čtvrtek 17. října 2019

LMW - kapitola 123


Kapitola 123 – Druhá možnost


Fang ChenYue a ani Fu ZiLin si nevšimli You XiaoMova podivného stavu, protože si oba silně přáli mít mocné démonické zvíře. Zvláště to platilo o Fu ZiLinovi. Oči mu už zářily. Vždycky se mu protivil fakt, že neměl moc se sám ochránit.

Ačkoli mágové a kultivátoři měli na sobě navzájem závislý vztah, ve skutečnosti to pro mágy nebyla jediná cesta. Také po nich nebylo vyžadováno, aby se touto cestou vydali, protože měli lepší možnost.

Lepší možností pro ně byla démonická zvířata. Většina slavných mágů si vybrala démonické zvíře a ne kultivátora, aby je chránil. Na to existovalo jedno dobré rčení: lidská srdce byla nepředvídatelná.

Někdy člověka zradil i ten, co s ním sdílel polštář, ani nemluvě o člověku, co byl po jeho boku jen kvůli nějakým výhodám. Než aby se mág každý den trápil a byl nervózní, bylo lepší vybrat si a zkrotit démonické zvíře.

Krocení démonických zvířat byla druhá schopnost mágů. Tuto schopnost měli jenom mágové, protože měli duševní sílu. A proto tu schopnost neměli kultivátoři.

Nejkritičtějším bodem v krocení démonických zvířat byla duševní síla. Čím vlídnější a mocnější duševní síla byla, tím byla vyšší šance na úspěch. Ale tato šance na úspěch se dala aplikovat jen na relativně slabší démonická zvířata. Většina silnějších démonických zvířat ve vyšším řádu si už uvědomila sama sebe, takže to bylo těžší.

Takže nejlepší bylo, když se využilo doby, než si uvědomili sami sebe. To byla doba, než dorostli na démonická zvířata vyššího řádu. Jenom takhle mohl člověk zkrotit démonická zvířata vysokého řádu.

Když se démonické zvíře zkrotilo, v jeho těle zůstal otisk duševní síly mága. Tento druh otisku démonické zvíře omezil a nedovoloval jim obrátit se proti mágovi. A proto to bylo mnohem lepší než mít za partnera kultivátora. Mágové se téměř nemuseli bát, že je démonické zvíře zradí.

Ale nebylo to tak, že mág mohl démonické zvíře získat jen tím, že si ho přál, protože démonická zvířata vysokého řádu mohli zkrotit jen mágové vysokého řádu. A proto většina lidí, co měla na kontinentu Long Xiang démonická zvířata vysokého řádu, byli mágové vysokého řádu.

A také ne všichni mágové vysokého řádu mohli mít démonické zvíře vysokého řádu. Kvůli problémům s pokrevní linií se démonická zvířata vysokého řádu rozmnožovala jen těžce. Na rozdíl od záplavy démonických zvířat nízkého řádu.

Ale You XiaoMo tyhle věci nevěděl, protože manuály a věci ohledně krocení démonických zvířat se nacházely na třetím patře knihovny a on tam stále neměl přístup.

Byl tam jenom jednou a to bylo jenom na čtyři hodiny. V podstatě neměl čas podívat se na další knihy. Navíc tam bylo tolik knih, že i kdyby se na ně chtěl podívat, neměl zaručeno, že by je vůbec v určeném čase našel.

Když se You XiaoMo uklidnil, pokračoval v otázkách: „První seniore, co ty techniky a zbraně? Může to být tak, že Rajská říše dokáže ty techniky a zbraně sama vyrobit?”

„Samozřejmě že ne.” Fang ChenYue se kvůli jeho slovům pobaveně zasmál.

Techniky a zbraně vytvářeli lidé. Samozřejmě se nemohly jen tak objevit.

„Rajská říše je vlastně malý svět. V legendě se vypráví, že v dávných dobách jeden mocný člověk s boží mocí otevřel tuto dimenzi. Vychovával tam spoustu mágů a kultivátorů. Pak se muselo něco stát, kvůli čemu zemřeli. Zdálo se, že i ten mocný člověk padl. Ale to jsou jenom dohady. Až do teď nikdo neví, co se ve skutečnosti stalo.”

