čtvrtek 2. září 2021

LMW - kapitola 307


Kapitola 307 – Yin Ge


Za půl měsíce Ling Xiao začal se svým útokem na pozice v první stovce.

Už to bylo pár měsíců, co ti dva vstoupili do Oddělení A. Ling Xiaoův zveřejněný řád nebyl nízký, ale jelikož na souboj nikdy nevyzval lidi z první padesátky, jeho pozice zůstávala na 51. místě. Ani nestoupala, ani neklesala.

Na tento fenomén přišlo mnoho lidí. A mnohem nervóznější a bázlivější byli lidé, co mohli z první padesátky kdykoli vypadnout. Kdyby v žebříčku klesli, bylo by pro ně ještě složitější si místo zvednout.

Pak tu byli samozřejmě i další, co to přezírali.

Věřili, že se Ling Xiao neodvažoval vyzvat na souboj ostatní, i když byl nejlepším studentem Bloku 1 z Oddělení B. V Oddělení A se člověk musel poslušně podřídit bez ohledu na to, jestli to byl drak nebo červ.

A proto když Ling Xiao najednou poslal výzvu člověku na 5. místě jménem Tang MengCheng, mezi všemi studenty zavládl povyk. A pak se všichni začali chovat jako: teď přijde pěkná podívaná.

„Číslo 2 v Kamenné Bráně, Tang MengCheng. Ačkoli klan Tang není ve městě Yan moc známý, mají velmi dobré vztahy s klanem Chai. Dcera vůdce klanu Tang jménem Tang YinYin je matkou Chai Juna a Chai Zhenga. Před třiceti lety se provdala za nynějšího vůdce klanu Chai. Navíc si udržela postavení hlavní manželky a je to nesmírně schopná žena. Klan Tang se pod její ochranou dá popsat jako vzkvétající a nikdo si je netroufne urazit. A Tang MengCheng jako jediný dědic klanu Tang má ještě povýšenější postavení. Jeho nadání v kultivaci je náhodou prvotřídní, a proto je tak trochu pohrdavý a úzkoprsý.”

Když se Tong YueXu dozvěděl, že Ling Xiao vyzval na souboj Tang MengChenga, přišel mu osobně říct toto hlášení.

Navzdory tomu, že ho ta nynější situace trochu překvapila, když pomyslel na vztah mezi klanem Chai a Kamennou Branou, dal se takový vývoj čekat.

You XiaoMo se zeptal: „Jak silný je tento Tang MengCheng?”

Tong YueXu odpověděl: „Tang MengCheng je kultivátor Nebeského řádu šesti hvězd. Při jednání s ním bys měl být opatrný. Je to člověk, co se uchýlí k jakýmkoli prostředkům, aby dosáhl svého cíle.”

Uchýlí se k jakýmkoli prostředkům? Bez ohledu na to, jak mrzké prostředky použije, nemohl být ohavnější než Ling Xiao!

A navíc až do teď neviděl, že by nějaký člověk, co si před Ling Xiaoem troufl uchýlit se k nějakým trikům, zůstal v pořádku a v bezpečí.

You XiaoMo se tohohle vůbec nebál.

Feng ChiYun se najednou zeptal: „Proč jste si tak jistí, že Tang MengCheng tu výzvu přijme?”

You XiaoMo se hrdě usmál a promluvil: „Tohle nevíš, ale když Ling Xiao poslal svou výzvu, doprovázel jsem ho. Lidé z Kamenné Brány a já vůči sobě chováme malou zášť a byl mezi nimi někdo, kdo mě poznal. A jak bratr Tong řekl, tento Tang MengCheng je namyšlený a arogantní. Tváří v tvář výzvě od člověka v nižším řádu než on je nemožné, aby ji nepřijal. Možná že Kamenná Brána zrovna teď dělá ohňostroj na oslavu toho, jak se jim Ling Xiao poslal na porážku!”

Feng ChiYun přikývl v jasném pochopení. Kultivoval v ústraní, a tak o těchto záležitostech nevěděl.

Odpoledne k aréně mířil nezměrný dav.

Aréna v Oddělení A měla hned po Kultivačním centru nejvyšší provoz a každý den tam docházelo ke škále zajímavých výzev.

Než You XiaoMo vyrazil, setkal se s Tang YuLinem, co za ním přišel. Sice měl příjmení Tang, ale patřili k jinému klanu. A na základě jejich povah byl Tang YuLin a klan Tang až příliš rozdílní.

Tang YuLina sem následoval BaiLi TianYi. Od chvíle, co se Tang YuLin dostal do Oddělení A, ho tenhle chlápek následoval, kam jen Tang YuLin šel, a lepil se na něj jako slimák. Tang YuLin se ho nedokázal zbavit, a tak neměl na výběr a musel ho nechat jít s ním.

„Hej, lidi!” BaiLi TianYi pozdravil všechny s úsměvem.

„Ahoj!” You XiaoMo mu ten úsměv zdvořile oplatil. Z BaiLi TianYia měl vždycky dobrý dojem.

„Vypadá to, že jdete do arény. Také tam mám namířeno. Chcete jít se mnou?” BaiLi TianYi střelil po Ling Xiaovi nevtíravým pohledem.

You XiaoMo se podíval na Tang YuLina. „Teď nemám čas, co kdybychom to prodiskutovali, až se vrátíme?”

Chápal, že Tang YuLin by za ním rozhodně nešel, kdyby o nic nešlo. Zvlášť když ho You XiaoMo posledně tak trochu poškádlil. A tak bylo velmi možné, že sem přišel, neboť nasbíral některé byliny z toho seznamu.

Tang YuLin se na všechny podíval a pak přikývl.

Ta skupina velkolepě zamířila k aréně. V aréně bylo lidí, kam jen oko dohlédlo, a You XiaoMo měl pocit, že to vytáhlo veškerý kyslík ze vzduchu. Záda měl téměř celá opocená, jak ho to v davu tlačilo sem a tam.

V aréně bylo několik soutěžních plošin a duel mezi Ling Xiaoem a Tang MengChengem byl na osmé plošině. Když dorazili, kolem té plošiny už byl velký dav.

BaiLi TianYi cestou sem odtáhl Tang YuLina.

Jelikož byl Bai TianYi slavný expert v první stovce, přirozeně mu mnoho lidí posílalo výzvy. A nebyly to jen výzvy od lidí, co si přáli dostat se do první stovky, ale také od těch, co byli v první padesátce – jen aby v žebříčku stoupli.

BaiLi TianYi původně neměl v plánu jejich výzvu přijmout, ale když pomyslel na Tang YuLina, rozhodl se mu ukázat své chrabré a hrdinské jednání. Ale přijal jenom jednu výzvu.

Na druhé straně se You XiaoMo a jeho skupina dostali k 8. plošině.

Tang MengCheng nedorazil, ale bylo tu mnoho lidí z Kamenné Brány.

Když viděli, že přišel You XiaoMo, každý z nich na něj zahlížel nepřátelským pohledem. Obzvláště ty dva, které You XiaoMo pokáral na tržišti, a ten muž, kterému se vysmál u vstupu do Kultivačního centra. Ti tři se na něj dívali, jako kdyby jim zabil otce.

Feng ChiYun řekl: „Vážně máš silnou schopnost lidi urážet.”

You XiaoMo zažertoval: „Z toho mě nemůžeš vinit. Udeřili jako první. Nemohl jsem tam přece stát jen tak bez pohybu a nechat se mlátit a kárat.”

Feng ChiYun odpověděl: „To je pravda!”

Najednou změnil téma a zeptal se: „Znáš ty tři támhle? Zdálo se, že se na nás dívali.”

You XiaoMo následoval jeho pohled a koukl se tam. V chaosu davu spatřil kštici známých stříbrných vlasů a náhle si vzpomněl na ty tři lidi, s kterými se setkal v rudé zóně. Ačkoli od jejich posledního setkání už nějaká ta doba uplynula, jen co spatřil toho muže se stříbrnými vlasy, hned si vzpomněl.

Ling Xiao se k němu nahnul. „Ty je znáš?”

You XiaoMo rychle odpověděl: „Ne, jen jsem je jednou viděl v Kultivačním centru.”

Ling Xiao byl kvůli tomu nespokojený a řekl: „Tak proč se na tebe dívali?”

You XiaoMo namítl: „Jak to mám vědět?!” Také chtěl vědět proč.

V té chvíli k nim přišel Tong YueXu a prohlásil: „Já ty tři znám. Ten muž se stříbrnými vlasy je na prvním místě žebříčku Yin Ge. Je nesmírně mocný a objevuje se jen zřídka. Na prvním místě se už drží tři roky a ještě nikdo ho nesesadil. Ale má chladnou povahu a mluví jen vzácně.”

You XiaoMo se dotazoval: „A ti druzí dva?”

Tong YueXu odpověděl: „Ten muž, co vypadá velmi vlídně, se jmenuje Zhan YuXuan a je na třetím místě. Má k Yin Gemu velmi blízko. Mnoho lidí mělo pocit, že to je divné. Zhan YuXuan má tak vlídnou povahu, jak by se mohl tak moc přátelit s Yin Gem.”

You XiaoMo se zeptal znovu: „A co ta žena?”

Tong YueXu odpověděl: „Ta žena se jmenuje An XinRui. Ta je na nižším místě, spadá pěkně na desáté místo. Je to jediná žena v první desítce. Jelikož je krásná a má celkem dobrou povahu, mnoho lidí o ni usiluje. Ale povídá se, že má ráda Yin Gea. Ale při Yin Geově osobnosti je její cesta k bytí jeho milou určena být plná překážek.”

You XiaoMo se po Tong YueXuovi divně podíval.

Tong YueXu se dotkl své tváře, nechápal, co se stalo, a tak se zeptal: „Co?”

You XiaoMo se usmál. „Zjistil jsem, že jsi vlastně celkem klevetivý!”

Tong YueXu na sobě dal znát vzácně viděný nával hněvu a zčervenal. „Tohle není klevetění. Tyhle věci ví mnoho lidí. Když se poptáš, všichni ti to řeknou.”

You XiaoMo se zasmál, ale už Tong YueXua neškádlil a dál se vyptával: „Mají dneska souboj?”

Tong YueXu si mírně vydechl úlevou. „Ne, nemají. Yin Gea a Zhan YuXuana si na souboj troufne vyzvat jen velmi málo lidí. Co se týče An XinRui, jelikož je to žena, kdyby ji někdo vyzval na souboj, mnoho by tím vyzyvatelem opovrhovalo. Ačkoli se všichni chtějí dostat do první padesátky, nechtějí při tom ztratit tvář.”

You XiaoMo se zeptal: „Když nemají souboj, proč sem přišli?”

Tong YueXu odpověděl: „Možná našli člověka, co je zaujal? To obzvláště platí o Yin Geovi, neboť ten by do arény nepřišel, kdyby toho nebylo třeba. A proto by tu měl být někdo, kdo ho zaujal.”

You XiaoMo ze sebe vydal „och”!

You XiaoMo se dotazoval: „Správně, kdo je na druhém místě?”

Tong YueXua to udivilo. „Ty to nevíš? BaiLi TianYi.”

You XiaoMo se okamžitě podíval k soutěžní plošině, na kterou už BaiLi TianYi vystoupal.

Tentokrát nebylo třeba, aby se ptal, neboť to Tong YueXu automaticky vysvětlil: „BaiLi TianYi má zapřisáhlého nepřítele, co je na čtvrtém místě první stovky. Každý měsíc posílá BaiLi TianYimu výzvu, ale ještě ani jednou nevyhrál.”

You XiaoMo se zasmál. „To je ale chudák. Ale musím říct, že má vážně vytrvalost.”

Tong YueXu řekl: „Zapomněl jsem ti říct, že ten člověk je Teng ZiXinin bratranec Teng Yu.”

You XiaoMo okamžitě změnil tón: „Tenhle neohrožený chlápek! Vážně nesnáším takové lidi, co donekonečna otravují ostatní!”

Tong YueXu: „... ...”
--------------------------------------------

~ Tak YXM už se naučil i otáčet jako korouhvička ve větru. ~

~ K tomu dlouhému poklidu: i v sektě TianXin YXM kultivoval třeba měsíc v kuse a v podstatě se tam nic nedělo... Takže to pro něj není nic neobvyklého. Kromě toho to takhle působí věrohodněji. Přece jen by bylo divné, kdyby si akorát den zameditoval a najednou byl ve vyšším řádu. Kultivace je hold dřina. ~


5 komentářů:

  1. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Páni, tolik nových postav. Byla jsem donucena si vzít papír a všechny si je vypsat, abych se v nich do budoucna orientovala :) :) :)
    Jsem zvědavá, jestli se ti hrdinové z Kamenné brány vůbec ukážou :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se tak těším, až Ling Xiao udělá ze svého protivníka fašírku 😇.
    Asi taky vytáhnu tužku a papír 😁.
    "Vážně máš silnou schopnost lidi urážet." 😂😂😂

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za kapitolku.. Těším se na pokračování

    OdpovědětVymazat
  4. To bude krvavý karbanatek 😪😂😂děkuji moc. Ani na dovolené si to nenechám ujít 🤪

    OdpovědětVymazat