čtvrtek 31. října 2019

LMW - kapitola 126


Kapitola 126 – Mág 3. řádu


V zelené a vzkvétající dimenzi vzal You XiaoMo zhruba dvacet magických bylin 3. řádu z dřevěné police. Pak vstoupil do chatky a ze skříňky vytáhl kotlík JinMing.

Hodlal vyrábět magické pilulky 3. řádu, takže nechtěl použít podřadný kotlík, protože se bál, že kdyby ho rozkřápl tak brzy po té tragédii s prvním kotlíkem, nevěděl by, jak se vymluvit, aby přesvědčil své bratry učedníky a mistra.

Ale nejdůležitější bylo, že ten původní kotlík byl schopný vyrábět jenom magické pilulky 1. a 2. řádu.

První senior už řekl, že magické pilulky 3. řádu byly pro mágy první překážka. Během procesu výroby bylo třeba hodně duševní síly. Kdyby použil předešlý kotlík, nedokázal by tolik duchovní síly přijmout a pravděpodobně by pukl nebo dokonce explodoval. Takže aby se takové situaci vyhnul, mohl akorát použít kotlík JinMing.

You XiaoMo si vzal kotlík a magické byliny a přešel ke kamennému podstavci na dvorku.

Tento kamenný podstavec byl dlouhý a čtvercový, na délku, šířku i výšku měl zhruba metr. Byl to podstavec na výrobu magických pilulek, který si k tomuto účelu koupil ve městě HunJi. Když ho koupil, dal si ho do dimenze a do teď ho nepoužil.

Teď měl v plánu vyrábět magické pilulky v dimenzi, takže bylo tak akorát na čase, aby ho vyzkoušel.

Nejdřív You XiaoMo uspořádaně položil těch zhruba dvacet stonků magických bylin na kamenný podstavec. Pak dal na podstavec i kotlík JinMing. Na kamenném podstavci byla na míru vyrytá prohlubeň na kotlík. Když ho kupoval, nechal tu prohlubeň vyrýt na míru kotlíku JinMing.

Magické pilulky 3. řádu kromě vyšší duševní síle potřebovaly také více než tři stonky magických bylin. Bylo třeba 6 stonků magických bylin, tedy dvojnásobné množství než u 1. a 2. řádu.

You XiaoMo chtěl jako první vyrobit magickou pilulku 3. řádu zvanou pilulka Jižní hvězda, což byla celkem unikátní pilulka 3. řádu. Její unikátnost tkvěla v její schopnosti zvýšit moc kultivátora řádu Nebe, který ji pozřel. Nezvýšilo se to o moc, takže pokud si chtěl člověk zvýšit moc o jednu hvězdu, musel si vzít několik pilulek Jižní hvězda.

Ale také to mělo své omezení, a to takové, že byly určené jen pro kultivátory řádu Nebe. A také se nedaly používat neustále, protože jakmile tělo získalo odolnost, pilulka Jižní hvězda pozbyla svůj účinek.

Co se týkalo kultivátorů řádu Člověka, ti si mohli pilulku Jižní hvězda také vzít. Ale museli mít mocného člověka, co by léčivý efekt pilulky Jižní hvězda navedl. Jinak kdyby ji pozřeli nahodile, způsobilo by to akorát to, že by jim vybuchlo tělo.

You XiaoMo si vybral materiál potřebný na výrobu pilulky Jižní hvězda a pak dal do kotlíku stonek Horské myší byliny.

Největším rozdílem mezi kotlíkem JinMing a podřadným kotlíkem bylo to, že kotlík JinMing neměl po kraji malé dírky. Takže destilace magických bylin se dala provádět jenom uvnitř kotlíku. A většina mágů se při výrobě magických pilulek 3. a vyššího řádu rozhodla destilovat magické byliny jednu po druhé, aby zvýšili šanci na úspěch. Takhle se čas potřebný k výrobě rozhodně o hodně zvýšil.

You XiaoMo nechtěl při svém prvním pokusu vyrobit magickou pilulku 3. řádu selhat, a tak se prostě držel instrukcí z knihy o destilování magických bylin.

Aniž by cítil nějaký tlak, dokončil destilaci prvního stonku magické byliny. Chvíli přemýšlel, než do kotlíku prostě hodil dva stonky magických bylin. Ty dva stonky v kotlíku odděleně prodestiloval a proměnil na dvě loužičky zelené tekutiny. Jelikož tam nebyly žádné malé komůrky, mohl se spoléhat akorát na svou vlastní duševní sílu, aby těm dvěma loužičkám tekutiny zabránil se navzájem smísit, což velmi zvýšilo obtížnost destilace.

