pondělí 27. září 2021

LMW - kapitola 313


Kapitola 313 – Drb a setkání


You XiaoMo hořce skřípal zuby. Čekal patnáct minut a nebylo ani známky po tom, že by měli vyjít ven.

Oni vlastně pokračovali. Copak by většina lidí za těchto okolností okamžitě nešla ven?

You XiaoMo přecenil IQ Hlupáčka Tanga a podcenil BaiLi TianYiovu bezostyšnost.

Uplynula půl hodina, než BaiLi TianYi pomohl Tang YuLinovi ven. Nohy toho hloupého a moe člověka byly naprosto měkké a celým tělem visel na BaiLi TianYiovi. Pleť měl tak růžovoučkou, že by mu člověk téměř mohl z tváří vymáčknout rosu. A stačil jeden pohled, aby bylo jasné, že zrovna prodělal nějaké to zvlhčení.

You XiaoMoa to ani v nejmenším nepřekvapilo.

Při Hlupáčkově povaze bylo velmi snadné ho slupnout. Pokud by ho BaiLi TianYi stále nedokázal slupnout, pak by se dal nazvat akorát člověkem k ničemu.

Ale copak třicet minut nebylo až moc málo?

You XiaoMo si je oba podezíravě prohlížel. Absolutně v sobě nechoval žádnou zášť, že tu čekal moc krátce.

Ačkoli Tang YuLin vypadal trochu vyčerpaně, oči měl stejně jasné. Vesele BaiLi TianYiovi řekl: „Jdi přinést magickou brašnu, kam jsem si uložil magické byliny.”

BaiLi TianYi mu pomohl k čajovému stolečku, usadil ho na židli a pak odkráčel do ložnice. Po chvilce přišel zpět i s magickou brašnou.

Tang YuLin z ní vylovil seznam a předal ho You XiaoMovi. „Už jsem našel byliny, co jsou na seznamu odfajfkované. Zbytek jsou magické byliny, co se nedají běžně najít, a bude celkem náročné je nasbírat. Jen mi dej víc času, rozhodně je najdu.”

You XiaoMo ten seznam přijal. Kromě těch odfajfkovaných tam byly i přeškrtnuté byliny. To byly ty, co už You XiaoMo zaplatil a nechal u Tang YuLina. Po straně bylo také poznamenané množství, co chtěl.

You XiaoMo to propočítal. Tentokrát získal víc magických bylin a i když to byly méně dozrálé magické byliny, stejně po vyrovnání účtu utratil víc než tisíc pět set bodů.

You XiaoMo byl mlčky sužovaný tím, že mu na kartě zůstalo jenom o něco víc než tisíc bodů. Neustále se utěšoval, že za pár dalších dnů to určitě dokáže vydělat nazpátek.

Náhodou teď zrovna pokročil, a tak mohl zpracovávat magické byliny 7. řádu.

Když se You XiaoMo rozloučil s Tang YuLinem a BaiLi TianYiem, vrátil se do svého pokoje, zamknul za sebou a přímo vstoupil do své dimenze.

You XiaoMo kráčel na břeh jezera. V duchovním jezeře bylo stále jen půl množství vody. Aby šetřil duchovní vodou, řekl SheQiuovi a ostatním, aby mu pomohli s plením a okopáváním půdy a vytvořili tak několik dalších políček. Pak tam zasadil semínka magických bylin vysokého řádu, co získal posledně, a pak použil naředěnou vodu a pomalu je pěstoval.

Ačkoli takhle ty magické byliny rostly trochu pomalu, když to pečlivě naplánuje, bude moct byliny používat úplně stejně, až zase pokročí.

Pak se podíval na SheQiua a ostatní, co kultivovali.

Od té doby, co PiQiuovi a CatQiu rozkázal, aby kultivovali, byli celkem poslušní.

Když takhle provedl překvapivou inspekci a viděl, že nelelkovali, You XiaoMo věřil, že ho ti dva vážně poslouchali.

You XiaoMo se vrátil do malého srubu. Ze zásuvky vytáhl semínka, co získal z Rajské říše. Když si prohlížel poznámky ve staříkově knihovně, v jednom svitku vysokého řádu našel pár semínek, co se podobala těm jeho.

Povrch jeho semínek byl hrbolatý a plný dolíků a byly značně dehydratované. Jelikož si jich tak dlouho nikdo nevšímal, nevěděl, jestli by ty sazeničky přežily, i kdyby je zasadil.

You XiaoMo si našel dřevěnou mísu, dal do ní semínka a nalil tam naběračku duchovní vody.

V tom staříkově svitku bylo zaznamenáno, že čím mělo semínko vyšší řád, tím nižší byla šance, že přežije. Nevěděl, jestli v těch semínkách byl nějaký život. Neboť jakmile byl jednou zničen, bylo méně pravděpodobné, že je úspěšně přivede zpět k životu.

Když skončil, podíval se na SheQiua a ty další čtyři, co seděli na břehu jezera, a bezděky pomyslel na to vejce démonického zvířete.

Když šel s Ling Xiaoem trénovat rychlost do jeho dimenze, viděl tam to vejce ležet o samotě na trávě. Byl to vskutku mírně žalostný pohled.

Vzpomněl si na tu dobu, kdy PiQiua a CatQiu zamknul do zvířecí klece. You XiaoMo se pak rozhodl, že až se Ling Xiao vrátí, vezme si od něj vejce zpět.

Za půl měsíce se You XiaoMovi něco přihodilo, ještě než se Ling Xiao vrátil.

Ta událost měla spojitost s Horskými zkouškami. Jelikož se blížila registrace, kultivátoři v žebříčku Stovky lidí si začali vybírat mágy ke spolupráci. A mnoho mágů také kultivátorům nabídlo olivovou větévku.

Jedna z těch nejsenzačnějších zpráv se vztahovala ke dvěma celebritám v žebříčku Stovky lidí.

A to k Yin Geovi a An XinRui.

Bylo všeobecně známo, že An XinRui k Yin Geovi cítila náklonnost. Ale nedávno se jedna mág žena nabídla Yin Geovi jako partnerka.

Ta mág žena měla celkem pevnou sílu. Byl to mág 8. středního řádu a měla démonické zvíře vysokého levelu s vodním atributem. To démonické zvíře byl Šarlatový hřmící nebeský žralok, co měl pokrevní linii 8. řádu.

Kvalifikace toho mága byla v každém ohledu vážně dobrá a byla by hodna spolupracovat s Yin Geem. Mělo by to být spárování, kterému by byla veřejnost nakloněna. Ale An XinRui nesouhlasila, neboť měla pocit, že ta mág žena měla postranní úmysly.

Horské zkoušky měly jedno zvláštní pravidlo.

Pokud si studenti, co upřímně soupeřili, nechtěli najít mága ke spolupráci, mohli využít výjimku a najít si ke spolupráci jiného kultivátora.

Ale musel si najít kultivátora, co se v žebříčku nacházel ve spodní padesátce. Jinak by to akademie brala tak, že se v případě vítězství zříkají odměny.

An XinRui se svolně vzdala, ale Yin Ge ji odmítl.

Dalo se říct, že se tato záležitost rozšířila tak moc, až z toho byl v Oddělení A poprask. Šířilo se to stejně rychle jako zkazky o You XiaoMovi v Oddělení B.

Ale ještě to nedostoupilo svého vrcholu.

Původně si všichni mysleli, že to An XinRui nikdy nevzdá.

Za tři dny se objevila zpráva, že si An XinRui vybrala ke spolupráci jednoho mága. Ten člověk, s kterým spolupracovala, byl na prvním místě žebříčku Stovky lidí v Bloku B. A také se o An XinRui ucházel.

Když se o tomhle lidé dozvěděli, mnoho z nich začalo hučet nespokojeností.

To byla ale přelétavá žena! Ačkoli to možná udělala, aby vyprovokovala Yin Gea, když se o tom Yin Ge dozvěděl, ani v nejmenším nezareagoval.

Tahle novina byla tak klevetivá, že když to Tong YueXu řekl You XiaoMovi, ten tomu jen stěží věřil.

Měl pocit, že Tong YueXu byl rozhodně milovník drbů. Ačkoli by to ten dotyčný sám nikdy nepřiznal.

You XiaoMo se o žebříček Stovky lidí pro mágy začal zajímat, až když se dozvěděl o této záležitosti. Teprve nedávno se stal mágem 7. řádu, takže se ve Stovce lidí neumístil, ale... aby se člověk mohl účastnit Horských zkoušek, akademie měla jediný požadavek, a to být odborník umístěný ve Stovce lidí. Toto omezení se netýkalo jen kultivátorů, ale také mágů, s kterými spolupracovali. A tak se musel vmáčknout do Stovky lidí, než ty zkoušky začnou.

Jakmile na to You XiaoMo pomyslel, začal hned plánovat.

Nejsilnějším mágem ve Stovce lidí byl mág 8. vrcholného řádu. Byl to také mág, s kterým An XinRui spolupracovala. Přechod z 8. řádu na 9. byla nezměrná propast, co mnoho lidí nedokázalo překonat, a tak tento muž svůj pokrok pozdržel.

A přesto byl stejně nejsilnější.

Horní padesátka byla z větší části mágové 8. řádu a spodní padesátka mágové 7. řádu.

You XiaoMo se nepotřeboval dostat do horní padesátky. Jen musel zajistit, že se dostane do Stovky lidí. A až Ling Xiao vyjde, uzavře s ním úmluvu.

Za pár dní to šel You XiaoMo prodiskutovat s Tong YueXuem.

Tong YueXu mu tentokrát nedokázal dát žádný návrh. Navzdory tomu, že byl velmi obeznámený s většinou událostí v Oddělení A, nebyl zase až tak obeznámený, aby z něj byla chodící encyklopedie.

Jelikož You XiaoMo neměl žádnou jinou možnost, musel to celé odložit a počkat, až Ling Xiao vyjde. A pak se k tomu vrátí.

Dneska se You XiaoMo připravoval jít do Kultivačního centra, neboť tam už více než měsíc nebyl.

Ale po cestě nečekaně narazil na člověka a ten člověk byl Teng ZiYe. Od té události, kvůli které mu You XiaoMo dlužil laskavost, už uplynulo více než půl měsíce. I když se poté ještě setkali v Gravitační hoře, nijak o tom nediskutovali.

„Ahoj,” načal You XiaoMo rozpačitě. Tentokrát byli téměř tváří v tvář. Kdyby ho teď nepozdravil, nebyl by schopen to ospravedlnit.

Na rozdíl od toho, co čekal, mu Teng ZiYe odpověděl. I když to bylo jen skromné kývnutí hlavou.

Ti dva kráčeli stejnou cestou. Jelikož ani jeden z nich nic neříkal, nálada byla trochu napjatá, a tak You XiaoMo mohl akorát hledat nějaký námět k hovoru. „Taky míříš do Kultivačního centra?”

Teng ZiYe: „Jo.”

You XiaoMo: „To je ale náhoda. Já taky.”

Teng ZiYe na něj zíral.

You XiaoMo se přinutil ke smíchu. Věděl, že ty otázky byly vážně hloupé, ale jelikož neměl, o čem mluvit, bylo normální, že to dopadlo takhle.

Nálada se zase vrátila k tomu napětí. Po dlouhé chvíli Teng ZiYe najednou otevřel pusu a zeptal se: „Připravuješ se na účast ve Zkouškách?”

You XiaoMoa to tak nějak zarazilo. „Jo, a co ty?”

Teng ZiYe: „Zkoušky mohou být dobrou příležitostí k tréninku.”

To naznačovalo, že se připravoval k účasti, ale nezdálo se, že by se účastnil kvůli odměně.

You XiaoMo: „Vážně do toho jdeš naplno.”

Teng ZiYe se díval přímo vpřed. „Kdyby ne, nebylo by to dobré.”

You XiaoMo váhal a pak řekl: „Pokud se chceš účastnit Zkoušek, musíš se umístit ve Stovce lidí. Jsi tam?”

Teng ZiYe odpověděl: „Ne. Na tomhle mi nezáleží. Ale jelikož je to podmínka, stačí, když se člověk podrobí malému testu a zhodnocení.”

Vážně řekl, jako kdyby mu to bylo lhostejné. You XiaoMo vážně obdivoval jeho uvolněný a poklidný přístup. Kdyby nebyl Teng ZiXinin bratr, vážně by se s ním bez zábran dokázal spřátelit. Byla škoda, že život byl nepředvídatelný a že se prvně setkal s Teng ZiXin.

Když se dostali ke Kultivačnímu centru, ti dva se rozloučili.

Oba se chystali jít do třetí chodby ve fialové zóně, ale šli z opačných směrů.

Teng ZiYe zahnul za roh a koutkem oka spatřil, jak You XiaoMo zrovna vstoupil do chodby. Zrovna když chtěl on vejít dovnitř, najednou se zastavil a zvedl hlavu, aby se podíval na Teng ZiXin, co už dlouho stála u vchodu do chodby.
--------------------------------------------

~ Tak sestřička si teď bratrovi vylije srdíčko, proč se kamarádí s jejím úhlavním nepřítelem, a milý bratříček ji setře jak rozlité kafe... Já bych to tak aspoň udělala. ~


6 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Jsem vážně zvědavá, co teď mezi sourozenci nastane.
    A také už mi začíná chybět LX. Když už jsem u toho, ... Jak je možné, že šel YXM do fialové zóny, když nemá svou kartu???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jasně, ona je vlastně černá -> fialová -> rudá
      Jsem asi měla nějaký zkrat :D :D :D

      Vymazat
  2. No také jsem zvědavá na sourozenecký dialog. Teng ZiYe mi je celkem sympatický - na rozdíl od jeho sestry.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji za kapitolu, mě by zajímalo. Kde se mu stratil mistr, co je v oddělení A tak nikdo nikde

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji! A na tuhle konfrontaci se moc těším.😆

    OdpovědětVymazat