pondělí 14. října 2019

LMW - kapitola 122


Kapitola 122 – Dvě hlavní věci


Tři nádoby magických pilulek 2. řádu nízké jakosti se daly prodat za několik desítek tisíc zlatých.

Kdyby to bylo před několika dny, You XiaoMo by absolutně nebyl tak štědrý, aby Ling Xiaovi dal 150 magických pilulek. Ale teď už nepotřeboval prodávat magické pilulky, aby si vydělal peníze. A také neměl nedostatek těch magických pilulek nízkého řádu. Pokud se chtěl vážně spolehnout na prodej magických pilulek, aby si vydělal, magické pilulky vysoké jakosti měly mnohem větší cenu.

Ale měl v plánu, že za pár dní zkusí vyrobit magické pilulky 3. řádu.

Během tohoto období měl pocit, že jeho duševní síla byla velmi hojná. Výroba magických pilulek 2. řádu už byla velmi hladká, jako kdyby to bylo něco, co mohl dělat bez námahy. Ten pocit byl hodně podobný tomu, jak se cítil, než se prolomil do 2. řádu.

Zatímco o tom You XiaoMo přemýšlel, sestoupil už z Pozemské hory. Ale nikdy nečekal, že ho zastaví, než vůbec vkročí do Válečnické divize.

Lidé, co ho zastavili, byli dva vážně vyhlížející muži ve stříbrném brnění. Toto stříbrné brnění už předtím viděl, když šel posledně na horu WuShuang. Stráže, co hlídkovali v oblasti, nosili přesně toto brnění.

To stříbrné brnění vypadalo, jako kdyby bylo na dotyk ledově chladné, ale bylo velmi mocné. Tito lidé nebyli učedníci Válečnické divize. Místo toho patřili ke skupině, co chránila velmistra. Každý z nich byl kultivátor řádu Slunce a výš a byli loajální jenom velmistrovi. Pokud člověk neměl velmistrův dekret, nemohl s nimi pohnout.

Z toho bylo jasné, že sektu TianXin vlastně ovládal velmistr Tang Fan. Ačkoli starší měli pravomoc promluvit, neměli žádnou skutečnou moc.

Poté, co You XiaoMoa zastavili, jeden z mužů se stříbrným brněním promluvil přísně věcným tónem: „Nikomu není dovoleno vstoupit bez rozkazu od velmistra nebo starších.”

„Ale... já jsem chtěj jen zajít za seniorem Lingem.” You XiaoMo se podíval na ty dva přísně vyhlížející muže, jejich výrazy se jevily, jako kdyby v tom nebyl ani kousek prostoru k diskuzi. Trochu ho to deprimovalo a taky o tom trochu pochyboval. Předtím se nezdálo, že by sekta TianXin byla tak přísná. Jak to, že když na pár dní odešli, stalo se z toho tohle? Vzpomínal si, že předtím mezi Válečnickou a Magickou divizí nebylo takové pravidlo.

„Ne.” Muže ve stříbrném brnění to ani trochu nepřesvědčilo.

Ačkoli ten druhý nic neřekl, jeho přísný výraz dával znát, že to pravděpodobně cítil stejně.

You XiaoMo se mohl akorát vzdát nápadu jít Ling Xiaa vyhledat. Otočil se a sklesle se vrátil na Pozemskou horu.

Za chůze přemýšlel, jestli se v sektě TianXin něco stalo. Pokud ne, proč by byla bezpečnost tak přísná? Pomyslel na tu dobu před dvěma dny, kdy on a Ling Xiao narazili na ty dva učedníky z Válečnické divize. Tehdy se zdálo, že řekli něco o tom, že se něco stalo, a tak požádali Ling Xiaa, aby co možná nejdřív zašel za velmistrem.

Ale tehdy si to nebral k srdci. Kromě toho potom neslyšel vůbec žádné zprávy. Učedníci na Pozemské hoře se také chovali normálně, takže si You XiaoMo ničeho nevšiml. Akorát předpokládal, že Ling Xiao měl napilno s nějakými úkoly, a proto si nemohl najít čas.

Teď to vypadalo, že se muselo stát něco velkého. Jinak by na cestě na horu WuShuang nepostavili stráže.

„Ach? Jestlipak to není junior?” Zrovna když byl ztracený v myšlenkách, zpoza něj vykřikl tázavý, a přesto nepochybně potěšený hlas.

You XiaoMo nadskočil úlekem a pak si uvědomil, že ten hlas byl velmi známý. Otočil se a spatřil, že to byl první senior Fang ChenYue a také druhý senior Fu ZiLin. Ti dva zrovna sešli z hory YunShui a náhodou se tu s ním setkali.

You XiaoMo k nim okamžitě přišel a vesele řekl: „První seniore, druhý seniore. Konečně jste sešli. Už dva dny na vás čekám.”

Když Fang ChenYue slyšel, že už byl dva dny zpět, zasmál se a řekl: „S tím se nedalo nic dělat. Posledních pár dnů bylo celkem rušno. Před šesti dny si nás zavolal mistr Ye. Až do teď jsme měli spoustu práce a konečně se nám dostalo trochu oddechu. Ale zítra se musíme vrátit na horu YunShui.”

„Proč je tu tak rušno? Copak to předtím nebylo v pohodě?” zeptal se You XiaoMo překvapeně.

„Juniore. Od chvíle, co ses vrátil, až do teď jsi o tom pořád neslyšel?” Fang ChenYue překvapeně pozvedl obočí, jak ho poslouchal. Ale když o tom popřemýšlel, došlo k tomu před šesti dny. V té době už junior You nebyl v sektě TianXin a než se vrátil, všichni už měli na pilno s vlastními přípravami a nebyli si vědomi, že on to nevěděl.

„První seniore, co přesně se stalo?” You XiaoMo nečekal, že se za těch pár dní, co tu nebyl, vážně něco stalo.

Fang ChenYue ho poplácal po rameni a řekl: „Promluvme si za chůze.”

You XiaoMoa jako všetečku tyto všetečné věci rozhodně nezajímaly jen tak trochu. Neměl k tomu nejmenší odpor. Takže byl velmi zvědavý, o čem to první senior mluvil. Když zaslechl jeho slova, okamžitě je následoval.

Po chvilce začal Fang ChenYue vysvětlovat: „Během doby, co jsi tu nebyl, došlo ke dvěma velkým věcem. První má co dělat se sektou TianXin. Před šesti dny, tedy druhou noc, co jste ty a Lin Xiao odešli ze sekty TianXin, bylo z knihovny něco ukradeno. Údajně ukradli něco velmi důležitého. Velmistr vypěnil a rozkázal, že od té samé noci už učedníkům nebylo dovoleno chodit, jak se jim zlíbí. Ke každému strategickému vchodu poslal stráže. Ale zloděj by měl být s největší pravděpodobností kultivátor, takže se to Magické divize moc nedotklo.”

Nebylo divu, že to na Pozemské hoře vypadalo, jako kdyby se nic nestalo, ale ve skutečnosti došlo v knihovně ke krádeži, což bylo vážně překvapivé.

Co on věděl, knihovna byla ještě nebezpečnější než dračí jeskyně nebo tygří brloh. Nejenom že byly uvnitř bariéry, ale také tam byla esa ze sekty TianXin, a přesto došlo ke krádeži. Bylo to nakonec tak, že ten zloděj byl tak úžasný, nebo to bylo tak, že ty bariéry a ostraha v knihovně byly jen na oko?

„První seniore, víš, co z knihovny ukradli?” zeptal se You XiaoMo zvědavě. Když to velmistra rozzuřilo, muselo to být něco neobyčejného.

Fang ChenYue se usmál a potřásl hlavou. „To je tajné. Od mistra jsem slyšel jenom to, že ta ukradená věc byla údajně něco z pátého podlaží knihovny. Jsou do toho zasvěcení jenom velmistr a starší. Ale rozhodně to pro sektu TianXin bylo důležité. Nikdy jsem neviděl velmistra tak rozzuřeného.”

Nečekané bylo, že to ani první senior nevěděl. You XiaoMo se dál nevyptával a pokračoval: „A ta druhá věc?”

Fang ChenYue řekl: „To druhé má co dělat se všemi v sektě TianXin. Když už jsme u toho, juniore, slyšel jsi o Rajské říši?”