Nejdřív na to nebyl zvyklý, takže strávil skoro půl hodiny, než s destilací skončil. Naštěstí to po tom prvním pokusu šlo relativně hladčeji.

Za více než hodinu You XiaoMo konečně dokončil destilaci šesti stonků magických bylin. Každou magickou bylinu prodestiloval jenom dvakrát, protože to byly byliny nejvyšší jakosti, takže měly jen pár nečistot. Pokud by bylo třeba další destilace, proces by byl ještě obtížnější.

Jak se You XiaoMo díval na šest loužiček zelené tekutiny, co se vznášely v kotlíku, vydechl si úlevou.

Nečekané bylo, že jen destilace šesti stonků magických bylin trvala takhle dlouho. Naštěstí měl dostatečnou duševní sílu, jinak by mu po skončení destilace zbývalo jen trochu duševní sílu. Což znamenalo, že by tuto magickou pilulku promarnil. Nebylo divu, že se u této překážky zarazilo mnoho učedníků mágů 2. řádu. Zdálo se, že to nebylo tak snadné.

Ale kdyby nedestiloval dvě byliny naráz, trvalo by mu to ještě déle a i teď mu to trvalo o něco méně než dvě hodiny, než skončil s destilací. V porovnání s ostatními, kterým to trvalo čtyři hodiny, byla tato rychlost velmi dobrá.

Když se You XiaoMo vzpamatoval, byl připravený začít s procesem mísení.

Jelikož magické pilulky 3. řádu vyžadovaly šest druhů magických bylin, i počet kroků se velmi zvýšil. Bylo to více než dvojnásobek kroků, co bylo třeba u pilulek 1. a 2. řádu. Celých zhruba deset kroků. Pokud by v jakémkoli kroku pochybil, tato magická pilulka by byla na nic.

Některé magické byliny měly celkem silné léčivé vlastnosti. Aby nepřebily léčivé vlastnosti ostatních magických bylin, loužička zelené tekutiny se musela rozdělit na několik porcí. Jenom takhle se dal zaručit hladký proces mísení.

Nejdříve You XiaoMo vzal malou loužičku zelené tekutiny a spojil ji s další loužičkou. Celý ten proces prováděl obezřetně. Když je hladce smísil, začal s druhým krokem mísení, pak následoval třetí krok mísení...

Když skončil s pátým krokem mísení a připravoval se začít se šestým krokem, najednou mu trhlo v levé ruce. Za půl sekundy se z kotlíku ozval zvuk výbuchu. Vzhůru se vyvalil proužek bílého dýmu. You XiaoMo tuto scénu sledoval s očima doširoka rozevřenýma a pusou dokořán. To vlastně selhal?

Tohle bylo poprvé, co selhal od doby, kdy se stal mágem. You XiaoMo utrpěl velmi těžký úder.

Ačkoli se už na to připravil, než začal s procesem výroby, když teď vlastně selhal, stejně se cítil trochu sklíčeně. Myslel si, že bude schopen udržet svůj rekord nulového selhání. Nečekané bylo, že u této obrovské překážky jménem 3. řád okamžitě zakopl.

Fajn. Šest druhů magických bylin bylo vlastně trochu moc. Chvilkové uklouznutí bylo normální. Nebylo třeba být kvůli tomu v depresi. Nemohlo to jít neustále hladce. Ačkoli měl pocit, že od té doby, co vstoupil do sekty TianXin, ještě nezažil hladký proces.

You XiaoMo se poplácal po tvářích, co měl více než dvě hodiny napnuté. Pak si lokl duchovní vody, aby si doplnil duševní sílu, neboť spotřeboval dvě třetiny. Teď si byl jistý, že rozhodně dokáže vyrobit magické pilulky 3. řádu.

Pak znovu vytáhl šest stonků magických bylin a hodil dvě do kotlíku a začal se svým destilačním putováním. Jelikož už to provedl dvakrát, tentokrát to šlo velmi hladce.

Za hodinu skončil s destilací šesti magických bylin. Trvalo mu to o něco méně než předtím. Teď bylo na čase to smísit. Nabudil se na 120%. Pokud by tentokrát znovu selhal, musel by svoje jméno napsat obráceně a od té chvíle by ho znali jako Mo XiaoYoua.

Když teď měl odhodlání, nebylo to to samé. Jeho sebedůvěra a motivace se vzdouvaly jako voda v řece YangTze.

