sobota 16. října 2021

FOD - kapitola 28


Kapitola 28


Když se dostali z dohledu těch dvou, princ vzal Zhou YunShenga za ruku. Tvářil se něžně.

„Bál ses, že vybuchnu?”

„Tento skromný sluha by se neodvážil. Jeho císařská výsost je moudrá, jak bys mohl tak snadno padnout? Nepomohl jsem ti, výsosti, jsem zahanben.”

Zhou YunSheng mu nelichotil. Poté, co se korunní princ zbavil vlivu drog, byl by schopen získat trůn i bez jeho pomoci. Zhou YunSheng měl často pocit, že jeho pomoc byla nadbytečná. Mnohokrát měl Zhou YunSheng podezření, že princ, kterého hlavní hrdinka zmanipulovala, aby se stal závislý na drogách, a tento princ byli dva rozdílní lidé.

Princ se nahlas zasmál, stiskl chlapci prsty a zašeptal: „YunShengu, tvoje přítomnost je mojí největší pomocí. Kdyby nebylo tebe, dneska by nebylo žádného Gu SiNiana.” Tady se na chvilku odmlčel, pak mladého muže důvěrně pohladil po tváři a ztišil hlas: „Jsem nebesům vděčný, že mi tě poslala. Když se o mě bojíš, jsem velmi šťastný.”

Zhou YunSheng ochabl, bál se promluvit. Svět byl jiný, jeho totožnost byla jiná, jeho chování a emoce byly také jiné. Ačkoli kvůli tomuto muži často zakoušel známé zachvění, nechtěl se hrnout k činům. Shen YiBin si přál, aby jeho rodina prosperovala, aby jeho rodina žila v míru a radosti. Pokud by udělal špatný tah, původní majitel těla by nebyl schopen dosáhnout svého jediného přání.

Princ viděl, že neodpověděl, a přesto vypadal, jako kdyby chtěl něco říct. Ale zaslechl, jak se k nim blížily kroky, a tak se musel zříct dalšího vyptávání.




Yu BaoTian si myslel, že to princ jenom hrál a že to vydrží maximálně pár dní. Ale nečekané bylo, že své vyšetřování bral vážně. Osobně zašel do místa katastrofy, aby lid utěšil. Každou noc pilně dohlížel na stavbu schválené hráze. LiangJiang postupně znovu nabyl život.

Poslouchal myšlenky lidu, jeho hořké utrpení, starosti nervózních lidí. Bez jídla jako v paláci a kvůli neustálé přepracovanosti zchřadl do žalostného stavu. Yu BaoTiana to dojalo, korunní princ se už nechoval jako extrémní šílenec. Každé tři dny do Pekingu posílal hlášení, popisoval v nich veškeré princovo počínání. Jeho slova od srdce byla přesvědčivá, takže byl císař Tian Chen velmi spokojený.

Princ byl tak schopný, počínal si lépe než sedmý princ, co podával průměrný výkon. Sedmý princ byl nervózní, zoufale přemýšlel, jak na to zareagovat.




Jednoho dne správce Wang Bin pořádal ve svém oficiálním sídle pro prince banket.

Wang Bin byl princův podřízený. Jeho dcera byla princovou císařskou konkubínou a byla celkem oblíbená, takže Wang Bin měl s korunním princem celkem blízký vztah. A měl prsty v tom, když původní korunní princ přišel o moc.

Původní korunní princ netrpěl pod vlivem jedu Han Shisan, ale intriky ostatních proti němu nebyly o nic méně toxické. Princ vedl hladký život, a tak bylo nevyhnutelné, že začal být víc a víc arogantní a na své podřízené dohlížel málo. I když jste do skupiny slabých lidí vpustili silného člověka, stejně ho mohli stáhnout na svou úroveň a snadno porazit. A Wang Bin byl vůdce těchto ničemů.

Byl velmi hamižný. Sedm nebo osm let si přivlastňoval finance uvolněné na posílení hráze. A nyní byly ty dvě hráze křehké jako papír. Stačilo by do nich jenom strčit a zhroutily by se. Když princ dostal rozkaz, aby sem přišel pomoci s katastrofou, Wang Bin se obával, že na to princ přijde. A tak ustal v hrabání peněz a dokonce poslal dvě krásky, aby prince okouzlily.

Zatímco se princ a dvě krásky váleli spolu v posteli, hustě pršelo. Strhlo to hráz výše po proudu řeky a výsledná záplava zachvátila nespočet lidí. Dalo se to nazývat katastrofou. Prince zachránili z oficiálního sídla s holým zadkem. Bylo to velmi nevzhledné.

Když se ta novina donesla do hlavního města, hněv císaře Tian Chena se ani nedal popsat, a princ přišel o své postavení.

Prince z druhého světa otrávila Xie YuRou jedem Han Shisan. Princ byl ještě méně oblíbený a přišel o své postavení sám, nepotřeboval k tomu ani ten tým ničemů. Nejenom že korunní princ přišel o svůj titul, ale po smrti ho ani neuložili do císařské hrobky. Dopadl velmi žalostně.

Ale teď tu byl Zhou YunSheng, situace na tomto světě se velmi změnila. Korunní princ přežil zkázu Han Shisanu a zmoudřel a byl tolerantnější. A navíc se kvůli té předchozí krizi nedokázal uvolnit. Na vše velmi přísně dohlížel, takže už před třemi roky zjistil, že Wang Bin kradl. Rozkázal mu, aby to stříbro doplatil a každý rok hráz posílil.

Takže i kdyby tentokrát déšť litě protestoval, hráz na horním proudu byla neproniknutelná. Xie YuRou, co byla daleko v hlavním městě, si nebyla vědoma soukromého počínání korunního prince a v tichosti se těšila na tu katastrofu.

Že byl princ tak soudný a dokonalý, bylo pro lid vážně požehnáním.

Wang Bin sice nebyl tak špinavý jako v prvním světě, ale lidská povaha se měnila jen těžko. A tak prince pozval na banket, aby utužili svůj vztah. Jeho dcera před třemi roky přišla o princovu přízeň, jak by se mohl nebát?

Wang Bin byl stále velkým úředníkem. Princ mu musel dopřát trochu důstojnosti, takže nejenom že přišel na večeři včas, ale také ho pochválil. Wang Bin naštěstí také věděl, co měl princ rád. Banket nebyl přehnaně luxusní, bylo tam jen pár domácích chodů. Ale ty ženy, co seděly kolem stolu, byly princi vážně jako trny v očích.

Ty ženy byly příliš nádherné, měly výtečnou postavu, lesklé oči, byly ladné a elegantní, nic na nich nebylo nepříjemné. Že ho obsluhovaly nádherné ženy, bylo normální. Ale některé obsluhovaly i Shen YiBina a dokonce ho dvojsmyslně škádlily. Co to bylo?

Korunní princ to snášel. Ovšem pak spatřil, jak se jedna žena něžně usmála na Shen YiBina a popadla ho za paži. Ten nával hněvu se konečně provalil. Bojkotoval banket a odtáhl toho mladého muže pryč. Zůstalo po něm akorát významné: „Víno a jídlo se zkazilo a hnije, lidé k smrti mrznou na kraji cesty!”

Wang Bin celý zbledl.

Když se o tom doslechl Yu BaoTian, tleskl a smál se. Chválil princovu moudrost a nazýval ho největším štěstím země a tak dále. Popsal to v dopise a ten poslal císaři Tian Chenovi.

Císař Tian Chen byl na něj nesmírně hrdý.

Když princ odtáhl Shen YiBina do vozu, stále se nedokázal uklidnit. Hruď se mu zvedala a klesala, jako by měl v nitru uvězněné zvíře, co se teď snažilo dostat ven.

„Výsosti, nemůžeš se příliš vzrušovat, tvé tělo tím utrpí.” Zhou YunSheng si povzdechl, vytáhl pilulku a strčil ji korunnímu princi do úst.

Princ měl velmi jasný pohled, v zornicích se mu proháněla intenzivní láska. Díval se na mladého muže, pak otevřel ústa a vtáhl do nich pilulku spolu s jeho prsty. Ovinul kolem nich jazyk.

Zhou YunSheng prsty okamžitě vytáhl a zůstal zticha.

Princ sbalil ruce do pěstí. Chtěl ho vtáhnout do náručí, chtěl z něj strhat tu jeho nádhernou róbu, chtěl mu rozevřít ústa a líbat ho, dokud by si nevyměnili duše. Ale prozatím si to mohl akorát představovat.

Věděl, že svou pověst stále ještě dostatečně nenapravil. Kdyby usiloval o tohoto mladého muže, jeho špatná pověst by ho dohnala a zničilo by mu to kariéru. Jediné, co prozatím mohl udělat, bylo nastoupit na trůn. Jakmile usedne na nejvyšší trůn, mohl toho chlapce ochránit pod svými křídly a odstranit jakékoli překážky, co by jim stály v cestě.

Ačkoli byl odhodlaný, srdce mu stejně zaplavil velký smutek a těžká bezmoc. Princ si neznatelně povzdechl, pohladil mladého muže po tváři a svalil se na své místo.

Zhou YunShenga to zasáhlo do srdce, kvůli té hutné bolesti nakrčil čelo.




Princ odjel z LiangJiangu a vyprovázelo jej tisíce lidí. Někteří se ukláněli až k zemi, někteří ronili slzy – ta scéna byla velmi dojemná. Jak projížděli dalšími kraji, pod slunečníky se shromáždily tisíce lidí a vytvářely hutnou masu. Princ konečně získal uznání lidu.

Sedmý princ stále čekal, až princ spadne z koně a vyjeví nějaké chyby. Ale nečekal, že se rozzuří na Wang Bina a tím si své postavení zvýší na novou úroveň. Sedmý princ na něm nenašel jedinou chybičku, a tak mohl akorát mlčet.

Xie YuRou daleko v hlavním městě zjistila, že hráz byla v bezpečí a v pořádku a že princ byl moudrý a uctívaný. Panika, co zachvátila její nitro, se prostě nedala popsat slovy.

Jejím konečným cílem v tomto životě bylo stát se Císařovnou matkou, nejváženější ženou v zemi. Pokud Sedmý princ neusedne na trůn, jaký mělo její znovuzrození smysl? Posledně se přinejmenším vyšvihla na císařovu konkubínu. Pokud to v tomto světě dotáhne jen na princovu konkubínu, nebylo by to až příliš tragické? Ani to nebylo tak dobré jako v prvním světě. Ani nemluvě o tom, že její nepřítelkyně Shen QiaoDan byla naživu a žila v prosperitě.

Jak Xie YuRou přemýšlela o možných budoucích neštěstích, nedokázala té noci řádně spát. Ale vzpomněla si, že v budoucnu nastane velká příležitost, jak se prince zbavit. A nakonec se uklidnila.




Protože byl princ velmi slabý, konvoj se pohyboval velmi pomalu. Ale když nebyli ještě ani za hranicemi kraje LiangJiang, sedmý princ najednou onemocněl. Zanedlouho poté upadl do bezvědomí i princ.

„Tohle... tohle je epidemická infekce, musíme je dát do karantény!” zakřičel doktor poplašeně a začal panikařit, jen co je diagnostikoval.

Stráže si rychle nárokovali dvůr místního lenního pána a odnesli dva prince dovnitř. Pak napsali do Pekingu, aby je o této záležitosti informovali. Císaře Tian Chena to šokovalo. Okamžitě vyslal několik doktorů, co jelo nonstop do LiangJiangu. Vezli s sebou vozy plné vzácných bylin.

Jak z paláce korunního prince, tak z paláce sedmého prince vyslali císařskou konkubínu, aby se o ně staraly. I na prvním světě se sedmý princ nakazil v této epidemii a starala se o něj Shen QiaoDan, a tak se její přátelství se sedmým princem prohloubilo. Na tomto světě byla oblíbenou konkubínou Xie YuRou a Shen QiaoDan už o sedmého prince ztratila zájem, takže byla vůči němu přirozeně lhostejná a nehodlala mu pomoct.

Korunní princ měl tělo vymleté Han Shisanem, takže tato epidemie byla obzvláště hrozivá. Ta nemoc ho dohnala na práh smrti. Sedmému princi bylo osudem určeno se touto nemocí nakazit a nakazil se dříve než korunní princ, takže jeho stav nebyl optimistický.

Zhou YunSheng se staral o bezvědomého prince a když dorazila jeho konkubína Wang, přenechal to na ní, aby se vyhnul tomu, že by dal najevo nějakou náklonnost.

Zrovna odešel, když se korunní princ probral. U nohou své postele spatřil osobu a v očích se mu zračil náznak zklamání. Zašeptal: „Kde je YunSheng?”

Wang měla přes nos a ústa závoj. Obezřetně se zeptala: „Kdo je YunSheng?”

Místo ní odpověděl eunuch, co stál nedaleko: „Výsosti, úředník Shen se o vás čtyři dny staral dnem i nocí. Odešel, když dorazila císařská konkubína.”

Princovo zklamání vyprchalo. Nepatrně se usmál, ukázal na Wang a řekl: „Nechci ji tu, zavolej YunShenga zpět.”

Wang nemohla namítat, rychle následovala eunucha k odchodu.
----------------------------------------

~ Vciťte se do Xie YuRou, myslí si, jak si zařídila lepší život, a přitom se jí to všechno rozpadá jako domeček z karet a ona ani neví, kde udělala chybu... ~

~ No, a teď nám ještě oba umřou a budeme mít po zábavě... pojedem expres na další svět. ~ 



2 komentáře:

  1. Nestraš 😉. Samo že neumřou.
    Chudák Xie YuRou, netuší, že nemá šanci, když její protivník vlastní "něco"007 a byl minimálně 1000 krát větší padouch než ona kdy bude. A miluje korunního prince.

    OdpovědětVymazat
  2. Těším se na další díl a doufám, že se vyléčí princ a spolu překonají všechny intriky.

    OdpovědětVymazat