čtvrtek 3. října 2019

ABO - kapitola 34


Kapitola 34 – Maršálovo podezření


Přední batalion legie Hydra obklíčila les Shermen a přistála na zemi dle instrukcí generála Drewa. Tento přední batalion sestával z tisíců mecha ve tvaru hada. Tato jednotka se momentálně nacházela na okraji Shermenského lesa a byla kdykoli připravená vyrazit.

Zrovna v té chvíli vysoko na obloze najednou přeletěl gigantický černý drak. Ten gigantický černý drak se několik sekund vznášel nad lesem, skoro jako kdyby hledal svou kořist, a pak se bez varování vrhl střemhlav do lesa!

Vojáky, co akorát čekali v záloze, to šokovalo tak moc, že neměli slov!

„Co to teď zrovna bylo?!”

„Neviděl jsem to špatně, že ne? Nebylo to rozhodně mecha řádu S Černý drak?”

„To si ze mě děláte srandu! Není ten Černý drak maršálovo mecha? Jak to, že je tady?”

Interní komunikační kanál předního batalionu bombardovalo užaslé povídání vojáků.

Kromě pár vybraných starších velících důstojníků na velící lodi legie Hydra si ostatní nebyli vědomi, že s legií Hydra přijel na planetu Broken Army i maršál Rosen. A navíc si s sebou vzal legendární mecha řádu S s palebnou sílou, co neměla sobě rovnou.

Černý drak zmizel na celých 19 let. Zrovna teď se to působivé mecha z legend nečekaně objevilo jim nad hlavami. Vojáci z předního batalionu byli tak nějak ztracení a celkem bezmocní.

Naštěstí se ve velitelském kanálu rychle ozval klidný a důstojný hlas generála legie, generála Drewa: „Přední batalion bude v záloze! Bez mého rozkazu nikdo nevybočí z formace!”

Všichni v záloze museli poslechnout rozkaz generála a dál čekali na svých momentálních pozicích.

Uvnitř Shermenského lesa.

Zrovna když Caesar a Brian dorazili na místo, kde se skrýval Suzaku, nad hlavami se jim najednou objevil rozměrný černý stín. Černý drak se vrhl rovnou na otevřené prostranství a když přistál, rychle se proměnil do své humanoidní podoby. Dvě nohy se ustálily, jak se přizpůsobily zemi.

Jen to „bum”, ten ohlušující zvuk přistání mecha, bylo dost hlasité, aby to člověku protrhlo bubínky. Kvůli drsnému přistání Černého draka byla celá okolní oblast pokrytá masivním oblakem prachu.

Caesar a Brian si navzájem vyměnili komplikované pohledy.

Navzdory tomu, že sem oba spěchali co možná nejrychleji, stejně v rychlosti nedokázali porazit Černého draka.

Nyní humanoidní Černý drak převzal iniciativu a zmenšil se na desetinu své velikosti, aby mohl přistát na tomto otevřeném prostranství. To černé tělo se zlatýma očima jeho humanoidní podoby        prostě v tichosti stálo na místě. I když se nepohnulo ani o centimetr, stejně v lidech vyvolávalo nezměrný pocit nátlaku.

—Černý drak působil chladným, dusivým pocitem strachu.

Černý drak byl mezi všemi mecha řádu S mecha s nejsilnějšími schopnostmi vzdušného souboje. Černý drak byl celých 19 let nečinný, ale když ho teď jeho pán probudil, stále měl tu samou ohromující, v bitvách vytvrzelou auru, co měl v minulosti.

Jeho zlaté oči byly stejné jako oči jeho pána, chladné a bezcitné, bez nejmenšího náznaku tepla.

Ti zlaté oči se zaměřily na Bílé Pírko a prohlédly si ho od hlavy až k patě. Vůči tomuto mocnému předchůdci z legend Bílé Pírko nepociťoval žádný strach. Jako výtvory pana Astona se znali skrz na skrz. I když by následovala bitva, nebyl důvod se jeden druhého bát.

—Bílé Pírko okamžitě roztáhlo křídla, aby za sebou chránilo Suzaka, a zároveň aktivovalo obranný systém celého těla a rychle se dostalo do stavu pohotovosti nejvyššího stupně.

Dvě inteligentní mecha řádu S si v tichosti navzájem čelila, jedno černé a druhé bílé.

Obě strany stály se svými metaforickými meči vytasenými, připravené kdykoli udeřit, kvůli tomu napětí vstávaly vlasy na hlavě.

Během této patové situace se kokpit Černého draka najednou vystřelil a přistál na zemi. Když kokpit přistál, pohledný muž v černé vojenské uniformě přišel rovnou za Caesarem a Brianem. Tvář měl bez výrazu. Svým rezervovaným pohledem zlehka přejel po dvou náctiletých a tichým hlasem se zeptal: „To vy tady skrýváte Suzaka?”

Caesar: „...”

Brian: „...”

Bílé Pírko: „...”

Maršálův hlas mrazil až do morku kostí, oči měl netečné a nevýrazné. V této chvíli to zastrašilo dokonce i neustále čilé a halasné Bílé Pírko a stáhlo křídla vzad.

Aby usnadnili degradaci, zmenšili už velikost Suzaka na velikost mecha řádu C, ale křídla Bílého Pírka stále nestačila na to, aby jej naprosto skryla z dohledu. Suzakovo rudé tělo bylo částečně odkryté. Rosenovy oči něžně přejely po té známé rudé a otočil hlavou, aby se podíval po Caesarovi. V těch hlubokých očích to najednou zářilo nebezpečně intuitivním leskem—

„Lhal jsi, že se Suzaku zřítil, a pak jsi ho tu skryl. Caesare, Briane, čeho se snažíte dosáhnout?”

Maršál se na otázky ptal tak přímočaře. Caesar se kvůli tomu najednou cítil trochu trapně.

Ačkoli maršála znal od dětství, jeho povaha byla vždycky nezaujatá a přísná. Tvář měl vždycky bezvýraznou a vždycky Caesarovi přišel jako někdo cizí. Když byl Caesar malý, přirozeně se s ním neodvažoval mluvit. Mezi jeho otcem a maršálem byl rozhněvaný maršál mnohem děsivější.

Jako vrchnímu veliteli celé armády Impéria mu i Jeho Veličenstvo Trent musel složit nějakou tu úctu. Sám Caesar nebyl nic víc než malý 18letý princ. Když stál maršálu Rosenovi tváří v tvář, nemohl kolem sebe mávat svým titulem. Nebo spíš jako někdo pod ním mu musel složit úctu.

Jak se Caesar díval do Rosenovy chladně káravé tváře, co si žádala odpovědi, na okamžik nevěděl, jak by měl odpovědět.

Naopak Brian prostě nasadil masku smrti a svěsil hlavu.

Jak jeho otec, tak legie Hydra byli v záloze a v obklíčení Shermenského lesa. Pokud by jeho otec kdy zjistil, že pomohl Jeho výsosti princi použít tak pokoutné a nezákonné prostředky, aby Suzaka potají modifikoval, rozhodně by mu z hněvu vytrhal všechny vlasy! Kdyby se tato záležitost dostala až k uším jeho dědečka a táty, rozhodně by jim prasklo pár žilek a rozzuřilo by je to!

Brian se chtěl akorát tak změnit na obláček dýmu a rozplynout se do ztracena...

Rosenův chladný pohled padl na Brianovu svěšenou hlavu. Když Brian ucítil, že na něj padl Rosenův pohled, okamžitě se napřímil, ale dál měl v tichosti hlavu svěšenou a nemluvil. Byl jako svědomitý student, co pečlivě naslouchal kárání svého staršího poté, co udělal chybu.

Poté, co se Caesar dostal do tohoto mrtvého bodu, zhluboka se nadechl a zvedl hlavu. Co možná nejklidněji vysvětlil: „Maršále, ten den, kdy Suzaku padl kvůli vyčerpání energie jsem ho vlastně s Bílým Pírkem zachránil před pádem... Nechtěl se nechat chytit a znovu uvěznit, a tak jsem našel pár střepů z rudého mecha a pohřbil jsem je na dně kaňonu, abych vytvořil iluzi, že se tam zřítil. A aby ho lidé z muzea přestali pronásledovat...”

Caesar se odmlčel a pak pokračoval: „Suzaku si chce najít nového pána, aktivně přijal degradaci na mecha řádu C. Jenom tři nejlepší účastníci letošní národní soutěže mech získají jako odměnu mecha řádu C a pokud se účastní této soutěže, můžeme Suzaka potají přihodit k cenám. Takhle může uniknout vyšetřování Asociace mech. Suzaku může s identitou mecha řádu C také v bezpečí existovat, aniž by na sebe nějak upozornil Asociaci mech.”

Rosen byl chvíli zticha, než chladně řekl: „Suzaku si možná chce najít nového pána, ale i když se nechá degradovat na řád C, bude velmi obtížné najít si pána, kdo ho dokáže ovládat. Znáš někoho, kdo je dostatečně kvalifikovaný, aby se stal Suzakovým pánem?”

—Zdálo se, že bude muset maršálu Rosenovi říct plnou pravdu. Jinak mu při svém drsném temperamentu a obzvláštní důležitosti, co přikládal Suzakovi, rozhodně nedovolí, aby to se Suzakem soukromě zařídil. Možná dokonce zajde tak daleko, že mu Suzaka vezme.

Když o tom Caesar přemýšlel, upřímně odpověděl: „Maršále, Suzaku si už našel nového pána. Uznal za svého pána jednoho mého spolužáka. Toho dne do jeho kokpitu omylem vešel jeden student a porovnání kompatibility se Suzakem dosáhlo sto procent.”

—100% kompatibilita? Jak to bylo možné?

Rosen se mírně zamračil. „Tvůj spolužák? Jak se jmenuje?”

Caesar odpověděl: „Jmenuje se Lin Yuan.”

Rosen byl zticha.

Lin Yuan...

Tohle jméno...

To příjmení Lin bylo evidentně asijského původu. U armády nebyli žádní Asiaté nad hodnost důstojníka. Evidentně to nebyl syn vysoce postaveného vojenského důstojníka.

Narodil se v prosté rodině?

Ale copak děti narozené v civilních rodinách měli tak silnou duchovní moc? O duchovní síle člověka rozhodovala z větší části jeho vrozená genetika. Jen co poprvé pilotoval mecha řádu S, byl schopen dosáhnout 100% shody, i když mnoho generálů s mocnou rodovou linií něco takového nikdy nebudou schopni dosáhnout.

Lin Yuan...

Rosen v duchu odříkal to jméno a pokojně se na Caesara podíval. „Takže Lin Yuan? Dneska večer mě za ním vezmi.”

Caesara to překvapilo. „Maršále, ty... Souhlasíš s mnou navrženou metodou?”

Rosen byl chvíli zticha, než řekl tichým hlasem: „Pokud by tu stále byl Suzakův pán, nemyslím si, že by chtěl, aby Suzaku dál pokračoval v životě v zajetí... Jelikož Suzaku chce přijmout nového pána, budu jeho vůli respektovat.”

Rosen se pak otočil na Černého draka. Jeho černá vojenská uniforma s podobně černým pláštěm se vznesly v ostrém oblouku, jak se otočil. Jak zvedl hlavu, jeho vysoká a rovná záda ukazovala trochu z té lhostejnosti a apatie.

Caesar a Brian se na sebe překvapeně podívali.

Nečekali, že by maršál souhlasil s jejich plánem, jak naložit se Suzaku. Kvůli tomu ti dva lidé zareagovali tak nějak pomalu. Jako kdyby viděli záblesky blesku a hrom dunící na obloze spolu s poryvy větru, a tak si mysleli, že dojde ke zkázné bouři, ale nakonec nespadla ani kapka deště. Nebo spíš bylo jasno a slunečno!

Rosen za sebou stále necítil žádnou reakci, a tak otočil hlavou a zamračil se. „Co tam pořád děláte celí šokovaní? To chcete, aby všichni v legii Hydra přišli na tohle vaše malé tajemství? Honem uložte svoje mecha, vezmu vás z lesa ven. Přední jednotky legie Hydra jsou stále v pozoru. Caesare a Briane, nemůžou vás tady přichytit, jak si tu vykračujete, jako kdyby vám to tady patřilo. I kdyby vás odtud vzalo Bílé Pírko, stejně by to vyvolalo podezření. Nejméně podezřelé bude, když vás odtud odvezu já.”

Caesar okamžitě znovu aktivoval Suzaka a nechal ho skočit do prostorového tlačítka. Jelikož i Bílé Pírko a Modráček byli také velmi vnímaví a chytří, také vstoupili do prostorových tlačítek svých pánů. Ti dva muži přišli k Rosenovi a skočili do kokpitu Černého draka.

Kokpit Černého draka byl velmi prostorný, ale byl nesmírně prostě zařízený. K odpočinku tu byla jenom jediná postel a kromě té postele tu byl jenom jeden šatník a pracovní stůl. Mdlé barvy nábytku překvapivě velmi odpovídaly povaze maršála Rosena.

V místnosti nebyla žádná pohovka pro hosty. Bylo jasné, že Rosen nikdy nepomyslel na to, že by do svého mecha přivedl ostatní.

Ale i kdyby tu pohovka byla, Caesar a Brian by se neodvážili posadit.

Ti dva muži stáli hned za maršálem a jejich výrazy byly tak vážné, jako kdyby stáli ve vojenském postoji v pozoru.

Rosen na 3D navigační mapě nastavil souřadnice a Černý drak pak začal letět určeným směrem.

Jejich cílem nakonec bylo údolí, co bylo daleko od Shermenského lesa. Okolí údolí bylo opuštěné a neobydlené. V údolí byly zelené stromy, takže se mecha mohla snadno skrýt na dně údolí. Zvenku bylo nemožné najít něco podezřelého.

Černý Drak sestoupil na dno údolí dle svých instrukcí, otevřel kokpit a ti tři lidé společně vyšli ven.

Rosen ve vší vážnosti řekl: „Nadcházející vojenské cvičení pokryje téměř polovinu oblasti na planetě Broken Army, tohle údolí do cvičení není zahrnuté a žádná z jednotek tudy neprojde. Můžete tu skrýt Suzaka a nikdo si toho nevšimne.”

Na vojenském přepravníku legie Hydry mu generál Drew ukázal všechny lokace tohoto širokosáhlého vojenského cvičení. Rosen dokázal najít údolí, co nikdo neobjeví a kam se mohl Suzaku skrýt a zajistit, že se nestane nic špatného.

Caesar přikývl a okamžitě vypustil Suzaka z prostorového tlačítka.

Když před sebou Suzaku spatřil Černého Draka a Rosena, v rudých očích mu mírně problýsklo a řekl: „Generále.”

Generál...

Když tehdy Ling Yua zatkli, Rosen byl jen obyčejný generál. Suzaku si nebyl vědom, že od té doby povýšil na maršála, a dokonce i teď jej oslovoval jako generála.

Dlouho ztracené jméno, známý hlas, mihotající se rudé oči...

Rosen najednou pocítil, jak mu zhořklo v ústech, jak si vybavil nespočet vzpomínek na minulost. Všechny se soustředily kolem Ling Yua a Suzaka, kolem let jejich mládí, když je poslali na přední frontu, aby zabili nepřítele, kolem neporazitelné Noční legie a včasné podpoře Jasné legie. Jak on společně s Ling Yuem vyhráli každou bitvu, které se účastnili. Dokonce i ty nespočetné chvíle, kdy spolu Černý Drak a Suzaku bojovali bok po boku.

V dnešní době to bylo všechno stejné, jen lidé se všichni změnili. Ling Yu byl pryč, Černý Drak byl jen stín svého předešlého já a Suzaku byl 19 let uvězněný. Už nedokázal déle snést své zajetí v muzeu a nakonec unikl, dokonce byl ochotný nechat se degradovat na mecha řádu C, jen aby získal šanci na přežití...

Jak se Rosen díval na tu známou skvrnu rudé, byl dlouho zticha, aby skryl ty komplikované emoce uvnitř. Klidně řekl: „Suzaku... nemusíš se bát, nedopustím, aby tě znovu zatkli.”

Ten muž měl vždycky lhostejný hlas, ale když čelil mecha svého milovaného muže, ukázal, že uměl mluvit i velmi něžně a jemně.

Když si Suzaku vyslechl Rosenova slova, byl chvíli zticha, než tiše řekl: „Děkuju, generále.”

Rosen přikývl a zeptal se: „Jsi si jistý, že chceš za svého pána uznat toho studenta jménem Lin Yuan?”

Suzaku řekl: „Ano. Generále, je to znamenité dítě. Na pilotování mecha má velký talent.”

