pondělí 13. září 2021

LMW - kapitola 309


Kapitola 309 – Prodávat se


You XiaoMo po Ling Xiaových slovech utrpěl obrovský mentální útok.

Když si tu větu vyslechl, okamžitě odhadl, proč si to Ling Xiao vymyslel. Ling Xiao pravděpodobně nechtěl, aby si ostatní mysleli, že Tang MengChenga porazil snadno. A tak se naschvál oddal takovému počínání, kvůli čemuž si on vážně myslel, že Ling Xiao měl nějaký tajný tah jménem Bleskové eso.

You XiaoMoův nenávistný výraz Ling Xiaa pobavil a zrovna když chtěl něco říct, za nimi se ozval výkřik příjemného překvapení.

„Kolego You, kolego Lingu, vážně jste tu.”

Ti dva se zároveň otočili po směru toho hlasu a spatřili, jak k nim rychle kráčel někdo známý. Tato osoba nebyl nikdo jiný než ten člověk, co kvůli You XiaoMovi zatahal u zápisu za pár nitek – Gao Yang.

Od chvíle, co se You XiaoMo dostal do Oddělení A, přemýšlel, že by Gao Yanga šel vyhledat. Ale nevěděl, kde Gao Yang bydlel, a při jeho povaze byl pravděpodobně v Kultivačním centru. Bylo by trochu komplikované ho najít, a tak to odsunul na druhou kolej. Kdo by si pomyslel, že na něj You XiaoMo narazí tady?

You XiaoMo vesele vykřikl: „Bratře Gao, viděli jsme se tak dávno!”

Gao Yang přišel k nim a kývl Ling Xiaovi. „Vážně to je dávno. Je škoda, že jsem vás osobně nemohl přivítat, když jste se dostali do Oddělení A.”

You XiaoMo odpověděl: „Byl jsi v Kultivačním centru, viď? Tak to se nedalo nic dělat. A nezáleží na tom, jestli jsi nás uvítal nebo ne, hlavně když se někde někdy potkáme.”

Gao Yang vysvětlil: „Neměl jsem napilno s kultivací. V té době jsem dostal úkol, co byl trochu obtížný, a tak jsem na něm strávil spoustu času. Ale konečně jsem to dodělal.”

Když domluvil, zíral na Ling Xiaa a prohlédl si ho od hlavy až k patě.

Gao Yanga to příjemně překvapilo. „Kolego Lingu, neuvědomil jsem si, že jsi takhle silný, blahopřeju. Měli bychom si najít příležitost a vyměnit si nějaké ty tipy.”

Ling Xiao se letmo podíval na Gao Yangův level a odpověděl: „Pokud k tomu bude příležitost.”

You XiaoMo se zvědavě zeptal: „Bratře Gao, v jak vysokém řádu momentálně jsi? Na jakém místě jsi v žebříčku prvních sto lidí?” Gao Yang byl učedníkem zástupce ředitele a jako takový by měl mít celkem vysokou sílu.

Gao Yang se skromně usmál. „Jsem akorát v Duchovním řádu 4 hvězd, na 5. místě v první stovce, o něco za BaiLi TianYiem a ostatními. Všichni to jsou géniové a jsou mnohem silnější než já.”

You XiaoMo ho poplácal po rameni. „Bratře Gao, už tak jsi velmi silný. Věřím, že coby dup budeš silnější než oni.”

Gao Yang se rozesmál. „Tak to ti za ta laskavá slova budu muset prostě poděkovat.”

Ling Xiao se podíval na ruku, kterou You XiaoMo položil Gao Yangovi na rameno, a nepatrně přimhouřil oči.

You XiaoMo měl najednou pocit, jako kdyby mu někdo do hřbetu ruky vypaloval díru. Otočil hlavu a spatřil, že Ling Xiao na tu ruku zíral, ani nemrkal. Ten pohled byl tak děsivý, že kvůli tomu ruku okamžitě stáhl.

Gao Yang na to přišel a zeptal se: „Co se stalo?”

You XiaoMo se rozpačitě usmál. „Nic, jen mě štípl komár.”

Gao Yang měl pocit, že to bylo divné, ale nic víc se nevyptával. Ti dva si ještě chvíli povídali a pak odešel. Gao Yang se zrovna nedávno vrátil. Kdyby ho sem nepřivolal ten povyk, už by byl na cestě podat hlášení o svém úkolu.

Brzy poté, co Gao Yang odešel, se rozhodlo o vítězi v BaiLi TianYiově výzvě.

Jak Tong YueXu řekl, ten člověk jménem Teng Yu se s BaiLi TianYiem naprosto nemohl rovnat.

Ale tento člověk měl vážně velkou vytrvalost. To jeho nadšení vytrvat v boji navzdory neustálým překážkám vážně stálo za to, aby se to ostatní naučili!

V půli cesty zpět se You XiaoMo a Tong YueXu rozloučili. Tang YuLin měl pro něj stále magické byliny, a tak je následoval zpět do rezidenční oblasti.

Na seznamu, co mu You XiaoMo předal, bylo mnoho magických bylin. Byly na něm ty, co potřeboval teď, a i ty, co bude potřebovat o něco později. Každopádně ho potěšilo, že tu byl někdo, kdo byl ochotný pracovat zadarmo a hledat mu byliny, co potřeboval. Ačkoli k tomu byla třeba platba v podobě bodů. A tak se při psaní toho seznamu tak nějak nechal unést a napsal mnoho druhů magických bylin 7. a 8. řádu.

Ale vlastně ho nenapadlo, že se Tang YuLinovi za takovou chvilku podaří najít pětinu magických bylin na seznamu.

Řekl mu, že mu mohl dát i semínka nebo nedozrálé byliny. A zralé magické byliny 7. a 8. řádu vážně nebylo snadné najít, a tak mu toho Tang YuLin vážně našel hodně.

You XiaoMo si to trochu propočítal a převedl mu 400 bodů.

Tang YuLin si vzal svou černou kartu. Trochu ho omráčilo, když spatřil, že se počet bodů na jeho kartě téměř zdvojnásobil. Jak se dalo čekat, stálo za to You XiaoMoa naschvál pronásledovat. Obchodovat s ním bylo vážně nejlepší.

BaiLi TianYi nesouhlasně řekl: „A-Line, nezapomněl jsi na něco?”

Tang YuLin si instinktivně zakryl vlastní kartu a prázdně se na něj podíval. „Na co jsem zapomněl?”

BaiLi TianYi nesnášel, když něco nesplnilo jeho očekávání, a byl celý netrpělivý spatřit výsledky. Řekl: „Zapomněl jsi na to, co jsi mi slíbil? Domluvili jsme se, že ti pomůžu najít magické byliny a že až je prodáš, rozdělíme si zisk 40 ku 60. To máš v plánu si to celé nechat?”

Tang YuLin se rozpačitě zamračil. Rozhodně si to chtěl celé nechat. Při pohledu na ty body na své kartě a představě, že by je měl dát BaiLi TianYiovi, měl pocit, jako kdyby mu někdo silou strhával vrstvu masa.

Tang YuLin zamumlal: „Šedesát pro mě, čtyřicet pro tebe?”

BaiLi TianYi se zlehka zasmál. „Špatně, šedesát pro mě a čtyřicet pro tebe.”

Tang YuLin najednou nasadil kamenný výraz. Pokud by dostal jen 40%, měl by jenom 160 bodů, což nebyla ani půlka sumy, co získal. Jak by to mohl přijmout?

Tang YuLin pevně sevřel kartu ve svých rukách. Jasně chtěl od svého slibu ustoupit.

BaiLi TianYia to nepřekvapilo. Mírně se uchechtl, nahnul se k němu a zašeptal Tang YuLinovi do ucha: „A-Line, nevadí mi předat ti všechny body, ale musíš souhlasit s jednou mou podmínkou.”

Tang YuLin o tom popřemýšlel a zeptal se: „S jakou podmínkou?”

BaiLi TianYi zašeptal: „Chci, aby ses přestěhoval ke mně.”

Tang YuLin se odmlčel. „Nebudu platit nájem.” Věděl, že BaiLi TianYi bydlel v pokoji, na který bylo třeba dva body denně, a tak bylo nezbytné se o tomto ujistit.

BaiLi TianYi se usmál tak široce, že všude kolem rozkvetly květiny. „Samozřejmě!”

Poté, co se takhle dohodli, BaiLi TianYi netrpělivě odtáhl Tang YuLina pryč. Pomůže mu se hned přestěhovat, jinak by Tang YuLin měl zaječí úmysly.

You XiaoMo něco z toho šepotu neslyšel jasně, ale byl na to k smrti zvědavý, a tak se zeptal Ling Xiaa. Ling Xiao měl vysokou sílu a měl by být schopen jejich dialog slyšet.

Když si You XiaoMo vyslechl, co mu přeříkal, neměl slov. „Takže se prostě jen tak prodal?”

Ling Xiao si promnul bradu a šibalsky se zašklebil. „Přesně, prodal se jen za 200 bodů, je ještě hloupější než ty. Aspoň by to mělo být víc než 2 tisíce, ne?”

Ten jeho perlový široký úsměv You XiaoMoa téměř oslepil. Když zaslechl, co Ling Xiao řekl, skoro bezděky přikývl a řekl ano. Naštěstí se mu podařilo včas zareagovat a zadržet se.

Ale tohle smýšlení se vážně podobalo tomu jeho. Ling Xiao mu vážně rozuměl.

Jak na to You XiaoMo pomyslel, počestně prohlásil: „Nepodlehl bych, ani kdybys mi dal 2 tisíce bodů.”

„Vážně?” Ling Xiao mu evidentně nevěřil.

You XiaoMo přikývl. „Samozřejmě, pokud mi nevěříš, můžeš to zkusit.”

Ling Xiao odpověděl: „Zkusit? Vydělat 2 tisíce bodů a pak tě jimi zkusit nalákat?”

You XiaoMo řekl: „To není špatný nápad.”

Ling Xiao se na něj blaženě podíval. „Myslíš si, že jsem ten typ, co se nechá ošálit jen pár slovy?”

You XiaoMovi se zaleskly oči a předstíral, že nechápal, co tím Ling Xiao myslel. „Co to říkáš? Nechápu, co tím myslíš. Pokud to nechceš zkusit, nikdo tě k tomu nutit nebude.”

Ling Xiao řekl: „Mám pocit, že poslední dobou jsi víc a víc kurážnější.”

You XiaoMo si hrál na hloupého a zasmál se. „To není možné. Už bys měl vědět, že vůbec nejsem kurážný.”

Ling Xiao ho něžně objal kolem pasu a zašeptal: „Zdá se, že tvoje kultivace v poslední době o hodně upadla. Je na čase obnovit tvůj trénink. Pro tvé vlastní dobro doufám, že neupadla i tvoje rychlost.”

You XiaoMo ze sebe vydal zahučení, kruci!

Pozdě v noci se tragicky vypleněný You XiaoMo konečně osvobodil.

Druhého dne ho celé tělo tak moc bolelo, že se nedokázal vyhrabat z postele. Tento symptom byl stejný jako ta věc, co dělali každou noc a co nebyla pro dětské oči, ne, bylo to ještě horší než to. Jak You XiaoMo ležel v posteli, najednou podlehl klamné iluzi.

Kdyby si měl vybrat mezi tím, že by ho každý den pronásledoval a kousal Hřmící ohnivý leopard, nebo tím, že ho pod sebe tlačil a kousal Ling Xiao, radši by si vybral to druhé.

Přinejmenším by pak dokázal vypít trochu duchovní vody. Ling Xiao mu obecně nedovoloval ji pít při tréninku. Říkal, že by to oslabilo účinky tréninku. Vážně nevěděl, jestli si s ním Ling Xiao zahrával nebo ne!

Odpoledne měl tělo stále tak trochu bolavé, ale You XiaoMo už neležel v posteli a neodpočíval.

Od chvíle, co vstoupil do Oddělení A, nebyl v Gravitační místnosti ani jednou. Hlavně to bylo kvůli tomu, že výsledky z Gravitační místnosti nebyly tak evidentní jako ty z Kultivačního centra. A on neměl čas, neboť musel také vyrábět pilulky.

Gravitační místnost v Oddělení A byla ve skutečnosti Gravitační hora. Existovala jen jedna taková hora a povídalo se, že byla tak velká, že se do ní mohlo vejít víc jak 10 tisíc lidí. Bylo to vážně na míle vzdálené od Gravitační místnosti, co předtím použili v turnaji. Ale v Gravitační místnosti bylo v porovnání s arénou a Kultivačním centrem méně lidí.

Než You XiaoMo odešel, podíval se na Ling Xiaa, co předstíral, že je elegantní, a pil čaj. „Jdu do Gravitační hory. Chceš jít se mnou a podívat se tam?”

Ling Xiao odložil svůj šálek. „Tak pojďme spolu.”

You XiaoMo odpověděl: „Tak by sis měl pospíšit.”

Ti dva po chvilce odešli z rezidenční oblasti.

Gravitační hora byla stejným směrem jako Kultivační centrum a nebyly od sebe tak daleko. A tak tam na začátku byl velký dav, ale počet lidí na cestě pomalu klesal, jen co se cesta rozdělila.

Po půl hodině ti dva konečně dorazili do svého cíle.
--------------------------------------------

~ Takže když je na 5. místě Gao Yang, Tang MengCheng musí být na 15. místě... Nebo býval. A teď YXM odemkl další zázemí Oddělení A - Gravitační horu! ~



3 komentáře:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Dneska jsem si jí moooooc užila :D :D :D
    Nejdříve to popichování mezi Tang YuLinem a BaiLi TianYiem a potom tu slovní přestřelku mezi LX a YXM :D :D :D
    Obojí bylo dokonalé a jsem docela zvědavá, jestli se o tom "novém" párečku občas něco dozvíme. Myslím, že bychom mohli :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Také mě to dóst bavilo. Děkuji za další díl a budu se těšit na pokračování.

    OdpovědětVymazat