čtvrtek 18. listopadu 2021

LMW - kapitola 328


Kapitola 328 – Vejce v hnízdě


Jak se You XiaoMo vrátil do vnitřní místnosti, spatřil Ling Xiaa sedět u stolu, popíjet vodu a chovat se skvěle a odměřeně. You XiaoMo k němu přiběhl a nadšeně mu doplnil šálek.

Ling Xiao zvedl hlavu a věnoval mu letmý pohled. Zdálo se, že měl v očích veselí, ale You XiaoMo se mohl na druhou stranu i mýlit. V klidu se vrátil ke svému nápoji.

You XiaoMo si rychle přitáhl židli a posadil se naproti němu. Pak se na něj upřeně díval.

Ling Xiao odložil šále, podíval se na něj a ušklíbl se. „Takhle se na mě nedívej, nedokážu se ovládat.” You XiaoMo si vzpomněl na tu zhýralost v lese a zuřivě zrudl.

Ling Xiao měl pocit, že už ho poškádlil dost, a tak se velkoryse rozhodl vrátit se k tématu.

„Pokud se chceš vrátit do sekty TianXin a podívat se, budeš muset vymyslet, jak se odtud dostat.”

V Oddělení A bylo pravidlo, co stovce nejsilnějších umožňovalo odejít, ale jen na dva dny, což bylo jen stěží dost.

„Máš nějaký nápad?” You XiaoMo se na něj nadějně podíval.

„Momentálně ne. A i kdybych měl, teď nemůžeme odejít.”

You XiaoMo byl zmatený. „Proč?”

„Zavraždili šest studentů z akademie. Pokud teď odejdeme, jak si myslíš, že ti staříci zareagují? S největší pravděpodobností někoho pošlou, aby nás sledoval. Nemáme důvod k odchodu, tedy pokud nám někdo nepošle zprávu.”

„Ale kdo nám pošle nějaké zprávy?”

„Není třeba se bát. Pokud Ye Han opravdu prozradil naši pozici, určitě nebude dlouho trvat a někoho pro nás pošle,” odpověděl Ling Xiao.

„Takže my můžeme akorát čekat?” You XiaoMo se vážně bál o bezpečí svých seniorů.

„A co jiného? Ten dotyčný už je na cestě sem. To prostě znamená, že co se stalo, se stalo. I kdyby ses přihnal zpět, nebudeš jim ku pomoci. A když už jsme u toho, dokážeš je vůbec porazit?” V rozporu s You XiaoMovou starostí se kolem Ling Xiaa vznášel dojem nonšalantnosti.

You XiaoMo musel uznat, že co řekl, nebylo špatně.

Ling Xiao vstal.

„Pokud máš čas přemýšlet o takových věcech, můžeš stejně dobře přemýšlet o tom, jak zesílit. Leveluješ rychle, ale moc mága 7. řádu pořád není dost velká. Za tři dny půjdeš do kamenné místnosti a je to tvoje jediná šance. Promarni ji a už se ti taková příležitost nikdy znovu nenaskytne.”

You XiaoMo se frustrovaně poškrábal ve vlasech. „Aaaa, zapomeň na to, přestanu o tom přemýšlet.”

Když o tom přemýšlel, akorát mu to přidávalo na frustraci.

Jak Ling Xiao řekl, měl by se soustředit na to, jak zesílit.

Druhého dne You XiaoMo a Ling Xiao vyrazili vybrat si svou odměnu.

Výběr odměn za první místo byl široký. Původně měli spadeno na rudou kartu, ale po tomto údobí si uvědomili, že už ji nepotřebovali. Důvodem bylo, že You XiaoMo nekultivoval jenom v Kultivačním centru. Kultivování tam bylo dobré a tak, ale pokud člověk vyleveloval příliš rychle, ublíží mu to. Občas musel také vyrábět magické pilulky, takže neměl čas jít do Kultivačního centra. A tak bylo nejvhodnější, když se podělí o tu jednu rudou kartu, co měli.

Nejvzácnější odměnou za první místo byl recept na magickou pilulku 9. řádu. Když You XiaoMo viděl, že tu byl jenom jeden recept, jeho naděje, že získá dva recepty, pominuly.

Nakonec si vybral recept na magickou pilulku a jednu surovinu, co k němu potřeboval, magickou bylinu 9. řádu. Vážně chtěl akademii požádat o semínka magických bylin vysokého řádu. A jak akademii znal, pravděpodobně by jich měli někde uložené haldy. A přesto se nakonec nemohl zeptat.

