pondělí 30. srpna 2021

LMW - kapitola 306


Kapitola 306 – Génius Tang YuLin


You XiaoMo na to přišel až poté, co k tomu došlo. Ale v té době už na to dávno zapomněl.

You XiaoMo si sbalil stánek a s neochvějným výrazem odešel z tržiště.

Teprve když si během prodávání svých pilulek vyslechl hovory lidí kolem něj, zjistil, proč mu chtěli zabrat stánek. Důvod měl nepřímou spojitost s Ling Xiaoem.

Ling Xiao neměl o obchod žádný zájem, ale jeho úsudek byl prvotřídní, neboť stánek, co vybral, měl relativně silný proud lidí. To byl také jeden z důvodů, proč během tří dnů dokázal prodat tolik magických pilulek.

Obecně bylo nemožné, aby nový prodavač měl takový obrat. Tedy pokud si nenašel stánek, kolem kterého chodilo hodně lidí.

Těm dvěma se také zalíbil stánek, který před pár dny padl do oka Ling Xiaovi. Jelikož byli zvyklí na arogantní chování, hloupě přiběhli za Ling Xiaoem a provokovali ho. A výsledek byl takový, jak se dalo čekat.

Poté ti dva svolali pár lidí a běželi zpět na tržiště, aby se Ling Xiaovi pomstili, ale když dorazili, Ling Xiao už se sbalil a odešel. Poté šel do Kultivačního centra a už se znovu neobjevil.

Ti dva si mysleli, že Ling Xiaa odstrašili, a tak ten stánek otevřeně zabrali. A když přišel You XiaoMo, byli už u toho stánku devět dní.

Když se You XiaoMo vrátil do pokoje, Ling Xiao ještě nebyl zpět.

Ačkoli došlo k malému incidentu, když došel ke stánku, výsledek byl stejně plodný.

Prodal jen 8 magických pilulek z tuctů, co měl s sebou. To prodané množství se nedalo srovnávat s minulostí, ale jelikož výrobní náklady byly nulové a jeho pilulky byly vysoké jakosti, měl čistý zisk více než 300 bodů.

Tato suma byla méně než jeho výdělky v Oddělení B. Ale většina lidí nebyla ochotná utrácet body za magické pilulky, pokud to nebylo nezbytně nutné. A to proto, že všichni byli posedlí kultivací. A tak byla cena nižší než normálně.

Ani druhého dne You XiaoMo stále nespatřil Ling Xiaa. A tak jako obvykle vyrazil na tržiště.

Odpoledne si stánek sbalil brzy a obešel celé náměstí a propadl nákupní horečce. U stánků, co prodávaly magické byliny a jejich semínka, našel celkem pěknou kořist.

Ráno třetího dne ven nešel. Místo toho vstoupil do své dimenze, aby zasadil semínka magických bylin, co koupil. Z pokoje vyšel až odpoledne. Tentokrát stánek otevřel jen na dvě hodiny a prodal tolik magických pilulek jako druhý den.

Čtvrtého dne běžel vyzjistit informace ohledně 31. kamenné místnosti v rudé zóně.

… …

A tímto způsobem uplynul téměř měsíc. Prodával jednu magickou pilulku za druhou a množství bodů na jeho kartě vytrvale rostlo. Když se na to díval, byl vzrušením bez sebe. Jeho prodeje mu také vylepšily pověst. Mnoho lidí slyšelo, že prodával magické pilulky vysoké jakosti, a přišli k jeho stánku jen na základě jeho pověsti. Ale jeho cena byla až příliš vysoká, takže většina si jeho pilulky nemohla dovolit.

V tento den se držel své obvyklé rutiny, zrovna si balil věci a vracel se na pokoj.

Aniž by vstoupil dovnitř, cítil v pokoji známou auru. You XiaoMo nedokázal ovládnout své potěšení a rychle otevřel dveře a vešel dovnitř. Když spatřil Ling Xiaa, okamžitě se k němu vrhl.

Ling Xiao ho chytil a rozzářil se. „Stýskalo se ti?”

You XiaoMo se na okamžik uzarděl blahem a vlídně přiznal: „Stýskalo. Proč ti trvalo tak dlouho, než jsi přišel? To měla kultivace v rudé zóně tak dobré výsledky?”

Nemyslel si, že tentokrát bude Ling Xiao kultivovat téměř měsíc v kuse. Naštěstí na rudé kartě prozíravě nechal 30% bodů, takže nebyl problém, ani kdyby Ling Xiao chtěl kultivovat v ústraní dva měsíce.

Ling Xiao přimhouřil oči a odpověděl: „Výsledky tam jsou vážně dobré. Bylo by to ještě lepší, kdybych se mohl dostat do kamenné místnosti uprostřed.”

Vážně si to zasloužilo ten název zemská žíla stará deset milionů let. Ze všech zemských žil, co kdy viděl, byla ta na akademii DaoXin mezi třemi nejlepšími.

Když to You XiaoMo zaslechl, vesele řekl: „Trochu jsem se ohledně té místnosti vyptával. Není nikomu přístupná a důvod může mít spojitost s původem zemské žíly. Ale pořád tu je šance, jak se dostat dovnitř.”

Ling Xiao se zeptal: „Jak?”

You XiaoMo řekl: „Prostřednictvím Horských zkoušek, o kterých se Tong YueXu předtím zmínil. Prvních pět lidí, ať už splňují požadavky nebo ne, mají šanci vstoupit. Navíc to nemá žádnou souvislost s odměnami a zdá se, že to je dodatečný bonus.”

Ling Xiao si promnul bradu. „Vypadá to, že ty podmínky k účasti budeme muset splnit za každou cenu.”

You XiaoMo řekl: „Každopádně máme ještě pár měsíců, než Zkoušky začnou. Nezáleží, že na to půjdeme pomalu.”

Nějakou dobu poté Ling Xiao jen zřídka chodil do rudé zóny.

Podle toho, co řekl, už v rudé zóně neměl tak dobré výsledky jako předtím. Ale kdyby mohl vstoupit do centrální místnosti, co nebyla přístupná k užívání, bylo by to jiné.

You XiaoMo tam sem tam zamířil a pár dní kultivoval. V kombinaci s výrobou pilulek jeho řád raketově vystoupal na vrchol 6. řádu. Potřeboval už jen trošku a prolomí se na mága 7. řádu.

Takhle čas rychle plynul. Nepřišel za nimi nikdo z Kamenné Brány a nikdo z nich jim nedělal problémy a ti dva v poklidu trávili čas. Až do chvíle za pár měsíců, kdy You XiaoMo po cestě na tržiště náhodou narazil na známého.

Tím známým byl Tang YuLin, co měl být stále v Oddělení B.

Když na něj You XiaoMo po cestě narazil, myslel si, že tudy jenom procházel nebo že narazil na jeho dvojče. Ale Tang YuLin na něj pak sám od sebe zavolal.

You XiaoMoa to vytrhlo z rozmýšlení a upřel na něj pozornost. „Tang YuLine, co tu děláš?”

Tang YuLin se tvářil prázdně. „Ztratil jsem se... ...”

Lži!

You XiaoMo absolutně nevěřil, že by se ztratil v Oddělení B a zabloudil až do Oddělení A. Ale Tang YuLin nepůsobil jako lhář, a tak se vyptal: „Co se pro všechno na světě stalo?”

Tang YuLin konečně zareagoval: „You XiaoMo?”

You XiaoMo, na kterého také padlo podezření, měl tvář plnou černých linek. Teprve teď si troufáš všimnout, kdo jsem?

Tahle záležitost byla vlastně na dlouhé povídání.

Od té doby, co You XiaoMo odešel, se Tang YuLinovy prodeje sice nepropadly úplně na nulu, ale jasně neprodával tak jako dřív. BaiLi XiaoYu a Jiang XiaoFeng usilovně kultivovali v ústraní a Tang YuLin nakonec zažíval to samé jako dřív, kdy musel u stánku trávit dlouhé hodiny.

Ale když teď Tang YuLin okusil tu sladkost, začalo se mu čím dál víc stýskat po těch dnech, kdy byl v Oddělení B You XiaoMo. A tak byl odhodlaný se vypracovat a dostat do Oddělení A. A takhle si od něj You XiaoMo bude moct každý den kupovat magické byliny.

Tang YuLin byl pravděpodobně génius. Ale jelikož se choval tak, aby šel s proudem, jeho nadání nevyšlo na světlo.

Ale poté, co měl nějaký cíl, nebylo nijak přehnané popsat Tang YuLinovy pokroky jako „tisíc mil za den”. Zástupce ředitele udělal výjimku a zrovna předevčírem ho nechal vstoupit do Oddělení A.

Co se týkalo toho, proč zabloudil, to proto, že když šel na procházku, omylem zašel příliš daleko a zapomněl, jak se dostat zpět.

Tang YuLin na něj zíral dvěma jiskřivýma očima a řekl: „Dorazil jsem. Pokud budeš později potřebovat nějaké magické byliny, můžeš mě kdykoli vyhledat.”

You XiaoMovi zacukalo v koutcích úst. Nikdy ho nenapadlo, že se Tang YuLin obzvláště vypracuje až sem, jen aby mu mohl nabídnout prodej magických bylin.

Tento Tang YuLin, nejen že byl génius s nadáním na kultivaci, ale také byl v génius v rozkošnosti.

You XiaoMo o tom popřemýšlel. „Tak to se musíš připravit. Ale teď nepotřebuju byliny 6. řádu. Pokud máš prostředky, mohl bys mi zajistit byliny 7. řádu. Co ty na to? Dám ti seznam bylin, co od tebe potřebuju. Pokud mi pomůžeš všechny najít, vezmu je všechny bez ohledu na to, jestli to bude semínko, nedorostlá nebo plně vyzrálá bylina.”

Tang YuLin okamžitě kývl a odpověděl: „Dobře!”

You XiaoMo řekl: „Zítra ti ten seznam dám. Nijak nespěchám, takže není třeba hned shánět všechno, co na něm bude.”

Tang YuLin si ho prohlédl a s jasným pochopením přikývl.

Když se s ním You XiaoMo rozloučil, vrátil se do pokoje a řekl Ling Xiaovi o Tang YuLinově situaci. Ling Xiaa to také tak nějak překvapilo.

V noci začal You XiaoMo sepisovat seznam magických bylin pro Tang YuLina. Většina bylin na seznamu byly méně běžné druhy 7. řádu. Neměl moc magických bylin 7. řádu, a tak je v budoucnu nemohl používat bez rozmyslu.

Když Tang YuLin dostal ten seznam, odběhl hledat byliny a nebylo po něm ani vidu, ani slechu. Dokonce se před ním přestal tu a tam zjevovat jako duch.

Za pár dní se mu vážně podařilo nasbírat část bylin ze seznamu.

You XiaoMoa to omráčilo. Do Oddělní A dorazil teprve před pár dny a nečekané bylo, že už měl společenské konexe.

Tang YuLin a BaiLi TianYi byli z 90% času nerozluční. Ale posledních pár dní neviděl, že by BaiLi TianYi kroužil kolem Tang YuLina. Když za ním Tang YuLin přišel, You XiaoMo se na to zvědavě zeptal.

Tang YuLin v klidu odpověděl: „BaiLi TianYi? Je v Kultivačním centru.”

You XiaoMo se vyptával dál. „Jak to víš?”

Tang YuLin odpověděl: „Včera v noci mi to řekl.”

You XiaoMo ze sebe vydal „ach”, co bylo tak nějak prodchnuté hlubokým významem.

Zdálo se, že Tang YuLin teprve teď zjistil, že vypustil něco, co neměl říkat. V tichosti se na You XiaoMoa podíval a mrkl. „Co jsem to zrovna teď řekl?”

You XiaoMo se rozzářil a odpověděl: „Řekl jsi, že BaiLi TianYi včera v noci strávil celou noc u tebe.”

Tang YuLin: „... ...”

Když upovídaný člověk potkal výřečného člověka, vážně z toho plynuly jenom nevýhody!

Za dlouhou chvíli Tang YuLin slabě řekl: „Vlastně... ...není to tak, jak si myslíš.”

You XiaoMo se zasmál: „Ty víš, na co myslím?”

A ten plán, co Tang YuLin s takovými obtížemi vymyslel, aby napravil závěry, ke kterým You XiaoMo došel, najednou zmizel.
--------------------------------------------

~ Není to tak dlouho, co by byl v Tang YuLinově situaci YXM, ale ten už ze své rozpačitosti vyrostl. ~


5 komentářů:

  1. Takže mají před sebou další cíl - Horské zkoušky. Doufám, že to bude "masakr" 😇.
    A objevil se nám další páreček 😉. Alespoň v tom není YXM sám 😁.
    Děkuji za další díl 💖.

    OdpovědětVymazat
  2. Jupi a děkuji za další dílek. Ty zkoušky budou fakt zajímavé. Rozhodně až tam vlezou do tajné komnaty to bude teprve raketový vzestup. Díky moc 💞🤩

    OdpovědětVymazat
  3. Mnohokrát děkuji za další kapitolu.
    Pokud jsem něco nepřehlédla, tak uplynuly více než tři měsíce, že ano? To je docela skok. A to se za tu dobu LX a YXM nedostali s nikým do konfliktu? Co se to děje??? Měli by to rychle napravit :D :D :D
    Také bych ráda věděla, jak se mají TZX a stařík. Doufám, že se ještě ukážou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za kapitolu 😃 mě by zajímalo kam zmizel YXM Mistr někam se stratil, tři měsíce na ničem místě a žádný konflikt to je snad rekord 😃😃

    OdpovědětVymazat