pondělí 1. listopadu 2021

LMW - kapitola 323


Kapitola 323 – Qilinův posvátný oheň


Podsvětní siréna měla oči hluboké, vodnatě modré a oslnivě se jí leskly. Lidé, co se jí podívali do očí, se v nich často ztratili. Ti, co nechápali Podsvětní sirény, by se pravděpodobně nechali oklamat jejími triky.

Podsvětní siréna byla Císařské zvíře, byla v 10. řádu. Stejně jako její majitel, ale o tři hvězdy silnější. A kromě toho měla působivou schopnost boje. Měla nezměrné útočné schopnosti. Ve stejném řádu nebylo mnoho, kdo by se jí v boji mohl vyrovnat.

„Dong Shene, ty, s těmi svými schopnostmi nedokážeš porazit ani člověka ze Střední říše?” ozval se chraptivý, rozkazovačný hlas Podsvětní sirény. Oči měl plné nespokojenosti.

Tvář toho muže, Dong Shena, jak ho Podsvětní siréna nazvala, se zachmuřila. „Nečekal jsem, že můj cíl bude mít s sebou osobu, co je silnější než já. Uznávám, že ho nedokážu porazit, a proto žádám o tvou pomoc.”

Pýcha Císařského zvířete si nijak nezadala s pýchou lidského kultivátora. Kdyby prohrál ve Vyšší říši, tolik by ho to nerozzuřilo. To proto, že tam bylo spoustu význačných sil. Dong Shen měl možná Císařské zvíře, ale stejně tak ho mohli mít i ostatní.

Ale Podsvětní siréna nedokázala pochopit, jak mohl prohrát s osobou ze Střední říše, a proto se ve svém hněvu nedržela nijak zkrátka. Dong Shen věděl, na co Podsvětní siréna myslela, a kvůli tomu sklonil hlavu.

Císařská zvířata stála na vrcholu pyramidy Démonických zvířat, byla ještě vznešenější než lidští kultivátoři. Dong Shen měl nesmírné štěstí, že dokázal uzavřít úmluvu s Císařským zvířetem.

Jak to Podsvětní siréna zaslechla, už nic dalšího neřekla. A v další sekundě na sebe vzala lidskou podobu. Pohled mu padl na Ling Xiaa. Cítil, že tento muž byl nejsilnější, a bezděky se zamračil.

„Síla tohoto muže je opravdu vyšší než tvoje a není tvoje vina, že jsi ho nedokázal porazit, ale...”

„Ale co?” zeptal se Dong Shen.

„Působí na mě velmi podivně, trochu jako...” odmlčela se Podsvětní siréna, protože nedokázala vymyslet, jak popsat, co přesně cítil.

Jelikož nedokázal vymyslet vhodné slovo, pohled mu padl na You XiaoMoa, co seděl na hřbetě Ptáka pýchy. „Jsi si jistý, že ten mladý muž je náš cíl?”

„Jeho situace je celkem zvláštní. Je tu 50% šance, že to je on.” Ani Dong Shen si nebyl moc jistý, protože jeho nadřízení mu dali jen velmi mlhavé informace. Ale zdálo se, že tento mladý muž se na to hodil.

„Pokud ano, pak ho polapme a vyslechněme,” rozhodl se Podsvětní siréna svižně. Na dokončení svého úkolu měli spoustu času. Pokud se zmýlí, mohli jít znovu pátrat.

Dong Shen o tom přemýšlel podobně a řekl: „Toho muže ti nechám na starost. Já se půjdu vypořádat s Ptákem pýchy.”

Jakmile dořekl, muž a zvíře se jali začít se svými úkoly.

Podsvětní siréna zaútočil na Ling Xiaa v pokusu jej zaměstnat a umožnit tak Dong Shenovi polapit You XiaoMoa.

Ling Xiao se po něm podíval koutkem očí, rychle se mu plnily vražedností. V tom jeho ostrém pohledu problýskly dva proudy chladného světla a zabodly se do Dong Shena, co se pokoušel projít kolem něj ze shora.

Dong Shen, na kterého se ty strašlivé oči upíraly, pocítil, jak se mu střáslo srdce. Tento pocit... kvůli němu mu výraz okamžitě ochladl. Chtěl ho zabít člověk ze Střední říše? Absurdní!

Jestli to bylo absurdní nebo ne, to se pozná, až když se o to pokusí.