Za další hodinu kotlík JinMing najednou zabzučel. Hned poté z něj najednou vyletěla smaragdově zelená magická pilulka. You XiaoMo neměl čas otřít si pot z čela, honem natáhl ruku, aby ji chytil. Nečekaně... ji nechytil!

Magická pilulka spadla na kamenný podstavec, párkrát se překulila a užuž chtěla spadnout na zem, když You XiaoMo přispěchal a tentokrát ji konečně chytil.

Smaragdově zelená pilulka se mu párkrát převalila po dlani. Měla celkem vysokou jakost, blízko samého vrcholu pilulek nejvyšší jakosti. You XiaoMo byl velmi spokojený, že dokázal vyrobit magickou pilulku takové jakosti. Stálo za to, že ji naschvál dvakrát prodestiloval.

You XiaoMo vložil magickou pilulku do nádoby. Pak se podíval, kolik mu zbývalo duševní síly. Zbývala mu jenom jedna třetina. Tahle míra spotřeby byla příliš vysoká. Takhle by si musel loknout duchovní vody po každé pilulce.

Když o tom tak přemýšlel, nemohl si pomoct a děkoval svým šťastným hvězdám, že má duchovní vodu. Kdyby ji neměl, po každé magické pilulce by musel přes půl hodiny odpočívat, než by mohl pokračovat. To proto, že při své rychlosti zotavení nabyl půl duševní síly za něco přes půl hodiny.

You XiaoMo si dal půl loku duchovní vody a čekal, až se jeho duševní síla obnovila. Pak začal s druhou magickou pilulkou.

Čas plynul závratnou rychlostí. Poté už neudělal žádné další chyby. Počet pilulek v nádobě se z jedné zvýšil na deset. Jak se s tím procesem obeznámil, i čas potřebný k výrobě se pomalu zkracoval. Nejdříve dokázal prodestilovat jenom dvě magické byliny naráz. Teď už mohl destilovat tři najednou.

You XiaoMo vložil poslední magickou pilulku do nádoby a konečně skončil a jal se odpočívat.

Jak počítal hodiny, už to bylo 16 až 18 hodin. Nebylo divu, že už mu kručelo v žaludku hlady. Byl zrovna tak akorát čas na večeři, takže You XiaoMo neváhal a hned odešel z dimenze.

V pokoji bylo ticho a ani zvenku nepřicházely žádné zvuky. Možná že všichni odešli do kantýny.

You XiaoMo si upravil oděv a pak otevřel dveře a vykročil ven. Na tělo mu dopadla teplá a příjemná večerní záře a okamžitě se kvůli tomu začal cítit líně. Nemohl si pomoct a zívl si.

Scenérie na Pozemské hoře byla vlastně celkem pěkná. Pokaždé, když mělo slunce co nevidět zapadnout, se kolem začal ovíjet opar a všechno bylo kvůli němu mlhavé. Působilo to dojmem, který by lidé nazvali pohádkou.

Jelikož se trochu opozdil, než se dostal do kantýny, byla už plná moře lidí.

Kam jen oko dohlédlo byla masa kývajících se hlav. Zdálo se, že každý stůl okupovala skupina lidí, co se shlukovala po dvou či třech a velmi nadšeně spolu mluvili. Ten hluk se dal porovnat s tržištěm.

You XiaoMo nasucho polkl. Obvykle chodil také relativně pozdě, ale tohle bylo poprvé, co kantýnu viděl tak našlapanou. Uvnitř byla velmi dlouhá řada lidí čekajících na jídlo.

Zrovna když váhal, jestli má prostě vyrazit zpět a dát si nějakou vlastní svačinu, po jeho pravici najednou přišel hlas, co na něj volal: „Sedmý juniore.” Ten hlas mu byl velmi povědomý.

You XiaoMo se otočil a podíval se tím směrem. Ten člověk, co na něj zavolal, seděl v první řadě u druhého stolu. Ten člověk spatřil, že se na něj You XiaoMo podíval, a jeho výraz začal být vlastně trochu rozpačitý. Pokud to nebyl Pátý senior Zhao DaZhou, kdo jiný by to mohl být?
--------------------------------------------


~ Ha, chudák YXM utrpěl šok, že poprvé za svou mágovskou kariéru selhal! ~
~ A aby to nebylo jen takové suchopárné vyrábění pilulek, směle pokračujte k další kapitole! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

Žádné komentáře:

Okomentovat