čtvrtek 30. září 2021

LMW - kapitola 314


Kapitola 314 – Test


„Věděla jsem to. Bratře, ty se přátelíš s You XiaoMoem.” Teng ZiXin se chladně dívala na Teng ZiYea, čekala na chvilku, kdy mu řekne, čeho se stala svědkem.

Vždycky si myslela, že Teng ZiYe přetrhá s You XiaoMoem veškerá pouta, jen co se dozví o té špatné krvi mezi ní a You XiaoMoem. A přesto to nebylo dlouho a už byli tak dobří přátelé. Upřímně byla velmi zklamaná; to ona byla přece jenom Teng ZiYeovou sestrou.

Teng ZiYe se na ni tiše podíval.

Ale Teng ZiXin to nijak zvlášť nepřekvapilo a pokračovala: „Bratře, víš, že mu neodpustím. Proč se s ním sbližuješ? To mu chceš pomoct?”

Teng ZiYe přimhouřil oči, rty se mu vyklenuly a on řekl: „Sbližování v tvém nitru znamená to samé jako pomáhat mu? Jen jsem se s ním prostě párkrát setkal, nemáme k sobě blízko.”

Teng ZiXin se na okamžik překvapeně zarazila, v očích jí problýskla radost. Honem zdusila své vzrušení a řekla: „Bratře, ty... Ty se s ním sbližuješ kvůli mně?”

Teng ZiYe to ani nepotvrdil, ani nepopřel. Jen kolem ní prošel a tiše řekl: „Nezajímá mě, proč vůči němu chováš takovou zášť, ale nezapomeň, že tvá slova a počínání reprezentují klan Teng.”

Teng ZiXin jej sledovala odejít, v tváři byla jak rudá, tak zelená. Při té její inteligenci nebylo možné, aby si špatně vyložila, na co Teng ZiYe narážel. Obviňoval ji, že její počínání působilo klanu Teng potíže.

Ale nebylo to zase všechno špatné; podařilo se jí potvrdit, že Teng ZiYe s You XiaoMoem nic neměl, protože Teng ZiYe nelhal. Pokud řekl, že se prostě jen párkrát setkali, pak to tak muselo být.

Když You XiaoMo odešel z Kultivačního centra, uplynuly už tři dny.

Chtěl zajít do rudé zóny a zkontrolovat, jestli byl Ling Xiao stále uvnitř nebo ne. Ale jelikož věděl, že by se dovnitř nedostal, zřekl se toho nápadu.

Odešel z Kultivačního centra a zamířil přímo do svého pokoje. Jak se blížil, uvědomil si, že v místnosti někdo byl. Kromě Ling Xiaa většina lidí nemohla vstoupit bez dovolení majitele.

Ta osoba zrovna vyšla z místnosti, když se na něj You XiaoMo bez rozmyslu vrhl.

Ling Xiao se bál, že by spadl a ublížil si, a tak ho popadl kolem pasu.

You XiaoMo se k němu tiskl a vzrušeně řekl: „Konečně jsi venku.”

Ling Xiao se usmál a odpověděl: „Protože nedokážu snést pomyšlení na to, že bych tě nechal doma samotného.”

You XiaoMovi zacukalo v koutku rtů. Nemyslel si, že by se na něj tato fráze hodila.

Ling Xiao se rukama otřel o You XiaoMovo tělo a najednou řekl: „Dosáhl jsi průlomu. Zdá se, že Gravitační hora tvému tréninku prospívá. A i tvé tělo mi přijde ohebnější. V budoucnu možná budeme moct zkusit pár pozic s vyšší obtížností.”

„Takhle se mě nedotýkej.” You XiaoMo kvůli Ling Xiaovým pohybům zčervenal. Zvlášť když ho Ling Xiao hladil na citlivém pasu. Ale když zaslechl tu poslední část, okamžitě začal na Ling Xiaa zahlížet.

Ling Xiao ho zvedl a odnesl dovnitř. Se smíchem se zeptal: „Stalo se nedávno něco?”

You XiaoMovi na mysl okamžitě vytanula ta situace s Teng ZiYeem. A tak neváhal a všechno to Ling Xiaovi vysvětlil. „Myslím, že Teng ZiYe musí vědět o té situaci mezi mnou a jeho sestrou.”

Ling Xiao řekl: „Celá ta tvoje situace dosáhla monstrózních rozměrů. Není možné, aby se o tom nedoslechl. Ale je jiný než Teng ZiXin. Je chytrý a klidný, ví, jak se neodhalit. Kdyby s tebou vážně bojoval, neměl bys šanci. V budoucnu se mu rozhodně vyhýbej.”

You XiaoMo přikývl. „Ale pořád mu dlužím laskavost.”

Ling Xiao řekl: „Nedělej víc, než co zmůžeš.”

You XiaoMo se zeptal: „Ale co když mě požádá o něco, co mě bude trápit?”

Ling Xiao o tom chvíli přemýšlel. „Pokud na to dojde, chovej se, jako kdyby mezi vámi k ničemu nedošlo.”

You XiaoMo se na něj podíval doširoka rozevřenýma očima. Jak to mohl říct? Ale přišlo mu to jako něco, co by Ling Xiao řekl. Pokud na to přijde, možná se vlastně bude chovat, jak mu Ling Xiao řekl.

Pak nadnesl Stovku lidí pro mágy.

Nebude trvat dlouho a Horské zkoušky začnou a mnoho lidí si už našlo mága, s kterým budou pracovat. Někteří už dokonce uzavřeli své úmluvy, spárovali se a provokovali tak mnoho stále „nezadaných” lidí.

Poslední dobou byly v aréně běžné páry.

Z větší části proto, že se chtěli zlepšit ve spolupráci.

Ling Xiao se zeptal: „Jak se rozhoduje o umístění ve Stovce lidí u mágů?”

You XiaoMo řekl: „Myslím, že se v daném čase musí destilovat magická bylina a na konci pak otestují její čistotu. Slyšel jsem, že to zařízení, co používají na testování, je mnohem přesnější než to dřívější. Plné skóre je stovka.”

Ling Xiao řekl: „Pak by sis měl na ten test najít chvilku.”

Stovka lidí u mágů byla stejná jako u kultivátorů. První padesátka musela vyhrát výzvu a druhá padesátka se musela akorát otestovat v destilaci bylin. Ale kvůli tomu museli zajít do testovací oblasti, kterou pro tento účel zvláštně zřídili. Pokud člověk získal vyšší skóre než člověk na stém místě, mohl postoupit na žebříček.

Následujícího dne šel Ling Xiao s You XiaoMoem do této testovací oblasti.

Obvykle tam nebylo moc lidí, ale poslední dobou sem chodilo víc a víc lidí, aby ten test složili.

Než ti dva dorazili, už tam bylo celkem dost lidí. Mluvili mezi sebou, hlavně o Zkouškách a žebříčku Sto lidí.

Zanedlouho zezadu přišel starší.

Jak se objevil, všichni zmlkli a zírali na něj.

„Nemyslím si, že je třeba, abych tady vysvětloval pravidla. Začneme s testováním. V každém kole bude deset lidí, co budou test skládat. Sami si můžete vybrat kamenný podstavec, na kterém budete stát.”

Ten starší mluvil velmi přímočaře, neobtěžoval se říct nic navíc.

You XiaoMo se podíval na dav kolem. Bylo tu přes padesát lidí. Kdyby čekal vzadu, pravděpodobně by trvalo dlouho, než by se dostal dopředu. A tak informoval Ling Xiaa, že jde napřed, a pak zamířil k nejbližšímu podstavci.

Na podstavci už byl připravený kotlík a magická bylina 7. řádu.

Tuto bylinu už viděl ve staříkově Encyklopedii magických bylin. Byla to Diamantová bylina. Měla velmi podivnou podobu; byla zlatá a stonek i listy měla velmi tvrdé, kvůli čemuž byla destilace těžší.

You XiaoMo slyšel, že akademie pokaždé vybírala novou bylinu ze skupiny bylin, co měly podobnou obtížnost destilace jako Diamantová bylina, aby tak studenty otestovali. Letos to byla Diamantová bylina, co byla mezi bylinami 7. řádu známá tím, že ji bylo nejtěžší destilovat a bylo nejsnazší u ní selhat.

You XiaoMo konečně pochopil, proč ještě nikdo nezískal plné skóre.

Vážně to bylo velmi těžké. Ani si nebyl jistý, jestli se dokáže dostat na víc než 90 bodů.

Když se písek v hodinách začal sypat, všichni se dali do pohybu. Nejnižší skóre na žebříčku Sto lidí bylo 53, takže musel být jen lepší než toto, aby se umístil. I když nebude v první padesátce, bude to ok.

Jak si to You XiaoMo pomyslel, okamžitě z hlavy vyhnal ty irelevantní myšlenky a hodil bylinu do kotlíku.

Destilace bylin testovala mágovu kontrolu nad svou duševní silou. You XiaoMo si byl jistý, že v tomto s nikým neprohraje. Po měsíci v Gravitační hoře měl ještě větší sebevědomí.

A navíc po svých nedávných experimentech se naučil rychlejší způsob destilace.

Ale během této metody mohl prozatím zpracovat jen jednu bylinu naráz.

Jak si to You XiaoMo pomyslel, okamžitě rozdělil svou duševní sílu na dvě a pak je jednu po druhé ovinul kolem Diamantové byliny v kotlíku. Vyhořela první vonná tyčinka, pak další... Když uplynula půl hodina, všichni začali jeden po druhém končit.

You XiaoMo vložil bylinný prášek do flakónku a otřel si pot z čela. Množství času, které strávil destilací této byliny, bylo jak očekávané, tak nečekané, protože se mu ji povedlo destilovat devětkrát. Pořád mu zbýval čas. Kdyby nebylo toho, že už nedokázal odstranit žádné další nečistoty, chtěl by to zkusit ještě jednou.

Jak skončila první skupina, rychle následovala druhá skupina.

You XiaoMo a ostatní přešli ke straně, aby otestovali své byliny. Jemu bylinu testoval muž ve středním věku. Ten mu řekl, aby tu bylinu vložil do měřícího zařízení.

Pak zmáčkl tlačítko a ten nástroj začal tiše bzučet. Když se číslo na něm prolomilo 70 a dál stoupalo, skupina přihlížejících se podívala jeho směrem. V očích se jim zračilo překvapení.

Sedmdesát bylo dost dobré na to, aby se dostal do první 70 na žebříčku Sto lidí, ale to jeho číslo stále stoupalo. Všechny to velmi šokovalo, zvlášť proto, že You XiaoMo nepůsobil nijak staře.

To číslo stále stoupalo a prolomilo se 90. Ještě párkrát poskočilo a zastavilo se na 97. Muž ve středním věku na ten nástroj šokovaně zíral. Už to byla léta, co viděl číslo, co bylo větší než 90. A toto se dokonce blížilo stovce.

Dav kolem hučel; na akademii se už dlouho neukázalo skóre, co by mělo tak blízko stovce.

Po chvilce ticha ten muž ve středním věku promluvil: „97 bodů. Umístil ses na 51. místě.”

You XiaoMo přikývl. Teď už se nemusel trápit umístěním ve Stovce lidí. Jak se dalo čekat, rozdělit duševní sílu na dvě mělo skvělý účinek. Ačkoli se mu nepodařilo dostat na stovku, byl se svým skóre velmi spokojený.

A po něm už se nikomu z ostatních nepovedl tak působivý výsledek.

You XiaoMo měl sice trochu pocit, jako kdyby jediným krokem dosáhl nebes, moc ho to nepřekvapilo.

You XiaoMo a Ling Xiao ignorovali ty zvědavé a vyplašené pohledy davu a odešli z testovací oblasti. Zamířilo přímo do oblasti, kde se registrovalo ke Zkouškám. Než se mohli zapsat, kultivátor musel potvrdit svou dočasnou úmluvu s mágem.

Tady nebylo u registrace moc lidí, ale narazili na pár, co se kvůli něčemu dohadoval.

You XiaoMoa překvapilo, když si všiml, že tu dívku znal. Byla to An XinRui, s kterou se už dvakrát setkal. Toho druhého člověka nepoznával, ale pokud byli tady, pak se pravděpodobně přišli zapsat. Myslel by si, že se bude snažit trochu déle.

Ling Xiao následoval jeho pohled. „Co je tam tak zajímavého?”

You XiaoMo odpověděl: „An XinRui se nezdá moc svolná.”

Ling Xiao se zasmál. „Copak jsi předtím neřekl, že má ráda někoho jiného? Očividně nebude ochotná se provázat s někým, koho nemá ráda. Pravděpodobně se jen snažila upoutat pozornost toho dotyčného.”

You XiaoMo přikývl.

Jen co Ling Xiao domluvil, An XinRui a ten mág kráčeli k nim.
--------------------------------------------

~ Nezmiňovalo se někde, že je Teng ZiXin kolem dvaceti, možná dokonce něco přes? Proč se potom chová jako rozmazlené děcko ve fázi vzdoru? ~

~ YXM: Přišel jsem, destiloval jsem, zvítězil jsem. A teď zase odcházím. ~


5 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :D :D :D
    YXM se nám zase předvedl :D :D :D Myslím si, že na těch Horských zkouškách bude legrace.

    OdpovědětVymazat
  2. YXM je zlatíčko, které mi vždy zlepší náladu.

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, tak 97 bodov... SUPER výkon

    OdpovědětVymazat
  4. Přišel jsem zvítězil jsem a trhnete si tlapou. Jsem jednička. Jupi zase všem vytrel zrak. Nevím proč ty dva tolik miluji. 😇Děkuji za další dílek. Jsi skvělá 🥰🥰

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji. A děvče je pěkně rozmazlená princeznička.😄

    OdpovědětVymazat