Ling Xiao luskl prsty a ve vzduchu nad nimi se objevil záblesk fialového plamene, co už You XiaoMo viděl posledně.

Ačkoli ten plamen byl jen takový záblesk, z tohoto titěrného plamínku sálala nezměrná moc. A působilo to, že ta jeho teplota vyhladí všechno kolem.

You XiaoMo, co ležel na hřbetě Ptáka pýchy, si uvědomil, že tento fialový plamen planul mnohem intenzivněji než ten, co viděl předtím. Dokonce i odtud cítil to horko.

Když Dong Shen spatřil tento fialový plamen, výraz se mu naprosto změnil.

Dong Shen se okamžitě zastavil a ustoupil zpět k Podsvětní siréně. Šokovaně to okomentoval: „To je Qilinův posvátný oheň?”

Podsvětní siréna se tvářila ošklivě.

Qilinův posvátný oheň byl vrozený plamen Císařského zvířete Qilina. Tento oheň měl nesmírně vysokou teplotu a dokázal téměř všechno proměnit na popel. Byla to metoda útoku, co měli Qilinové od narození. A tento plamen měl fialovou barvu.

Podsvětní siréna byla Císařské zvíře, ale v porovnání s Qilinem byl jen nicka.

Ačkoli byla Císařská zvířata nejsilnější ze všech Démonických zvířat, byly mezi nimi různé řády. A Qilinové byli králové Císařských zvířat. Jejich pokrevní linie byla dalece nad pokrevní linií Podsvětních sirén. Kdyby na nějakého Qilina narazil, mohl akorát tak prchnout.

„Kdo jsi? Jak to, že máš Qilinův posvátný oheň?” zeptal se Podsvětní siréna, tvářil se bouřlivě. Nebylo divu, že měl z toho muže podivný pocit. Měl v sobě Qilinův posvátný oheň.

Nebylo to tak, že by Podsvětní siréna nezvážil, že by Ling Xiao mohl uzavřít úmluvu s Qilinem. Ale necítil přítomnost vůbec žádného Qilina. Kvůli tomu byl ještě podezíravější a nervóznější.

„Kdo jsem?” Ling Xiao se tiše uchechtl. Díval se na ty dva, jako kdyby už byli mrtví. „Nemyslíte si, že je trochu moc pozdě se na to ptát? Kdokoli, kdo si troufne dotknout se toho, co mi patří, by měl být připravený zemřít.”

Ještě ani nedomluvil a už udeřil.

Qilinův posvátný oheň utvořil dva planoucí fialové qiliny, v kterých dlela přítomnost Císařského zvířete. A ti pak ze sebe vydali bouřlivé zaryčení a divoce se vrhli k těm dvěma.

Pokud by se ty plameny někoho dotkly, pravděpodobně by skončil napůl mrtvý. Tedy pokud by nebyl docela mrtvý.

Dong Shen a Podsvětní siréna se neodvažovali polevit v obezřetnosti.

Když You XiaoMo viděl, že se Ling Xiao s těmi dvěma snadno vypořádal, promnul si bradu a zatvářil se hloubavě. Nebyl tak hloupý, rychle rozebíral význam té konverzace.

SheQiu si You XiaoMoa okatě prohlížel. Konverzace těch dvou přece jenom odhalila příliš. Ačkoli se You XiaoMo někdy choval nesmírně hloupě, většinu času byl celkem bystrý.

Pokud byl Qilinův posvátný oheň vrozeným plamenem Qilina a Ling Xiao ho měl, pak tu byly dvě možnosti.

Zaprvé: měl životní úmluvu s Císařským zvířetem Qilinem. Zadruhé: on sám byl Qilin.

You XiaoMo nikdy neviděl, aby se vedle Ling Xiaa objevil Qilin. Proč by se obtěžoval skrývat něco takového? Kdyby měl Ling Xiao doopravdy Qilina, pak by ho měl už dávno spatřit, takže...

Odpověď byla očividná!

„SheQiu, už jsi o tom věděl, že?”

SheQiu sledoval You XiaoMoa a když to zaslechl, výraz se mu trochu nepřirozeně zkroutil.

Ale You XiaoMo evidentně nepotřeboval, aby mu odpovídal. Pro sebe si mumlal: „Není divu, že nechtěl, abych mu snědl to Netvoří ovoce. Chuť má jen pro Démonická zvířata. Tak dlouho to přede mnou skrýval. Kdybych na to nepřišel, řekl by mi kdy o tom...?”