Když se mluvilo o dimenzích, You XiaoMo bezděky pomyslel na Ling Xiaovu dimenzi.

Po pravdě řečeno, když odjížděli z města HunJi, Ling Xiao ho vážně šokoval. Neměl ponětí, že Ling Xiao měl vlastně dimenzi. Ta dimenze navíc byla mnohem větší než ta jeho, její konec nebyl v dohledu.

Když by měl zmínit rozdíly, byly to jezero a magická stvoření. Jeho dimenze měla jezero s duchovní vodou. To Ling Xiaova dimenze neměla, ale měla magická stvoření. A koncentrace duchovní energie byla velmi vysoká, rozhodně to bylo vzácné místo na trénování a pěstování magických bylin.

Teprve pak You XiaoMo pochopil, proč Ling Xiao neměl zájem o jeho dimenzi. Protože jeho dimenze byla kdo ví o kolik větší než jeho. Takže předtím se trápil zbytečně. Co se týkalo toho, proč měl Ling Xiao dimenzi, tenhle člověk, co kultivátory nijak neznal, to nevěděl. Jenom předpokládal, že Ling Xiao měl prostě štěstí, že měl osobní dimenzi.

„První seniore, kdy se ta Rajská říše otevře?” zeptal se You XiaoMo plný naděje.

„Podle informací se Rajská říše otevře za tři měsíce. Pokud chceš jít, juniore, musíš využít času a trénovat.” Fang ChenYue věděl, že ho to zaujalo, a tak se nesnažil skrývat pravdu. Tohle přece jenom věděli všichni v sektě TianXin. To akorát tento junior, co tak rád kultivoval v ústraní, to nevěděl.

Tři měsíce byla vlastně velmi dlouhá doba. You XiaoMo si myslel, že to bude půl měsíce nebo měsíc.

Ale kvůli Fang ChenYueově posledním slovům se cítil velmi nervózně, a tak se zeptal: „První seniore, proč musím zapracovat na svém tréninku? Teď bych nemohl jít?”

Fang ChenYue viděl, že byl velmi nervózní a rozrušený, a tak ho utěšil: „Nemusíš být nervózní, juniore. Vlastně to není tak, že bys neměl vůbec žádnou šanci tam jít. Podle dávných pravidel sekty TianXin se do výběru můžou zařadit mágové 3. řádu. Takže pokud chceš jít, musíš se za ty tři měsíce stát mágem 3. řádu.”

You XiaoMo si v duchu okamžitě vydechl úlevou. Díky bohu. Ačkoli teď nebyl mágem 3. řádu, tři měsíce bylo dost času. Byl si jistý, že za tu krátkou dobu dojde průlomu.

„Juniore, nemusíš být sklíčený. Pořád máš tři měsíce. Ačkoli to je trochu těsné, pokud se budeš snažit ze všech sil, věřím, že uspěješ. Až na to dojde, pomůžu ti přemluvit mistra, aby ti dal místo...” Fang ChenYue viděl, že nebyl ani šťastný, ani smutný, a tak si myslel, že musel být rozčilený. A tak mu prostě slíbil místo. Ovšem něco mu neodhalil. A to, že i když se stane mágem 3. řádu, neznamenalo to, že určitě dostane šanci jít, protože tu bylo příliš mnoho lidí, co chtělo jít. A proto měla Pozemská hora jen šest míst.

On a Fu ZiLin rozhodně zaberou dvě místa, protože byli nadějí jejich mistra. Takže jim mistr rozhodně místo dá. Ale pro juniora to nebylo to samé. Fang ChenYue cítil, že mistr juniora neměl doopravdy rád. Zbývající čtyři místa byla tak vzácná, mistr ho rozhodně nedá juniorovi.

„Pomůžu ti se tam dostat.” Zrovna v té chvíli Fang ChenYuea přerušil člověk, co byl do teď zticha, Fu ZiLin. Ti dva se na něj překvapeně podívali, jen aby viděli, jak Fu ZiLin ve vší vážnosti říkal You XiaoMovi: „Dlužím ti laskavost za tu záležitost s horou YunShui. Abych se ti za tuhle laskavost odvděčil, pomůžu ti od mistra dostat to místo.”

„ZiLine, požádejme mistra spolu.” Fang ChenYue bezmocně potřásl hlavou. Věděl, že Fu ZiLin bral tuto laskavost, co juniorovi dlužil, velmi vážně, takže se s ním nedohadoval. Ale stejně bylo bezpečnější, když o to požádají společně. Místa do Rajské říše byla přece jenom velmi důležitá. Druzí dva mistrové měli také spoustu učedníků.

Fu ZiLin nenamítal, jasně s ním beze slov souhlasil. Pravděpodobně přemýšlel stejně jako Fang ChenYue.

You XiaoMovi, kterého se to týkalo, bylo trapně, když to slyšel. Myslel si, že se akorát musel stát mágem 3. řádu. Vypadalo to, že existovalo něco jako jmenný seznam, ale najednou poděkoval svým šťastným hvězdám, protože mu Druhý senior dlužil laskavost.

You XiaoMo se cítil trochu provinile...

You XiaoMo se se svými dvě seniory rozloučil na náměstí na Pozemské hoře a spěchal zpět do svého pokoje.

Ačkoli litoval, že se nesetkal s Ling Xiaem, získal takovou důležitou informaci a teď neměl náladu přemýšlet o jiných věcech. Pomyslel si, že za tuto chvilku by jej nikdo neměl hledat, a tak prostě šel do své dimenze.

Magické byliny v dimenzi zasadil teprve před dvěma dny, ale už vyrašily.

You XiaoMo se na ně podíval a pak zamířil rovnou do malé dřevěné chatky u jezera. Když vstoupil, jako první spatřil to démonické vejce 8. řádu, co dal na stůl.

You XiaoMo k němu přišel a vzal to vejce do rukou. Jak si ho prohlédl, najednou překvapeně vykřikl.

Nebyl si jistý, jestli si to jenom nepředstavoval, ale měl pocit, že vnější skořápka tohoto vejce byla jasnější. Dřív byla skořápka popelavě šedá. Jevila se, jako kdyby vejce halil těžký vzduch bez života, jako kdyby už bylo mrtvé. Teď pod tou vrstvou skořápky vlastně cítil tep vycházející zevnitř. Silný a mocný, jako kdyby rostlo celkem dobře.

Přítomnost tepu, znamenalo to, že se to malé démonické zvíře brzy vylíhne?

Jelikož toho o démonických zvířatech moc nevěděl, You XiaoMo byl zmatený. Vypadalo to, že si musel zvýšit své znalosti o démonických zvířatech. Když už na to pomyslel, četl už celkem dost knih z druhého patra Východního pavilonu. A přesto ještě nenašel žádnou knihu o démonických zvířatech. Mohly by být v Západním pavilonu?

Činy byly lepší než slova, a tak You XiaoMo okamžitě odložil vejce a odešel z dimenze.

Kvůli krádeži, ke které došlo před pár dny, po příchodu ke knihovně spatřil skupinu stráží ve stříbrném brnění, jak hlídkují kolem knihovny.

Když se přiblížil, stráž ve stříbrném brnění po straně jej zadržela. Naštěstí ho neposlal pryč. Jelikož stráž věděl, že to byl učedník mistra z Pozemské hory a že chtěl jít na druhé podlaží knihovny, nechal ho projít.

Když You XiaoMo vešel do knihovny, ten starý muž seděl vzpřímeně u stolu. Když ho spatřil, nehodil po něm štítek jako předtím. Nejdřív ho varoval, aby v knihovně nezůstával moc dlouho, než mu štítek dal.

You XiaoMo věděl, co tím myslel, a tak přikývl, než si štítek vzal a zamířil do Západního pavilonu.
--------------------------------------------


~ Takže všem už je jasné, o čem budou následující kapitoly. Ano, o Rajské říši. ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: