pondělí 20. září 2021

LMW - kapitola 311


Kapitola 311 – Teng ZiYe


You XiaoMo měl pocit, že když druhého dne vylezl z postele, elán se mu naprosto obnovil.

Ačkoli první den tréninku možná nebyly vidět konkrétní výsledky, věřil, že když v tom vytrvá po dlouhou dobu, výsledky budou mimo jeho očekávání. Teď měl pocit, že chůze byla velmi skvělá a snadná jako vítr.

Než You XiaoMo odešel, obzvláště Ling Xiaa odtáhl do jeho dimenze, aby našli Hřmícího plamenného leoparda a otestovali výsledky jeho tréninku. Rychlost se mu rozhodně o trochu zvýšila. Nebylo to o moc, ale když po jediném dni udělal takový pokrok, byl mnohem víc odhodlaný dosáhnout svého cíle. Nejdůležitější na tom nicméně bylo to, že vstup do Gravitační hory byl zdarma.

You XiaoMo i dneska mířil ke Gravitační hoře jako obvykle.

Ling Xiao jej nenásledoval, neboť ho You XiaoMo vyslal do Rudé zóny Kultivačního centra.

Feng ChiYun se doslechl, že včera šel trénovat do Gravitační hory, a tak chtěl jít s ním a porozhlédnout se tam.

Tong YueXu poslední dobou nechodil do Kultivačního centra, místo toho vyráběl pilulky. Jelikož tentokrát pokročil trochu moc rychle, neměl velmi silné základy, a tak si je potřeboval upevnit. Jinak by v budoucnu měl nízkou míru úspěšnosti při výrobě pilulek.

Po cestě tam You XiaoMo vysvětlil Feng ChiYunovi pravidla Gravitační hory a co by měl a neměl dělat.

Jelikož ti dva vyšli brzy, když se dostali ke Gravitační hoře, nebylo tam moc lidí. Ten starší před vstupem doporučil Transportační kámen i Feng ChiYunovi, ale on tu nabídku odmítl.

You XiaoMo prošel od první do třetí oblasti, jako kdyby to nebylo nic zvláštního.

Feng ChiYun jej slepě následoval a kráčel spolu s ním, působilo to, že to dělal zručně a snadně.

You XiaoMo: „Feng ChiYune, vážně jsi celkem silný. Proč jsi během testu v Gravitační místnosti nevydržel ještě pár dalších minut?”

Feng ChiYun potřásl hlavou. „Měl jsem pocit, že stačilo, když si jen zařídím, že se dostanu do první desítky.”

Tento přístup byl vážně optimistický, nebylo divu, že se dokázal udržet na špici géniů, kteří byli na akademii DaoXin všude.

You XiaoMo si pomyslel, že kdyby nebylo Teng ZiXininých a Chai Zhengových provokací a staříkových výhrůžek, také by mu stačilo si jen zajistit místo v první desítce.

Feng ChiYun se už prolomil 6. řádem a stal se mágem 7. nízkého řádu. Kvalitativní a kvantitativní změna v jeho duševní síle se přirozeně nedala srovnávat s mágem 6. řádu. A proto byla třetí oblast pro něj o něco snazší než pro You XiaoMoa.

Ale ani You XiaoMo se nedal jen tak zastrašit. Každý jeho aspekt byl mnohem mocnější než u obyčejného mága. A zanedlouho dokázal Feng ChiYuna dohnat.

Zrovna v té chvíli Feng ChiYun ukázal na člověka vpředu a řekl: „Podívej ve čtvrté oblasti, napravo. Nepřijde ti ten muž v černém trochu povědomý?”

You XiaoMo následoval, kam ukazoval, a podíval se tím směrem. Byl tam muž s mírně vážnými a chladnými rysy ve tváři, co byly tak pohledné, že to vypadalo, jako kdyby to bylo dokonalé mistrovské dílo, co vytesal sám bůh. Neustále chodil sem a tam, i když měl tváře pokryté potem.

Jeho tvář mu vážně přišla povědomá. Kdyby byly jeho rysy ve tváři trochu jemnější, vypadal by úplně jako Teng ZiXin.

Tento člověk byl bezpochyby Teng ZiYe!

Feng ChiYun vysvětlil: „Vlastně když se srovnají ti dva sourozenci, Teng ZiYe je opravdový génius klanu Teng. To akorát, že Teng ZiXin má o něco lepší talent a má mocného mistra, proto si nezasvěcení myslí, že Teng ZiXin je nejlepším géniem klanu Teng.”

You XiaoMo se do toho vložil: „Ale skutečný génius nepotřebuje jenom dobrý talent. Také by mělo být důležité, aby měl v nitru motivaci a aby byl schopný pilně pracovat a obětovat trochu toho potu.”

Tento princip znal lépe než Feng ChiYun.

Feng ChiYun se usmál, ale v konverzaci nepokračoval.

Ti dva náhodou odvrátili pohled od Teng ZiYea naráz. Nebudou ho nenávidět na základě toho, že byl Teng ZiXinin bratr. Spíš jim čas sám řekne, co přesně byl Teng ZiYe za člověka.

Po dni tréninku se You XiaoMova rychlost trochu zvýšila. Věřil, že nebude trvat dlouho a bude moct normálně chodit.

Když slunce zapadlo, ti dva naráz vyšli z Gravitační hory a tělesně jim přišlo, jako kdyby ze sebe shodili břímě o pěti tunách.

You XiaoMo si vydechl úlevou a otočil se, aby se podíval na Gravitační horu. Než vyšel ven, obzvláště se letmo podíval po Teng ZiYeovi, co byl ve čtvrté oblasti. Pořád se potil a nejevil ani nejmenší náznak úmyslu vyjít ven.

„Vypadá to, že ani dneska nevyjde ven.”

„Zdá se, že uvnitř byl už skoro dva týdny.”

„Teng ZiYe se vážně snaží ze všech sil. Nebojí se, že jeho tělo nedokáže tu námahu vydržet?”

„Slyšel jsem, že když je unavený, vrací se do třetí oblasti a tam si odpočine. A po dostatečném odpočinku pokračuje v tréninku ve čtvrté oblasti.”

… …

Za jejich zády se ozývala tato šeptaná konverzace. To bylo pár lidí, co také vyšlo z Gravitační hory. Vypadalo to, že to byli starší studenti, co se s Teng ZiYeem velmi znali.

Teng ZiYe byl vážně pilný. Ale u kultivační lokace jako Gravitační hora se výsledky dostaví jen po neustálé vytrvalosti. A tak měl You XiaoMo pocit, že trochu chápal, jak Teng ZiYe smýšlel.

Oba pocházeli z rodiny géniů, ale neustále je srovnávali s mladší sestrou. A nejenom to, ta sestra byla lepší než oni. Jelikož byli starším bratrem, bylo přirozené, že se v nitru cítili trochu nepříjemně.

Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, objevil na stole v ložnici vzkaz od Ling Xiaa.

Psalo se v něm, že zůstane v Rudé zóně a bude v ústraní kultivovat déle než měsíc. Také You XiaoMovi řekl, aby se během této doby o sebe staral a aby na něj nezapomněl myslet.

You XiaoMo byl radostí bez sebe. Ačkoli na kultivaci v Rudé zóně vynaloží tři až čtyři sta bodů, když Ling Xiao posledně kultivoval v ústraní, také prodal mnoho magických pilulek. Na obou jejich kartách teď bylo více než 2 tisíce bodů. A to se považovalo za obrovskou sumu.

Jelikož Ling Xiao chtěl kultivovat v ústraní, i You XiaoMo měl v plánu kultivovat v ústraní v Gravitační hoře.

Teng ZiYeova situace jej nepatrně stimulovala. Jelikož Teng ZiYe dokázal trénovat ve čtvrté oblasti, i on by toho měl být schopen. Ale nezapomněl na Ling Xiaovy instrukce, že má trénovat v třetí oblasti, dokud tam nebude moct běžet a skákat.

Než se You XiaoMo vydal ke kultivací v ústraní v Gravitační hoře, šel vyhledat Tang YuLina, aby ho o tom informoval. Také ho zaúkoloval, aby střádal magické byliny, co najde, a že mu to zaplatí, až vyjde.

Druhého dne You XiaoMo zamířil do Gravitační hory spolu s Feng ChiYunem.

A když vstoupili, opravdu ve čtvrté oblasti spatřili Teng ZiYea.

Po pravdě řečeno, kdyby si Teng ZiYe chtěl okamžitě zvýšit sílu, mohl jít do Kultivačního centra. To proto, že pro mágy nebyly nejdůležitější fyzické vlastnosti, ale duchovní zručnost.

Feng ChiYun se letmo podíval po You XiaoMovi, co působil neklidně, a zasmál se. „Chceš jít do čtvrté oblasti?”

You XiaoMo chvíli váhal, ale stejně zakroutil hlavou. „Ne, slíbil jsem Ling Xiaovi, že budu trénovat ve třetí oblasti. Počkám, dokud nepokročím na mága 7. řádu a pak uvidím, jestli se mi bude chtít jít do čtvrté oblasti.”

Feng ChiYun: „Jak se dívám na tvou auru, vypadá to, že pokročíš.”

You XiaoMo potěšeně vykřikl: „Jo! No ano, copak nejsi mág 7. řádu? Nepřipravuješ se sám sebe otestovat ve čtvrté oblasti?”

Feng ChiYun se letmo podíval Teng ZiYeovým směrem a potřásl hlavou. „Ne, mám rád realistickou míru pokroku.”

You XiaoMo ho vzrušeně poplácal po rameni. „Máš vážně příjemnou povahu!”

Vskutku nebylo nikoho, kdo by neměl rád realistického člověka.

Feng ChiYun nechápal, co na tom bylo tak vzrušujícího. Zasmál se a už nic neřekl.

Po deseti dnech tréninku v kuse a přizpůsobení dokázal You XiaoMo v třetí oblasti normálně chodit. Během těch deseti dnů ani jednou nevyšel ven. Feng ChiYun v tom vytrval tři dny a když odešel, už se nevrátil. S největší pravděpodobností šel do arény nebo do Kultivačního centra.

Po dalších deseti dnech už You XiaoMo dokázal klusat. Ty dvě žluté linie, co značily třetí oblast, prohlásil za start a cíl a běžel mezi nimi, zatímco občas zrychlil.

Tato scéna upoutala pozornost mnoha jiných.

Lidé kolem byli všichni kultivátoři, neboť mágové přišli do Gravitační hory jen zřídka.

Pro mnoho bylo nesmírně obtížné dosáhnout stavu, kdy by v Gravitační hoře běželi a skákali. Většina lidí pokročila do další oblasti, jen co dosáhli normální chůze. Jen pár bylo jako You XiaoMo, co tu běhali a skákali.

„Kdo to je? Nikdy dřív jsem ho tu neviděl.”

„Se svou nynější silou by měl být schopen jít do čtvrté oblasti. Nejsem si jistý, proč chce vytrvat v tréninku tady.”

„Já si naopak myslím, že jeho metoda tréninku je celkem dobrá.”

… …

V Oddělení A nebylo mnoho lidí, co by You XiaoMoa poznalo.

Všichni věděli jenom to, že to byl mág. Pokud tohoto mohl dosáhnout mág, pak nebyl důvod, proč by nemohli být schopní toho samého. A tak se spustil efekt motýlích křídel, aniž by o tom You XiaoMo věděl.

Teng ZiYe zaslechl ten povyk za sebou a ohlédl se. Svůj chladný a přísný pohled upíral na zdroj toho povyku.

Tři až čtyři sta metrů od něj byl mladík, co se pokoušel běžet.

Teng ZiYe You XiaoMoa nepoznal, ale už ho nějakou dobu neustále vídal. Ta jeho horlivost připomněla Teng ZiYeovi jeho vlastní já, a tak si nemohl pomoct a díval se na něj častěji. Zrovna když se chtěl odvrátit, z toho směru se ozvaly výkřiky.

„Ach, co nevidět pokročí,” vykřikl nahlas neznámý člověk.

Teng ZiYe zjistil, že z toho mladíka sálalo nesmírně silné kolísání duše. To byla známka pokroku, což on také před nedávnem zakusil. Ale překvapilo ho to, že ten mladík byl celkem mladý. A měl vlastně co nevidět pokročit na 7. řád.
--------------------------------------------

~ No, to si YXM pěkně nadrobil, začít s průlomem na veřejném místě... ~


4 komentáře:

  1. Takže s tou nenápadností je fakt úplný konec😂. Moc děkuji za překlad strašně se mi líbí a miluju jak jsou ty knihy dlouhé.👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, hlavně nenápadně 😂. Těším se na pokračování. Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu :) :) :)
    Jsem jediná, komu přijde zvláštní, že LX nechal vzkaz pro YXM? Zajímalo by mě, jestli vážně kultivuje, nebo jestli někde kuje nějakou neplechu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Super díl a vyvíjí se to zajímavě. Trénink super a jsem zvědavá na bratra ty holky. Vzkaz je fakt podezřelý. Uvidíme. Děkuji moc za pictenicko. 😜🥰

    OdpovědětVymazat