čtvrtek 21. října 2021

LMW - kapitola 320


Kapitola 320 – Pták pýchy


V Nerovném srázu přebývalo jedno z velkých nebezpečích hlubokých hor, démonické zvíře 10. řádu.

Démonických zvířat 9. řádu tam rozhodně nebylo málo, ale všechna spadala pod velení démonického zvířete 10. řádu. Povídalo se, že démonické zvíře 10. řádu chránilo magickou bylinu 10. řádu. A proto neupíralo zrak na magické byliny jiných stvoření.

Takže nejrychlejší způsob, jak tu magickou bylinu najít, bylo dozajista prostřednictvím toho démonického zvířete.

S tímto nápadem na mysli se ti dva brzy ocitli před jeskyní, kde to démonické zvíře mělo domov. To démonické zvíře už nabylo lidskou podobu, takže You XiaoMo nedokázal říct, co to bylo za druh.

Ling Xiao vysvětlil: „Jeho původní podoba je Pták pýchy. V lidské podobě kolem něj víří temná miasma. Kdokoli se té miasmy dotkne, ten začne hnít a nakonec zemře. Normální netvoři 10. řádu se s ním nemohou rovnat.”

„To jeho jméno zní, jako kdyby patřil k sedmi hříchům,” okomentoval to You XiaoMo.

Ling Xiao odpověděl: „Žádné jako kdyby, je to Zvíře sedmi hříchů. Rodí se z kleteb, je to zvláštní druh démonického zvířete. Jsou druzí nejsilnější hned po Císařských zvířatech.”

You XiaoMo by si netroufl ani pomyslet na to, že by se dostal k Císařskému zvířete, ale možná by mohl mít své vlastní Zvíře sedmi hříchů. (ehm...)

Ling Xiao se usmál a ukázal řadu perlově bílých zubů. „Můžeš jedno mít, ale... Předtím jsi v závodě prohrál. Nesnaž se z toho vyvléknout.”

You XiaoMo se zadusil.

Snažil se z toho vyvléct, ale Ling Xiao na to tak nějak přišel.

Ale když na to pomyslel, rozčilovalo ho to. Ling Xiao ho od začátku klamal. Zprvu ho nechal být vpředu, takže začal být vzrušený a mít naději, ale pak ho v poslední minutě předběhl. Rozhodně to měl takhle naplánované.

Po této výhrůžce byl You XiaoMo nucen přiznat svou porážku.

Ling Xiao vzal You XiaoMoa okamžitě na místo, nijak nemrhal časem.

Pták pýchy byl jedním ze Zvířat sedmi hříchů a jako takový věděl, jak si dopřávat požitků. To bylo vidět ze vstupu do jeskyně. Kde měl být divoce rostlý plevel, bylo místo toho celkem dost záhonků s květinami. A ve vstupu dovnitř dokonce visely zelené lijány. Jasně to takhle bylo naschvál.

„Je ten Pták pýchy uvnitř?” zeptal se You XiaoMo.

„Ne.” Ling Xiao to zkontroloval. Vážně tam nebyl.

„Takže...”




Teng ZiYe a Teng Yu si vzali pátý úkol. Démonické zvíře, co strážilo bylinu, co potřebovali, bylo jen o hvězdu silnější než Teng Yu. Ale oni zůstali ve stínech, zatímco zvíře se tu otevřeně potulovalo. Po jednom dni hlídkování se démonické zvíře konečně chytilo do jejich pasti a ti dva spolupracovali, aby ho sejmuli. A pak úspěšně vykopali požadovanou bylinu.

Teng Yu si při svém umístění v žebříčku původně neměl brát pátý úkol, protože obtížnost tohoto úkolu pro něj nebyla moc vysoká. Ale musel zajistit bezpečí Teng ZiYea, a tak si vybral tento úkol.

Teng Yu se zeptal: „ZiYe, měli bychom se teď vrátit nebo tu budeme dál trénovat?”

Teng ZiYe byl budoucí hlava klanu Teng, a tak měl Teng Yu povinnost jej chránit. Věděl, že sem Teng ZiYe přišel trénovat, ale dal by přednost tomu, kdyby se vrátili, protože hluboko v horách bylo příliš mnoho neznámých nebezpečích.

„Pokračujeme!” Teng ZiYe mu dal velmi přímou odpověď.

Teng Yu nemohl udělat nic jiného než ho následovat.

Za půl hodiny se Teng ZiYe najednou zastavil.

Teng Yu se zmateně zeptal: „Co se děje?”

Teng ZiYe se zamračil, neodpověděl mu a pokračoval v chůzi napravo. Když se zastavil, spatřili pod nedalekým stromem ležet dvě potrhané mrtvoly. Kolem jedné z nich byl ovinutý sněhově bílý had.

„Nejsou to studenti z akademie DaoXin?” Teng Yuovi se oči rozšířily šokem.

Teng ZiYe si vzpomínal, jeden úkol měl co dělat se Sněhovým hadem. Ale Sněhoví hadi byli démonická zvířata 6. řádu. Bez ohledu na to, jak byli ti dva slabí, se Sněhovým hadem by neprohráli. Důležitější bylo, že pozice těch mrtvol byly špatně.

Teng Yu okamžitě přišel blíž a zabil toho hada. Rychle těla prohlédl a na hrdlech našel dvě seknutí. Jak se dalo čekat, nezemřeli kvůli zubům Sněhového hada. Zdálo se, že je někdo zavraždil.

„Zdá se, že se stalo něco velkého!” okomentoval to Teng Yu.

Akademie DaoXin byla na Severu velmi známá. Bez ohledu na to, jak byli lovci smělí, neodvážili by se zabít studenta z Akademie. Teng Yu zjistil, že ta rána na krku byla velmi úhledná, evidentně to byla smrtelná rána. A oči měli také ztuhlé v neuvěřitelné hrůze, jako kdyby očekávali, že je jejich vrah zabije.

Měl z toho špatný pocit. Pokud tohle udělal někdo, koho znal, situace by byla vážná.

„Vezměme ta těla s sebou, musíme okamžitě informovat starší,” rozhodl se Teng ZiYe okamžitě. Svůj úkol stejně dokončili a pokud se něco špatného vážně dokázalo proplížit až sem, pak ostatní byli pravděpodobně ve vážném nebezpečí.




V té samé chvíli se konečně vrátil cíl, na který You XiaoMo a Ling Xiao čekali.

Původní podoba Ptáka pýchy byl vysoký a dobře stavěný muž s tváří se strništěm. Ať se na něj člověk díval, jak chtěl, byl to člověk plný testosteronu, a přesto z nějakého důvodu...

Když ho You XiaoMo spatřil vkročit dovnitř, omráčilo ho to.

Ptáka pýchy to také omráčilo.

Ti dva neměli slov, až dokud se Pták pýchy nevzpamatoval jako první.

Hned po You XiaoMovi nežádal, kdo je. Místo toho přimhouřil oči a tím svým ostrým pohledem jako jehly You XiaoMoa probodával. Zrovna když chtěl užuž promluvit, You XiaoMo se najednou chytil oběma rukama za hlavu a začal křičet.

„Ne, proč má Pták pýchy tak oboupohlavní povahu?”

Nabušený chlápek jako on měl na sobě jasně rudou róbu a prsty měl stisknuté k sobě do orchideje. Dokonce i své dlouhé vlasy měl sepnuté pěknou a romantickou malou červenou sponkou. Dalo se to popsat jen jako nevkusné.

You XiaoMo na něj rozechvěle ukázal: „Jasně jsi tranvestita!”

Jakmile vyslovil to slovo „tranvestita”, Ptáku pýchy začaly z očí dštít plameny a výraz mu potemněl. Ze všeho nejvíc nenáviděl, když ho ostatní nazývali „tranvestitou”. Bez ohledu na to, jestli šlo o lidi nebo démonická zvířata, kdokoli si troufl ho nazvat tranvestitou, už nebyl na tomto světě.

Zrovna když chtěl užuž udeřit, najednou se ozval povzdech. To ho šokovalo tak moc, že mu vstaly všechny vlasy a chlupy na těle. To proto, že tu druhou osobu vůbec necítil.

Ten zvuk ze sebe vydal Ling Xiao. A zněl celkem podrážděně.

You XiaoMo se dál škrábal ve vlasech. „Ale myslel jsem si, že přeháníš!”

Ling Xiao na něj zakřičel: „Hlupáku! Vypadám jako někdo, kdo přehání?”

You XiaoMo odpověděl: „Ano!”

Ling Xiao: „...”

„Kdo jste?” Pták pýchy je konečně přerušil svým naštvaným křikem. Obezřetně sledoval Ling Xiaa, jako kdyby se díval na něco strašlivého.

Nebylo možné, aby nebyl ostražitý, protože Ling Xiaovu přítomnost necítil. To znamenalo, že bylo velmi možné, že tato osoba byla silnější než on.

You XiaoMo a Ling Xiao se na něj podívali. Ten první s opovržením a ten druhý uličnicky.

You XiaoMo nakrčil tvář. Nebyl proti tomu, když muži měli rádi krásu, ale... tranvestité byli trochu moc.

Ling Xiao pozvedl dva prsty. „Dám ti dvě možnosti. První, uzavři s ním úmluvu. Druhá, buď mým sluhou.”

„Je mezi těma dvěma možnostmi rozdíl?” Pták pýchy se tvářil nejistě.

„Samozřejmě,” řekl Ling Xiao s úsměvem. „On se jmenuje You XiaoMo. Já jsem Ling Xiao. Rozdílní pánové.”

Pták pýchy měl pocit, že co nevidět vykašle krev. Tenhle chlápek si s ním jasně zahrával. Nikdy by nesloužil člověku. Neodpověděl a přímo zaútočil na You XiaoMoa, protože byl slabší.

Ling Xiaoův pohled ochladl, mihl se před You XiaoMoa a vykryl tu pěst s temnou energií. Pak se ho chopil kolem pasu a jal se ho pronásledovat.

Pták pýchy věděl, že se s Ling Xiaoem nemohl srovnávat, a tak na You XiaoMoa zaútočil, jen aby měl šanci uniknout. A uspěl. Ling Xiao šel zachránit You XiaoMoa. Ačkoli mu to poskytlo jen pár sekund, stačilo to.

Rychlost měl nezměrnou. Kdyby byl ve své původní podobě, byl by ještě rychlejší. Ale tato původní podoba byla příliš velká a nápadná, a tak by ho okamžitě našli.

Ale i když se nevrátil do své původní podoby, stejně ho našli.

Několik stovek metrů před ním stály ve vzduchu dvě postavy, jedna bílá a druhá modrá.

Ptáku pýchy se rozšířily zorničky. Už tak byl extrémně rychlý, ale tento muž byl ještě rychlejší. Kdo to byl? Za celá svá léta v Nerovném srázu o takové osobě nikdy neslyšel.

Pták pýchy s tímto mužem nechtěl bojovat, užuž chtěl ustoupit, když na něj jako přílivová vlna padl nezměrný nátlak a znehybnil ho.

Ptáku pýchy se strachem rozšířily oči. „Tohle, tohle je... Císařské zvíře... Ne, kdyby to bylo... nedokázal by mě potlačit jen silou své přítomnosti.”
--------------------------------------------

~ Pomalu se nám blíží veliké odhalení, kvůli kterému se YXMovi na pár minut zavaří mozek... ~

~ Prsty do orchideje... Každý autor to popisuje trochu jinak, ale pokud si pustíte nějaký starší čínský seriál z prostředí císařského dvora, určitě tam bude eunuch, co bude mít palec a prostředník přitisknutý k sobě a zbývající prsty rovné a natažené. Bralo se to za symbol ženskosti a krásy. ~ 





5 komentářů:

  1. Uááá, nemůžu se dočkat 🙀! Děkuji, děkuji, děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. Z toho by bylo skvělé anime. Koho si asi vybere? Jasný člen Qui týmu.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :D
    Tentokrát to bylo opravdu výživné, moc jsem si to užila :D :D :D a myslím si, že příští kapitolu bude také zábava :D :D :D
    Pokud se nemýlím, tak Pták pýchy bude umět létat, že ano? Což znamená, že YXM bude mít létající démonické zvíře (možná). Takže když jsme tady hádali, co se vyklube z vejce, a já jsem vsadila na létající příšerku, tak jsem se možná mýlila??? Ach jo, já jsem chtěla, aby byl ve vajíčku dráček!!! Ale teď si začínám myslet, že to bude nějaká vodní obluda (vysvětlovalo by to, proč naše vajíčko tak rádo plave v jezírku) :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Paráda další do. Nekonečné. Sbírky zvířat. Už se těším na další dílek. Moc dekuju. Ale i tak je to chudák. Nějak je mi ho líto 😪😪😪😭

    OdpovědětVymazat