čtvrtek 28. října 2021

LMW - kapitola 322


Kapitola 322 – Podsvětní siréna


SheQiu si netroufal vyjevit ani nejmenší náznak toho, co si myslel.

Kdyby na to ten muž přišel, zničilo by to plán jeho pána. Teď mohli akorát čekat, až se šéf Ling Xiao vrátí zpět. Věřil, že půl hodiny bylo rozhodně dost na to, aby se vrátil!

SheQiu pravděpodobně dokázal odhadnout, proč si šéf Ling Xiao dával tak na čas.

Šéf Ling Xiao pravděpodobně dával Ptáku pýchy lekci za to, že téměř odhalil jeho totožnost pánovi. To si SheQiu pomyslel a letmo se podíval po You XiaoMovi.

Čas pomalu plynul.

You XiaoMo na sobě cítil pohled toho muže a neodvažoval se dát najevo ani náznak nervozity.

Ta odhadovaná půl hodina byla vážně dlouhá, ačkoli věřil, že Ling Xiao nebude potřebovat ani deset minut, aby se vrátil. A přesto se neodvažoval dát tomu muži kratší odhad, neboť by to v něm mohlo vzbudit podezření. You XiaoMo prohlásil, že on a Ling Xiao byli nepřátelé, takže bylo nemožné, aby toho o jejich lokaci věděl tolik.

Uplynuly tři minuty a ten muž seskočil na zem.

Jakmile sestoupil, následovali jej i ti dva.

Ten muž kráčel k You XiaoMovi.

You XiaoMo si nemohl pomoct a tělem se mu přelilo nepatrné zachvění.

Ten muž to okamžitě zaznamenal a přimhouřil oči. V jeho pochmurných a pronikavých očích problýskl nepopsatelný pohled, zatímco on zrychlil tempo.

You XiaoMo se letmo podíval na jeho výraz a v duchu zakřičel „kruci!” To jeho bluffování prohlédl?

V tomto okamžiku se z dálky na obzoru ozval ječivý výkřik.

Muž a jeho dva společníci se okamžitě podívali tím směrem a spatřili nezměrný šedý stín, co k nim letěl. Vypadalo to jako obrovský pták zastřený strašlivou aurou. Tento utiskující nátlak cítili, ještě než se přiblížil.

Mrazivý a pochmurný pohled toho muže byl ostrý jako jehla. „Proč tu je Pták pýchy?”

Jak to You XiaoMo zaslechl, protočil očima a ze všech sil se snažil skrýt své vzrušení, zatímco vysvětloval: „Slyšel jsem, že v Nerovném srázu je démonické zvíře 10. řádu. Je velmi pravděpodobné, že to je tento Pták pýchy.”

Zatímco oni mluvili, Pták pýchy už doletěl přímo nad ně.

Z dálky to nebylo moc zřetelné. Teprve když byl tak blízko, si uvědomili, že původní podoba Ptáka pýchy byla vlastně tak velká. Jeho obrovitánské tělo bylo desetinou rozlohy Nerovného srázu. Peří měl šedé a jak Ling Xiao řekl, kolem celého těla mu vířila černá miasma.

Ale kde byl Ling Xiao?

You XiaoMo bezděky zvedl hlavu a rozhlédl se. Můj šéfe, ach, kde jsi, rychle sestup a pomoz mi! Toto mé malé já to už dál nedokáže vydržet!

Pták pýchy zaujal blahosklonný postoj a arogantně shlédl na ty lidi dole. „Kdo jste, lidi? Vy jste si vlastně troufli vtrhnout na území tohoto vznešeného pána!”

Pták pýchy byl jedním ze Zvířat sedmi hříchů a jako takový byl přirozeně existencí, které se mnozí děsili.

Tohle byla rozhodně čára přes rozpočet, neboť ten muž naprosto nečekal, že tu bude Pták pýchy. Ale to neznamenalo, že se Ptáka pýchy bál. Na základě čisté síly by nakonec získal převahu. S Ptákem pýchy si nechtěl boj začínat ze dvou důvodů. Jeden, brzy měl přijít ten, koho hledal. Dva, kdyby tu začali bojovat, mohlo by to přilákat pozornost nějakých odborníků z akademie DaoXin.

Ten muž udělal krok vpřed. Bez omezení z něj sálala působivá aura, co se dala srovnávat s aurou Ptáka pýchy.

Věřil, že Pták pýchy věděl, jak zvážit těžkosti a ustoupit, aby se vyhnul porážce. Ale v protikladu s tím, co čekal, se znovu přepočítal.

Síla tohoto muže Ptáka pýchy tak nějak šokovala. Navzdory tomu, že žil v horách mnoho let, narazil jen na několik démonických zvířat z Démonického lesního pohoří a na pár staříků z akademie DaoXin, co byli silnější než on. Nikdy ho ani nenapadlo, že by v horách za jediný den narazil na dva lidi, co byli silnější než on.

Pták pýchy by se ho možná pravděpodobně vážně bál, kdyby na tohoto muže narazil jako první.

„Člověče, tento vážený pán se bude ještě jednou opakovat. Vypadni z Nerovného srázu. Jinak tu všichni můžete zůstat navždy s mou váženou maličkostí.” Pták pýchy si arogantně odfrkl.

Ten muž se v mžiku zamračil a zlovolně řekl: „Jsi jen pouhý Pták pýchy. Zdá se, že ti tu bylo dlouho příliš pohodlně, že jsi zapomněl na jedno pravidlo. Jelikož si na něj nevzpomínáš, připomenu ti ho a ty mi to můžeš splatit svým životem.”

„Není to tak, že by si na to nevzpomínal. To jen, že ho někdo podporuje...” Zrovna když hlas toho muže dozněl, najednou se z Ptáka pýchy ozval lenivý hlas.

Toho muže to překvapilo. „Kdo je tam?” To vlastně na Ptáku pýchy někdo stál?

Aniž by You XiaoMo čekal, až majitel toho hlasu odpoví, vzrušeně mu s odpovědí vypomohl. „To je Ling Xiao, kterého hledáš.”

Tomu muži se zúžily zorničky a pohled okamžitě přesunul k You XiaoMovi. A zjistil, že už prchal k Ptáku pýchy v doprovodu Devítikřídlého hada jednoty. Ten muž si pospojoval, co You XiaoMo předtím řekl, a měl náhlý záblesk vhledu. Ve zlomku vteřiny strašlivě potemněl v tváři.

„Ty ses odvážil mě oklamat?!”

Za řeči vyslal náhlý úder pěstí. Litý a zlovolný poryv rapidně zrychlil k ustupujícímu You XiaoMovi, aby na něj zaútočil. Ačkoli to byl od toho muže jen bezstarostný počin, síla toho úderu se nedala pominout.

SheQiu se užuž chtěl zastavit, aby se s tím vypořádal, když z hlavy Ptáka pýchy seskočila bílá postava a postavila se před ně. Ten člověk v bílém zařídil, že ten mužův útok snadno vyprchal.

Tvář toho muže se zkroutila hněvem, a přesto se kvůli tomu nechvěl. Zlovolně ze sebe vyrazil opovržlivé odfrknutí. „Ty jsi Ling Xiao? Takže ten mág za tebou musí být You XiaoMo. Ten svůj trik jsi sehrál dobře, velmi dobře! Nikdo se mě ještě takhle netroufl oklamat! Vypadá to, že ty jsi ten, koho hledám.”

You XiaoMo pocítil ten pochmurný, chladný pohled, co na něj ten muž namířil, a svižně se skryl za Ling Xiaoem.

Tohle byla krize života a smrti! Bylo jenom přirozené, že při tom triku vynaloží trochu víc toho úsilí.

Ačkoli vážně nevěděl, jak hrát, musel si akorát představit Teng ZiXin nebo Chai Zhenga jako svého hořkého nepřítele, aby ty emoce vynesl na povrch. Bez ohledu na to, jak byl bídný, na tohle měl stále dost představivosti.

„Tenhle starší bratr, ve skutečnosti se ani navzájem neznáme. Myslím, že jsme tě ani nikdy neurazili. Proč jsi tak... panovačný? Jak z tohohle vůbec vytěžíš?” zeptal se You XiaoMo bezděky. Od chvíle, co se doslechl, že ten muž hledal jeho a Ling Xiaa, neustále na tuto otázku hledal odpověď. Měl dostatečně velké sebevědomí, aby odpřísáhl, že tohoto chlápka ještě nikdy předtím neviděl. Tedy pokud tyto lidi neurazil nějak nepřímo.

Ale ani to nebylo správně, neboť ho tento člověk evidentně nepoznával. Kdyby mezi nimi byla zášť, jak to, že by si předem nevyhledal jeho profil?

Ten muž na něj upřel svůj ostrý, pronikavý pohled. „Nemusíš se ze mě snažit mámit odpovědi. Jelikož jsem tu pod rozkazy, určitě tě přivedu zpět. Nikdo z vás mě nedokáže zastavit.” Když řekl tu poslední větu, jasně zrak posunul na Ling Xiaa.

„Mohlo by tohle mít co dělat s klanem Teng nebo Chai?!” vykřikl You XiaoMo. Jak domluvil, Ling Xiao mu zabušil do hlavy. You XiaoMo zvedl hlavu a podíval se na něj uslzenýma očima. „Proč jsi mě praštil?”

Ling Xiao se na něj opovržlivě podíval. „Je nemožné, aby za tímhle byly klany Teng nebo Chai. Bez ohledu na to, jak nacpané mají kapsy, je nemyslitelné, aby vyslali dva experty Královského řádu a jednoho Císařského, jen aby tě unesli.”

You XiaoMo: „Tak kdo by za tím mohl být?”

Ling Xiao: „Kdo ví.”

You XiaoMo: „...”

Když ten muž viděl, že ho ti dva vlastně ignorovali a takhle si povídali, tvář mu potemněla jako před bouří. Zvedl ruku a pokynul těm dvěma za sebou, aby zaútočili. Ti dva se okamžitě jako blesk mihli k Ling Xiaovi, a to rychlostí blesku. Objevili se před ním jako dvě ostré čepele.

Ling Xiao se chopil You XiaoMoa za límec a svižně ho hodil na hřbet Ptáka pýchy.

You XiaoMo v hrůze zalapal po dechu, ani na to nebyl připravený, hej! Copak ho ta miasma Ptáka pýchy nerozpustí? Se zaduněním dopadl na hřbet Ptáka pýchy. Vyděsilo ho to tak moc, že se tři jeho nesmrtelné duše vydaly skrz sedm smrtelných podob. Teprve po dlouhé chvíli zjistil, že je v pořádku!

SheQiu už dlouho stál za ním. Celý omráčený složil hlavu do dlaně. No ano, určitě to musela být iluze, když měl předtím pocit, že je jeho pán velmi úžasný.

Na druhé straně Ling Xiao, aniž by bylo třeba, aby Pták pýchy nebo SheQiu nějak jednal, bez pomoci zhatil život dvou společníků toho muže. Lehkost Ling Xiaova provedení odporovala tomu, že to byli experti Královského řádu. V jeho podání to vypadalo tak snadně, že ani SheQiu nevěděl, že to byli experti Královského řádu.

Při pohledu na to, jak zabil jeho dva společníky, ten muž nehnul ani brvou. Pokynul těm dvěma, aby se dali do činu, jen aby zjistil Ling Xiaovu sílu.

Dalo se říct, že taková míra chladnokrevnosti byla úroveň sama o sobě!

„Rozhodně jsi velmi silný. Bohužel jsi narazil na mě.” Ten muž upřel svůj podivný pohled na Ling Xiaa. Z toho pohledu sálal náznak mrazivého pocitu a byl strašlivě zachmuřený.

Ling Xiao překvapeně pozvedl obočí. I když přišlo na tohle, zněl tak arogantně, až se zdálo, jako kdyby měl nějaké eso v rukávu!

Ten muž nepochybně měl něco skrytého. A to démonické zvíře provázané životem – Podsvětní sirénu!

Podsvětní siréna byla démonické zvíře vysokého řádu, co bylo ještě nad Zvířaty sedmi hříchů. Byl to Král jižních moří a dalo se říct, že to bylo Císařské zvíře.

A tudíž se dalo říct, že totožnost toho muže nebyla jen tak běžná, neboť ne jen tak někdo mohl uzavřít úmluvu s Císařským zvířetem. Něco takového bylo možné jen u nadaného člověka z Vyšší říše.

Ling Xiaovi stačil jeden pohled na tu Podsvětní sirénu a více méně odhadl zázemí toho muže. Člověk z Vyšší říše, co obzvláště seběhl do Střední říše a pronásledoval You XiaoMoa a tvrdil, že jeho – Ling Xiaa – polapí.

Mohlo by to být tak, že ten muž sem šel přímo kvůli němu?

Ačkoli ta obrovská Podsvětní siréna byla vysoká jako hora, byla jen o něco větší než Pták pýchy. V těch nezměrně širých horách to vypadalo jen jako kapka v oceánu. Celé tělo Podsvětní sirény bylo námořně modré a neustále z něj sálal náznak mrazivě chladného vzduchu. Kromě toho vysílala také nepatrný vznešený nátlak, což bylo charakteristické pro Císařské zvíře.

Za pozornosti celé té skupiny ta Podvěstní siréna pomalu otevřela oči.
--------------------------------------------

~ Otevře oči, z očí jí vystřelí laser a Ling Xiao ho jen tak tak odrazí naleštěným povrchem svého vějíře. Odražený paprsek zasáhne toho chlápka, až se z něho zakouří. Pak se naštve a bude z toho velké battle royale... YXM a SheQiu budou samozřejmě stranou fandit jako roztleskávačky. ~ 





5 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :D :D :D
    No, kdyby to bylo tak, jak popisuješ, tak by to bylo vážně super, ale tentokrát mám pocit, že to tak snadné nebude. Začínám mít strach, aby se LX něco nestalo. A aby se potom nemusel léčit :( :( :(
    Snad to dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... tak s laserem jsem to možná trochu přehnala, no...

      Vymazat
  2. No příští kaputola bude rozhodně velice zajímavá. Už se moc těším.

    OdpovědětVymazat
  3. No očividně tady každý ví co je LX zač a já jsem YXM číslo 2, protože vím jen to co on, velký kulový:))).
    Miluji tvé dovětky pod čarou:) a děkuji za kapču.

    OdpovědětVymazat
  4. Na roztleskavacku by se spíš hodil pták pýchy 😁😁😁😂

    OdpovědětVymazat