Jak ta slova You XiaoMo zaslechl, nemohl si pomoct a zašklíbil se. Samozřejmě že slyšel o „ráji”, ale nemohl to být ten ráj. Ale proč mělo to místo tak podivné jméno, že se vlastně jmenovalo ráj...

„Ne...”

Když Fang ChenYue zaslechl jeho odpověď, nepřekvapilo ho to a řekl: „Rajská říše je jedna z deseti největší magických říší na kontinentu Long Xiang. Otevírá se jen jednou za 50 let. Uvnitř je nespočet nebeských pokladů jako magické byliny a všechno od 1. do 10. řádu. Ale čím má věc vyšší řád, tím je jí méně. A také je těžší ji získat, protože každou magickou bylinu vyššího řádu hlídá démonické zvíře.”

You XiaoMo instinktivně kývl a najednou ho něco napadlo. „První seniore. Takže i magické byliny 11. a 12. řádu?”

Fang ChenYue potřásl hlavou. „O jejich existenci jsem nikdy neslyšel. Magické byliny 11. a 12. řádu jsou legendární magické byliny na vrcholu, co jsou ještě vzácnější než magické byliny vyššího řádu. Povídá se, že magické byliny nejvyššího řádu nebylo na kontinentu Long Xiang vidět přes deset milionů let. Ale i kdyby ji někdo našel, stejně by mu to bylo k ničemu, protože ty magické byliny nejvyššího řádu dokážou proměnit jenom legendární mágové se sedmi barevnou duší. Proč se ptáš? Velmi se o ně zajímáš, juniore?”

Když You XiaoMo slyšel ta trochu škádlivá slova, zasmál se. „Ne, jen jsem zvědavý, to je celé.”

„Od chvíle, co Rajskou říši objevili, se magické byliny 10. řádu objevily jenom třikrát. Navíc pokaždé není možné porazit démonické zvíře, co je chrání. Podařilo se to jenom jednou.”

Fang ChenYue si tiše povzdechl. Byla škoda, že ta jediná magická bylina 10. řádu, co utrhli, neskončila v sektě TianXin. Člověk, co ji utrhl, byl jediný mág vysokého řádu, co na kontinentu Long Xiang vyrobil magickou pilulku 10. řádu, Qui Ran.

Ačkoli tehdy mnoho sekt a sil silně toužilo po té magické bylině 10. řádu, neodvažovali se jednat. Urazit mága vysokého řádu, co dokázal vyrobit magické pilulky 10. řádu, bylo rozhodně jako žádat o smrt. Pokud by potřeboval, musel by akorát vydat odměnu a mnoho mocných bojovníků by bylo ochotných jít kvůli němu do pekel.

„První seniore, tím myslíš, že kultivátoři tam můžou taky jít?” You XiaoMo nevěděl, co si v duchu myslel, a zeptal se jenom na věci, co ho zajímaly.

Jak to Fang ChenYue zaslechl, začal se smát. „Samozřejmě že kultivátoři můžou taky jít. Copak jsem zrovna neřekl, že v Rajské říši jsou různé nebeské poklady? Kromě magických bylin tam je také pár věcí, co zajímá kultivátory.”

„Jako třeba?” zeptal se You XiaoMo.

„Jako třeba démonická zvířata, techniky a zbraně.” Když se o tom Fang ChenYue zmínil, nemohl si pomoct a zatvářil se nadějně. „Démonická zvířata jsou lákavá jak pro mágy, tak pro kultivátory. Ale mnohem víc po nich baží mágové, protože mágové nemají bojové schopnosti. Takže pokud dokáží získat mocné démonické zvíře, mají způsob, jak se ochránit.”

Jak to You XiaoMo zaslechl, zrychlil se mu dech.

Tohle ho vlastně nenapadlo. Zároveň pomyslel na to démonické vejce 8. řádu, co uložil do své dimenze. Pokud by ho dokázal zkrotit, neznamenalo by to, že by měl v budoucnu démonické zvíře Duchovního řádu?

Jak o tom přemýšlel, začala mu vřít všechna krev v těle.
--------------------------------------------


~ Dobrá, uznávám, že v době bez televizí, novin a jiných vymožeností jsou drby jediným zdrojem informací... ~

~ Qiu Ran se tam vyskytl už tolikrát, že se dá očekávat, že se s ním You XiaoMo zaplete. ~



Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: