čtvrtek 10. října 2019

LMW - kapitola 121


Kapitola 121 – Největší štěstí


Jelikož se velmi upřímně a s dobrým přístupem omluvil, senior Yang a ostatní měli pocit, že by nic dalšího neměli říkat. Přece jenom ho nepodporoval jen tak někdo obyčejný. Mohli to akorát nechat být. Řekli mu pár vět s tím, aby si dával větší pozor, a odešli.

Když je You XiaoMo vyprovodil, vydechl si úlevou. Nečekal, že hned při prvním tréninku upoutá pozornost tolika lidí. Vypadalo to, že od teď si musel dávat větší pozor. Jednou to pravděpodobně nevyvolá přílišné podezření. Ale pokud by se to dál stávalo, byl by to problém.

Ačkoli nevěděl, jaké to bylo trénovat techniky na trénink duše, co vlastnila sekta TianXin, rozdíl mezi těma dvěma technikami byl velmi velký. A i výsledek musel být velmi jiný. A proto bude nejlepší, když se to, co se stalo dneska, už nestane.

Ale podcenil přehnanou všetečnost učedníků. Zanedlouho se po celé Pozemské hoře rozšířilo, že způsobil pozdvižení v duchovní energii a že pohnul nebem a zemí kvůli svému tréninku.

Zdálo se, jako kdyby všichni mluvili právě o tomhle. Jakmile se lidé začali srocovat, začalo se i drbat.

Celkem dost lidí začalo You XiaoMoa srovnávat s Fang ChenYuem a Fu ZiLinem. Když ti dva trénovali svazek technik na trénink duše, rozhodně nezpůsobili takový přehnaný fenomén. Muselo se říct, že být schopen během tréninku pohnout duchovní energií nebe a země bylo největším štěstím.

A proto všichni vášnivě debatovali o tom, jestli You XiaoMo udělal něco jiného. Jak jinak mohl udělat něco, co nedokázali dokonce ani první a druhý senior?

Ale bylo spoustu lidí, co si mysleli, že You XiaoMo měl prostě štěstí.

V důsledku čehož ještě téhož odpoledne si You XiaoMoa zavolal Kong Wen.

You XiaoMo nejdřív nevěděl, že se ta záležitost už rozšířila. Uvědomil si to, až když mu o tom Kong Wen řekl. Vypadalo to, že ta dnešní záležitost z rána se už nezkrotně rozšířila.

Ale nepanikařil. Poté, co se to ráno stalo, si už připravil výmluvu, jak se vypořádat s ostatními. Nečekal, že prvně tu výmluvu použije na svého mistra.

Ta takzvaná výmluva bylo vlastně hrát si na hloupého.

Bez ohledu na to, na co se Kong Wen zeptal, choval se, že neměl ponětí. A ve výsledku z jeho otázek nevzešlo nic konečného.

Kong Wen viděl, že se zdálo, že vážně nic nevěděl, a tak to mohl akorát připsat jeho štěstí, protože opravdu slyšel, že se to někdy stávalo. Pokud měl člověk štěstí, bylo možné, aby při tréninku rozdmýchali duchovní energii nebe a země. To akorát, že nečekal, že toto největší štěstí připadne právě tomuto učedníkovi, o kterém si nikdy moc nemyslel.

Byla škoda, že teď už bylo příliš pozdě něco říkat. Kong Wen si povzdechl, zatímco to připsal zvratu osudu.

Když You XiaoMo odešel od Kong Wena, šel rovnou do svého pokoje a nikam jinam.

Po cestě narazil na pár učedníků a učednic. Učednice byly ještě v pohodě, ale pohledy měly plné zvědavosti a otázek. Navenek se jevily jako líbezné a delikátní ostýchavé dívky, ale ve skutečnosti takové vůbec nebyly.

You XiaoMo si to uvědomil teprve po 10 dnech, co se stal učedníkem Pozemské hory.

Vždycky bylo méně učednic než učedníků. To samé platilo jak u Válečnické, tak u Magické divize. Mezi deseti učedníky byly jenom dvě učednice. Někdy jenom jedna. Právě kvůli tomu měla sekta TianXin přebytek yangu a nedostatek jinu.

Kvůli nerovnováze jin a yang byly učednice velmi vyhledávané. Kromě toho učedníci se bezděky starali a podvolovali se relativně slabším učednicím. Takže pár z učednic bylo tak rozmazlených, že teď byly celkem koketní a zhýčkané.

You XiaoMo už to zažil. Jak pár učedníků soupeřilo o celkem pěknou učednici.

Ale mnohem víc ho šokovalo, že ta učednice je nejenom nezastavila, ale dokonce přilévala olej do ohně. A pak tu byli tací, co nedokázali rozpoznat jedno od druhého a zmlátili ostatní. A potom, co je zmlátili, měli pořád pocit, že na to měli právo. Naprosto se ukázala jejich zhýčkaná a umíněná povaha.

Takovou povahu nemohl – jako titěrný mág – skousnout. Takže když viděl jejich vlídné, delikátní a zdrženlivé vzezření, měl pocit, jako kdyby ho bolely zuby. Ty, co neznali realitu, by nikdy ani ve snu nenapadlo, že to všechny do jedné byly tygřice, co byly připravené hryznout.

Takovouhle situaci už viděl mnohokrát předtím. Od té doby se zřekl zdrženlivých dívek ze sekty TianXin.

Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, chvíli odpočíval. Když jeho podstata, energie a duch dosáhl vrcholu, vytáhl ten podřadný kotlík.

Kotlík JinMing si uložil ve své dimenzi. Pokud nemohl zaručit, že na něj rozhodně nikdo nepřijde, pro teď ten kotlík nevytáhne. Jinak by nevěděl, jak by vysvětlil podezření ostatních.

A tentokrát se ani neodvážil pevně zamknout okna a dveře. To aby si sousední učedníci nemysleli, že měl zase něco za lubem. Kdyby se to rozneslo, musel by se zase ospravedlňovat před Kong Wenem.

Tentokrát prostě položil kotlík na podlahu a posadil se se zkříženýma nohama. Připravil se na podlaze vyrábět magické pilulky.

You XiaoMo z magické brašny vytáhl magické byliny, co před půl měsícem dostal ze Síně magických bylin. Dohromady 450 stonků bylin. Všechny je vytáhl a rozložil je podle druhů vedle sebe.

Ačkoli magické byliny nízké jakosti nebyly dobré, na trénink byly vlastně výborné, protože obsahovaly spoustu nečistot a dalo se provádět akorát víc počtů destilací a ne méně. Bylo to to pravé na trénování jeho schopnosti destilace.

Když už byla řeč o destilaci, You XiaoMo si na něco vzpomněl. Teď mohl magické byliny destilovat nanejvýš čtyřikrát. Ale před pár měsíci se mu podařilo prodestilovat magické byliny pětkrát. Ale tehdy měl duševní sílu na pokraji vyčerpání. Kdyby ve správnou chvilku nepřišel Ling Xiao, kdo ví, k čemu strašnému by nedošlo.

Poté, co ho Ling Xiao varoval, se vlastně nepokusil to znovu riskovat.

Ale tehdy to bylo jen chvíli poté, co vstoupil do sekty TianXin. Jeho duševní síla nebyla moc hojná. A také to bylo před tím, než trénoval Písmo nebeské duše. Teď to bylo jiné. Už byl mágem 2. řádu. I duševní sílu měl mnohem silnější než tehdy. Takže pokud to neudělá teď, kdy toho bude schopen!

S takovými myšlenkami se You XiaoMo rozhodl to zkusit.

You XiaoMo si vybral tři stonky magických bylin. Byly to Duševní bylina, Bílá duchovní bylina a Opeřená kapusta. Tyto tři magické byliny se daly použít na výrobu pilulky jménem Ledová pilulka. Když člověk pozřel tuto magickou pilulku, zvýšilo to jeho moc. Ale to navýšení nebylo velké, takže pokaždé musel člověk brát víc a ne méně.

Ale Ledová pilulka byla účinná jen u kultivátorů řádu Země. Jakmile se prolomili řádem Země, Ledová pilulka už na ně neměla účinek.

I když to bylo takhle, na kontinentu Long Xiang bylo tolik kultivátorů jako chlupů na krávě. Takže nebylo třeba se bát, že by o Ledové pilulky nebyl zájem, neboť kultivátoři nízkého řádu se dali najít všude.

Když You XiaoMo vlil svou duševní sílu do kotlíku, hodil dovnitř tři magické byliny.

Během jeho zručného počínání se tři magické byliny proměnily na tři loužičky zelené tekutiny. Pak z té zelené tekutiny začal postupně odstraňovat nečistoty. Po čtyřech opakováních začala být zelená tekutina čistější a čistější. Ale You XiaoMo dokázal odhalit, že ta zelená tekutina stále obsahovala nečistoty. Zhluboka se nadechl a začal provádět páté kolo destilace.

Zdálo se, jako by čas plynul velmi pomalu. Když dokončil páté kolo destilace, necítil se vlastně ani trochu unaveně. A spotřeboval i jen malé množství duševní síly?

Páté kolo destilace byl už skokem v jakosti, neboť zelená tekutina obsahovala jen asi 2 nebo 3% nečistot. U magické byliny nízké jakosti bylo toto procento nemyslitelné. Mnoho lidí by toho nedokázalo dosáhnout, ani kdyby se o to snažili celý život.

Ačkoli chtěl You XiaoMo zkusit destilovat po šesté, jeho duševní síla mu už řekla, že toto byl limit. Ne jeho limit, ale limit u magické byliny. Bez ohledu na to, jak by se snažil, by nedokázal odstranit zbývající nečistoty.

Ale necítil se sklesle. Být schopen snadno provést pět destilací, už jen to byl velmi dobrý pocit. A tak začal magickou pilulku mísit...

Plně pohroužený You XiaoMo si neuvědomil, že když začal magickou pilulku mísit, před jeho oknem se najednou objevil černý stín. Mezerou v okně se ty černočerné oči podívaly dovnitř. Ten černý stín zmizel, až když dokončil mísení magické pilulky a rozzářeně vzhlédl.

You XiaoMo celé odpoledně vyzkoušel různé druhy magických pilulek 2. řádu.

Možná to bylo tím, že ráno trénoval Písmo nebeské duše, ale vlastně si dal jenom pár doušků duchovní vody, než zpracoval několik stovek magických bylin. Ale jelikož se počet destilací zvýšil, než dokončil 150 magických pilulek, bylo už ráno druhého dne.

You XiaoMo se sice cítil unaveně, ale nenapil se duchovní vody. Spěšně si uklidil věci, než si vzal několik magických pilulek, aby trochu ztišil svůj hlad. Pak vstal a vlezl si do postele, aby dohnal trochu spánku.

Než You XiaoMo odplul do snové země, jako poslední si pomyslel, že ty magické pilulky by Ling Xiaovi měly vydržet na pár dní, ne?

Spal téměř šest hodin a vzbudil se, až když byly 3 hodiny odpoledne.

Kdyby to bylo během svého minulého života, kdy žil jako student ve 21. století, rozhodně by ho ani ve snu nenapadlo, že přijde den, kdy bude žít s převráceným dnem a nocí. Dobrý student jako on normálně šel spát do desáté večer.

Ale teď měl pocit, že se pomalu vymaňoval ze zvyků lidstva.

Po půl hodině se You XiaoMo připravil jít vyhledat Ling Xiaa, zatímco držel několik nádob magických pilulek.

Ling Xiao už byl zpět dva dny a ještě za ním nepřišel. A tak se rozhodl ho sám vyhledat a předat mu magické pilulky, co vyrobil. Samozřejmě by nikdy nepřiznal, že ho šel vyhledat, protože se mu po něm trochu stýskalo...

Pokud by Ling Xiao na tuto myšlenku přišel, rozhodně by byl velmi šťastný, protože ten plán, co dal do pohybu, byl úspěšný.
--------------------------------------------


~ No říkám, že drbou učedníci, je ještě přijatelné, ale aby drby poslouchali i mistři a hned si volali svého (zanedbaného) učedníka, to už je tedy moc... ~

~ Příště setkání s Ling Xiaem? ~

1 komentář: