo nebyl, zašeptal: „Juniore You, to o Zhou Pengovi udrž v tajnosti. Velmistr už všem zakázal o té záležitosti mluvit.”

You XiaoMoa to překvapilo. „Pročpak?”

Yang Yi zašeptal: „Pořád se ptáš proč? Velmistr a ostatní už evidentně rozhodli, že Zhou Peng byl ten člověk, co spolupracoval s démony. Slyšel jsem, že se velmistr už rozhodl Zhou Penga vyloučit ze sekty.”

You XiaoMovi se rozšířily oči. „Co tím myslíš, že rozhodli?”

Yang Yi si povzdechl a řekl: „Myslím tím, co říkám. Mám pocit, že senior Zhou je vážně chudák.”

Ačkoli se se Zhou Pengem neznal, slyšel o něm mnoho věcí. Byl to přímočarý a neústupný muž, štědrý a nikdy nemluvil arogantně. Nebylo možné, aby takový člověk spolupracoval s démony; a navíc i kdyby s nimi spolupracoval, nevyneslo by mu to žádné výhody.

Dokonce i on to dokázal odhadnout, tak jak by velmistr nemohl? Zhou Peng byl navíc jeho učedník. Teď se vypořádal dokonce se svými dvěma nejvýznačnějšími učedníky; vážně nedokázal říct, co se velmistrovi honilo v hlavě.

You XiaoMo zdráhavě potřásl hlavou. Bez ohledu na to, jak o tom přemýšlel, Tang Fan nebyl dost chytrý.

Konflikty mezi démony a lidmi začínaly být den za dnem vážnější a kromě toho měli stále těžkosti ve vztazích se sektou QingCheng. Mezi těmi dvěma sektami mohla kdykoli vypuknout válka, a přesto v tak krizové době zavřel své vlastní učedníky. Copak se nebál, že ostatní budou proti tomu namítat?

Když Yang Yi odešel, You XiaoMo šel do kantýny.

Uvědomil si, že seniorové a juniorové, co k němu během poklidných dob neměli tak blízko, se teď k němu chovali chladně. Někteří se mu dokonce vyhýbali. Jak matoucí.

I když nevěděl, proč to dělali, bylo mu to víc po chuti.

Když se vracel zpět do svého pokoje, narazil na Zhao DaZhoua, co ho hledal.

Zhao DaZhou přišel už včera, ale You XiaoMo spal. Zhao DaZhou věděl, že byl určitě unavený, a tak ho nerušil a odešel. Prostě přišel a zase sám odešel, dokonce ani Yang Yi o tom nevěděl.

Zhao DaZhou se evidentně doslechl, jak se k němu mistr včera choval. Prohlédl si ho od hlavy až k patě a opatrně se zeptal: „Sedmý juniore, jsi v pořádku?”

You XiaoMo pozvedl obočí a podíval se na něj. „Co by se mnou mělo být?”

Zhao DaZhou si pomyslel, že se zdálo, že nelže, a okamžitě si vydechl úlevou. „Pokud si myslíš, že se nic neděje, tak je to v pořádku. Ach správně, slyšel jsem o Lin Xiaovi. Nemusíš se bát, Lin Xiao je velmi význačný a má velký potenciál. Velmistr mu to nebude stěžovat.”

Proč byste si všichni mysleli, že se o něj bojím? You XiaoMo se cítil deprimovaně. Podle toho jejich tónu to vypadalo, jako kdyby se bál, že Ling Xiao nebude moct spát nebo jíst. Dokonce i nebesa věděla, že ten chlápek byl odolný. Takovému chlápkovi nebylo třeba, aby se o něj bál tento malý mág. Ale to samozřejmě nemohl říct nahlas.

Když se na něj You XiaoMo podíval, najednou si na něco vzpomněl. „Pátý seniore, prosím, pojď se mnou. Něco pro tebe mám.”

Zhao DaZhou si najednou uvědomil, že stále stáli před jeho pokojem, ale byl velmi zvědavý, co pro něj You XiaoMo měl. A tak ho následoval dovnitř.

You XiaoMo se na něj otočil a řekl: „Prosím, počkej tu chvilku.”

Jak to řekl, šel za přepážku. Když si byl jistý, že Zhao DaZhou nekoukal, potají ze své dimenze vytáhl malého Šestikřídlého božského tygra. Ten otevřel oči, v obou tlapkách si držel zhuštěného ducha své matky a celkem omráčeně se na něj podíval.

You XiaoMo se hned podíval na tuto roztomilou tvář, co byla stále pokrytá krví. Tohle malé bylo až příliš roztomilé. Nerad se s ním loučil, ale kromě tohoto malého You XiaoMo neměl na výběr.

Zhao DaZhou přemýšlel, co mu trvalo tak dlouho, a pak ho viděl vyjít zpoza přepážky. Zrovna když chtěl promluvit, upoutalo ho to malé démonické zvíře. „Sedmý juniore, tohle je...?”

You XiaoMo nesl toho Šestikřídlého božského tygra před sebou a vzrušeně řekl: „Copak jsi mě nepožádal, abych ti pomohl najít démonické zvíře? Našel jsem tohle a dávám ti ho. Co ty na to? Roztomilé, že?”

Zhao DaZhou zalapal po dechu, vůbec neměl slov a akorát nesrozumitelně mumlal. Už na to dávno zapomněl. Ačkoli tehdy You XiaoMoa požádal, aby mu našel démonické zvíře, vlastně to nemyslel vážně. Nemyslel si, že by mu vážně nějaké našel. Navíc tento druh démonického zvířete ještě nikdy neviděl.

Po dlouhém tichu si Zhao DaZhou nakonec nemohl pomoct a s rozechvělými rty se zeptal: „Sedmý juniore, tohle démonické zvíře je vážně pro mě?”

You XiaoMo přikývl. „Vážně.”

Zhao DaZhou: „Vážně, vážně?”

You XiaoMo znovu přikývl a řekl trpělivě: „Vážně, vážně.”

Zhao DaZhou: „Vážně, vážně, vážně?”

You XiaoMo: „...” 
--------------------------------------------


~ Ling Xiao si ve vězení určitě udělá pětihvězdičkový hotel a zotročí si veškeré vězně, takže bude jak velký boss Yakuzy... hm, jsme v čínské novele, takže boss Syndikátu? ~

~ Zhao DaZhou je takový roztomilý truhlík. Co na toho malého tygříka řekne jeho táta Zhao Zhen? ~




Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc děkuji za další kapitolku. :) -Lora-

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji za překlad. Jsem vážně zvědavá co momentálně Ling Xiao dělá 😀

    OdpovědětVymazat
  3. You tentokrát exceloval i když je mi líto toho tygřík. Nějak jsem s ním počítala do týmu. A to před Mistrem to byla paráda. Neměl ho přehlížet. Už se těším na další dílek a děkuji za tlumočení.

    OdpovědětVymazat