pondělí 23. srpna 2021

LMW - kapitola 304


Kapitola 304 – Muž se stříbrnými vlasy


Úhlavní nepřítel mladého pana Chaie, učedník skvělého mistra Duana a vítěz turnaje v Oddělení B – You XiaoMo!

Jediný, kdo by si troufl urážet mladého pana Chaie před tolika lidmi, byl You XiaoMo.

Dokonce i mladý pan Chai jeho rukou utrpěl ztráty, o něm, co byl jen nepatrný nohsled, ani nemluvě. Ale nemohl se nechat dál pokořovat, jinak by po návratu do Kamenné Brány čelil důsledkům.

You XiaoMo o ty jejich kraviny neměl nejmenší zájem. Upřímně zavolal na Rong Xuana a Qin Zhanga a odkráčel. Když se ten muž vzpamatoval, postavy těch tří lidí už odkráčely ke vstupu do Kultivačního centra.

Ten muž chtěl užuž otevřít pusu a zakřičet na ně, aby se zastavili. Ale když spatřil staršího, co stál u vstupu do Kultivačního centra, bezděky pusu zavřel. Starší od samého začátku nenahlíželi laskavě na studenty, co začínali s potížemi.

Ten muž mohl akorát za posměšků davu rozzuřeně odkráčet a jeho skupina jej následovala.

Poté, co vstoupili do Kultivačního centra, Qin Zhang řekl pár zdvořilých slov a odešel do zóny černé karty. Qin Zhang neměl fialovou kartu. Ale Rong Xuan ji měl, směnil ji, když byli ještě oba v Oddělení B.

V té době všichni ve skupině Yan vynaložili spoustu času a energie, aby nastřádali pět tisíc bodů na kartu. A proto ta fialová karta vlastně patřila všem, a proto se ti dva rozhodli se v jejím používání střídat.

You XiaoMoa jejich vztah udivil.

Pokud jejich vztah nebyl takový jako u přísežných bratrů nebo milenců, bylo nemožné, aby byl dost silný na to, aby se dělili jak o fialovou kartu, tak o body na ní.

Později zjistil, že Rong Xuan a Qin Zhang sice nebyli bratři, ale pouto měli ještě silnější než pokrevní bratři. Rong Xuan a Qin Zhang byli přátelé z dětství, co už si společně prošli útrapami a zkouškami a stáli na pokraji života a smrti.

Takové ryzí přátelství bylo velmi vzácné!

„Kolego You, máš v plánu jít do zóny rudé karty?” zeptal se Rong Xuan za chůze.

Oba už dávno věděli, že You XiaoMo měl rudou kartu, ale nepociťovali žádnou závist, jen trochu obdivu. Ačkoli You XiaoMo tu rudou kartu nezískal vlastním úsilím, při jeho síle by ji dřív nebo později získal.

You XiaoMo se usmál a přikývl. „Správně, kultivace je v zóně rudé karty mnohem rychlejší. Na jednu kartu může bohužel vstoupit jenom jeden člověk.”

Jinak by si s sebou mohl vzít i Ling Xiaa.

Rong Xuan se usmál. „Zdá se, že máte s Ling Xiaoem dobrý vztah?”

You XiaoMo na chviličku zakolísal. „I ty máš ke Qin Zhangovi blízko. Ling Xiao a já jsme na tom dozajista stejně.”

Rong Xuan odpověděl: „To jsem nemyslel. Jen mám pocit, že vztah mezi vámi dvěma je ještě lepší než mezi mnou a Qin Zhangem. Vy dva jste bratři?”

You XiaoMo se mírně začervenal a vybavil si, co mu Ling Xiao předtím řekl. Když se ostatní zeptají na jejich vztah, nemohl znovu říct, že jsou přátelé. Ačkoli tu teď Ling Xiao nebyl, nebylo zaručeno, že mu to Rong Xuan v budoucnu nevyzradí.

Chvíli váhal a pak zašeptal: „Nejsme bratři. Ale Ling Xiao je pro mě... velmi důležitý, důležitější než rodina.”

Rong Xuana to mírně překvapilo. „Vy dva jste...”

You XiaoMo ho okamžitě zarazil: „Nemusíš ten svůj názor říkat nahlas, jen to měj na paměti.”

Rong Xuan: „...Dobře.”

Čím víc se na něj Rong Xuan díval, tím byl You XiaoMo červenější. A You XiaoMo rychle řekl: „Došli jsme do zóny fialové karty. Můžeš jít dovnitř, já půjdu.”

Když domluvil, odběhl.

Rong Xuan byl stále trochu omráčený. Nikdy ho nenapadlo, že You XiaoMo a Ling Xiao mají takový vztah. Ačkoli to bylo trochu neuvěřitelné, ten pocit, že byli spolu, nebyl nepřijatelný.

You XiaoMo zpomalil, teprve když už Rong Xuana neviděl. Vážně to bylo k smrti trapné, ale konečně to řekl nahlas. Po pravdě řečeno, říct to nahlas nebylo tak těžké, jak si představoval. Vlastně ho to naopak uvolnilo a měl pocit, jako kdyby z něj spadlo nějaké břímě.

Ling Xiao ho nebude moct nijak kritizovat. You XiaoMo si nemohl pomoct a když na to pomyslel, trochu se usmál. Pohodlnou chůzí dorazil ke vstupu do rudé zóny. Lidé kolem na něj překvapeně zírali.

Situace byla stejná jako ve fialové zóně. Než mohl vstoupit, cestu mu zastoupil starší, co strážil vchod.

„Vstup do rudé zóny je dovolen jenom lidem, co mají rudou kartu. Pokud ji nemáš, odejdi!”

Starší věnoval You XiaoMovi letmý pohled a brzy oči zase odvrátil. Bylo jasné, že si nemyslel, že by You XiaoMo měl rudou kartu. Ale to nebylo žádným překvapením, neboť v celém Oddělení A nebylo ani deset lidí, co rudou kartu měli. Jelikož tento starší pravidelně strážil vstup, rozhodně těch pár lidí poznal a bylo absurdní, aby tito lidé půjčovali své karty ostatním.

You XiaoMo už dávno věděl, že na to dojde, a tak prostě rozevřel ruku. A neuvěřitelné bylo, že se mu na dlani ukázala rudá křišťálová karta.

Ten lenivý pohled staršího se okamžitě změnil. Očima se díval na tu You XiaoMovu kartu a po dlouhé chvíli řekl s podivným výrazem: „Můžeš vstoupit.”

You XiaoMo si kartu založil a usmál se. „Děkuji, starší!”

Ten starší se díval na You XiaoMova záda a pro sebe si mumlal: „Takže tohle je on, ve skutečnosti vypadá celkem slušně a uhlazeně...”

Slušný a uhlazený You XiaoMo vstoupil do zóny.

Rudá zóna byla jiná než ty dvě ostatní. Do kruhu tu bylo uspořádáno celkem třicet jedna kamenných místností. Byl to malý kruh a celý ho obejít trvalo tak dvě až tři minuty.

Ale jedna věc ho mátla; našel jenom třicet místností. Tong YueXu mu jasně řekl, že v rudé zóně bylo 31 místností. Ale ať počítal, jak chtěl, bylo tu jenom 30.

You XiaoMo nevěřil, že by to Tong YueXu popletl. Rozhodně k tomu byl důvod.

Zrovna v té chvíli se tři kamenné místnosti po jeho levici najednou otevřely. A z těch místností vyšli dva muži a jedna žena. Ti tři si naráz všimli jeho přítomnosti a jasně je to na okamžik omráčilo. Pravděpodobně proto, že ho neznali.

You XiaoMoa to také překvapilo. Všichni tři byli pohlední a jejich vzhled byl nesmírně přitažlivý. Jeden z nich měl dokonce kštici nádherných stříbrných vlasů. Jediným nedostatkem bylo, že tvář měl tak nějak chladnou. Ale když s nimi porovnal Ling Xiaa, pořád byl pohledný a nádherný.

Ta žena už to své překvapení překonala a mírně se zamračila. „Kdo jsi? Co děláš tady v rudé zóně?”

Vážně se na tuhle otázku musíš ptát?

Samozřejmě že vstoupil díky rudé kartě. Už viděl mnoho lidí s tímto výrazem, ale byla pravda, že jeho situace byla trochu neuvěřitelná.

You XiaoMo spojil ruce a odpověděl: „Zdravím, seniorové, jsem nový student jménem You XiaoMo. Do budoucna se budeme potkávat.”

Jakmile to řekl, ti tři to naráz pochopili.

Ta žena se tvářila podivně. „To jsou v dnešní době ti noví studenti tak schopní?”

Ten muž se stříbrnými vlasy ani nečekal na You XiaoMovu odpověď a už beze slova odkráčel. Druhý muž se uchechtl a pak jej také následoval. V očích ženy problýskl nepatrný náznak nervozity a bez rozloučení odspěchala.

Při pohledu na siluety těch tří vzdalujících se zad se You XiaoMo akorát cítil zmateně. Ale jelikož byli tady uvnitř, bylo možné, že byli mezi dvaceti nejlepšími experty v první stovce studentů.

Nakonec pořád nedokázal vymyslet, kde přesně byla ta třicátá první místnost.

You XiaoMo se toho svého pátrání po odpovědích mohl tak akorát vzdát a nahodile si vybral jednu prázdnou kamennou místnost. Struktura místnosti byla trochu jiná než těch v ostatních zónách. Nebyly tam žádné nízké kamenné podstavce, jenom dvě kamenná lůžka.

Vypadalo to, že tu člověk mohl spát. Ale... You XiaoMo měl pocit, že to bylo trochu nevkusné, neboť měl za to, že by nikdo naschvál neutratil 12 bodů, jen aby se tady vyspal. Tedy pokud si ten dotyčný neskřípl mozek ve dveřích.

Ale zapomněl, že tu vážně byl někdo, kdo by to mohl udělat.

You XiaoMo projel svou kartu zdířkou před kamenným lůžkem a nechal ji tam. Z karty se mu znovu odečetlo 12 bodů. Takovéhle utrácení bylo vážně až příliš luxusní.

Teď se musel soustředit na svoji kultivaci a určitě bude mít méně času na výrobu pilulek než dřív. Body bude přirozeně vydělávat pomaleji, a tak bez ohledu na to, kolik bodů mu na kartě zůstalo, stejně se při tom poklesu cítil deprimovaně.

You XiaoMo si překřížil nohy a posadil se na kamenné lůžko.

Brzy zakusil rozdíl mezi fialovou a rudou zónou. Ten rozdíl se už nedal změřit čísly, místo toho to byl skok v kvalitě.

Nebylo divu, že Ling Xiao řekl, že čím byl člověk blíže ke zdroji zemské žíly, tím byla kultivace rychlejší.

Zjistil, že za pouhé tři hodiny se ty zářivé předměty v jeho moři vědomí blížily plné kapacitě. To naznačovalo, že byl na prahu průlomu a že se co nevidět stane mágem 6. středního řádu.

Bylo to, jako kdyby You XiaoMo snědl něco na povzbuzení. Nejenom že prostorem mezi obočím vstřebával tu ryzí energii, zdálo se, že se mu dokonce otevřely póry a vesele tu energii nasávaly.

Čas plynul v podstatě bez povšimnutí. You XiaoMo najednou trhl tělem, na tvářích se mu objevil náznak abnormálního ruměnce a v jeho vědomí se rozléhal bouřlivý zvuk. Zdálo se, že v jeho těle něco vybuchlo.

Bylo to jenom šest sekund, pak ten pocit vyprchal a on postupně cítil, jak se ta majestátná duševní síla znovu shlukovala...

Když You XiaoMo otevřel oči, ten nával duchovní energie v jeho těle se konečně utišil. Roztáhl dlaně a opravdu. Prolomil se. Tentokrát dosáhl průlomu ještě rychleji než kdy dřív a znovu pokořil svůj vlastní rekord.

You XiaoMo seskočil z kamenného lůžka a vytáhl kartu ze zdířky. Stačil mu jediný pohled a zjistil, že mu z karty ubylo 36 bodů. Teprve pak si uvědomil, že uplynuly tři dny.

Tři dny se nepovažovalo za dlouhé údobí, zvlášť když si vybavil, že v sektě TianXin několikrát kultivoval v ústraní po celý měsíc. Ale když si pomyslel, že na něj Ling Xiao možná čekal, okamžitě si kartu založil a vyběhl ven.
--------------------------------------------

~ Na muže se stříbrnými vlasy určitě ještě narazíme, když mu byla zasvěcena celá kapitola... ~


3 komentáře: