sobota 6. listopadu 2021

LMW - kapitola 324


Kapitola 324 – Životní zkušenost


Ačkoli je chtěl Ling Xiao pronásledovat, Dong Shenův Meč dechu mu bránil v pohybu.

Ti dva uměli prchat. Použili Meč dechu, aby mu zatarasili cestu, a mezitím už čistě unikli, jen co ten meč vytvořili.

Ale... …

V Ling Xiaových očích se mrazivě zablýsklo a z konečků dvou jeho prstů vystřelily dva fialové plameny. A ty pak zamířily k zádům té prchající dvojice. Ten fialový oheň zrychlil a nesl sebou hrozivý nátlak a moc všechno zničit. Ti dva brzy přišli na to, že je pronásledovaly plameny.

Výraz Podsvětní sirény se nepatrně změnil. Nátlak z tohoto plamene byl o něco hrozivější než u toho předchozího. Bylo štěstí, že se s tím se svou úrovní síly dokáže vypořádat, ale Dong Shen takové štěstí neměl.

Jelikož vypustil Meč dechu, spotřeboval celkem velký díl své duchovní moci. Qilinův posvátný oheň jej okamžitě dohnal a Dong Shen ze sebe vydal skřek, při kterém tuhla krev v žilách, když se mu oheň šířil po paži k tělu.

Podsvětní siréna se rychle mihla k němu a máchnutím ruky mu paži usekl. Pak vzal Dong Shena do náručí a spěšně prchl. Ta useknutá paže spadla do lesa pod nimi.

Ling Xiao se díval směrem, kterým utekli, a chladně si odfrkl: „Prchají vlastně celkem rychle.” A jak to řekl, najednou se podíval jiným směrem. O sekundu později se vrátil k You XiaoMovi, vzal ho do náručí a řekl: „Pojďme!”

Pták pýchy na sebe vzal lidskou podobu. Spolu s SheQiuem je následoval, zatímco spěšně odcházeli z té bojové scény.

Pták pýchy a SheQiu měli silné vnímání. Od Akademie DaoXin se jejich směrem blížili dva nesmírně mocní lidé a co nevidět dorazí.

Dvě postavy prosvištěly vzduchem a ozval se pronikavý poryv větru, za patnáct minut se objevily nad Nerovným srázem. Byl to postarší muž ve žlutém oděvu a postarší muž v černé róbě. You XiaoMo ani jednoho neznal.

Na tom místě bylo spoustu stop po bitvě, ke které tu zrovna došlo.

Starší muž ve žluté róbě zavřel oči a rozprostřel své smysly. Pak oči otevřel. „Velký starší, kdo tu byl, už je dávno pryč.”

Starší muž v černé róbě nepatrně přikývl. Shlédl k zemi na tu zkázu, kvůli které byl Nerovný sráz plný zejících děr. Zatímco se probíral svým vousem, působil tak nějak vážně. „Zdá se, že tato ničivá moc nepatří obyčejnému expertovi.”

Starší muž ve žlutém oděvu odpověděl: „Zdá se, že je do toho zapletený i ten Pták pýchy... ...”

Na scéně zůstaly náznaky aury Ptáka pýchy, ale ta aura byla strašlivě nepatrná, neboť se bitvy neúčastnil. Kdyby ho našli, pravděpodobně by se dozvěděli, kdo to tu bojoval.

Na světě LongXiang nebylo mnoho silných expertů a ti dva většinu z nich znali. Ale ani jeden z nich nepoznával auru, co na té scéně zůstala. A proto ti viníci byli buď cizí, nebo nějaký starý chlápek, co se skrýval v ústraní.

„Ačkoli Zkoušky stále pokračují, budeme je muset přerušit.” Muž v černé róbě si tiše povzdechl. Jelikož nedokázali odhalit původ lidí, co tu bojovali, bylo přirozené, že Zkoušky pozastaví, neboť Akademie nemohla dopustit, aby byli studenti vystaveni neznámému nebezpečí.

S tím ti dva vzlétli a zmizeli za obzorem.

Ling Xiao a You XiaoMo mezitím zanechali Nerovný sráz daleko za sebou. Teprve když už ho neviděli, zpomalili.

Ling Xiao se ohlédl na Ptáka pýchy. „Vrať se na Nerovný sráz a najdi si příležitost sem přinést tu magickou bylinu 9. řádu.”

Pták pýchy neváhal, souhlasil a odletěl. Stal se svědkem Ling Xiaovy síly, a tak si absolutně netroufal ho nějak klamat.

You XiaoMo poplácal Ling Xiaa po rameni: „Pusť mě na zem.”

Ling Xiao shlédl a spatřil, že na něj You XiaoMo upřeně zíral. Zlehka si odkašlal a pak You XiaoMoa pustil. „Počkáme, dokud Pták pýchy nepřinese magickou bylinu a pak se vrátíme. Staříci z Akademie už ví, co se stalo v Nerovném srázu. Je velmi možné, že Zkoušky ukončí.”

You XiaoMo přikývl a úkosem se na něj podíval. „OK. Ale nemáš ještě před tím něco, co bys mi měl říct?”

Ling Xiao nevinně zamrkal: „Co chceš, abych řekl?”

You XiaoMo protáhl tvář. „Chci říct, co jsi skrýval?”

Ling Xiao se na okamžik zamyslel. „Je toho celkem hodně.”

Ve zlomku vteřiny se You XiaoMova okouzlující tvář pokryla pavučinami. Tenhle chlápek vlastně skrýval tolik věcí! Nálada mu ztmavla a zaječel: „Pokud toho máš tolik, pak to řekni všechno!”

„Dobře.” Ling Xiao bezmocně zvedl ruce. „To ty jsi chtěl, abych to řekl. Po pravdě řečeno když jsme se jednou v posteli milovali, naschvál jsem tě uvnitř neomyl, ha. Nechal jsem své sperma v tvém těle.”

You XiaoMo celý zčervenal a celý nervózní a podrážděný kopl Ling Xiaa do nohy. „Jak to, že jsi tak bezostyšný? Abys svoje sper... ...Fuj! Kdo ti řekl, abys mluvil o těhle věcech?! Radši bys mi měl upřímně poreferovat o téhle záležitosti s Qilinem.”

You XiaoMo šel bez obalu k tomu hlavnímu. Kdo mohl vědět, jestli znovu neřekne něco smrtelně trapného?

SheQiu se ze všech sil snažil předstírat, že je tam stranou úplně neviditelný. Vypadalo to, že šéf Ling Xiao měl navrch, i když vlastně pochybil. Rozhodně si zasloužil, aby ho nazývali šéfem.

Ling Xiao se zasmál. „Co je na tom k referování? Není to prostě tak, jak si myslíš?”

„Ten člověk řekl, že tvůj fialový plamen je Qilinův posvátný oheň. Takže co je ten rudý plamen? Viděl jsem tě používat víc než jen jeden druh plamene.” You XiaoMo si odfrkl, protlačil nosem vzduch a pomyslel si: nemysli si, že jsem si to neuvědomil.

„Od kdy jsi tak chytrý?” vykřikl Ling Xiao.

„Už tak jsem chytrý, neměň téma.” You XiaoMo se nenechá oklamat, ať už řekne cokoli. Tentokrát musí Ling Xiaa přimět, aby mu všechno řekl.

Ling Xiao začal osvětlovat: „Ten rudý plamen je vrozený plamen Starodávného démonického fénixe. Ačkoli je méně silný než Qilinův posvátný oheň, je na prvních třech místech v moci Posvátných ohňů.”

You XiaoMo zamrkal. „Řekl jsi Starodávný démonický fénix. Tím myslíš Fenghuanga?”

Ling Xiao: „Dalo by se to tak říct.”

You XiaoMo se na něj podíval s podivným výrazem na tváři. „Jelikož máš Qilinův posvátný oheň a vrozený oheň Démonického fénixe, není to náhodou tak, že jsi kříženec?”

Myslel si, že to Ling Xiao zamítne, ale nečekané bylo, že Ling Xiao si poraženě povzdechl.

„Máš pravdu. Můj otec je Qilin a moje matka je Starodávný démonický fénix. A jejich spojení vedlo ke mně, a tak jsem podědil vrozené ohně Qilina a Starodávného démonického fénixe.”

„To... …není špatné, ne?” You XiaoMo nevěděl, kvůli čemu byl tak rezignovaný. Myslel si, že by přinejmenším mělo být mnohem úžasnější podědit schopnosti dvou působivých klanů než nemít nic.

Ling Xiao si povzdechl: „Není to tak prosté, jak si myslíš.”

You XiaoMo: „Co tím myslíš?”

Ling Xiao vysvětlil: „Vztahy mezi Qiliny a Starodávnými démonickými fénixy jsou celkem špatné. Elitní rasy jsou velmi vyhraněné ohledně pokrevní čistoty, a proto svazek mezi mým otcem a matkou vedl k nespokojenosti obou ras. Než k tomu došlo, vztahy mezi těmi dvěma rasami sice nebyly nijak blízké, ale také nijak zvlášť špatné. Ale když se přišlo na aférku mých rodičů, vzájemné vztahy se naprosto zhoršily.”

You XiaoMo měl pocit, že dokázal odhadnout, co se stalo pak. A ačkoli nedokázal snést, že znovu otevře Ling Xiaovy jizvy, nedokázal ovládnout vlastní zvědavost. „A co se stalo pak?”

„Pak, ach... ...” Ling Xiao si to žalostně vybavil. „Klan Qilinů tvrdil, že to moje matka svedla mého otce. Klan Démonických fénixů pak tvrdil, že můj otec svedl mou matku. Házeli vinu jeden na druhého a moje rodiče rozdělili a uvěznili ve svých klanech. Zhruba to bylo takhle.”

„A co ty?” You XiaoMo byl naprosto zabraný do té senzační historky. Ale tento konec vážně nebyl dobrý. Jak se Ling Xiao narodil, když jeho rodiče uvěznili?

Ling Xiao věděl, na co myslel. „Narodil jsem se, než mé rodiče uvěznili. Vychovával mě pobočník, kterému můj otec velmi věřil, a to on mi řekl o situaci mých rodičů. Dovolil mi, že až zesílím, budu je moct zachránit. Ale momentálně nemám dost síly, abych konfrontoval jak klan Qilinů, tak klan Fénixů naráz. A proto musím ještě víc zesílit a stát se existencí, které se budou klany Qilinů a Fénixů bát.”

Když si You XiaoMo vyslechl tuto historku, cítil, jak v něm vřely emoce.

Nikdy ho ani nenapadlo, že ten odvážný a nesnesitelně arogantní Ling Xiao měl tak tragickou životní zkušenost. Ačkoli byli jeho rodiče stále naživu, nijak se to nelišilo od toho, kdyby byli po smrti.

„Ech... ...Nebuď smutný, jednoho dne budeš silnější. J-já... pomůžu ti.” You XiaoMo se odhodlaně díval na Ling Xiaa. Vážně nevěděl, jak ostatní utěšit.

„Vážně?” Ling Xiao zabořil hlavu You XiaoMovi do krku a pomalu se rozléhal jeho ztichlý hlas.

„Vážně, budu kultivovat pilněji a pak budu moct vyrobit magické pilulky vyššího řádu.” You XiaoMo nebyl zvyklý, aby se Ling Xiao choval takhle, a tak trochu ho to znervóznilo.

„Takže... ...mohl bys souhlasit s jednou mou žádostí?”

„Jakou žádostí?”

„Chci to tady udělat.” Ling Xiao vycítil jeho zdráhání, a tak na okamžik umlkl. „Už pět dní jsme to nedělali. A navíc jsi mi to slíbil.”

Ach můj bože, neříkej nahlas tak hanebné věci, a ještě tak žalostným tónem! Když použil takový tón, You XiaoMo nevěděl, jak ho odmítnout. A horší bylo, že mu kvůli tomu už srdce zjihlo.

You XiaoMoa nikdy nenapadlo, že by Ling Xiao požádal o něco takového. Tohle byla divoká, horská zem, kde všude kolem byla démonická zvířata. Stačilo jen pomyslet na to, jak se uprostřed celé té věci najednou objeví démonické zvíře, a bylo mu k smrti trapně.

Ale You XiaoMo nic neřekl. Po té porážce posledně to rozhodně slíbil. A ten Ling Xiaoův požadavek nakonec splňoval tehdejší podmínky, neboť mu tehdy slíbil, že to bude „bitva” v divočině!

„Ale je tu SheQiu... ...” vypískl You XiaoMo.

„Už jsem ho poslal zpět do dimenze,” odpověděl Ling Xiao.

„...”

Nebesa to srovnala tak, aby bylo správné místo, čas i lidé. Zdálo se, že bylo nemožné nesouhlasit.

SheQiu v dimenzi stál na opuštěném palouku, hlavu měl složenou v dlaních a neměl slov. Pane, ach, pane, vypadá to, že během tohoto života je ti určeno, že tě šéf Ling Xiao pozře až k smrti. Jak by bylo při povaze šéfa Ling Xiaa možné, aby se tvářil tak žalostně? Copak jsi neviděl, jak se mu koutek úst opakovaně klenul vzhůru?
--------------------------------------------

~ A jsem tu se čtvrteční kapitolou! Víte, co se říká... lepší pozdě, než nikdy! ~

~ A z Ling Xiaa se nám vyklubal kříženec dvou prominentních Císařských zvířat... takže je to Félin nebo Qinix? ~

~ Všichni okolo vidí, že Ling Xiao s YXMem manipuluje, jen ten náš mág s dýňovým semínkem místo mozku to ještě nepostřehl... Příště bude samozřejmě @ ~ 


7 komentářů:

  1. No ono se říká : láska je slepá, ale sousedi ne. Takže YXMa docela chápu 🤔.
    Nějak se mi ten týden smrsknul do pondělí - čtvrtek - sobota 😁. Děkuji za další díl a už aby bylo pondělí 😈.

    OdpovědětVymazat
  2. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    YXM se bude muset ještě hodně učit. Stále je tak strašlivě naivní, ...
    :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. YXM má štěstí, že potkal Ling xiaa. Se svou naivitou by dlouho nepřežil.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji.. těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  5. Panečku takže nese v sobě krev nejvýznamnějších rodu. No, mohlo být hůř 😁😁😁

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji.. Jen si říkám kdy se konečně YXM naštve a odejde od LX, aby dostal za uši.. Jestli ma mám utéct, když má to jeho krevní seminko

    OdpovědětVymazat