„Celým srdcem tvému úsudku věřím, ale pořád se s ním musím aspoň setkat, abych mu tě mohl v bezpečí předat.” Rosen se otočil zpět na Caesara a řekl: „Dneska večer v osm přijdu do trénovací místnosti na škole, abych se s Lin Yuanem setkal.”

Caesar okamžitě odpověděl: „Dobře, maršále.”

Rosen se otočil a šel zpět do kokpitu Černého Draka.

Černý Drak vzlétl a rychle zmizel z dohledu.

Suzaku se díval na postavu Černého Draka, co zmizel na obloze. V mysli mu kroužilo pár pochyb: pokud jeho pán opravdu navedl Černého Draka do mezihvězdných trosek, proč byl Černý Drak stále tady?

Ano, ten Černý Drak byl ten původní Černý Drak, nebyla to kopie z Asociace mech!

Rozdílem mezi originálem a replikou bylo, že jelikož originál byl se svým pánem dlouho, zachoval si vzpomínky a pocity ke svému pánovi. Replika byla data, co se překopírovala krátce po vytvoření. Stejně jako novorozenec neměl žádné vzpomínky, replika by neměla tak hluboké pocity.

Suzaku a Černý Drak byla mecha, co vyrobil pan Aston. Mezi mecha bylo nepatrné spojení. Ta dvě mecha se navzájem velmi dobře znala už od výroby. Ten, co Suzaku vycítil, byl původní Černý Drak. Byla to originální inteligence Černého Draka!

—Jelikož Černý Drak nebyl mrtvý, znamenalo to, že jeho pán nakonec nezemřel?!

Suzaku začínal mít čím dál tím chaotičtější myšlenky. Ačkoli mecha dostala inteligenci podobnou lidským bytostem, přece jenom neměla mocnou schopnost logického uvažování jako lidé. Dokázal odhadnout, že jeho pán nebyl mrtvý, ale prostě nedokázal odhadnout, co se v minulosti stalo.

Suzaku nedokázal věřit jiným lidským bytostem a neodvážil se tak snadno říct takovou významnou hypotézu. Mohl akorát doufat v Lin Yuana.

Když byl Lin Yuan chlapec, v jeho vzpomínkách byl nepatrný stín generála Ling Yua.

Ačkoli to byla jen mlhavá vzpomínka z dětství, při té známosti, co Suzaku a Ling Yu sdíleli, nebylo možné, aby si ho spletl s někým jiným! Ten člověk byl rozhodně generál. Pokud byl Lin Yuan synem generála Ling Yua, pak byl s největší pravděpodobností omega jako generál!

Suzaku se rozhodl se degradovat, aby se vyhnul vyšetřování Asociace mech a zůstal po Lin Yuanově boku. Kromě toho, že se bude snažit potají pomoct svému mladému pánovi, jeho větším cílem bylo následovat Lin Yuana a zjistit, kde se generál Ling Yu nachází.




Na škole. Lin Yuan, co momentálně prováděl trénink střelby, neměl naprosté ponětí o této velké události.

Lin Yuan úspěšně prošel tréninkem přesné střelby a skončil, když byl téměř čas na večeři. Po večeři šel zpět na koleje, aby se vykoupal a převlékl do čistého. Rychle poslal Caesarovi zprávu.

„Caesare, půjdeš dneska večer do tréninkové místnosti?”

Caesar rychle odpověděl: „Ano, už jsem v tréninkové místnosti, pojď.”

„Dobře, brzy přijdu!”

Lin Yuan okamžitě přešel z chůze do klusu a co nejrychleji doběhl do tréninkové místnosti, co Caesar pronajal.

Když otevřel dveře, hned si všiml, že je něco špatně. Širá tréninková místnost byla prázdná až na bílé mecha, co Caesar použil při tréninku včera v noci, a podivné bylo, že stálo vedle neznámého černého mecha.

Kov na černém mecha se pod světlem podivně leskl a kvůli hladkému tvaru humanoidního brnění vypadaly jeho paže a nohy obzvláště mocně. Tvář měl ostrou a řezanou jako pohledný rytíř. A pak ty zlaté oči najednou problýskly!

Ačkoli bylo stejně velké jako bílé mecha, z nějakého důvodu se zdálo, že z toho černého mecha, co v tichosti stálo stranou, sálal podivný pocit... nátlaku.

Lin Yuan se na Caesara zmateně podíval. „Caesare, dneska jsi najal dvě mecha?”

„...” Caesar byl chvíli zticha, než k němu přišel a tiše mu zašeptal do ucha: „To černé mecha jsem si nepronajal pro sebe, řídí ho někdo jiný. Doslechl se, že ses zapsal do soutěže a chce s tebou soupeřit.”

Lin Yuan byl kvůli tomu okamžitě vzrušený. „Vážně? To je skvělé! Také chci proti někomu soupeřit!”

A jak Lin Yuan řekl, převzal iniciativu, předstoupil před černé mecha a vzhlédl. Usmál se a zamával mu. „Hej, zdravím! Můžeš vyjít z kokpitu? Jmenuju se Lin Yuan a jsem v prvním ročníku fakulty vojenského velitelství. Jak se jmenuješ? Koupil sis tohle mecha sám nebo je pronajaté od školy?”

Caesar: „...”

Nikdy se nikdo z Impéria neodvážil takhle mluvit s maršálem...

Caesar si nemohl pomoct a ohlédl se na černé mecha.

V této chvíli Rosen, co seděl v kokpitu, najednou cítil, jak se svět se skřípáním zastavil.

Černé krátké vlasy, čisté a jasné oči, rty protažené v zářivém úsměvu, tak děsivá podobnost...

Ling Yu...

Před očima mu problikávaly střípky zničených vzpomínek, jak před mnoha lety trénoval s Ling Yuem v tréninkové místnosti. Ten náctiletý před ním byl úplně jako Ling Yu za svých studentských let. Ale na tváři toho chlapce byl jasný a zářivý úsměv. Ling Yu se jen zřídkakdy takhle smál.

Oči toho dítěte... vypadají přesně jako jeho...

Když byl ten pár jiskřivých očí vážný, byly jako nejjasnější a nejnápadnější hvězda v temnotě...

Rosen se zhluboka nadechl, jemně zavřel oči a zbavil se těch chaotických myšlenek, co mu najednou vtrhly do mysli. Kontroloval Černého Draka, co se proměnil na černé mecha řádu C, a udělal gesto pozvání, aby Lin Yuana vyzval.

Lin Yuan si odfrkl a jasně se usmál. Řekl: „Vážně jsi přímočarý! No, pojď se poučit!”

Jak to řekl, jednoduše skočil do kokpitu bílého mecha a aktivoval ho.

Dvě mecha se rychle přesunula do pozice připravená na boj. Co se týkalo skóre, sám Caesar musel zmáčknout tlačítka v tréninkové místnosti a skórovat manuálně.

Lin Yuan viděl, že se skóre začalo počítat a okamžitě ze zad vytáhl elektromagnetický meč a přímo zaútočil na druhou stranu!



Autorka chce něco říct:

Vidím, že hodně lidí diskutuje o mecha lodích, ehm, ehm, a co si takhle zacvičit? Rychle vstaňte a cvičte~~~

Pojďte do malého divadla—

Suzaku: ...dlouho jsme se neviděli.

Černý Drak: ...dlouho jsem tě neviděl.

Suzaku: Co jsi za posledních pár let dělal?

Černý Drak: Byl jsem v Asociaci mech. A co ty?

Suzaku: Já byl v muzeu.

Bílé Pírko: Já jsem pár let zůstával s malým princem!

Nikdo se o Bílé Pírko dlouho nezajímal.

Bílé Pírko: Předchůdče Suzaku, podívej se na mě! Podívej se na mě! Podívej se na mě! Proč mě ignoruješ, kdykoli se ukáže Černý Drak? Předchůdče? Jsem tu kvůli svým Předchůdcům! Nebojte se, ochráním vás! (mával bílými křídly a rozhlížel se kolem)

Suzaku se podíval po Bílém Pírku a pak... se aktivoval střelný systém a vypustil světelné dělo! Bum!

Bílé Pírko... rameno. Bohatá čínšti—
--------------------------------------------


~ Další menší úprava: Jasné/Noční jednotky --> Jasná/Noční Legie. Protože do budoucna se budou rozepisovat ještě o dalších dílčích částech... ~
~ V příští kapitole Lin Yuana naprosto rozcupují... ~



<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Lin Yuan si naozaj veľa dovoľuje... keby len vedel, kto je v kokpite Čierneho draka, radšej by nevydal ani ň 😂.

    OdpovědětVymazat