pondělí 15. listopadu 2021

LMW - kapitola 327


Kapitola 327 – Jsem tak nervózní


I když Zkoušky začaly před čtyřmi nebo pěti dny, čtvrtina úkolů už byla dokončená.

Ačkoli největším překvapením bylo, že všech prvních pět úkolů bylo hotových.

Pátý úkol dokončil Teng Yu, čtvrtý Gao Yang, třetí Yin Ge, druhý BaiLi TianYi a kvůli náhlému zvratu událostí se BaiLi TianYi domluvil se Zhan YuXuanem, že vymění životní krystal za to, co chtěl Zhan YuXuan.

Co se týkalo prvního úkolu, nikdo si nemyslel, že to Ling Xiao a jeho partner zvládne, ale oni to zvládli.

Yan Fa řekl jednomu staršímu, aby zaznamenal výsledky, a pak řekl, aby všichni odešli. Kromě Ling Xiaa a You XiaoMoa, ty vzal s sebou.

You XiaoMo měl v břiše motýly, neboť přemýšlel, jestli by měl promluvit o tom incidentu s Dong Shenem. Váhal, protože to mělo spojitost s jeho tajemstvím. Pokud se rozhodne nic neříct a pak by znovu přišli, zástupce ředitele si toho zmatku rozhodně všimne.

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa. Kdyby o tomhle věděl dřív, plně by si s Ling Xiaoem připravil řádnou výpověď.

A v té chvíli mu Ling Xiao promluvil přímo v mysli: „Tohle prostě nech na mě, ty musíš akorát přikyvovat.” You XiaoMo v reakci na to mrkl, bylo to znamení, že chápe.

Za chvilku je Yan Fa dovedl na místo, do zasedací místnosti. Uvnitř stálo pět lidí s vážnými výrazy a sálal z nich dusivý, útlačný nátlak.

Byl tam jenom jeden člověk, kterého You XiaoMo poznával, a to Pátý starší Dong Han.

Yan Fa vešel dovnitř a hned uctivě pokynul staršímu, co stál uprostřed v černé róbě. Promluvil: „Velký starší, přivedl jsem je.”

Starší v černé róbě chladně přikývl a svůj pronikavý pohled upřel na Ling Xiaa a You XiaoMoa.

You XiaoMovi bušilo srdce jako splašené a kvůli tomu napětí se orosil studeným potem. Kvůli impozantnímu chování toho staršího měl You XiaoMo nervy nadranc, stačil mu jediný pohled a skoro se mu podlomila kolena.

I Ling Xiao dal najevo malý náznak slabosti, zbledla mu tvář, ale jen proto, aby v nich nevyvolal podezření. Samozřejmě nebyl tak bledý jako You XiaoMo.

You XiaoMo to koutkem oka zahlédl a bezděky proklínal Ling Xiaovy herecké schopnosti, co by si zasloužily první cenu.

„Podrobně mi vyličte události, co se staly v Nerovném srázu,” promluvil velký starší nakonec. Jeho hlas nezněl staře, místo toho v něm byl znát náznak mladosti.

Ling Xiao chtěl užuž promluvit, ale velký starší se najednou otočil na You XiaoMoa a řekl: „Mluv místo něj ty.”

You XiaoMovi se okamžitě rozšířily oči. Museli být tak obezřetní?

Netroufl si kouknout se na Ling Xiaa, aby mu dal nějakou nápovědu, neboť na něj všichni zírali.

V tuto chvíli už se You XiaoMo potil od hlavy až k patě. Rychle se snažil přerovnat si své rozházené myšlenky, pokoušel se najít správnou odpověď. Po chvilce konečně něco vykoktal: „T-to... v-v-vlastně... ehmmmmm....”

Yan Fa poslouchal tuhle strašlivou odpověď a pocítil nepatrné nutkání složit hlavu do dlaně.

„Nespěchej, mluv pomalu,” poradil mu.

You XiaoMo se okamžitě otočil na Yan Faa a odpověděl: „Všichni se na mě díváte a já jsem z toho nervózní.”

Yan Faovi zacukalo v koutku úst.

Ve skutečnosti to bylo tak, že když You XiaoMo čelil tolika důstojným starším, byl nervózní, jako kdyby ho během vyučování vyzvali, aby z paměti odrecitoval básničku. Pro někoho, co měl tak malou osobnost jako on, byl takový emoční nátlak více než velký. A nejenom to, pořád si ještě neurovnal myšlenky. Ani nemluvě aby je vyjádřil.

Velký starší na něj pár sekund zíral a pak to nakonec vzdal a otočil se na Ling Xiaa: „Tak místo něj mluv ty.”

Ling Xiao ani nehnul brvou a začal: „Ano, velký starší, stalo se toto...” Ling Xiaova interpretace události v Nerovném srázu z nich, hlavních hrdinů, učinila přihlížející. Zatímco spolu ty dvě strany bojovaly, oni pokoutně vklouzli dovnitř a když se démonické zvíře 9. řádu šlo podívat, co se děje, vykopali magickou bylinu 9, řádu. Co se týkalo toho, kdo s kým bojoval? To neměli tušení.

Až je přijde Dong Shen znovu vyhledat, na tu lež se přijde. Ale aby se vypořádali s velkým starším, tohle byla jediná odpověď. Neměli lepší odpověď na to, jak to, že se jim podařilo jejich úkol dokončit.

„To je všechno, podařilo se vám zahlédnout, jak vypadali?” zeptal se velký starší.

„Ne, bylo to příliš daleko, ale tento student spatřil nad Nerovným srázem gigantické démonické zvíře. To zvíře bylo temně modré stejně jako oči, co měl velmi nádherné úplně jako Sirény. I tento student dokáže říct, že byl silnější než Pták pýchy z Nerovného srázu,” odpověděl Ling Xiao.

„Mohla by to být... Podsvětní siréna?” Yan Fa okamžitě pomyslel na toto démonické zvíře a podle toho, jak to Ling Xiao popsal, to s největší pravděpodobností byla pravda. Ale jak se na světě LongXiang mohlo objevit Císařské zvíře?

„Jelikož si ten člověk troufl zabít naše studenty, za každou cenu ho najdeme!” promluvil velký starší. Pak se otočil na You XiaoMoa a Ling Xiaa: „Teď můžete jít. A nezapomeňte, o tomhle nikomu ani slovo.”

Ti dva přitakali a odešli.

Když vyšli ven, promluvil Druhý starší: „Velký starší, myslíš si, že lhali?”

Než mohl Velký starší odpovědět, starší ve žlutém hávu – Třetí starší – vysvětlil: „Proč by měli nutkání lhát? Šel jsem s Velkým starším na tu scénu a podle pachu, co tam zůstal, si jsem téměř jistý, že to byla ta Podsvětní siréna.”

„Ti lidé by se na Nerovném srázu neobjevili jen tak bezdůvodně. Prozatím mějte oči na stopkách. Pokud měli nějaký cíl, znovu se objeví,” došel Velký starší k tomuto závěru.

Jakmile byl You XiaoMo venku, vydechl si úlevou.

Užuž chtěl promluvit, ale Ling Xiao ho zarazil.

You XiaoMo si okamžitě zakryl pusu. Věděl, že i stěny měly uši, ačkoli kolem nich vlastně žádné stěny nebyly.

Na tomto nevědeckém světě mohlo něco jako věda prostě zmizet!

Při pohledu na tu jeho tvář, co jako kdyby říkala „já vím”, Ling Xiaovi trochu zacukalo v koutku úst, ale nic neřekl.

Jakmile You XiaoMo spatřil rezidenční oblast, už to v sobě nedokázal dál držet. „Teď už můžu mluvit?” Měl pocit, že se při všech těch otázkách, co měl, prostě udusí k smrti.

Ling Xiao se po něm podíval. „Co chceš říct?”

You XiaoMo otevřel pusu a užuž chtěl promluvit, ale koutkem oka zahlédl, jak na ně všichni zírali, a rychle řekl: „To nic, promluvíme si později.”

Ling Xiao se na něj podíval, jako kdyby zrovna spatřil hlupáka, a rychle pokračoval v chůzi.

You XiaoMo si promnul nos s mírně provinilým pocitem a následoval ho.

