pondělí 7. října 2019

LMW - kapitola 120


Kapitola 120 – Nezvyklý pohyb duchovní energie


„Juniore You. Těch 900 stonků magických bylin, co sis vzal před půl měsícem, už jsi je všechny zpracoval?”

Po celkem dlouhé chvíli Zhao DaZhou konečně umírnil ten šok na své tváři. Ale ten pohled, kterým se na You XiaoMoa díval, byl nevěřící. Radši by věřil, že mu někdo pomáhal. Nebo možná odebral z vlastního dílu, aby doplnil počty; to takzvané udeř vlastní tvář, až ti napuchne, jen abys vypadal impozantně.

„Ještě ne.”

Jak mohl You XiaoMo vědět, na co myslel? Zakroutil hlavou.

Zhao DaZhou si v duchu okamžitě vydechl úlevou. Vypadalo to, že to on se fackoval, aby vypadal impozantně. To akorát, že nečekal, že se You XiaoMo tak trápil tím, aby si zachoval důstojnost. Nemohl si pomoct a v duchu pocítil trochu opovržení. Ale nemyslel si, že i on sám se obzvláště trápil zachováním vlastní důstojnosti.

You XiaoMo nečekaně pokračoval tak nějak ledabylým hlasem: „Ještě mám půlku, co jsem nezpracoval.”

Zhao DaZhouovi mírně spadla brada a díval se na něj doširoka rozevřenýma očima. Trvalo celkem dlouho, než se vzpamatoval. Prudce vstal ze židle, už se netvářil klidně, jako kdyby přemýšlel, že ho popadne k výslechu. Naštěstí si vzpomněl, že byli v Síni magických bylin a teď momentálně zastával otcovo místo. Zhluboka se nadechl a zklidnil to rozrušení ve svém nitru.

„Juniore You, když vyrábíš magické pilulky... už se ti to někdy nepovedlo?” zeptal se Zhao DaZhou zkusmo.

Jak to You XiaoMo zaslechl, nepříjemně se zasmál. Konečně pochopil, proč se senior Zhao najednou choval tak divně. Takže to způsobil on sám. Okamžitě váhal, jestli má říct pravdu nebo lhát.

Pokud by lhal, obával se, že by na to pátý senior přišel. Mistr Zhao přece jenom věděl, že ještě při výrobě magických pilulek neselhal. A ti dva byli otec a syn. Až by na to přišlo, musel by se zeptat akorát svého otce a ta lež by vyšla najevo. Až by pátý senior zjistil, že mu lhal, jak by reagoval? Takže mu absolutně nesmí zalhat.

Ale pokud mu řekne pravdu, při pohledu na jeho výraz už věděl, že na něj udělal celkem dojem. Pokud mu uštědří další ránu, bude o tom dál přemýšlet a nedostane se mu klidu.

Když byl v obtížné situaci tam i tam, bylo by lepší si vybrat relativně lehčí výsledek.

You XiaoMo řekl, jako kdyby se díval smrti do tváře: „To... zdá se... že... jsem vlastně... ještě nikdy neselhal.”

Jak to You XiaoMo řekl, zjistil, že aura pátého seniora začínala být neklidná. S největší pravděpodobností ho to příliš rozrušilo a kvůli tomu začala být jeho duševní síla nestabilní. Vypadalo to, že to neodhadl špatně. Když zvedl hlavu, viděl, že pátý senior zíral přímo na něj.

„Pátý seniore, jsi... jsi v pořádku?” You XiaoMo se na něj díval a po chvilce váhání se takhle zeptal Zhaa DaZhoua, co na něj pořád zíral.

Zhao DaZhou mu neodporoval, protože věděl, že You XiaoMo by mu nelhal. Přece jenom by se musel akorát zeptat svého otce a věděl by, jestli lhal. O tomhle pořád dokázal přemýšlet. Ale takhle to pro něj bylo ještě těžší přijmout. Junior You jasně neměl vrozený talent ani tak dobrý jako on...

Ani jeden z nich už pusu neotevřel, atmosféra se na celkem dlouho pohroužila do ticha.

„Juniore You, jak... jak to děláš?” Zhao DaZhou tak nějak neochotně to ticho prolomil. Ačkoli vážně nechtěl přiznat, že nebyl ani tak dobrý jako sedmý junior, pravdu už měl před očima. Jeho otec ho vždycky učil, že člověk může být hrdý, ale také musí být skromný. Jenom tak se může stát ještě působivějším. Také si přál stát se tak působivým jako první a druhý senior.

You XiaoMoa to ohromilo. Odpověď seniora Zhaa dalece přesáhla jeho očekávání.

Myslel si, že pátý senior bude po těch slovech žárlit a bude ho nenávidět. Přece jenom se to předtím stalo celkem často. Ale ze slov pátého seniora kromě závisti slyšel i jeho pokorný dotaz na radu. Tohle bylo vážně nečekané!

Jelikož si vždycky myslel, že se pátý senior rád předvádí, rozhodně nerad prohrával. Teď se zdálo, že se mýlil.

S takovými myšlenkami se You XiaoMo usmál a se svými radami nešetřil. „Pátý seniore. Nejdůležitější věcí při výrobě magických pilulek je vlastně soustředění. Můžeš si představovat, že pokaždé, když vyrábíš magickou pilulku, máš co nevidět stvořit dítě. Takže bys měl soustředit veškerou svou duševní dílu na magickou pilulku ve své ruce. Dávej si pozor, abys nepromarnil ani trošku. Takhle míra úspěchu při výrobě magických pilulek značně vzroste.”

Nic neměl, ale soustředění mu rozhodně nechybělo.

To proto, že když vyráběl magické pilulky, byl obzvláště soustředěný, takže neselhal ještě ani jednou. Ale tohle byl jenom jeden z důvodů. Vlastně tu byl ještě jeden důležitější důvod, a to bylo, že si chtěl vydělat. Pokud by selhal, neznamenalo by to, že přišel o peníze z té magické pilulky?

Tohle pátému seniorovi samozřejmě neřekne.

Zhao DaZhou obezřetně popřemýšlel o jeho slovech. Nemohl popřít, že v tom byla logika. Možná by to mohl zkusit, až bude příště vyrábět magické pilulky...

Jak takhle přemýšlel, Zhao DaZhou se najednou vzpamatoval. Sklonil hlavu a spatřil na You XiaoMově tváří úsměv, co nedokázal včas smáznout. Nemohl si pomoct a cítil se tak nějak otráveně. On byl senior. Jak mohl dopustit, aby ho junior takhle viděl? Okamžitě nasadil prázdný výraz. „Sedmý juniore, pokud nemáš nic dalšího na srdci, můžeš jít.”

You XiaoMo se usmíval, až se mu zkroutilo obočí. „Tak já půjdu. Zatím, pátý seniore!”

Kdykoli od té doby You XiaoMo spatřil tohoto pátého seniora, cítil se obzvláště potěšeně. Nečekal, že ten krasavec a vejtaha pátý senior je vlastně tak rozpačitý a zajímavý člověk. Jasně to sám nepřiznal, a přesto to nedokázal udržet v sobě. Bylo mu tak trapně, až to bylo velmi roztomilé. Přesně jako rozpačitý druhý senior.

Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, prostě zamknul dveře a uložil si knihy do police. Pak se otočil a zamířil do vnitřní místnosti.

Rozhodně nebyl celý žhavý vyrábět magické pilulky, protože to se dalo dělat kdykoli. Navíc se bál, že ho v tuhle dobu bude někdo hledat. Když přišel do vnitřní místnosti, se zkříženýma nohama se posadil na postel. Co se týče Písma nebeské duše, od té doby, co to začal trénovat, jen velmi zřídka seděl takhle se zkříženýma nohama na posteli, aby trénoval.

Ačkoli se čas strávený výrobou magických pilulek dal také považovat za trénink, výsledek nebyl tak dobrý jako trénování, při kterém nedělal nic jiného.

Když se You XiaoMo připravil, pevně zavřel oči. V tichosti si vybavil Písmo nebeské duše. Najednou začala cirkulovat vlna duševní síly. Měl pocit, že měl v duši duševní sílu podobnou jasnému prameni, co mu do čista omývala duši. Pak se pomalu vydala k místu mezi jeho obočím. Když to místo bylo zaplavené dostatečným množstvím duševní síly, ten pocit otekliny jako by se měl prolomit z prostoru mezi jeho obočím. A pak zaslechl bzučení a ta duševní síla najednou zmizela...

You XiaoMoa to naprosto šokovalo. Vlastně svou duševní sílu nedokázal najít. Zdálo se, jako kdyby jeho duše vyschla, jevila se v prázdném stavu. Z hloubi své duše cítil hluboký pocit hladu a žízně.

Zrovna v té chvíli pocítil, že prostor mezi jeho obočím začal zářit a zahřívat se. Pak se duchovní energie všude kolem začala pohybovat a nakonec utvořila malý vír. Středem toho víru byl prostor mezi jeho obočím. Do prostoro mezi jeho obočím se nahrnulo obrovské množství duchovní energie a doplnilo jeho prázdnou duši. Takhle to dlouho pokračovalo, dokud neměl pocit, že měl hlubiny své duše nadmuté. Teprve pak to přestalo nasávat duchovní energii.

Jak You XiaoMo cítil, jak hloubky jeho duše spokojeně bzučí, pomalu si vydechl úlevou.

Tenhle druh pocitu byl až příliš úžasný. Bylo to, jako kdyby se člověku, co hladověl sedm až osm dní, dostalo obrovské hostiny. Tenhle druh divoké radosti bylo těžké popsat slovy.

You XiaoMo jasně cítil, že se jeho duše zdála ještě hmotnější než předtím. Co se týkalo jeho duševní síly, i ta značně vzrostla. Byla mnohem silnější, než když byl předtím pohroužený do krutého osudu výroby magických pilulek. K tomuto pokroku by nedošel dokonce ani za zhruba deset dní.

Když You XiaoMo odhalil výhody meditativního tréninku, rozhodl se, že si každý den najde chvilku na trénink Písma nebeské duše, aby se rychleji dostal na mága 3. řádu.

Zrovna v té chvíli byl venku slyšet povyk.

You XiaoMo okamžitě otevřel oči a překvapeně se podíval z okna. Bylo vidět mnoho stínů a také bylo slyšet mnoho kroků a šepotu. Ale zdálo se, že ti lidé stáli před jeho pokojem.

You XiaoMo se honem obul. A zrovna když chtěl vyjít, zaslechl zaklepání na dveře spolu se známým hlasem. Tenhle hlas poznával. Byl to senior Yang od vedle. Tento učedník mu často předával zprávy od prvního seniora.

You XiaoMo otevřel dveře a spatřil pár učedníků, co bydlelo v okolí, jak vlastně všichni stojí venku. V očích mu problýsklo překvapení. Otočil se na seniora Yanga a zeptal se: „Seniore Yangu, stalo se něco?”

Senior Yang nejdřív mrkl do jeho pokoje a pak se pochybovačně zeptal: „Juniore You, ty jsi zrovna trénoval?”

You XiaoMovi se na tváři ukázalo překvapení. „Seniore Yangu... jak jsi to věděl?”

Přece pevně zavřel okna a dveře. Ostatní by ho neměli být schopni vidět, jak trénuje?

Senior Yang se podíval na jeho nevědomý výraz a prostě to vysvětlil: „Když jsi zrovna teď trénoval, zdálo se, že jsi spustil duchovní energii nebes a země. Nasál si do sebe okolní duchovní energii. Všechny to vylekalo, takže jsme přišli. Ty sis to neuvědomil?”

Pár z nich vyrábělo magické pilulky, takže po tom šoku byly jejich magické pilulky v kotlíku k ničemu a celkem dost lidí na něj bylo celkem naštvaných. Ale když o tom popřemýšlel, stejně se rozhodl, že o tom You XiaoMovi neřekne.

„Omlouvám se. Nevěděl jsem, že by to mohlo být takové. Že jsem vás vyděsil.” You XiaoMo vykřikl s „ach”. Vážně to nevěděl.

Ačkoli cítil, že do sebe vtahoval duchovní energii, neměl ponětí, jaké to bylo venku. Kdyby věděli, že trénoval Písmo nebeské duše, bál se pomyslet, co by to způsobilo. Jak o tom takhle přemýšlel, celé tělo měl opocené studeným potem.

You XiaoMo se pak na ně pokradmu podíval. Pár z nich vypadalo naštvaně a někteří mu očividně záviděli. Bylo jenom normální být po takovém úleku naštvaný. Ale odkud se vzala ta závist?

Když o tom popřemýšlel, konečně si vzpomněl, že nedávno od mistra dostal ten manuál na trénink duše, co patřil sektě TianXin. Všichni už o tom museli vědět. Co on věděl, tento manuál na trénink duše se podařilo získat ani ne 20 učedníkům z Pozemské hory. Nebylo divu, že mu záviděli. Byla škoda, že ten svazek technik mu byl v podstatě k ničemu.

Ale tohle byla ta správná výmluva. Naštěstí už ten svazek technik dostal. Kdyby ne, nevěděl by, jak to ostatním vysvětlit. Kdyby na to přišel jeho mistr, měl by spoustu problémů.
--------------------------------------------

~ Ve slovníku by to vypadalo takto: You XiaoMo - extrémní protiklad nenápadnosti. ~
~ Nejenom že naprosto odrovnal svého 5. seniora, ale pak dokonce všem ukradl manu, ehm... duchovní energii. O co, že si ho za chvilku zavolá Kong Wen. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: