čtvrtek 25. listopadu 2021

LMW - kapitola 330


Kapitola 330 – Podědění techniky na trénink duše


Druhého dne šel You XiaoMo sám za staříkem.

Původně si myslel, že bude trvat půl měsíce, než se stařík vrátí, ale dokázal odhadnout, proč přišel dřív.

Jelikož na akademii DaoXin došlo k tak velké události a jelikož stařík byl jedním z osmi vůdců, měl zodpovědnost, které se musel ujmout. A tak se samozřejmě nemohl ulejvat.

Zahrada magických bylin.

You XiaoMo našel staříka ve Výrobně pilulek. Už to byly měsíce, co ho viděl. V okamžiku radosti se vrhl k němu a poplácal staříka po rameni. „Mistře, jsem zpět.”

Duan QiTian pomalu otočil hlavu, na tváři měl výraz, co se dal popsat jen jako zlověstný.

You XiaoMoa to překvapilo, trhl rukama pryč a suše se zasmál. Zapomněl na tu dvojitou osobnost. Jelikož se probudil tak brzy a s takovým výrazem, musela to být ta druhá, nevrlá osobnost a on ho zrovna poplácal po rameni.

„Mistře...”

Stařík si odfrkl a s nespokojenou tváří řekl: „Pár měsíců tě nevidím a podívejme, jakou máš odvahu.”

You XiaoMo se mohl akorát suše uchechtnout a říct: „Ne... Tento učedník nemá žádnou odvahu. A ani kdybych jedl kurážnou kaši, stejně by to nepomohlo.”

Stařík v hněvu zakřičel: „Proč tam pořád tak hloupě stojíš, pojď pomoct.”

You XiaoMo několikrát řekl „ano, ano” a rychle ho následoval. Té druhé osobnosti se o Písmu nebeské duše nehodlal zmínit. Kdo ví, která osobnost ho vlastně chtěla naučit tu techniku na trénink duše.

Než se nadál, uběhly čtyři hodiny, kdy pracoval.

You XiaoMo vzhlédl a spatřil, že slunce jasně zářilo, a tak si otřel z tváře pot. Měl by být čas na oběd, ale on pořád pracoval. Věděl, že setkat se s druhou osobností byl špatný nápad.

Zrovna když si takhle něco mumlal pro sebe, z Výrobny pilulek se najednou ozval staříkův hlas: „Hlupáku, proč tam jen tak stojíš? Pojď sem.”

You XiaoMo poslušně přišel blíž. Stařík zase šílel, teď nebyla správná doba na to ho popouzet. Jinak ho vyžene.

Když dorazil do Výrobny pilulek, stařík nevyráběl pilulky a ani nedestiloval byliny, ale pil čaj. Když už byla řeč o čaji, You XiaoMo ho vážně musel zpražit. Druhá osobnost měla čaj ráda víc než první! Povídalo se, že čaj byl dobrý k sebezdokonalování, ale You XiaoMo měl pocit, že to bylo naopak. Čím víc stařík pil čaj, tím měl horší náladu.

You XiaoMo se zeptal: „Mistře, kvůli čemu mě potřebuješ?”

Stařík po něm střelil opovržlivým pohledem. „Copak jsme včera tvému spolubydlícímu neřekli, aby ti to řekl? To sis uši nechal doma?”

You XiaoMo samým štěstím vypustil veškerý nepříjemný obsah té věty. Stařík ho konečně hodlá naučit Písmo nebeské duše. Ty svoje čtyři hodiny nepromarnil.

You XiaoMo se vzrušeně zeptal: „Mistře, kdy začneme?”

Stařík si odfrkl a podíval se na něj. „Za půl roku ses dostal na vyšší řád, rychlost je v pořádku. Jaký manuál na trénink duše teď používáš?”

You XiaoMo měl chvíli okno, kruci, nemohl říct, že praktikoval Písmo nebeské duše.

Když stařík viděl, že neodpovídal, přimhouřil oči, problýskával mu v nich náznak světla. „Co? Nemůžeš mi to říct?”

You XiaoMo rychle odpověděl: „Ne, momentálně mám manuál na trénink duše jménem I Ching. Je to manuál vysokého řádu nízké jakosti.”

To byl manuál, co získal z Rajské říše. Ačkoli ho nikdy nepoužil, krátce jím prolistoval. Pokud se na to stařík bude dál vyptávat, dokázal by si vybavit pár řádek.

Ale stařík nepokračoval. Místo toho si odfrkl a přepnul se do tsundere módu: „Ten manuál ujde, ale pro mého učedníka není dost dobrý. Kdyby se lidé dozvěděli, že můj učedník používá manuál nízké jakosti, zhanobilo by mě to.”

You XiaoMovi se rozzářily oči, na tohle čekal. Rychle mě nauč tu techniku na trénink duše.

Jak čekal, stařík pokračoval: „Mám lepší manuál na trénink duše, vezmi si ho a uč se z něj. Nikomu o tom neříkej, obzvláště ne svému prvnímu seniorovi Qiu Ranovi. Rozumíš?”

„Rozumím!” You XiaoMo okamžitě přikývl, ale v půli se zarazil. „Ech?”

Proč se o tom nemohl dozvědět první senior? Copak se taky nenaučil Písmo nebeské duše? Samozřejmě si netroufl se na to nahlas zeptat, neboť by chvíli trvalo, než by vysvětlil, jak o tom věděl.

Stařík jeho zmatek neviděl a hodil mu nefritový disk. „Obsah toho manuálu je celý na tomto nefritovém disku. Rychle si to projdi a pak ho znič.”

Jak You XiaoMo držel ten nefritový disk, cítil něco nevysvětlitelného. Když stařík domluvil, zvedl se a odešel a You XiaoMoa nechal v čajové místnosti. You XiaoMo tam bez hnutí stál a zíral na ten nefritový disk. Teprve po půl hodině se jeho vědomí stáhlo z disku a on se zhluboka nadechl.

Toto byl manuál na trénink duše jménem Buddhův vrbový standard.

I když to nebylo Písmo nebeské duše, předpokládal, že mu stařík dá manuál vysokého řádu střední nebo vysoké jakosti. Ale ne manuál na trénink duše mimořádného řádu nízké jakosti.

Ačkoli původně nepocházel z tohoto světa, jelikož už tu pár let žil, naučil se, jak vzácné byly manuály mimořádného řádu. Hodnotou se to rovnalo Živelné esenci. Ale stařík mu to prostě hodil, jako kdyby to nic nebylo. You XiaoMoa to dojalo.

Nebylo to Písmo nebeské duše, ale stejně to bylo obrovské překvapení.

Nebylo divu, že o tom nesměl říct Qiu Ranovi. Kdyby věděl, že jejich mistr měl lepší manuál, ale nenaučil ho to, možná by měl nějaké jiné myšlenky. You XiaoMo nevěděl, co se mezi nimi stalo, že byli vůči sobě tak ostražití, ale on byl na straně svého mistra.

Ten manuál na nefritovém disku si přečetl mnohokrát a všechno si vryl do pamětí a pak splnil staříkovy rozkazy a disk zničil. Když vyšel ven, stařík stál před policí knih, tváří od něj a s něčím si hrál.

Jakmile You XiaoMo přišel blíž, slyšel ho promluvit: „Všechno sis zapamatoval?”

„Zapamatoval jsem si to a i nefritový disk jsem zničil.”

„Dobře, od teď trénuj ten manuál. Pokud něčemu nebudeš rozumět, sám to vymysli a neptej se mě.”

„...” Neměl bys říct, ptej se mě?

Zdálo se, že si stařík uvědomil, že jeho frázování bylo trochu divné. Odkašlal si a vysvětlil: „Tvůj mistr se ten manuál nenaučil, takže na to všechno budeš muset sám přijít.”

„Ale proč ses to nenaučil?” zeptal se You XiaoMo opatrně.

Stařík nehodlal nic skrývat, ale působil rozpačitě. To se mu tak moc nepodobalo, že se You XiaoMovi rozšířily oči a prázdně na něj zíral.

Stařík přešel od rozpaků k hněvu a zaječel: „Na co se koukáš? Tohle je manuál na duální kultivaci! Jak se k tomu hodí stařík jako já!”

You XiaoMo: „...” Manuál na duální... duální kultivaci?

Nemyslete si, že by byl negramotný. Velmi dobře věděl, co ta slova znamenala.

Ach, takže proto se nemohl ptát, kvůli této... duální kultivaci. Bezděky si představil staříka, co trénoval svou duši... Buddhův vrbový standard, dva staříci...

Můj bože, to bylo strašné!

S tím mohl You XiaoMo akorát vykoktat: „M-m-m-m-mistře, pokud je to manuál na duální kultivaci, p-p-proč jsi ho dal mě...?”

Stařík zrudl rozpaky a hněvem a věnoval mu jeden pohled. „Nemysli si, že jsem si neuvědomil, že ty a ten tvůj spolubydlící jste v takovém vztahu.”

You XiaoMo zrudl v tváři. Ačkoli to neskrýval, stejně bylo trapné, když to řekl nahlas. Zvlášť když to řekl jeho mistr.

Stařík zklidnil svůj tón. „Tento manuál nemusí být duální, můžeš ho provádět sám, ale bude to mít menší účinek. Pokud vážně nechceš, tak prostě trénuj sólo. Každopádně pokud jsi skončil, prostě vypadni.” A s tím ho vyhnal.

Jak You XiaoMo kráčel pryč, hlavu měl pořád v jednom velkém zmatku. Starší věděl o jeho a Ling Xiaově vztahu a dal mu manuál na duální trénink duše. Pořád mu to přišlo neskutečné. V duchu si říkal, že stačilo, když se lidem jejich vztah neprotivil.

You XiaoMo se zastavil, otočil se a podíval se na Výrobnu pilulek.

Ačkoli byla duální kultivace trapná, s Ling Xiaoem to dělal často, takže to nebylo nic, co nemohl přijmout. A ještě lepší bylo, že spěchal, aby zesílil, takže to bylo vítané.

Než se dostal zpět do pokoje, Ling Xiao už tam byl.

Když spatřil, jak se You XiaoMo tvářil, bezděky se zeptal: „Co se stalo?”

You XiaoMo se chvíli ošíval a pak mu váhavě řekl o tom manuálu na duální trénink duše. Ale jen co skončil, litoval toho, neboť se Ling Xiao zatvářil velmi podivně.

Přísahal by, že kolem Ling Xiaa viděl vznášet růžové bublinky, a ten jeho úšklebek byl stejně ďábelský jako u každého ďábla. Nemohl si pomoct a po zádech mu přeběhl zlovolný mráz, jako kdyby si zrovna vykopal hrob. Od teď bude mít Ling Xiao výmluvu, jak ho dostat do postele, kdykoli se mu zachce.

Ling Xiao ovinul You XiaoMovi ruce kolem pasu a se zářivým úsměvem jej táhl dovnitř. „XiaoMo, pojď, pojďme dovnitř. Všechno mi o tom manuálu řekni a společně to prozkoumáme...”

You XiaoMo: „...”
--------------------------------------------

~ Jsem strašně ráda, že jsem si Duan QiTiana nijak konkrétně nepředstavila... aspoň ta představa dvou staříků nemá takový dopad... Příště! Bude! @! ~


6 komentářů:

  1. Díky za další kapitolu.Strašně ráda čtu ty tvé komentáře pod čarou😍👍👍👍👍jsou vtipné a vždy přesně trefí pointu.Vážně boží,děkuju.

    OdpovědětVymazat
  2. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Tenhle nový manuál je celkem milé překvapení 😀😃🙂
    Už se těším na pondělní díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak teď rychle sobotu a FOD (na topůrko asi v životě nezapomenu) a pak ať už je pondělí 🤤😈✌️ a duální trénink duše 😁.

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji! Tak LX to zase vyhrál aniž by se vůbec snažil.🤣 Těším se na to jejich "trénování"!

    OdpovědětVymazat