Když si You XiaoMo vybíral svou odměnu, setkal se s jinými lidmi.

Člověk, co ze Zkoušek vytěžil nejvíc a vynaložil nejméně úsilí, byl Feng ChiYun.

Nejenom že během soupeření vyleveloval, ale také díky Yin Geovi získal Plamenného lva a recept na magickou pilulku 7. řádu.

Podle toho, co You XiaoMo věděl, Yin Ge se svou mocí od Feng ChiYuna ani nepotřeboval pomoct.

Také tu byla ještě jedna osoba, které You XiaoMo obzvláště záviděl. A ta osoba byl Tang YuLin, kterého sem přitáhl BaiLi TianYi.

BaiLi TianYi už Tang YuLinovi předal Životní krystal. Ten měl původně v plánu ho prodat You XiaoMovi, ale BaiLi TianYi jej zastavil.

Za závistivých pohledů ostatních si Tang YuLin ten Životní krystal nechal.

A poté mu BaiLi TianYi předal i odměny.

„Tady jsou dvě magické pilulky 7. řádu. Nech si je a použij je, až budeš připravený postoupit na 7. řád.”

Tang YuLin zíral na nefritovou nádobu, co mu vtiskl do rukou, a pak se najednou zeptal: „Můžu je vyměnit za magickou bylinu 8. řádu?”

BaiLi TianYiovi zacukalo ve rtech.

„Ne!” Nemusel se ani ptát a věděl, proč to chtěl Tang YuLin směnit za magickou bylinu.

Rozhodně to mělo co dělat s You XiaoMoem. Když se BaiLi TianYi dobral k tomuto závěru, zahlížel na You XiaoMoa, co byl nedaleko.

To všechno kvůli tobě, to ty jsi mou manželku svedl na scestí.

Co jsem provedl? You XiaoMo se cítil ukřivděně. Ani jsem nic neudělal!

S Tang YuLinovým smýšlením bylo jasně něco špatně.

„Taková škoda.” Zdálo se, jako kdyby to měl Tang YuLin napsané na tváři. „A co ty?” zeptal se nahodile.

Konečně má o mě starost! BaiLi TianYi si tohle vzrušeně pomyslel.

„Já už pro magickou pilulku 7. řádu nemám využití. Tyhle dvě jsou pro tebe, není třeba se ostýchat.”

Tang YuLin ze sebe pomalu začal soukat odpověď: „Ne... Snažím se tím říct, pokud jsou pro mě, copak nevadí, když je prodám?”

„Ne!” BaiLi TianYi to slovo procedil mezi zuby. Tvář mu potemněla. Zrovna když cítil, jak se mu nálada zlepšila, ho to znovu rozladilo.

Tang YuLin se znovu zatvářil, jako kdyby říkal: „Škoda.”

You XiaoMo se smál tak moc, až lapal po dechu. Prostě věděl, že Tang YuLin měl tuhle roztomilou hloupoučkou stránku a že nepřemýšlel stejně jako normální člověk. Jednoduše řečeno byl prostě hloupý. Co by lidi dali za to, aby mohli v kultivaci rychle pokročit. A on prostě jen chtěl vydělat nějaké body, aby mohl žít stabilně.

Další dva dny You XiaoMo trénoval v Rudé zóně v doprovodu Tang YuLina. Tang YuLin neměl rudou kartu, ale BaiLi TianYi ano, dostal ji loni. BaiLi TianYi chtěl původně Tang YuLinovi sehnat rudou kartu během Zkoušek, ale když zvážil jeho povahu, zřekl se toho nápadu a místo toho vybral ty dvě magické pilulky.

You XiaoMo se letmo podíval po neochotném Tang YuLinovi, kterého sem poslal BaiLi TianYi. Povzdechl si a zeptal se: „Co přesně je tvým snem, Tang YuLine?”

Když už byla řeč o snech, Tang YuLin měl velmi jasno v tom, co chtěl. „Chci vést stabilní a pohodlný život.”

To byl ale prosťoučký způsob přemýšlení. You XiaoMoa to nepřekvapilo, čekal to. Měl pocit, že se v minulosti muselo Tang YuLinovi něco přihodit, když takhle přemýšlel. Tedy zvlášť když byl tak odhodlaný žít „stabilním a pohodlným životem”.

You XiaoMo ho nemusel dál popichovat, aby se to dozvěděl. Tang YuLin mu o své minulosti všechno řekl.

Před pěti lety byl Tang YuLin stále normální, průměrná lidská bytost. Narodil se v normální horské vesnici a jeho rodina vedla chudý, ale šťastný život. Ale takové štěstí netrvalo dlouho. Když mu byly čtyři, vesnici zničila katastrofa. Celou vesnici zaplavila obrovská potopa a jeho rodiče a sestra zahynuli.

Čtyřletého Tang YuLina zachránil starý žebrák a i z něj se tedy stal žebrák. Ti dva na sobě těžce záviseli a takhle žili šest let. Když bylo Tang YuLinovi deset, starý žebrák ve spánku zemřel a Tang YuLin začal žít jako tulák, až dokud se nesetkal se svým mistrem. Jeho mistr ho přijal za učedníka a naučil ho, jak kultivovat a jak psát. Tang YuLinovi kultivace šla a rychle pokročil. Co jiným trvalo čtyři nebo pět let, Tang YuLinovi trvalo jenom dva a dosáhl stejné úrovně.

Ale jeho život tuláka na něj zanechal hluboký dojem. Jediným jeho snem bylo žít stabilním a bezstarostným životem, což vedlo k tomu, že později v kultivaci lajdačil. Neustále přemýšlel, jak našetřit na své hnízdečko. A plánoval, že se z kultivace stáhne, jen co dost našetří...

Jeho mistr zkoušel všechno možné, aby ho přiměl kultivovat, ale Tang YuLin tomu nevěnoval žádnou pozornost. Takhle uplynulo pár let, dokud jeho mistr nenarazil na svého nepřítele, co chtěl zabít všechny, co mu byli blízcí. Mistr nedokázal zaručit bezpečí svého učedníka, a tak se rozhodl ho poslat na akademii DaoXin.

A důvod za tím vším?

Zaprvé doufal, že motivace tamějších studentů změní Tang YuLinův náhled. A zadruhé že ho akademie udrží v bezpečí.

A tak takhle uplynulo pět let. Aby ho jeho mistr udržel v bezpečí, každý rok mu posílal zprávy. A co se týkalo Tang YuLina, jeho smýšlení zůstalo stejně odhodlané jako vždy.

Když si You XiaoMo tuto historku vyslechl, neměl slov. Našetřit dost na své hnízdečko a pak se stáhnout... Vrátit se do malé horské vesnice a odpočívat?

Když You XiaoMo viděl, jak moc to Tang YuLina nezajímalo, bezděky řekl: „Tang YuLine, napadlo tě někdy, že když se svým nadáním budeš dost intenzivně kultivovat, že nebudeš muset na to svoje hnízdečko ani šetřit! Lidé ti budou dobrovolně posílat peníze! To je mnohem lepší než postupně šetřit. Musíš vědět, že život kultivátora je velmi dlouhý. Možná nebude stačit, ani když budeš šetřit pár desetiletí.”

Tang YuLin se zarazil a pak se na něj pomalu otočil čelem. „...To nevím.”

You XiaoMo dál tlačil: „Abych řekl pravdu, jakmile se dostaneš na vyšší řád, nebudeš ani stárnout, ani neumřeš. Nemusíš jíst, ani chodit na záchod. A až se na tu úroveň dostaneš, nebudeš to hnízdečko ani potřebovat! Lidé se budou obávat tvé moci a budeš moct vést ten svůj stabilní a pohodlný život.”

Najednou k němu někdo přišel a narušil jeho plány, řekl mu, že existuje lepší způsob. Tang YuLinovi dočasně zkratoval mozek. Ale jeho podvědomí mu říkalo, že co You XiaoMo řekl, dávalo smysl. Proč si vybrat tu obtížnou možnost, když tu byla lepší?

„Máš pravdu.”

You XiaoMo se široce usmál. „Vidíš, nemusíš se tak moc tlačit, abys vydělával body. Ale nesmíš odvolat svůj slib, že mi pomůžeš s magickými bylinami.”

„Neboj se, svůj slib neodvolám.” Tang YuLin přikývl.

A tak You XiaoMo snadno dokázal to, co BaiLi TianYi, ani Tang YuLinův mistr celá léta nesvedli.
--------------------------------------------

~ No, nevím, jestli se mi to povedlo přeložit úplně dobře... Každopádně celá kapitola byla o tom, jak si Tang YuLin chce žít jako vejce v hnízdečku! ~


3 komentáře:

  1. Takže zase nevíme, co se vylíhne z vejce 🤔😁. Děkuji za další díl.

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo,...
    Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Byla velmi poučná :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. Tang YuLin je prostě "miloučkej" 😂

    OdpovědětVymazat