pondělí 22. června 2020

LMW - kapitola 187


Kapitola 187 - Vyzvedl je Xiao Long


Ten člověk nebyl někdo cizí, byl to Jiang Liu.

Když už o něm byla řeč, You XiaoMo zjistil, že se Jiang Liu jevil velmi nenápadně. Od chvíle, co vstoupili do Rajské říše, až do teď o Jiang Liuovi nic neslyšel. Nebo jestli měl provázané zvíře nebo ne.

You XiaoMo se obrátil na své dva seniory a něco řekl a pak se vydal k Ling Xiaovi. Když se přiblížil, zaslechl Jiang Liua, co k němu byl otočený zády, říct mírně veselým tónem: „Seniore Line, blahopřeji k bezpečnému návratu.”

Ling Xiao mírně pozvedl obočí. Vypadal tak nějak překvapeně, že za ním přišel a promluvil na něj. Okamžitě se usmál. „Ty jsi... junior Jiang, že?”

You XiaoMo si skoro na místě odplivl.

Ling Xiaova slova byla trochu moc krutá. Stačilo se na Jiang Liua podívat a bylo vidět, že byl fanouškem „usmívajícího se Lin Xiaa”. Možná pro něj bylo těžké využít této příležitosti a promluvit na Ling Xiaa, ale nejenom že si ho Ling Xiao nepamatoval, dokonce skoro zapomněl jeho jméno. Vskutku tragédie!

Jiang Liuovi zbledla téměř celá tvář, ale jeho schopnost vytrpět cokoli vážně nebyla malá. Okamžitě se vzpamatoval a nasadil úsměv. Tenhle chlápek byl mnohem odolnější. „Ano, seniore Line, možná si na mě nevzpomínáš, ale seniorka Tang a já máme stejného mistra.”

Ling Xiao se poklepal po hlavě. „Ale ne, ta moje paměť. Už si vzpomínám. Přijde mi, že během velkého turnaje na hoře WuShuang jsi zašel do mého pokoje a hledal jsi juniora Youa, že?”

Jiang Liuův výraz se trochu změnil; nevěděl, proč se Ling Xiao zase zmínil o této záležitosti. Najednou se neodvažoval tady déle prodlévat a rychle si našel výmluvu, jak odejít. Až do konce Jiang Liu nezjistil, že za ním celou dobu stál You XiaoMo. Když You XiaoMo viděl, že se Jiang Liu zakoktával, skoro se nahlas zasmál.

Co se Jiang Liua týče, You XiaoMo už odhalil jeho skutečnou povahu. A nejenom to, vzpomněl si, že předtím byl tak hloupý. Jako třeba při tom incidentu na hoře WuShuang, o kterém se Ling Xiao zrovna zmínil.

Tehdy na hoře Wu Shuang ho Jiang Liu obelhal, aby šel s ním. Ačkoli na to přišel, Jiang Liu ho stejně oklamal a řekl mu, že ho k tomu Tang YunQi donutila. Když teď o tom popřemýšlel, ty jeho lži byly vážně děravé, ale on si to tehdy stejně neuvědomil. Jiang Liu byl nejlepším učedníkem z Nebeské hory a učedníkem mistra Fenga. Jelikož si ho mistr Feng tak moc cenil, nebylo možné, aby ho Tang YunQi šikanovala. I když Tang YunQi byla dcerou Tang Fana, při totožnosti mistra Fenga se mu i Tang Fan musel sklonit. Takže nebylo možné, aby jej šikanovala. Vážně musel být hloupý, že tomu věřil.

Jak o tom teď víc přemýšlel, ten chlápek měl vážně až příliš mnoho tváří. Navenek vypadal neškodně, ale přitom byl tím nejpodlejším člověkem. Předstíral nevinnost a neškodnost, ale byl velmi úzkoprsý. Takový ten zrádný a vychytralý typ!

Naštěstí si to neuvědomil až příliš pozdě!

Ling Xiao ho pohladil po vlasech. „Už ses dosmál?”

You XiaoMo přikývl a řekl: „Seniore Lingu, vážně jsi na Jiang Liua zapomněl?”

Ling Xiao pozvedl obočí. „Uškodil ti třikrát ze čtyř příležitostí, jak bych na něj mohl zapomenout?”

You XiaoMovi zrudla tvář. „Přece neublížil tobě, to já bych si ho měl pamatovat.”

Ling Xiao přimhouřil oči. „Která tvoje část od hlavy až k patě nepatří mě? Ublížit ti znamená ublížit mě. Proč bych mu to neměl mít za zlé?!” řekl pevně a nejevil ani známky toho, že by některá z těch otázek byla řečnická.

You XiaoMo na něj zíral. Zatraceně, kdo ti patří od hlavy až k patě – vážně to chtěl na něj zakřičet, ale když viděl Ling Xiaoův výraz, co říkal „neopovažuj se říct ne”, mohl ta slova akorát spolknout.

Po dvou hodinách dorazili k teleportačnímu bodu téměř všichni lidé, co přišli do Rajské říše. Ačkoli téměř polovina lidí byla mrtvá, mnoho lidí přežilo. Když se počet lidí zvýšil, z teleportačního bodu začal sálat mdlý pach krve. Nakonec začalo kouzlo pod jejich nohama zářit a přesun začal.

Lidé na teleportačním bodu začali jeden po druhém mizet. Jelikož přesunový kruh na druhé straně nebyl moc velký, mohlo se přemístit najednou maximálně pět lidí a přesouvalo je to nahodile.

Když lidí na teleportačním bodu ubylo, You XiaoMo zaječel. Cítil, jako ho těsně před přesunem popadla nějaká síla. Zrovna když začínal ztrácet vědomí, někdo ho pevně objal kolem pasu.

– Hranice Pláně krajt –

Uplynul měsíc a lidé, co chránili přesuvný kruh spatřili světlo, co neustále zářilo. A z přesuvného kruhu neustále vycházeli lidé. Viděli jenom bledé tváře, na kterých se zračil přetrvávající strach.

A pak někdo vyjíkl. „Proč je tu tentokrát šest lidí?”

Jeho slova najednou upoutala pozornost většiny lidí a všichni šli k přesuvnému kruhu, aby se na to podívali. Tentokrát se přeneslo šest lidí, což nebylo obvyklé. Z přesuvného kruhu vyšlo šest lidí. Lidé, co vyšli jako poslední, byli překvapivě Ling Xiao a You XiaoMo.

You XiaoMo zaslechl šeptání těch lidí a najednou vzhlédl k Ling Xiaovi. Neříkejte mu, že ten šestý člověk, o kterém se zmiňovali, byl Ling Xiao?

Naštěstí to lidé neprošetřovali. Přesuvný kruh pravděpodobně mohl někdy poslat člověka navíc; a brzy nato se pozornost všech přesunula k lidem, co zrovna vyšli z kruhu.

Ling Xiao se rozhlédl kolem, nikdy neviděl Tang Fana. A nejenom to, nebyl tu ani vůdce sekty QingCheng Luo ChengYuan. Jelikož uplynul měsíc, původně by tu nemělo být tak málo lidí, co tu z těch dvou sekt čekalo. Bylo jich tu jen pár, překvapivě ne moc. Muselo se stát něco velkého.

Ling Xiao odchytil mladého učedníka bojového umění ze sekty TianXin a v poklidu se zeptal: „Proč jste sem přišli jenom vy a ne vůdci?”

Když ten mladý učedník spatřil, že se ho na to zeptal Ling Xiao, překvapivě mu to hned neřekl. Místo toho trochu váhal a pak zakoulel očima, než řekl: „Vůdci mají nějaké problémy, takže řekli mistru Xiaovi, aby sem přišel a pozdravil tě.”

Ling Xiao ze sebe vydal „och” a zeptal se: „Jaké problémy zrovna teď mají?”

Mladý učedník se zdráhavě usmál. „První seniore, zeptal ses špatného člověka, nemám dostatečně vysoké postavení, abych o téhle záležitosti věděl.”

Ling Xiao se zeptal: „Tak kdo o tom ví?”

Mladý učedník se najednou zakuckal. První senior obvykle nebyl člověk, co měl v lásce tak zevrubné vyšetřování; když pomyslel na varování svého mistra, rozhodl se to skrýt.

Když Ling Xiao viděl, že nic neřekl, už se ho neptal.

Učedník si okamžitě vydechl úlevou a prchl. Kdyby ještě něco řekl, rozhodně by to prozradil.

Zanedlouho poté, co se všichni přemístili, zničili ten malý přesuvný kruh. Poté všichni odešli z Planiny. Když chtěli Ling Xiao a You XiaoMo užuž odejít, spatřili, jak Luo ShuHe a učedníci ze sekty QingCheng spěšně odcházejí. Vypadalo to, že se tvářili velmi nervózně, a ani se nijak nerozloučili.

„Lin Xiao.” V té chvíli k nim přišel Lei Juův mistr a zavolal na Ling Xiaa. Mluvil k němu nezvykle zdvořile: „Sekta TianXin má velký problém. Velmistr mě požádal, aby ses se mnou okamžitě vrátil. Pojďme zpět.” Nijak naschvál ho nepobízel a v jeho slovech nebyl znát žádný sarkasmus.

Kvůli takovému chování vypadal Xiao Long tak falešně, že ho podezíral dokonce i You XiaoMo. O Ling Xiaovi ani nemluvě.

Ling Xiao se usmál a přikývl. „Pojďme.”

Pak vzal You XiaoMoa za ruku a připravil se na cestu.

„Počkat.” Xiao Long najednou otevřel pusu a zavolal na ně. Když se na něj otočili, vysvětlil: „Tentokrát musíme jít okamžitě na horu WuShuang a nemáme v úmyslu se zastavit v půli, protože to je naléhavé. Tvůj junior by se neměl vrátit s tebou. Nech ho jít zpět s lidmi ze stejné divize. Stejně mají stejnou cestu.”

Ling Xiao se odmlčel a pak zvedl koutky rtů. „Tak dobře. Takže mistře Xiao, chvilku na mě prosím počkej.”

Xiao Long mu to nečekaně nestěžoval a prostě ho nechal jít.

Lei Ju se díval na jeho odcházející záda. Vypadal tak nějak nespokojeně a řekl: „Mistře, proč jsi nechal Lin Xiaa jít? V Rajské říši mě šikanoval.”

Xiao Long si odfrkl. „Neboj se, tu svoji nafoukanost si moc dlouho neudrží.”

Ačkoli Lei Ju nevěděl, co se stalo, věděl, že se jeho mistr nemohl mýlit, a tak měl radost.

Naopak Ling Xiao předal You XiaoMoa Fang ChenYuemu a Fu ZiLinovi. Když se ti dva přiblížili, Záplavový drak, co vždycky zahálel na Fang ChenYueově rameni, se najednou choval, jako kdyby se něčeho bál. Ale jelikož byl příliš malý, neuvědomilo si to moc lidí. Ale jelikož se Fang ChenYue stal jeho provázaným partnerem, byl si toho vědom.

Než mohl vůbec otevřít pusu, Ling Xiao a You XiaoMo dorazili k nim.

Ling Xiao řekl: „Fang ChenYue, prosím, postarej se o juniora Youa.”

Fang ChenYuea překvapilo, že mu You XiaoMoa předal, ale stejně přikývl. „Neboj se, jsem jeho první senior. Samozřejmě že se o něj postarám.”

Ling Xiao mírně kývl a odešel. You XiaoMo se díval na jeho záda a chtěl něco říct, ale zarazil se. Měl pocit, že na celé té situaci bylo něco divného.

Nátlak v atmosféře kolem lidí začal být zlomyslný.
--------------------------------------------


~ Jiang Liu už by se měl jít někam zahrabat. ~

~ I když je Lin Xiao prvním učedníkem velmistra, nikdo mu nic neřekl. Pokud to nejsou problémy, pak nevím... ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Moc ti děkuji za další díl. Už se těším na čtvrtek 😊.

    OdpovědětVymazat
  2. Diky za další kapitolu. Vypadá to na nějakou past. Osobně si myslum6ze bude mela. Už se nemohu dočkat. Děkuji za tlumočení

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem strašná osoba - asi, ale jsem hotová že smrti Tang YunQi. Ten pocit uspokojení je nepopsatelný. Jak mě štvala! 😂

    OdpovědětVymazat