SheQiu nevěděl, co říct, protože všechno, co You XiaoMo zrovna řekl, byla pravda.

„Vždycky jsem si myslel, že je člověk. Nikdy by mě nenapadlo, že je vlastně...”

Tahle věc byla až příliš velký šok. V mžiku ho napadlo termín „-dlak” a s tím do něj uhodil blesk a uškvařil ho skrz na skrz.

Všechny ty noci ho pomilovával Qilin!

Byl to Qilin, co jej všechny ty noci uchvacoval a bral si ho!

You XiaoMo v duchu ovadl. Znovu si s nejvyšší jasností uvědomil, že bylo nemožné, aby kdy topnul Ling Xiaa. Když pomyslel na to, že by topnul Qilina, v duchu se zděsil.

„Šéf to před tebou vlastně neskrýval naschvál,” řekl SheQiu obezřetně.

You XiaoMo přikývl. „Já vím, udělal to cílevědomě.”

SheQiu: „...”

Vzhledem k... celkem zlovolné povaze šéfa Ling Xiaa to možná mohla být pravda.

Zatímco si povídali, Ling Xiaův boj intenzivně pokračoval. Ale jelikož se jak Dong Shen, tak Podsvětní siréna báli Qilinova posvátného ohně, Ling Xiao je zaháněl do kouta. Ti dva prohrávali tím nejošklivějším způsobem. Měli utéct, ale jelikož měli svůj cíl téměř na dosah, kdyby tuto šanci promarnili, těžko by se znovu dostali takhle blízko.

Ale kdyby dál bojovali, akorát by je to ještě víc stálo. A tak velký povyk možná přiláká pozornost ostatních význačných sil. Zanedlouho dorazí ostatní.

„Dong Shene, ústup!” Podsvětní siréna se svižně rozhodl. Ačkoli to byla celoživotní příležitost, neměli šanci. Místo toho, aby tu zemřeli, raději ustoupí a přežijí další den a najdou si šanci někdy příště.

Dong Shen zaskřípal zuby. Tohle byla jejich jediná možnost.

Okamžitě vybudil moc ve svém nitru a okolní duchovní energie začala chaoticky vířit. Nad hlavou se mu shlukla drtivá energie a okamžitě se proměnila na mrazivou černou mlhu. Ten její nátlak byl cítit už z dálky.

A v této černé mlze se začal zhutňovat tenký meč a pak do sebe vstřebal veškerou zbývající mlhu.

„Meči dechu, jdi!” Po Dong Shenově rozkazu začal ten černý meč nahlas hučet, chvěl se a vytvářel blesky, co se řítily k Ling Xiaovi. Ta energie ostrá jako břitva pročísla vzduch a kde prošla, tam se okolní prostor zdánlivě překroutil.

Poté Dong Shen a Podsvětní siréna rychle prchli.
--------------------------------------------

~ Z Podsvětní sirény mám tak akorát bolehlav. Evidentně je to on... ale tak nějak se mi nechtělo ho nazývat Podsvětní siréňák... takže prosím odpusťte střídání rodů. Stejně bude za chvilku po smrti. ~ 

~ A YXMův mozek, co je jako semínko melounu / tykvičky to právě opražilo, až to křuplo. ~

~ Qilin - kdo sledoval / četl Dvanáct království, určitě ví. Ale pro jistotu: čínské mytologické zvíře - chiméra, co má jeden či více rohů, zelenomodrou šupinatou kůži, dračí hlavu, tělo a kopyta jelena a medvědí oháňku - prostě fešák! Žije velmi dlouho. Někdy označován jako čínský jednorožec. A je symbolem dlouhověkosti a štěstí. --- A pozor! Vyskytuje se i v jiných kulturách: v Japonsku jako kirin, v Koreji girin a ve Vietnamu kylan. V každé zemi také vypadá trochu jinak. ~



3 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :)
    Doufám, že se LX tomu meči vyhne :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. YXM má skvělé myšlenkové pochody 😂. Nevadí mu tolik, kdo LX doopravdy je, ale nejvíc jej zdrtilo, že nikdy LX netopne 😂.
    No a LX je dle popisu fakt fešák 😁.

    OdpovědětVymazat