pondělí 4. října 2021

LMW - kapitola 315


Kapitola 315 – Úkol


Nezdálo se, že by An XinRui byla v nějak dobré náladě, a v rozložení jejího obočí byla znát těžkost. Mág, co ji následoval, s ní mluvil s hlavou skloněnou, ale ona mu nijak neodpověděla a prošla kolem těch dvou.

You XiaoMo zaslechl od toho mága jen jednu větu.

Řekl: „XinRui, dočasné úmluvy se dají zrušit. Pokud z toho Yin Ge vážně vycouvá, zruším tu úmluvu mezi námi.”

You XiaoMo se zeptal Ling Xiaa, co byl vedle něj. „Dají se dočasné úmluvy vážně zrušit?”

Ling Xiao odpověděl: „Pokud s tím obě strany souhlasí a zaplatí 500 bodů, ano.”

You XiaoMo si pro sebe mumlal: „Není divu...” Měl pocit, že An XinRui nebyla ten typ, co by se snadno vzdal. A jak čekal, zdálo se, že měla postranní úmysly.

Ale 500 bodů jen za to, aby zrušil úmluvu? To byla loupež za bílého dne! Když se pár registroval, mentoři je přiměli uzavřít úmluvu. Mělo to zabránit tomu, aby lidé lovili v nejistých vodách. A brzy přišla řada na An XinRui a toho mága. Ona vypadala velmi neochotně a když byla úmluva uzavřená, ten mág se zářivě usmíval.

You XiaoMo měl své podezření: kdyby se Yin Ge vážně vyjádřil, byl by tento mág opravdu ochotný tu úmluvu zrušit?

Tohle byla taková malá sázka. You XiaoMo měl pocit, že by ji nezrušil.

Ti dva odešli z registrace a vrátili se do svého pokoje.

Teď už museli jenom čekat, až Zkoušky začnou.

Než šel You XiaoMo té noci spát, požádal Ling Xiaa o to vejce démonického zvířete. Když se to vejce dostalo na svobodu, nemělo ani šanci zareagovat a You XiaoMo ho nacpal do klece.

„Nemysli si, že můžeš utéct!” řekl You XiaoMo vítězoslavně.

Démonické vejce se trochu posunulo, jako kdyby se rozhlíželo, v jaké situaci se momentálně nacházelo. Pak najednou na chvíli utichlo a pak začalo najednou skákat a narážet do mříží klece.

You XiaoMo poskočil, ale rychle se znovu uklidnil. Natáhl se do klece a sebral to vejce a prohlédl si ho. Teprve když nenašel žádné pukliny, si oddechl úlevou, položil ho a řekl: „Už není třeba zápolit. Tuto klec vyrobili pro démonická zvířata 6. řádu. Se svou nynější silou se z ní nedokážeš dostat.”

Démonické vejce ho ignorovalo a dál naráželo do klece.

You XiaoMo to nervózně sledoval a honem řekl: „Už do toho nenarážej. Pokud si rozbiješ skořápku, vytečou z tebe i exkrementy a tak.”

Vejce démonického zvířete najednou ustalo v pohybu.

Ačkoli se rychle oklepalo, You XiaoMo ho stejně chytil.

You XiaoMo řekl: „Nesejde na tom, jestli budeš dál mlátit do mříží. Prostě koupím klec vyššího řádu a uvidíme, co se rozbije první. Tvoje skořápka nebo klec?”

Možná to bylo tím, že mu to vejce vážně naslouchalo, ale najednou přestalo narážet do mříží. To kulaté vejce se v kleci zakývalo. Kdo ví, co si myslelo?

Každopádně se aspoň konečně zklidnilo.

You XiaoMo si povzdechl a řekl: „Dalších pár dní buď hodný a zůstaň uvnitř. Dám tě do kapesní dimenze. Kdy tě pustím, záleží na tom, jak se budeš chovat. Pokud souhlasíš, zahýbej se.”

Vejce okamžitě ustalo v pohybu.

You XiaoMo: „...”

Ty spratku, vážně čekáš na chvilku, aby ses mi mohl protivit?

You XiaoMo zlehka pohladil vršek vejce a tiše řekl: „Nevadí, že nesouhlasíš. Později řeknu Ling Xiaovi, aby tě uvařil. Jen tak mimochodem, myslím, že jsem ti zapomněl něco říct. Vlastně mi vejce hodně chutnají. V minulosti jsem měl každý den jedno. Když jsem přišel sem, začal jsem mít spoustu práce a neměl jsem čas...” Než vůbec domluvil, vejce se začalo kývat a přijalo svůj osud.

You XiaoMo spokojeně přikývl a pak ho mávnutím ruky poslal do své dimenze. Přitom rozkázal SheQiuovi a ostatním, aby na to vejce dohlédli a zařídili, že se bude ze svého počínání kát.

Za pár dní You XiaoMo obdržel od staříka dopis.

V tom dopise se psalo, že bude chvíli trvat, než se bude moct vrátit. A řekl You XiaoMovi, aby šel sám studovat do Zahrady magických bylin v Oddělení A. A až se vrátí, že ho naučí novou metodu kultivace.

Jak si to You XiaoMo přečetl, byl celý vzrušený.

Ten stařík mu konečně předá Písmo nebeské duše. Na tuhle chvíli čekal tak dlouho.

Následujícího dne You XiaoMo spolu s Ling Xiaoem zamířili do staříkovy Zahrádky magických bylin.

Ten stařík měl svůj dům v obou Odděleních. Lišilo se to akorát hodnotou těch míst.

Zahrada magických bylin byla duší a krví Akademie, bylo tam mnoho vysoce ceněných magických bylin. A v jejím jádru stála staříkova druhá Výrobna pilulek. A na toto místo nemohli vstoupit ani starší a profesoři Akademie.

Staříkova Výrobna pilulek byla masivní a spojovala v sobě studovnu a místnost na výrobu pilulek.

You XiaoMo se tam trochu porozhlédl, našel tam několik receptů na výrobu magických pilulek 7. řádu. Kromě toho tam byla dokonce zásuvka plná čerstvě vyrobených magických pilulek středního řádu, z kterých sálala bylinková vůně.

Ling Xiao si promnul bradu a řekl: „Co si myslíš o tom, že bychom si tuto zásuvku pilulek vzali pro sebe?”

Ling Xiaovi se nakonec nepoštěstilo udělat to, co chtěl.

Do staříkovy výrobny pilulek nemohl vstoupit jen tak někdo. Kdyby se tu něco ztratilo, určitě by největšími podezřelými byli oni. A navíc ten stařík možná řekl, že může vejít, ale nikdy neřekl, že by si mohl něco vzít. A tak se You XiaoMo neodvažoval si něco vzít.

Ale ta výrobna pilulek bylo vážně dobré místo k pobývání. Od teď měl další místo, kam mohl jít.

Od toho dne se Ling Xiao nevrátil do Kultivačního centra. Někdy šel s You XiaoMoem prodávat magické pilulky, ale většinu času doprovázel You XiaoMoa při kultivaci. Většinou chodili do výrobny pilulek a těsně za tím byla Gravitační hora.

You XiaoMo si všiml, že poté, co na Teng ZiYea narazil po cestě do Kultivačního centra, už ho znovu nespatřil. Tedy až do začátku Zkoušek hluboko v horách.

Jelikož registrace skončila, vyhlásily se podmínky k různému umístění ve Zkouškách. Jak se dalo čekat, podmínky pro prvních pět míst byly velmi náročné. I jen třetí místo muselo polapit démonické zvíře jménem Božské sněžné vosy. A ještě absurdnější bylo, že to musela být samička.

Božské sněžné vosy byly démonická zvířata vysokého řádu. Objevovaly se jen na zasněžených, ledových místech. Rozhodně byly níž než 9. řád, ale nebylo možné, aby neexistovaly žádné v 9. a vyšším řádu. A kromě toho Božské sněžné vosy žily rády v rojích, takže ta mise byla ještě nebezpečnější.

I mnoho ostatních se také dívalo na seznam misí a na úkoly, co bylo třeba splnit na prvních pár míst. Slyšel, jak lidé kolem něj vzdychali. Zdálo se, že úkoly byly rok od roku obtížnější.

You XiaoMo zatahal Ling Xiaa za rukáv a tiše řekl: „Jaký úkol bychom si měli vzít?”

Ling Xiao upřel pohled na těch prvních pět. „To je jedno.”

You XiaoMoa najednou něco napadlo a vzrušeně se zeptal: „Hele, myslíš, že nám dají odměnu za dvě místa, když dokončíme dva nebo více úkolů?”

Ling Xiao se na něj opovržlivě podíval. „Myslíš si, že by to šlo?”

You XiaoMo se rozpačitě usmál. „Tak dobře, prostě předstírej, že sním.”

Ling Xiao řekl: „Zapamatuj si těch prvních pět úkolů. Dokončíme prostě ten, co najdeme jako první.”

Než odešli, You XiaoMo zahlédl An XinRui. Nakonec nedostala to, co chtěla. Ale Yin Ge neuzavřel úmluvu s mágem ženou. Celkem překvapivé bylo, že jeho partnerem byl Feng ChiYun.

Když se o tom You XiaoMo doslechl, nedokázal uvěřit vlastním uším. Od kdy se Feng ChiYun zapletl s Yin Geem? Byl to jenom měsíc, co se naposledy viděli.

V den turnaje se všichni účastníci shromáždili na náměstí.

You XiaoMo chtěl zajít za Feng ChiYunem a zeptat se ho na Yin Gea, ale už odešel.

Když dorazil na náměstí, chvíli mu trvalo, než ho našel.

Když Feng ChiYun otočil hlavou, všiml si, jak na něj You XiaoMo mává. Podíval se na Yin Gea, jehož chladná aura, jako kdyby všechny varovala, aby se nepřibližovali na tisíc kilometrů, a chvíli váhal, než řekl: „Promiň, můj kamarád se mnou chce mluvit. Na chvilku odejdu.”

Yin Ge se po něm letmo podíval a nijak zvlášť neodpověděl.

Feng ChiYun na to byl zvyklý. Otočil se a odkráčel.

You XiaoMo jen stěží dokázal počkat. Když ho viděl jít k němu, hned se zeptal: „Feng ChiYune, co je mezi tebou a Yin Geem?”

Feng ChiYun měl pocit, že ta otázka byla trochu divná, a odpověděl: „Nic mezi námi není.”

You XiaoMo řekl: „Lháři, pokud by mezi vámi nic nebylo, proč by si tě vybral?”

Feng ChiYun si přitiskl ruku k čelu. „To je dlouhá historka. Před dvěma dny jsem zašel do testovací oblasti, ale když jsem odcházel, narazil jsem na Yin Gea. Obtěžovala ho nějaká mág žena. Když jsem kolem nich prošel, Yin Ge mě najednou popadl a řekl, že se mnou chce uzavřít úmluvu.”

You XiaoMo nahlas přemýšlel: „A pak jsi s ním vážně uzavřel úmluvu?”

Feng ChiYunovi bylo trochu trapně. „Vlastně je na tom trochu víc. Yin Ge tu ženu mnohokrát odmítl, ale ona nebyla ochotná to vzdát. A tak mě Yin Ge přiměl, abych s ním spolupracoval. V té chvíli jsem si myslel, že to prostě budu hrát, abych mu pomohl z té šlamastyky, a tak jsem ho následoval k registraci a uzavřel s ním úmluvu před tou ženou.”

„A pak odmítl tu úmluvu zrušit, že?” zeptal se You XiaoMo, ve rtech mu cukalo.

Feng ChiYun bezmocně odpověděl: „Správně. Ať jsem řekl cokoli, odmítal naši úmluvu zrušit. Říkal, že kdyby ji zrušil, že by ho ta žena znovu přišla obtěžovat.”

You XiaoMo soucitně řekl: „Upřímnou soustrast.”

Feng ChiYunovi zacukalo ve rtech.
--------------------------------------------

~ Tak se nám konečně ozval stařík, ať se máme na co těšit. Nová metoda kultivace, hm? Že by YXM konečně oficiálně dostal Písmo nebeské duše a zbavil se tak nálepky zloděje? ~

~ Že by se nám tu rýsoval další páreček? Tsundere Ge a ChiYun, co jde s proudem? ~ 



4 komentáře:

  1. Cha cha že by se rysoval nový pár. Už se těším na zkoušky. Vsadím se že to nebude tak snadné jak si to představují. 😜👋👋Děkuji za zpříjemnění dne. 💞

    OdpovědětVymazat
  2. YXM, i když by to nepřiznal, je velký milovník drbů.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, zajímavý nový pár 🤔.
    Doufám, že ty zkoušky budou drasťárna. Už začínají být nějací mírumilovní 😈.

    OdpovědětVymazat