pondělí 22. listopadu 2021

LMW - kapitola 329


Kapitola 329 – Živelná esence


Když si Tang YuLin potvrdil své budoucí cíle, poprvé odtáhl You XiaoMoa kultivovat.

V okamžiku uplynuly dva dny a You XiaoMo se stal svědkem Tang YuLinova plného potenciálu ke kultivaci. Pravděpodobně to bylo jednak tím, že Tang YuLin poprvé vstoupil do rudé zóny, a jednak jeho přirozeným talentem, ale během dvou dnů se mu podařilo prolomit.

Nebylo divu, že Tang YuLinův mistr byl celý zoufalý, aby změnil jeho smýšlení. Při Tang YuLinově rychlosti kultivace nebude trvat dlouho a na žebříčku Sto lidí se objeví další génius.

You XiaoMo nerušil Tang YuLina při kultivaci. Když odcházel, zavřel za sebou dveře. Když You XiaoMo odešel z kamenné místnosti, rozběhl se, aby se setkal s Ling Xiaoem.

Dneska to byl čtvrtý den od chvíle, kdy Zkoušky skončily, a také to byl den, kdy pět nejlepších muselo jít do 31. místnosti v rudé zóně. Měli se setkat hned před kultivačním centrem. A tak když vyšel, už tam viděl stát Ling Xiaa a ostatní.

You XiaoMo přišel k nim a než mohl promluvit, BaiLi TianYi, co stál pět kroků od Ling Xiaa, promluvil jako první: „YuLin uvnitř pořád kultivuje?”

Jelikož se o Tang YuLina vždycky staral, You XiaoMo mu to z dobroty srdce řekl: „Neboj se, zrovna teď velmi horlivě kultivuje. Když jsem odcházel, stále pokračoval.”

BaiLi TianYi se na něj nevěřícně díval. Nebylo to tak, že by o You XiaoMových slovech pochyboval. Ale proto, že Tang YuLin byl člověk, který by tam jen tak seděl a zíral do blba, kdybyste ho ke kultivaci nedotlačili.

You XiaoMo se široce usmál a řekl: „Každopádně se už nikdy nebudeš muset bát, že by v kultivaci prokrastinoval. Naopak se možná budeš muset bát, že zapomene na všechno, jen aby mohl kultivovat.”

BaiLi TianYi pochopil, co tím naznačoval. Ale ať se snažil, jak chtěl, nedokázal vymyslet, jak se You XiaoMovi podařilo změnit Tang YuLinův názor.

Očividně se zdálo, že You XiaoMo už nechtěl pokračovat. Jen co dořekl větu, odběhl k Ling Xiaovi.

Ling Xiao se letmo podíval po BaiLi TianYiovi a pak se tiše zeptal: „O čem jste to mluvili?”

You XiaoMo se pro sebe zasmál a všechno Ling Xiaovi řekl, včetně Tang YuLinovy historie.

Když si to Ling Xiao vyslechl, řekl: „Tang YuLin mi nepřijde jako člověk, co něco takového zažil.” Když to lidi pořád dokola sráželo na dno, obvykle si začali snadno zoufat nebo kráčet špatnou cestou.

You XiaoMo odpověděl: „Možná to je kvůli jeho mistrovi.”

Podle toho, co mu Tang YuLin řekl, dokázal vyvodit, že jeho mistr byl velmi optimistický a hodný. Tang YuLin si možná zachoval svůj přímý postoj právě díky pečlivému vedení jeho mistra.

„To je ovšem jedno,” řekl Ling Xiao najednou, „slyšel jsem, že je tvůj mistr zpět.”

You XiaoMo nastražil uši. Chtěl si promluvit o Písmu nebeské duše, ale pak si vzpomněl, že kolem nich bylo mnoho lidí, a tak naschvál ztišil hlas. „Kdy se vrátil?”

Ling Xiao řekl: „Včera tě přišel vyhledat. Když se doslechl, že kultivuješ, požádal mě, abych ti řekl, abys zítra zašel do Zahrady magických bylin. Pravděpodobně má v plánu ti předat nějaké techniky tréninku.”

You XiaoMo honem přikývl. Konečně ten den nastal.

Po pěti minutách konečně přišel Yan Fa.

31. místnost v rudé zóně byla velmi důležitá, neboť měla co dělat s jádrem Zemské žíly. A proto museli být obezřetní.

Ta místnost byla v samotném středu Kultivačního centra. To už You XiaoMo věděl. Ale nikdy ho nenapadlo, že potřeboval transportační kruh, aby se dostal dovnitř. Ta místnost byla naprosto uzavřená, takže pokud člověk nepoužil transportační kruh, musel by se probořit zdí, aby se dostal dovnitř. Ale než by měl vůbec šanci to zkusit, pravděpodobně by na něj přišli.

Yan Fa jim řekl, aby si všichni stoupli do kruhu, a pak je začal přesouvat.

Trvalo to stěží sekundu.

You XiaoMo zaregistroval akorát záblesk bílého světla a pak se všichni objevili v tlumeně osvětlené, uzavřené místnosti. Ta místnost byla ještě prostší než dům chudých. Měla jenom čtyři stěny, nebyla tam ani okna.

Yan Fa se na všechny otočil a řekl: „Tohle je 31. místnost. Teď máte všichni dvě hodiny. Až dvě hodiny vyprší, přijdu a vyvedu vás ven.”

A pak odešel.

You XiaoMo a Ling Xiao tu byli poprvé, ale BaiLi TianYi a ostatní už tu byli loni. Když Yan Fa domluvil, našli si podstavec, posadili se na něj a nepromarnili ani jediný okamžik ke kultivaci.

Ačkoli měli jenom dvě hodiny, bylo to dost na to, aby se to dalo srovnávat s kultivací v rudé zóně přes měsíc. Z toho bylo vidět, jak vzácné toto místo bylo.

Yin Ge si k sobě přitáhl Feng ChiYuna. Ten měl šanci tu být jen díky Yin Geovi, takže si nestěžoval.

BaiLi TianYi byl z toho trochu sklíčený. Byla škoda, že sem nemohl přitáhnout Tang YuLina.

You XiaoMo odtáhl Ling Xiaa ke dvěma přilehlým podstavcům. Nikdo nemluvil. Dvě hodiny se zdály jako celkem dlouhá doba, ale ve skutečnosti to v mžiku uplyne. Zvlášť při kultivaci.

You XiaoMo si chtěl promluvit s Ling Xiaoem, ale v místnosti bylo extrémní ticho. Kdyby promluvil, působilo by to náhle.

Ling Xiao mu pokynul, aby si pospíšil a začal kultivovat, a sám se vrhl do kultivace.

You XiaoMo neměl na výběr a musel si ta slova nechat pro sebe, posadil se na podstavci do tureckého sedu. Tyto podstavce byly jiné než ostatní. Nebylo třeba nikde projíždět kartou. Jen co se člověk posadil, cítil nezměrnou energii, co pod ním bez ustání plynula.

Jádro zemské žíly bylo jiné než duchovní drahokamy. Nevytvářelo jen velké množství duchovní energie. Duchovní drahokamy vznikaly sublimací duchovní vody a jádro zemské žíly sublimací duchovních drahokamů. Ale jádro zemské žíly mělo něco jako duši. Bylo to jako stroj, co mohl stále běžet i bez motoru.

O Jádru zemské žíly se vyprávěla jedna legenda. Povídalo se, že Jádro zemské žíly byla pro kultivátora jako jízdenka do Božskosti. Když měl člověk Jádro zemské žíly, prolomit se na Božský řád už nebyla fantazie. Což znamenalo, že když člověk pozře Jádro zemské žíly, bylo zaručeno, že se prolomí na Božský řád. A Jádro zemské žíly bylo navíc posvátné i pro mágy. Jeho hodnota spočívala v tom, že mohla přeměnit mágovu duši.

Například pokud měl mág fialovou duši a pozřel Jádro zemské žíly, byla tu více než 80% šance, že se jeho duše promění na duhovou. To bylo nezměrné pokušení.

Ačkoli nadání nebylo jediným rozhodným faktorem pro úspěch, omezovalo, jak daleko se mohl mág dostat. Například mág s fialovou duší se navždy zasekne na 10. řádu. Tedy pokud se mu nepodaří si duši zlepšit. To znamenalo, že se mohli dostat nanejvýš na 10. řád. A bude nemožné pokračovat dál.

Akademie DaoXin se sice tak moc nesoustředila na duše mágů, ale ti, co se dostali do vyšších řádů, museli mít lepší duši. Ale i tak si nikdo netroufl zkusit si ukrást Jádro zemské žíly akademie DaoXin.

To proto, že akademie DaoXin neměla na své straně jen jednu nebo dvě mocné síly. Jen těch pět starších by stačilo na to, aby rozdrtili jakéhokoli vyzyvatele. Ani nemluvě o řediteli akademie DaoXin nebo Duan QiTianovi, co byl mág 10. řádu.

Čím tu bylo víc mocných sil, tím byla menší šance, že se vrátí v bezpečí.

You XiaoMo se zhluboka nadechl, vysypal z hlavy veškeré nepotřebné myšlenky a soustředil se na kultivaci. Jak začal vstřebávat energii z Jádra zemské žíly, konečně „spatřil”, jak mu do těla vstupovaly tůňky zelené energie.

Toto byl živel dřeva, nejryzejší forma energie, co představovala život. Byl to nejmírnější z pěti živlů, který mohl využít každý. Nebylo divu, že lidé nebyli ochotní při Zkouškách promarnit ani sekundu.

S pomocí živlu dřeva byla prakticky 100% šance na průlom.

Jak na to You XiaoMo pomyslel, vzrušilo ho to. Byla by škoda, kdyby nevyužil této šance a nevstřebal co možná nejvíce této energie ryzího živlu dřeva. Jak si toto pomyslel, bílá duchovní struktura v jeho vnitřním zorném poli se začala pohybovat rychleji a rychleji, zatímco on vstřebával energii živlu dřeva.

Povrchem bílé duchovní struktury prosakovalo víc a víc energie a zelené duchovní jádro ji rychle vstřebávalo. Když se povrch zbarvil tou nejsytější zelenou, co mohl, duchovní jádro se najednou rozštěpilo. Než se znovu spojilo, barva se přeměnila na mdle světle modrou.

Podle toho You XiaoMo poznal, že se prolomil a stal se mágem 7. středního řádu.

Jelikož měl dobré základy, průlom byl pro něj jako proud vody.

A to nebylo všechno. Uvědomil si, že jeho duševní síla se blížila 7. vysokému řádu. Nebylo to rychlé, ale ta změna byla citelná. A pak se ozval zvuk jako zvučné zahřmění, co jako by vybuchlo jemu hned vedle ucha. You XiaoMoa to drsně vytrhlo z kultivace.

Otevřel oči a zjistil, že nebyl jediný, koho to vytrhlo z kultivace. Teprve když spatřil zástupce ředitele Yan Faa, si uvědomil, že uplynuly dvě hodiny. Uvědomil si, že aura duchovní energie kolem všech se mírně změnila.

Ti, co už byli velmi silní, nebyli schopní jen za pouhé dvě hodiny dosáhnout průlomu, ale stejně z tohoto něco vytěžili. Jejich přítomnost byla mnohem intenzivnější a některým se dokonce na tvářích zračil očividný úsměv.

Po chvilce Yan Fa vyvedl všechny ven.

Teprve až když se You XiaoMo a Ling Xiao oddělili od ostatních, se You XiaoMo zeptal: „Jak se cítíš?”

Ling Xiao v reakci na to tiše zahučel. „Bylo to příliš málo času, takže to mělo malý účinek. Ale nebude trvat dlouho a akademie DaoXin tu místnost zavře. Tedy pokud nechtějí, aby jim zemská žíla vyschla.”

Jádro zemské žíly se nazývalo také Živelná esence a tato byla dřevěného živlu. A při používání se pomalu vyčerpávala. Akademie DaoXin ji používala tak dlouho, že se Živelná esence začala vyčerpávat. Pokud ji nenechají obnovit, zničí to celou zemskou žílu.

Ale i kdyby nechali Živelnou esenci obnovit, bylo by na to třeba velmi dlouho. Tedy pokud nenajdou jinou Živelnou esenci.

Když se You XiaoMo ptal na to, jak by mohli zemskou žílu zachránit před vyschnutím, tohle byla ta metoda.

Ale Živelné esence byly nesmírně vzácné. Nedaly se najít jen tak někde. Pokud na světě LongXiang nějaká byla, pravděpodobně už si ji dávno někdo vzal.
--------------------------------------------

~ A jak to tak s YXMem chodí, za pár kapitol na nějakou tu Živelnou esenci určitě narazí... Mistr je zpět! A bude poprask! ~



4 komentáře:

  1. Pochybuju, že LX se bude chtít s akademií dělit o živelnou esencí😁

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, mistr mu určitě chce předat nějaké techniky tréninku, tomu tak uvěřím....
    Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Už teď se moc těším na ten poprask :) :) :)

    OdpovědětVymazat