Jakmile byli zpět, You XiaoMo svědomitě zavřel dveře a jen co chtěl užuž vejít dovnitř, ozvalo se zaklepání. Netrpělivě se otočil a za dveřmi našel Tang YuLina. Pravděpodobně se přišel vyptat na informace.

Než mohl cokoli říct, You XiaoMo promluvil: „Velký starší mi řekl, abych nic neříkal.”

Tang YuLin se zmateně zeptal: „Co abys nic neříkal?”

You XiaoMo nervózně odpověděl: „No co jiného, ohledně smrti těch šesti studentů!”

Tang YuLin se na něj váhavě podíval a řekl: „Moje upřímná soustrast!”

You XiaoMo: „Cože?”

To znělo tak povědomě!

Tang YuLin ho útěšně poplácal po rameni. „Lidé nemohou oživnout, vím, že jsi smutný, ale stejně mi musíš dát svoje body.” Jak mluvil, vytáhl svoji magickou brašnu. Zatímco se You XiaoMo účastnil Zkoušek, Tang YuLin sbíral magické byliny vysokého řádu a stálo ho to spoustu bodů. A tak jen co se You XiaoMo vrátil, přihnal se k němu, aby mu to proplatil.

You XiaoMo se zhluboka nadechl.

Mýlil se, Tang YuLin nebyl na stejné vlnové délce.

„Bylo těžké najít magické byliny 9. řádu, stálo mě 300 bodů získat dvě nezralé stonky a zhruba 20 semen magických bylin 8. řádu.” Tang YuLin mluvil s jiskřícíma očima a upřeně jimi zíral na You XiaoMoa. 150 bodů za jednu nevyzrálou magickou bylinu neznělo tak špatné, ale toto byl výsledek po jeho ustavičném smlouvání. Aby získal tuhle cenu za dvě magické byliny, každý jednotlivý den prodejce vyhledal, aby s ním mohl „konverzovat”. A přestal, teprve když mu to prodejce prodal.

Čím měla magická bylina vyšší řád, tím bylo méně pravděpodobné, že se objeví na trhu. A tak Tang YuLin našel povětšinou semena. Bylo štěstí, že to bylo přesně to, co You XiaoMo chtěl.

You XiaoMo dal celkem 500 bodů, což v sobě zahrnovalo i poplatek za doručení. Semínka magických bylin 8. řádu měla velkou cenu, ale na druhou stranu to nebylo tolik, protože trvalo stovky let, než vykvetly. Obvykle se špatně prodávaly, takže prodat zhruba dvacet semen za 100 bodů nebylo levné. A ta další stovka byla za doručení.

No vážně, kdo mohl být takhle štědrý!

Tang YuLin byl obvykle prospěchář.

You XiaoMo odeslal skrblíka Tang YuLina pryč a konečně hodlal zamknout dveře. Ať bude klepat, kdo chce, neotevře. Ale běda, zrovna když chtěl užuž zamknout, ťuky ťuk...

You XiaoMo vykoukl ze dveří. Když spatřil Tong YueXua, zasmál se. „Bratře Tongu, jsi tu kvůli drbům?”

Tong YueXu měl pocit, že se mu slova zasekla v hrdle. „Ne... Jen jsem se na tebe přišel podívat.”

„No, tak už jsi mě viděl.”

„...Viděl.”

„Takže tě nepůjdu vyprovázet!” A se zaduněním dveře zabouchl.

„...”
--------------------------------------------

~ LX samozřejmě lhal, až se mu od huby prášilo, ale ostatní mu to spolkli i s navijákem. A poslední ťuky ťuk... lol... tohle možná začnu praktikovat i ve svém životě... YXM je borec. ~ 

~ Že by jsme se příště dostali k tomu vejci, na které jsou tady všichni zvědaví? ~


3 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Anóóóóó vajíčko, prosíííííííííím, vajíčko :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Taky moc děkuji! Ten konec byl super😁.

    OdpovědětVymazat
  3. Vejce!!! Vejce!!! Vejce!!! ✌️.
    Super kapitola. Děkuji moc za překlad.

    OdpovědětVymazat