čtvrtek 18. června 2020

LMW - kapitola 186


Kapitola 186 – Zločinec


Jako první zareagoval starší Shi. Než měli ke slovu šanci ostatní, honem promluvil: „Lin Xiao, přišel jsi právě včas. Sekta QingCheng řekla, že jsme zabili jejich učedníky, a teď se s námi chtějí vypořádat.” Pokud se člověk dobře podíval, bylo zjevné, že když se starší Shi podíval na Lin Xiaa, měl v očích náznak provinilosti, co se nedala zakrýt jeho řečí.

Ling Xiao se choval, jako kdyby se nic nestalo. Přešel k nim a zhodnotil krvežíznivost obou stran; nakonec pohledem spočinul na sektě QingCheng a se smíchem řekl: „Už je poslední den, proč neustoupíme? Rajská říše je nebezpečná, mohlo se přihodit něco nečekaného. Někdo mohl dokonce políčit past, aby nás falešně obvinil, a vyprovokovat nás proti sobě. Zatímco ten pravý zločinec bude akorát sedět a vytěží výhody. Všichni jsme dospělí, musíme si dávat pozor a myslet na důsledky.”

Ta slova byla velmi jasná a logická a když lidé viděli Ling Xiaoův upřímný přístup, hněv mnohých se zmírnil. Luo ShuHe a Mo Sheng se po sobě podívali. Nečekali, že Ling Xiao jen jednou jedinou větou vyjádří jejich pochybnosti.

Pravdou bylo, že když se Luo ShuHe předtím podíval na tu magickou brašnu, také měl podezření, že se někdo naschvál snažil svalit vinu na sektu TianXin. Protože podle člověka, co Ye Danovo tělo našel, na místě činu nebylo moc stop po boji. Takže se dalo předpokládat, že protivník byl na vyšší úrovni než YeDan. Pravděpodobně na mnohem vyšší úrovni.

Ale kdyby to byl takový mistr vysokého řádu, jak by po sobě mohl nechat tak očividnou chybu? Ačkoli měli takové podezření, nemohli jen tak ohlásit Ye Danovu smrt. A tak si Luo ShuHe místo toho pomyslel, že když už byl vztah sekt QingCheng a TianXin jako oheň a voda a že se do sebe dřív nebo později stejně pustí, mohli by využít Ye Danovu smrt a obvinit z toho sektu TianXin. V takovém případě by sekta QingCheng mohla otevřeně jednat. Ale jenom oni dva znali pravdu, učedníci o tom nevěděli, takže jimi Ling Xiaova slova otřásla.

You XiaoMo se snažil zadržovat smích. Ling Xiao byl vážně dobrý herec. Jelikož byl jediný, kdo celou situaci chápal, když viděl toto okázalé chování, co si protiřečilo s jeho pravou povahou, začal mít pocit, že se mu chce zvracet. Ovšem jenom v duchu.

Ty dvě sekty byly původně velmi rozpálené, ale díky Ling Xiaově „radě” hněv všech téměř naprosto odumřel. Ostatní síly viděly, že tam nebylo nic k vidění, znudilo je to a odešly. Zdálo se, že Luo ShuHe a ostatní měli jiné plány, ale také nepokračovali v dohadování.

Dokonce i You XiaoMo, co měl inteligenci na dvoumístné hodnotě, viděl jejich vnitřní myšlenky. Ačkoli se Luo ShuHe provázal s démonickým zvířetem 9. řádu, také věděl, že jeho zvíře utrpělo závažné zranění. Pokud neměl stejnou jezerní vodu jako on, nebylo možné, aby se zranění Hřmícího ptáka zahojila. A proto by teď neměl začínat s konfliktem.

Ling Xiao přišel ke staršímu Shi, udělal to tak, že to působilo náhodně, a řekl: „Starší Shi, všichni jste sem přišli ve stejnou dobu, neříkej mi, že už jste se takhle předem smluvili?”

Kvůli této náhlé poznámce se Luo ShuHe, co byl připravený odejít, zarazil v půli kroku a znovu se na ně otočil se zmateným výrazem.

Starší Shi se obával, že bude Ling Xiao pokračovat v řeči, a tak ho rychle odtáhl někam jinam, kde ostatní jejich konverzaci neuslyší.

Odkašlal si a řekl: „Náhodou jsem se dostal k informaci, kdy se otevře Démonická hora, a tak jsem se sešel s ostatními staršími, abychom tam šli spolu. V té době jsi byl stále na severu, takže jsem tě nemohl informovat.”

Ling Xiao ze sebe vydal mírně protažené „och”.

Starší Shi si neuvědomil, co si myslel. Poplácal ho po rameni a věnoval mu velký, falešný úsměv. „Ale naštěstí jsi nepřišel, juniore Line. Možná to nevíš, ale Démonická hora se zrovna před chvilkou zřítila a hodně lidí bylo zraněno. Juniore Line, vážně máš štěstí.”

Ling Xiao pozvedl koutek úst. „Jak jsi řekl, starší Shi, vážně mám štěstí.” Kdyby jen tento starý muž věděl, že právě kvůli této osobě, co byla před ním, se Démonická hora zhroutila – ale to mu neřekne.

„Správně, starší Shi, jak to, že jsem neviděl staršího Wanga a juniora Huang Jieho?” Ling Xiao „ohleduplně” změnil téma, jako kdyby chtěl uvolnit to napětí.

Staršímu Shimu se najednou ulevilo. „YunQi zmizela, takže ji hledají. Maximálně za pět hodin by měli být zpět.”

Existovalo jedno rčení: My o vlku... Jen co to starší Shi řekl, někdo dorazil k teleportačnímu bodu. Nebyl to nikdo jiný než starší Wang a jeho skupina, ale tvářili se velmi pochmurně.

Starší Shi se na ně podíval a pohled mu padl na nosítka, co nesli dva učedníci vzadu. Když spatřil člověka na nosítkách, nadechl se a oči mu potemněly.

„Co... co se stalo?” I starší Weng byl bledý. Jak zíral na díru v hrudi toho člověka na nosítkách, oči mu potemněly. Tang YunQi měla tělo pokryté krví; její neživé vzezření naznačovalo, že byla mrtvá už pár hodin.

Jejich zachmuřené výrazy samozřejmě nepramenily z Tang YunQiny smrti, ale z velmistrova hněvu – jakmile zjistí, že jeho dcera zemřela v Rajské říši, kde za ni přijali zodpovědnost...

„Starší Wangu, co se stalo? Jak to, že je moje neteř YunQi mrtvá?” Starší Shi spěšně přešel k Wang Anovi, co se tvářil nejpochmurněji ze všech.

Wang An byl ten, co dostal zodpovědnost, aby Tang YunQi zajistil v Rajské říši bezpečí. Když se nyní Tang YunQi střetla s touto nehodou, to on ponese největší odpovědnost.

Dalo se říct, že od chvíle, co Wang An našel Tang YunQino tělo až do teď, se jeho výraz nijak nezlepšil. Vlastně se to akorát zhoršovalo. Ten jeho ledově chladný pohled naznačoval, jako kdyby chtěl někoho sežrat. Když zaslechl slova staršího Shiho, chladně řekl: „Ani já nevím, co se stalo. Když jsme ji našli, už byla mrtvá.”

Také chtěl vědět, co Tang YunQi zabilo. Ačkoli nemohl Tang YunQi ochránit, kdyby alespoň mohl přivést zpět vraha, jeho trest by byl mírnější. Ale vrah svou práci vykonal až příliš čistě. Na místě činu nedokázal najít žádná vodítka.

Když starší Weng viděl, že nijak nepokročili, nemohl si pomoct a dumal: „Starší Wangu, kde je provázané zvíře tvé neteře YunQi?”

Když Wang An zaslechl tuto větu, jeho výraz se ještě víc zachmuřil. „Je pryč. Mám podezření, že vrah měl možná spadeno na Tang YunQino provázané zvíře, a proto ji zabil.”

Nebylo nezvyklé, aby někdo někoho zabil, jen aby ho okradl o poklady, a proto o tom důvodu nikdo nepochyboval. Ale—

Tang YunQino provázané zvíře bylo v 7. řádu jedné hvězdy. Taková zvířata byla mocná, i když byla v Rajské říši. Když se porovnalo s démonickým zvířetem 7. řádu, pořád tam byl velký rozdíl v síle. Ať o tom přemýšlel, jak chtěl, nebylo možné, aby ji nějaký kultivátor zabil během pár hodin jen kvůli pokladům. Tedy pokud to nebylo plánované. Například pokud spojilo síly víc než jeden řád Hvězdy sedmi hvězd, pak by to možná bylo možné.

Ale na tuto teorii neměl žádný důkaz.

Zhroucení Démonické hory nebylo něco, co někdo mohl očekávat. Že se od nich Tang YunQi oddělila, byla také náhoda. A tak mohli vyloučit, že to byla plánovaná vražda. Pokud o tom přemýšleli takhle, byla tu jenom jedna možnost.

Vrah by mohl být někdo, co měl provázané zvíře, a síla jeho provázaného zvířete byla s největší pravděpodobností větší než Tang YunQina provázaného zvířete. Jenom takhle se dala vysvětlit Tang YunQina smrt.

„Silnější než démonické zvíře 7. řádu,” řekl si Wang An sám pro sebe. Svýma divokýma očima se okamžitě podíval po kultivátorech a mázích, co měli provázaná démonická zvířata. Pokud měli toto vodítko, rozsah potenciálních vrahů se o hodně zúžil, protože ne každý měl šanci provázat se s démonickým zvířetem 7. řádu a výše. Dalo by se dokonce říct, že takový člověk byl rozhodně jako fénixovo pírko a roh jednorožce.

A kromě toho, pokud ten vrah vážně ukradl Tang YunQino provázané zvíře, pak byl s největší pravděpodobností mág. Protože jenom mágové mohli uzavřít pouto s více než jedním démonickým zvířetem. S tímhle se možní podezřelí ještě víc zúžili. Ale pořád nemohli vyloučit možnost, že vrahem byli dva nebo více lidí.

I když si Wang An tohle pomyslel, stejně nemohl druhou stranu konfrontovat a riskovat, že je tak urazí. Nikomu by se nelíbilo, kdyby je podezírali z vraždy Tang YunQi. A kromě toho ne všichni byli jako Tang YunQi, co své démonické zvíře dávala všem na odiv. Čím bylo démonické zvíře silnější, tím víc jej člověk skrýval; jinak by ho mohl někdo zabít a okrást o poklady.

A tak to, že Tang YunQi nakonec skončila takhle, bylo naprosto kvůli jejímu vlastnímu počínání. Nicméně Tang YunQina smrt v davu stejně způsobila rozruch.

O vrahovi nespekulovali jenom Wang An a jeho lidé, všichni tu byli bystří. Ačkoli to možná někteří nedali najevo, ale potají museli svým vlastním provázaným zvířatům říct, aby se skryla.

Ale byl tu jeden člověk, jehož provázané zvíře bylo velmi nápadné. A ten člověk byl Fang ChenYue.

Tehdy byl Fang ChenYue nucen povolat svého Záplavového draka, aby zachránil další lidi. Důsledkem bylo, že ho někteří lidé viděli. Někteří ti lidé byli kultivátoři a jejich přátelství nebylo zase až tak hluboké, i kdyby je Fang ChenYue požádal, aby o tom nikomu neříkali, určitě bylo pár učedníků, co už to řeklo.

You XiaoMo hádal, že starší Shi už Fang ChenYuea jednou opustil, a nyní se tento starší tvářil naprosto nespokojeně. Protože zjistil, že ten Záplavový drak byl démonické zvíře z toho jezera, kde ho nechal osudu na pospas.

Nejenom že Fang ChenYue evidentně přežil, ale měl takové štěstí. Nevěděl, jak se mu podařilo provázat se Záplavovým drakem, ale poté jim o něm Fang ChenYue ani neřekl. Jasně si na ně musel dávat pozor.

Když se s ním střetli, Fang ChenYue byl v obklopení skupiny učedníků, co se jej vyptávali na různé věci. Naštěstí tam byl také Fu ZiLin. Jeho bezvýrazná, a přesto chladná ledovcová tvář lidi děsila a odháněla. Když se ukázal You XiaoMo, jeho chladná tvář o něco roztála.

„První seniore, blahopřeju!” You XiaoMo ignoroval Ling Xiaa, co měl na pilno se svým hraním nevinného před starším Shi a ostatními, a okamžitě se rozběhl k Fang ChenYuemu, co byl předtím v obklopení lidí. A upřímně mu poblahopřál.

Když ho Fang ChenYue spatřil, konečně se mu na tváři objevil upřímný úsměv. Odtáhl You XiaoMoa stranou a zkontroloval ho od hlavy až k patě. Když si byl jistý, že neměl ani škrábnutí, konečně si oddechl úlevou. Řekl: „Taky ti chci poblahopřát; slyšel jsem, že se ti podařilo provázat se s Aristokratickým vlkem. To není špatné, hm?”

You XiaoMo se okamžitě vesele zasmál. „Ty máš větší štěstí než já, první seniore. Slyšel jsem, že Záplavový drak má v žilách krev draka a že se jednou prolomí na 8. řád.”

Fang ChenYue mu ukázal prstem na čelo. „Záplavový drak je teď jenom v 7. řádu, bude trvat dlouho, než se prolomí na 8. řád. A kromě toho myslíš si, že se tvaroměnné zvíře 9. řádu může tak snadno prolomit?”

Když už byla řeč o tvaroměně, You XiaoMovi se rozzářily oči. „První seniore, můžeš mi ukázat své provázané démonické zvíře?”

„Samozřejmě!” Fang ChenYue mohl akorát souhlasit. Záplavový drak neměl rád, když si ho lidé prohlíželi, a tak se proměnil do své miniverze a skryl v jeho oděvu. Kdyby ho o to požádal někdo jiný, neukázal by ho, ale s You XiaoMoem to bylo jiné.

You XiaoMo vytáhl Záplavového draka z Fang ChenYueoho rukávu a dotkl se jeho minitělíčka. Zašeptal: „Záplavový draku, ach, Záplavový draku, bezpečí Prvního seniora nechám na tobě. Nikdy mě nesmíš zklamat, hm, nebo jinak řeknu seniorovi Lingovi, aby tě zmlátil.”

Záplavový drak: „...”

Když chvilku mluvil jako by sám se sebou, vrátil Záplavového draka zpět Fang ChenYueovi a pak se jen tak mimochodem zmínil: „Druhý seniore, ty ses neprovázal s démonickým zvířetem?”

Vlastně chtěl jenom vědět, jestli Zvíře mrtvé duše Druhého seniora vyhledalo a provázalo se s ním. Když ti dva zaslechli tuto větu, oba ztichli; ačkoli Fang ChenYue předtím mlčel, nakonec otevřel pusu. „Juniore, to ti řekneme, až se vrátíme.”

Zdálo se, že si vytvořil pouto, a tak You XiaoMo okamžitě přikývl.

„Juniore, podívej na Lin Xiaa támhle.” Fu ZiLin pusu nikdy moc neotvíral, ale když už ji otevřel, řekl akorát něco tak šokujícího.

You XiaoMo se otočil a zjistil, že k Ling Xiaovi kráčel někdo velmi známý. 
--------------------------------------------


~ Že by YXM konečně zjistil, jak svou drahou (neoficiální) polovičku využít? Jako hrozbu výprasku? ~

~ A kdo známý se k LX blížil se dozvíme zase příště! ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

3 komentáře:

  1. Herecký výkon Ling Xiaa je hoden Oskara, to se nedá popřít. :D :D Děkuji za další kapitolu. - Lora-

    OdpovědětVymazat
  2. Rovnou do Hollywood tak je dobrý. Docela je mi líto těch starších za tang že za to6jeji odporné chivani6schytaji. Tohle byl parádní dílek. Minulý byl moc krátký. Už aby tu byl další díl. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  3. Fakt nejlepší část je ta jak tam vyhrozuje zaplavovemu draku 😀😀🥰

    OdpovědětVymazat